Ya en kötüsü bence de oturduğum yerden ya da kalktığım yerden yatmak sanki. O anda baskı bir anda pik yapıyor. Ama bu son 1-2 sancıya yatarken ve otururken yakalandım ikisi de çok fenaydı. Kalabalıkta olmasam gerçekten elimle alttan destek verme isteği falan oldu yani çişini tutmaya çalışan çocuklar gibiBenimki de çok aşağıdaydı, çok baskı hissediyordum ya, yatışa geçince o his geçti resmen. Hoş, ayağa kalkmamak doğum gününü ne kadar etkiliyor emin değilim, bilimsel bir cevap da var mı bununla ilgili bilmiyorum ama o aşırı baskı hissi geçiyor. Onu da çok ayakta kalınca haliyle yer çekimi etkisiyle sürekli aşağıya baskı yapmasının azalmasına bağlıyorum.
Sen biriktirip biriktirip bayağı kitap okur gibi makale okur gibi topluca oluyorsun galiba hepİki günlük okudum doğuranlar olmuşBaya heyecan yapıyorum okudukça sağlıkla büyüsünler inşallah
Sen biriktirip biriktirip bayağı kitap okur gibi makale okur gibi topluca oluyorsun galiba hepNapıyosun nasıl gidiyor? Çalışmaya devam ediyor musun izinde misin canım ?
Bu bizim topiğe özgü bir durum ya maşallah hepimizde bir çene varOf evet sorma okuyacağım diye canım çıkıyor sonraiki günde nasıl 30 sayfa olur izne ayrıldım aslında ama kendi ofisim olunca öyle ayrıldım olmuyor. Sürekli çalışıyorum hala sürekli dışarıda olunca da gündüz hiç bakamıyorum gece bakayım diyorum sızmış oluyorum
AhahahhaAyrıca lohusalıkta evde kv kp görümce çok karışan anne ile geçirecek olan varsa onlar direk cennete gitmeliben ilk doğumda kovmuştum çok düzgün bir dille kvyi biz de kalmıyordu ama gündüz bile beraber olmak batıyordu. Ki deliyim bilir çok temkinli konuşmasına rağmen görüntüsü bile yetiyordu.
Ya hastanelerin politikaları farklı olabilir benim de istediğim bir sürü şey olmadı hatta bugün hastaneden çıkmadan bir posta ağladım onlara loğusa kafası sanırımYaaçok sevindim canım hayırlı, mutlu zamanlarınız olsun inşallah hep birlikte Bizim big boylara nazar değmesin inşallah ben de merak içindeyim nasıl olacak kilosu diye Benim de pazartesi sezaryenim var spinal anestezi ile olacakmış. Eşimi istedim yanıma ama doktorum kabul etmedi malesef Sezaryen sonrası karna bastırma falan diyorlar ya ondan yaptılar mı? Sanırım beni en çok korkutan şeylerden biri o. Bir de anestezinin etkisini azaltmak adına kafein alın mutlaka diyorlar orada da böyle bir şeyden bahsettiler mi?
