Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 80 41,5%
  • erkek

OY: 101 52,3%
  • ikiz kız

OY: 2 1,0%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,1%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    193
Ya en kötüsü bence de oturduğum yerden ya da kalktığım yerden yatmak sanki. O anda baskı bir anda pik yapıyor. Ama bu son 1-2 sancıya yatarken ve otururken yakalandım ikisi de çok fenaydı. Kalabalıkta olmasam gerçekten elimle alttan destek verme isteği falan oldu yani çişini tutmaya çalışan çocuklar gibi

İki günlük okudum doğuranlar olmuş Baya heyecan yapıyorum okudukça sağlıkla büyüsünler inşallah
Sen biriktirip biriktirip bayağı kitap okur gibi makale okur gibi topluca oluyorsun galiba hep Napıyosun nasıl gidiyor? Çalışmaya devam ediyor musun izinde misin canım ?

37+3 den bildiriyorum bir haftadır çatı ağrıları azaldı. Hareketlerimi daha rahat yapıyorum. Çok ilginç şekilde günde en az 10 bin adım atıp yorulmuyorum. Sanırım vücut bebeği benimsedi doğmaya da niyetı yok zaten herkes gider Mersine ben giderim var mı benim gibi olan diyeceğim yoktur muhtemelen. Bir de geçen kontrolde bebek 20 gr almış gözüktü bir haftada acaba ondan mı diyorum. Ağrım olsa sorun olmasa sorun

Sen biriktirip biriktirip bayağı kitap okur gibi makale okur gibi topluca oluyorsun galiba hep Napıyosun nasıl gidiyor? Çalışmaya devam ediyor musun izinde misin canım ?

Of evet sorma okuyacağım diye canım çıkıyor sonra iki günde nasıl 30 sayfa olur izne ayrıldım aslında ama kendi ofisim olunca öyle ayrıldım olmuyor. Sürekli çalışıyorum hala sürekli dışarıda olunca da gündüz hiç bakamıyorum gece bakayım diyorum sızmış oluyorum

Ayrıca lohusalıkta evde kv kp görümce çok karışan anne ile geçirecek olan varsa onlar direk cennete gitmeli ben ilk doğumda kovmuştum çok düzgün bir dille kvyi biz de kalmıyordu ama gündüz bile beraber olmak batıyordu. Ki deliyim bilir çok temkinli konuşmasına rağmen görüntüsü bile yetiyordu.

Bu bizim topiğe özgü bir durum ya maşallah hepimizde bir çene var Yaaa aman napıcaksın gündüz ofise git akşam eve gel, evle çocukla ilgilen, çok normal buralarda çok vakit geçirememen valla Çoğumuzda ilk çocuk deneyimi, bazılarımız izne de ayrıldı, bizde vakit bol takılıyoruz işte buralarda
Sen yine vajinal doğum düşünüyorsun galiba, belli bir tarih yok bu durumda ?

Ahahahha Kumraladamavituna1 gel kız gel tam bizlik hikaye
Nasıl çok düzgün bir dil kullanmıştın ben çok merak ettim Benimkiler bir ay sonra falan gelecek, yatılı geliyorlar şehir dışından olduğu için iki hafta kadar kalırlar mutlaka. Öyle kovma durumum falan olmaz sanmıyorum da çok can atıyor musun gelmelerine desen hayır

Ya hastanelerin politikaları farklı olabilir benim de istediğim bir sürü şey olmadı hatta bugün hastaneden çıkmadan bir posta ağladım onlara loğusa kafası sanırım

Sezaryen sonrası kontrollerde bastırdılar ama ondan bahsetmiyorsun sanırım. Operasyon sırasında olandan mı bahsediyorsun acaba? Hiç korkma asla kötü bişi değil. Bana anesteziyi yaptılar sonra uzandım o ara bi kötü hissettim. Eşime şey diyorum bunlar başladıklarında ben dayanamam sanırım. Meğer başlamışlar aajdjdjdjjd bir bastırma falan oldu dedim noluyor o ara oğlumun ağlamasını duydum. Getirdiler gösterdiler göğsüme koydular gerisini hatırlamıyorum

