Bu bizim topiğe özgü bir durum ya maşallah hepimizde bir çene varYaaa aman napıcaksın gündüz ofise git akşam eve gel, evle çocukla ilgilen, çok normal buralarda çok vakit geçirememen valla Çoğumuzda ilk çocuk deneyimi, bazılarımız izne de ayrıldı, bizde vakit bol takılıyoruz işte buralarda
Sen yine vajinal doğum düşünüyorsun galiba, belli bir tarih yok bu durumda ?
Aynen normal olacak gibi bekliyorum en azından. Göbeğim ağzımda kanala girmemiş çocuk aralık annelerinden Ocak annelerine kaymasam iyiAhahahha @Kumraladamavituna1 gel kız gel tam bizlik hikaye
Nasıl çok düzgün bir dil kullanmıştın ben çok merak ettimBenimkiler bir ay sonra falan gelecek, yatılı geliyorlar şehir dışından olduğu için iki hafta kadar kalırlar mutlaka. Öyle kovma durumum falan olmaz sanmıyorum da çok can atıyor musun gelmelerine desen hayır
esneklik katıyordu ve ağrıları hafifletiyordu. ve o sancıları karşılarken nasıl nefes alacağını bilmek çok önemli. üzerinden 6 yıl geçti tabi hatırlayabildiklerim bunlar :)hamile yogasi ne acidan iyi geldi ben de baslicam ona artik? kacinci haftanda dogurmustun?
inşallah her şey istediğiniz gibi gider. biraz şans biraz hareketleri uygulamak derken güzel bi şekilde normal doğum olurEvet evet kız resmen düdüklü tencere dedi. Herkeste aynı düdüklü tencere varmış da sizinkiler de az bir yemek yarısına kadar su varmış. Benimkinde çok yemek ve de neredeyse ağzına kadar su varmış. Kaynadıkça basınç arttıkça su çıkmak isteyecekmiş çıkamayınca da ne olacakmış bir süre sonra patlayacakmış. Ayyyy delirtir insanı, neyse ki şükür onun dediği gibi ilerlemedi en azından 38 haftayı gördük. Bundan sonra da istediği vakitte gelebilir zaten inşallah
inşallah öyle olur canım benimki deEvde de sürekli pilates topunun üzerindeyim artık bacaklarımı açıp yaylanıp duruyorum Üzerinde sağ sol ileri geri. Hem rahatlıyormuş gibi de hissediyorum. Bugün son pilates dersim var, biraz hüzün Aralık ayına da kaydolmayalım dedik yani onun da faydasını çok gördüm umarım doğuma ve sonrasına da faydası olur Bugün komşum anlattı 2007de doğurmuş kızını, ilk doğumu 4850 gr doğmuş bebeği. Hastaneye gittiğinde zaten açılması varmış doktor önermemiş çok iri çatın dar falan demiş. Göze aldım her şeyi imzaladım diyor, başlaması bitmesi üç saat sürmüş evde geçen süre dahil. O da biraz gaza getirdi bugün iri bebekler daha iyi itiyor kendini öyle de bir avantajın olabilir korkma falan dedi. Tabi 4 üstünden ben yine çekinirim de şimdilik olmadığı için cesaretlendim yine kendi kendime Yarın kontrol günümüz, bakalım son durum ne
Ya normal yastıklar da iş görür bence ama bana çok rahat geldi emzirme yastığı bir de ben uzanırken emzirme yastığını da yanıma alıp tam onun üzerine bebeğin yattığı bir pozisyonda emzirmeyi öğretti ebe sırtım falan çok rahat etti. Fotoğraf atmaya çalıştım umarım atabilmişimdir. Sezaryen yerim olduğu için karnıma değil yanıma koyduğu emzirme yastığına yatırdı ordan da meme
Amininşallah her şey istediğiniz gibi gider. biraz şans biraz hareketleri uygulamak derken güzel bi şekilde normal doğum olursonuçta “patlamayacağız” yani
Aynen öyle her şeye ulaşmak çok kolay artık çok şükür ya hiç sıkıntı yapmaBunu YouTube’da görmüştüm bunun bir de otururken olan versiyonunu görmüştüm düz yastıkla olan alternatifini de göstermişlerdi ama bakalım artık. Zaten zorlanırsam ebeler falan önerirse eşimi anında Ebebek’e gönderir aldırırım ya bu almadıklarımın hepsini
YaaaAynen normal olacak gibi bekliyorum en azından. Göbeğim ağzımda kanala girmemiş çocuk aralık annelerinden Ocak annelerine kaymasam iyi
Ya ben yapamıyorum evde çekirdek aile dışında biriyle. Acıkmışsındır dese batar. Acıksam yerim. Bir de her işimi kendim görmeyi seviyorum galiba. Sen dur ben yaparım dese bile ne münasebet şeklinde olaya giriyorumbir de bebekle ilgili bir şey söylese lohusalıktan aldığım güce dayanarak boğardım sanırım. sürekli tersledim kadını en sonunda da teşekkür edip 3 evetle uğurladım şimdiden gelmenize gerek yok dedim zaten bu sefer işimi garantiye aldım. Geç gelmeleri iyi senin de psikolojin düzelir. İki hafta da sayılı gün
Amin canım çok teşekkür ederimAynen öyle her şeye ulaşmak çok kolay artık çok şükür ya hiç sıkıntı yapmahayal ettiğinden bile güzel bir doğumun olsun
nefes egzersizi calisicam ben de yarin tum gunumu buna ayirdim yoga ve nefes egzersizi bir arkadasim daha dedi doguma yardimci oluyor diye.esneklik katıyordu ve ağrıları hafifletiyordu. ve o sancıları karşılarken nasıl nefes alacağını bilmek çok önemli. üzerinden 6 yıl geçti tabi hatırlayabildiklerim bunlar :)
Çok bilimsel açıklamalar yapmışAyyy yok ya o manyağa kalsam geçen hafta doğurmuştum. Düdüklü tencere benzetmesi yapmıştı bana, patlamak üzere demişti. Hani noldu diyesim geliyor yani arayıp. Kesin şey der gerçi diyet yaptığın için durdu falan yoksa duramazdı yani asla kabul etmez haklı çıkmadığını
WaaoowDoğuma üç gün kala fotoğraf çekimine gittim bugünfotoğrafçıda eşimin çektikleri kızlar.