ya kesinlikle burda sürekli ölçümler yanlış diyorlardı ultrasonlar biraz eski olduğu için ama benim ölçümler çok benzerdi.Ayy maşallah kuzucuğa, çok sevindim sağlıklı olmanıza. İyi ki sezeryan olmuş bak ölçümlerin hepsi doğruymuş. Pipetli suluk suyu fazla fazla rahat şekilde içirtiyor gerçekten bende çantaya bulup atayım bir tane. Tırnak makasını birisi daha söylemişti ben törpü de makasta attım çantaya. Başka mutlaka alın dediğin şeyler varsa sen bizi aydınlat yine. Bizimkisi de geliyor arkadan haftaya, 36 cm olmuş baş çevresi kilo almamış bu hafta ama kafamızın maşallahı var
senin çılgın doktorun öngörüsü tutmadı yaniBenim doktorumun öngörüsü 38-39 arası gelecek olmasıydı uzun zamandır. Hem kilosundan hem pozisyonundan hem plasenta durumundan falan. O da yarın itibariyle bir hafta içinde demek inşallahAllah’ın gücüne gitmesin ben gerçekten çok zorlanır oldum. Bugün de bir garibim çok baskı hissediyorum altta. İnşallah tahmini doğrudur gelir bu hafta ya da bakalım yarın ne der…
Çok teşekkür ederizYaaa maşallah tospiğe, hayırlı olsun sağlıkla büyüsün inşallahSana da çok geçmiş olsun hemen ayaklanmanı diliyorum canım
Biz hastaneye sorduk ama sezaryen doğuma kesinlikle almıyorlarmış eşi. Vajinal olursa girecek inşallahTırnak törpüsü hiç düşünmemiştim eldiven koydum her ihtimale karşı ama Emzirme desteğini de not ettimmm
çoook teşekkür ederizAy gerçekten tosbikmiş gerçek bir big boyçok sevindim sorunsuz geçmesine, iyi ki sezaryene karar vermişsin gerçekten iri bir bebekmiş. İnşallah çok güzel mutlu bir ömrü olur
Ayyy yok ya o manyağa kalsam geçen hafta doğurmuştum. Düdüklü tencere benzetmesi yapmıştı bana, patlamak üzere demişti. Hani noldu diyesim geliyor yani arayıp. Kesin şey der gerçi diyet yaptığın için durdu falan yoksa duramazdı yani asla kabul etmez haklı çıkmadığınısenin çılgın doktorun öngörüsü tutmadı yani
İnşallahÇok teşekkür ederizsen de sağlıkla kucağına al inşallah tırnak törpüsü benim de aklıma gelmemişti başıma geldi resmen
Bir de emzirme yastığı hastanede de olabilir ama rahat ediyorsun onunla
çoook teşekkür ederizdarısı sana inşallah
Ya bir de o ilk doğduğu an ödemli halini görünce ben de iyiki dedim
düdüklü tencere çok iyiymişAyyy yok ya o manyağa kalsam geçen hafta doğurmuştum. Düdüklü tencere benzetmesi yapmıştı bana, patlamak üzere demişti. Hani noldu diyesim geliyor yani arayıp. Kesin şey der gerçi diyet yaptığın için durdu falan yoksa duramazdı yani asla kabul etmez haklı çıkmadığını
Ben de merak ediyorum bak şu an bile ince ince sızlıyo bakalım nasıl patlak verecekay annemde dun dediki beni dogurmadan once cok az su gelmis ama minik bir akinti gibi, kardesimde hic gelmemis suyu. ordan da anlamayacaksak nerden anlicaz cidden, ben de anneme benzersem suyum gelmezse, sancidan da anlamiyoruz nasil hastaneye gidicem acaba :)
hamile yogasi ne acidan iyi geldi ben de baslicam ona artik? kacinci haftanda dogurmustun?düdüklü tencere çok iyiymişsenin gidişat gayet normal ilerliyor bence. ben de öyleydim ilk doğumda sadece bebek 3 kg doğdu iri değildi. ben de normal doğum çok istiyordum her gün videolar hamile yogası platesi bilmem ne. hepsi de işe yaradı bence. özellikle evde pilates topu olması çok iyi. hem üstünde oturmak rahatlatıyor. bacaklarını açarak oturup sağa sola yaylanıyorsun. hem sırtınla duvarın arasına sıkıştırıp squat yapıyorsun çok faydalı olmuştu bence bana. doğumum da iyi geçmişti. sancıları hastanede hep bilinçli karşıladık korkmadan. acı çekiyorsun ama kaç dk da bir geleceğini falan bilince korku olmuyor çok.