Ya kafeini bende duydum ama burda hiç öyle bir şey söylemediler. Serviste süt arttırıcı çaylar falan vardı termos termos bir kahve yoktu hatta ama anestezi kısmı hiç sıkıntılı değildi hiç korkma.
Güzel haberlerini bekliyoruz sağlıkla al bebeğini kucağına
ya kesinlikle burda sürekli ölçümler yanlış diyorlardı ultrasonlar biraz eski olduğu için ama benim ölçümler çok benzerdi.
Ya tırnaklarımız böyle kat kat soyulur ya öyleydi uçları bi törpü olsa hemencik hallederim dedim bir de hastanede vardır belki burda vardı emzirme yastığı hayatımızı kurtardı. Onun dışında ben götürdüğüm çoğu şeyi kullanmadım. Hastanenin verdiği tulumları falan giydi çocuk sürekli
Oyyy maşallah ona ya sağlıkla kucağınıza alın inşallah canım güzel haberlerini bekliyorum

senin çılgın doktorun öngörüsü tutmadı yani

Çok teşekkür ederiz sen de sağlıkla kucağına al inşallah tırnak törpüsü benim de aklıma gelmemişti başıma geldi resmen
Bir de emzirme yastığı hastanede de olabilir ama rahat ediyorsun onunla
Ay gerçekten tosbikmiş gerçek bir big boy çok sevindim sorunsuz geçmesine, iyi ki sezaryene karar vermişsin gerçekten iri bir bebekmiş. İnşallah çok güzel mutlu bir ömrü olur
çoook teşekkür ederiz darısı sana inşallah
Ya bir de o ilk doğduğu an ödemli halini görünce ben de iyiki dedim

senin çılgın doktorun öngörüsü tutmadı yani
Ayyy yok ya o manyağa kalsam geçen hafta doğurmuştum. Düdüklü tencere benzetmesi yapmıştı bana, patlamak üzere demişti. Hani noldu diyesim geliyor yani arayıp. Kesin şey der gerçi diyet yaptığın için durdu falan yoksa duramazdı yani asla kabul etmez haklı çıkmadığını

İnşallah Benim emzirme yastığım yok ya almadım onu ihtiyaca göre alacaklarımdan biriydi o da doğum sonrası. Artık hastane yastıkları ile idare edeceğiz hastanede
Şu an emzirme yastığı, reflü yatağı ve lohusa korsem yok duruma göre doğumdan sonraki birkaç gün içinde alınabilecek acil ihtiyaçlardan

düdüklü tencere çok iyiymiş senin gidişat gayet normal ilerliyor bence. ben de öyleydim ilk doğumda sadece bebek 3 kg doğdu iri değildi. ben de normal doğum çok istiyordum her gün videolar hamile yogası platesi bilmem ne. hepsi de işe yaradı bence. özellikle evde pilates topu olması çok iyi. hem üstünde oturmak rahatlatıyor. bacaklarını açarak oturup sağa sola yaylanıyorsun. hem sırtınla duvarın arasına sıkıştırıp squat yapıyorsun çok faydalı olmuştu bence bana. doğumum da iyi geçmişti. sancıları hastanede hep bilinçli karşıladık korkmadan. acı çekiyorsun ama kaç dk da bir geleceğini falan bilince korku olmuyor çok.

Ben de merak ediyorum bak şu an bile ince ince sızlıyo bakalım nasıl patlak verecek

hamile yogasi ne acidan iyi geldi ben de baslicam ona artik? kacinci haftanda dogurmustun?