36+1 im ŞuanŞimdi
Kaç hafta oldu sizin
Sadece yatıyorum. Oturuköa bile durunca kasılıyor gibi oluyor. Sadece tuvalet ve yemek ihtiyacı için kalkıyorum. Oturukça durunca akıntım da çok artıyor. Duşu bile korka korka üç günde bir alabiliyorum. Biraz fazla ayakta dursam karnım sanki taş oluyorMerak ettiğim bir şey var. Burada yatiyorumdan kastınız hani elimi işe güce sürmüyorum, ayağa kalkmamaya çalışıyorum, oturuyorum, yatıyorum mu yoksa gün boyu mümkün olan her an uzanıyorum, oturma pozisyonuna da pek gecmemeye çalışıyorum mu?
Canım aslında benimde öyle. Çatı ağrısı çok çekiyordum ama bebek hafiften çapraz duruyordu başı sağ kasığa doğruydu mesela o zamanlar sağ tarafta baskı hissi oluyordu giyinirken falan o ayağımın üzerinde duramıyordum. Ama Şuan biraz daha aşağıya dönmüş o çatı ağrısı hissi kayboldu. Bacaklarımı bile açamıyordum öyle bir ağrı vardı37+3 den bildiriyorum bir haftadır çatı ağrıları azaldı. Hareketlerimi daha rahat yapıyorum. Çok ilginç şekilde günde en az 10 bin adım atıp yorulmuyorum. Sanırım vücut bebeği benimsedi doğmaya da niyetı yok zatenherkes gider Mersine ben giderim var mı benim gibi olan diyeceğim yoktur muhtemelen. Bir de geçen kontrolde bebek 20 gr almış gözüktü bir haftada acaba ondan mı diyorum. Ağrım olsa sorun olmasa sorun
Tüm kalbimle kolaylık diliyorumSadece yatıyorum. Oturuköa bile durunca kasılıyor gibi oluyor. Sadece tuvalet ve yemek ihtiyacı için kalkıyorum. Oturukça durunca akıntım da çok artıyor. Duşu bile korka korka üç günde bir alabiliyorum. Biraz fazla ayakta dursam karnım sanki taş oluyor
Sezaryenden sonraki kontrolde olan bastırmayı diyordum aslında evet o konuda okuduklarımdan korktum birazYa hastanelerin politikaları farklı olabilir benim de istediğim bir sürü şey olmadı hatta bugün hastaneden çıkmadan bir posta ağladım onlara loğusa kafası sanırım
Sezaryen sonrası kontrollerde bastırdılar ama ondan bahsetmiyorsun sanırım. Operasyon sırasında olandan mı bahsediyorsun acaba? Hiç korkma asla kötü bişi değil. Bana anesteziyi yaptılar sonra uzandım o ara bi kötü hissettim. Eşime şey diyorum bunlar başladıklarında ben dayanamam sanırım. Meğer başlamışlar aajdjdjdjjd bir bastırma falan oldu dedim noluyor o ara oğlumun ağlamasını duydum. Getirdiler gösterdiler göğsüme koydular gerisini hatırlamıyorum
Ya kafeini bende duydum ama burda hiç öyle bir şey söylemediler. Serviste süt arttırıcı çaylar falan vardı termos termos bir kahve yoktu hattaama anestezi kısmı hiç sıkıntılı değildi hiç korkma.
Güzel haberlerini bekliyoruzsağlıkla al bebeğini kucağına
Evet gerçekten gebelikten önceki hayatımı özlüyorum. Ev işlerimi yapmayı sevdiğim yemekleri yapmayı market gezisi yapmayı en basidinden. Ama yine fe şükürler olsun insanlar ne tedaviler görüyor benek sahibi olabilmek için bu da geçici bir şey geçer gider unutulur. ileride inşallah kıymet bilirler yaramazlarTüm kalbimle kolaylık diliyorumİnşallah gönlünüzden geçen, yavrunuz için doğması uygun zamana sağlıkla, kolaylıkla ulaşırsınız. Ne çok emek gerçekten