emzirme yastigi ve korse bir onceki dogumda alip hic kullanmadim desem yeridir. kucagima uyku yastigmi koyup yumusak olan, bebegi ustune yatirip emzirdim tekli koltukta.İnşallahBenim emzirme yastığım yok ya almadım onu ihtiyaca göre alacaklarımdan biriydi o da doğum sonrası. Artık hastane yastıkları ile idare edeceğiz hastanede
Şu an emzirme yastığı, reflü yatağı ve lohusa korsem yok duruma göre doğumdan sonraki birkaç gün içinde alınabilecek acil ihtiyaçlardan
Evet evet kız resmen düdüklü tencere dedi. Herkeste aynı düdüklü tencere varmış da sizinkiler de az bir yemek yarısına kadar su varmış. Benimkinde çok yemek ve de neredeyse ağzına kadar su varmış. Kaynadıkça basınç arttıkça su çıkmak isteyecekmiş çıkamayınca da ne olacakmış bir süre sonra patlayacakmış. Ayyyy delirtir insanı, neyse ki şükür onun dediği gibi ilerlemedi en azından 38 haftayı gördük. Bundan sonra da istediği vakitte gelebilir zaten inşallahdüdüklü tencere çok iyiymişsenin gidişat gayet normal ilerliyor bence. ben de öyleydim ilk doğumda sadece bebek 3 kg doğdu iri değildi. ben de normal doğum çok istiyordum her gün videolar hamile yogası platesi bilmem ne. hepsi de işe yaradı bence. özellikle evde pilates topu olması çok iyi. hem üstünde oturmak rahatlatıyor. bacaklarını açarak oturup sağa sola yaylanıyorsun. hem sırtınla duvarın arasına sıkıştırıp squat yapıyorsun çok faydalı olmuştu bence bana. doğumum da iyi geçmişti. sancıları hastanede hep bilinçli karşıladık korkmadan. acı çekiyorsun ama kaç dk da bir geleceğini falan bilince korku olmuyor çok.
Benim en yakınımda görümcem var şimdi her şeyi sorup öğrendiğim, o da bana emzirme yastığı ve korse ile ilgili aynı yorumu yaptı canım. Ki o vajinal doğum yapmıştı. Ama sağlıklı olduğunu düşünmediği için ilk 6 hafta kullanmak istememiş korseyi sonrasını bilmiyorum ne yaptı kendime göre karar veririm. Reflü yatağını onlar çok kullanmış. Bunu biraz yatağa ve babyneste eğim vererek çözmeyi deneyeceğim, gündüzleri ana kucağında da yatırırm eğimli halde. Yine de geceleri baktım olmuyor çok kusuyor falan bebek o zaman alırım reflü yatağı.emzirme yastigi ve korse bir onceki dogumda alip hic kullanmadim desem yeridir. kucagima uyku yastigmi koyup yumusak olan, bebegi ustune yatirip emzirdim tekli koltukta.
reflu yastigi kullandim ama babybjornde daha fazla yatmistir sanirim, o da egimliydi. Korse yani su an sezaryen acilarimi dusununce direk atmistim bir kenara o kisma dokunabilcek hicbirsey istemiyordum. kimine iyi geliyor duyuyorum
Ya normal yastıklar da iş görür bence ama bana çok rahat geldi emzirme yastığı bir de ben uzanırken emzirme yastığını da yanıma alıp tam onun üzerine bebeğin yattığı bir pozisyonda emzirmeyi öğretti ebe sırtım falan çok rahat etti. Fotoğraf atmaya çalıştım umarım atabilmişimdir. Sezaryen yerim olduğu için karnıma değil yanıma koyduğu emzirme yastığına yatırdı ordan da memeİnşallahBenim emzirme yastığım yok ya almadım onu ihtiyaca göre alacaklarımdan biriydi o da doğum sonrası. Artık hastane yastıkları ile idare edeceğiz hastanede
Şu an emzirme yastığı, reflü yatağı ve lohusa korsem yok duruma göre doğumdan sonraki birkaç gün içinde alınabilecek acil ihtiyaçlardan