Kızlar bu arada mümkünse cidden yanınızda kimse olmasın biz 4 gece hastanede kaldık rutindi burda eşim kaldı sadece. Kriz anlarını beraber yürütebilmek bence ilişki için çok önemliydi özellikle ilk çocukta. Bir ara emmeyince sarılıp ağladık hatta sonra gidip ebeyi çağırdık
Bir de kimse yok süt mü yetmedi yok az mı çok mu diye boş yapıp canınızı sıkmıyor. Kimse yokken bile ben dayanamadım ağladım biri varken katil olabilirdim

emzirme yastigi ve korse bir onceki dogumda alip hic kullanmadim desem yeridir. kucagima uyku yastigmi koyup yumusak olan, bebegi ustune yatirip emzirdim tekli koltukta.
reflu yastigi kullandim ama babybjornde daha fazla yatmistir sanirim, o da egimliydi. Korse yani su an sezaryen acilarimi dusununce direk atmistim bir kenara o kisma dokunabilcek hicbirsey istemiyordum. kimine iyi geliyor duyuyorum

Evet evet kız resmen düdüklü tencere dedi. Herkeste aynı düdüklü tencere varmış da sizinkiler de az bir yemek yarısına kadar su varmış. Benimkinde çok yemek ve de neredeyse ağzına kadar su varmış. Kaynadıkça basınç arttıkça su çıkmak isteyecekmiş çıkamayınca da ne olacakmış bir süre sonra patlayacakmış. Ayyyy delirtir insanı, neyse ki şükür onun dediği gibi ilerlemedi en azından 38 haftayı gördük. Bundan sonra da istediği vakitte gelebilir zaten inşallah
inşallah öyle olur canım benimki de Evde de sürekli pilates topunun üzerindeyim artık bacaklarımı açıp yaylanıp duruyorum Üzerinde sağ sol ileri geri. Hem rahatlıyormuş gibi de hissediyorum. Bugün son pilates dersim var, biraz hüzün Aralık ayına da kaydolmayalım dedik yani onun da faydasını çok gördüm umarım doğuma ve sonrasına da faydası olur Bugün komşum anlattı 2007de doğurmuş kızını, ilk doğumu 4850 gr doğmuş bebeği. Hastaneye gittiğinde zaten açılması varmış doktor önermemiş çok iri çatın dar falan demiş. Göze aldım her şeyi imzaladım diyor, başlaması bitmesi üç saat sürmüş evde geçen süre dahil. O da biraz gaza getirdi bugün iri bebekler daha iyi itiyor kendini öyle de bir avantajın olabilir korkma falan dedi. Tabi 4 üstünden ben yine çekinirim de şimdilik olmadığı için cesaretlendim yine kendi kendime Yarın kontrol günümüz, bakalım son durum ne

Benim en yakınımda görümcem var şimdi her şeyi sorup öğrendiğim, o da bana emzirme yastığı ve korse ile ilgili aynı yorumu yaptı canım. Ki o vajinal doğum yapmıştı. Ama sağlıklı olduğunu düşünmediği için ilk 6 hafta kullanmak istememiş korseyi sonrasını bilmiyorum ne yaptı kendime göre karar veririm. Reflü yatağını onlar çok kullanmış. Bunu biraz yatağa ve babyneste eğim vererek çözmeyi deneyeceğim, gündüzleri ana kucağında da yatırırm eğimli halde. Yine de geceleri baktım olmuyor çok kusuyor falan bebek o zaman alırım reflü yatağı.

Ya normal yastıklar da iş görür bence ama bana çok rahat geldi emzirme yastığı bir de ben uzanırken emzirme yastığını da yanıma alıp tam onun üzerine bebeğin yattığı bir pozisyonda emzirmeyi öğretti ebe sırtım falan çok rahat etti. Fotoğraf atmaya çalıştım umarım atabilmişimdir. Sezaryen yerim olduğu için karnıma değil yanıma koyduğu emzirme yastığına yatırdı ordan da meme

Eklentiler

• IMG_8232.jpeg
    59,1 KB · Görüntüleme: 19
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…