Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 79 41,4%
  • erkek

OY: 100 52,4%
  • ikiz kız

OY: 2 1,0%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,1%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    191
ya kızlar ben sürekli olarak uçuk çıkaran bi tipim. Uçuk çıkardığımda da herhangi bir şekilde bebek çocuk yaşlı hasta vs insanlara yaklaşmamaya çalışırım ki kötü bir senaryo ile karşılaşmayalım Allah korusun. Özellikle yeni doğan bebeklerde uçuk çok riskli biliyorum. E 38 haftalık da hamileyim bebiş her an gelebilir. Şuan dudağımda uçuk var sabah uyanınca gördüm. Diyelim ki bebek birkaç gün içinde geldi Ben napıcam kendi bebeğimi öpemeyecek sarılamayacak mıyım emzireceğim falan da yani inş 🤲🏻 çok mu kuruntu yapıyorum sizce
Uçuk olayı çok sıkıntı evet ben öpmemeni tavsiye ederim geçene kadar. Kuruntu değil gerçekten tehlikeli bir durum. Kullanabileceğin kremler vardır doktora bir sür onları kullan istersen bir an önce iyileşmesi ve sık sık tekrarlamaması için.

Sağlıkla, kolaylıkla, su gibi gelsin inşallah 🙏🏻 Bağırmayı normalde acıyla kodluyoruz, o yüzden etraftan duyunca geriliyoruz ama doğururken insan bir miktar ses çıkararak ikininca daha rahat, daha güçlü oluyor. Herkes doğuracak, sırayla bebek sesleri gelmeye başlayacak 🥰 Allah'tan hepiniz için güç kuvvet, ferahlık diliyorum 🙏🏻
Amin cok teşekkür ederim dogru söylüyorsunuz iyi geldi yorumunuz.. 💕 Sizlerinde kolaylikla gecer insaallah

ya kızlar ben sürekli olarak uçuk çıkaran bi tipim. Uçuk çıkardığımda da herhangi bir şekilde bebek çocuk yaşlı hasta vs insanlara yaklaşmamaya çalışırım ki kötü bir senaryo ile karşılaşmayalım Allah korusun. Özellikle yeni doğan bebeklerde uçuk çok riskli biliyorum. E 38 haftalık da hamileyim bebiş her an gelebilir. Şuan dudağımda uçuk var sabah uyanınca gördüm. Diyelim ki bebek birkaç gün içinde geldi Ben napıcam kendi bebeğimi öpemeyecek sarılamayacak mıyım emzireceğim falan da yani inş 🤲🏻 çok mu kuruntu yapıyorum sizce
Hayır kuruntu yapmıyorsun maalesef uçuk çok önemli bir konu canım. Ben de çok uçuk çıkaran biriydim ama maşallah diyeyim hamilelikte çok çıkarmadım. Bunca yıldır uçugum tamamen geçmeden çocuğumu yüzünden ya da elinden öpmedim, saçından, kıyafetlerinin üstünden öptüm. Çok şükür bulaştırmadim şimdiye dek, inşallah böyle de devam eder. Geçen uçuk çıkaracağımı anlayınca hemen bundan içtim, söndü çok şükür. Uçuk çıktıysa da bundan içiyorum, en azından bana iyi geliyor.

Hamilelikte uçuk merhemleri önerilmiyor, ben de kullanmıyorum. Bir ilaç da var birkaç ay aralıksız kullandığın, sonra bir yıl falan hiç çıkmıyor ama ağır bir ilaç, hamileyken emzirirken falan kullanilabilecegini sanmıyorum. Çok geçmiş olsun, hemencecik geçer inşallah 🙏🏻

Allah yardımcın olsun, kolay kurtarsın canım. Haberdar et bizi de 🙏 Korkma, duymamaya çalış imkan varsa müzik aç kulaklık tak koridora çık yürü bir şeyler yap odaklanma bağıranlara hiç 🙏
Amin cok teşekkür ederim oyle yapayim insaallah sonradan bi de bebis aglamasi duyunca bi sakinliyorum da ben dogurmus gibi:) Sizlerinde benim de kolaylik ve saglikla gecer insaallah 🌸

Boşver ya valla bunca ihtimal düşün düşün çıkılmıyor içinden. Büyüdüler artık ne vakit gelmek isterlerse buyursunlar gelsinler diyelim. Ama suyundan ama sancısından yani 😏
ondan evhamlanmıyorum ya zaten bi de kontroller haftada bire düştü içim rahat

Evet kuzum Kağan Kocatepe’ye baktım da gece o da böyle diyor. Bazı kadınlar belden girdiğini kasıklara yayıldığını söyler. Bazı kadınların direkt kasıklarına girer. Bu kişiden kişiye değişir demiş. Kontrolüm cuma günü. O güne kadar bakalım ne değişecek. Gittiğimde ben de söylerim de bana da aynısını der. Acaba bu sancılar rahim ağzı açılmasına yol açıyor mudur? Biraz açıklık olmuş dese fena olmaz sanki.
Kuzum ben sordum bugün normal dedi umarım açıklığın için yardımcı oluyordur sanada ben perşembe eleniyorum🙈
evet kuzum sezeryan istedim ben😍

Kuruntu değil cano bende genital uçuk var aktif lezyon olmasa da ilk doktorum normal doğum yanlısı değildi doğum kanalından bebeğe bulaşabilir diye. Dudaktaki de gayet öperek bulaşabilir bebeğe, geçene kadar öpmesen daha iyi evet zor olsa da 🥹

Kuzum bendede uçuk çok çıkar geçen hafta kurumasına rağmen sezeryan istediğim için anestezici geçince opere edilmesi yazmıştı o yatış defterine. Sende eğer sezeryan olacaksan ne yaparlar bilmiyorum. Doktorum kadın doğumcu bi de bana ilaç yazdı 4-5 gün kullan dedi kullandım geçirdi şuan

Kızlar doktor konusu okey artık, o kadar ilgilendi ki kadın meme bakımına kadar anlattı. 35.haftada Lansinoh’un krem/balmını sürmeye başla dedi. Bebek tamamen doğum pozisyonuna gelmiş, haftasıyla her şeyi uyumlu 1.5 hafta kadar önde dedi. 2400 çıktı yine. Normal doğum yapacağız son dakikada bir şey çıkmazsa ama Ocak’ın ilk haftasını geçmememiz gerekecek, 4 kiloyu aşar yoksa dedi. Yılbaşı haftası 39 haftalık oluyor, tahminimce o aralarda gelir ama desteklememiz lazım egzersizle dedi, ben de başından beri Aralık sonu hissediyorum bu arada. Bulantıları konuştuk, takviyeler tetikliyor olabilir dedi diğer doktorun takviyesini değiştirdik onu deneyeceğim. Suyun yeterli ama azalmaması için her gün havuç suyu ve armut tüket hiç sıkıntı yaşamazsın dedi. Kontrol muayenesine çağırdı, nstye gireceğim haftaya 🥲 o kadar rahatladım ki anlatamam ya. Çok şükür. Meme yarası olursa Garmastan alacaksın, muadili yok dedi. Emzirirken silecekmişim. 60 cc süt gelirse her iki memeden de takviyete ihtiyacın olmaz, daha azsa bundan daha iyisi yok dedi. Siz de bakarsınız. 2 tablet Prilam’a devam edeceğim.
Çok sevindim canım gözün aydın 🙏 bundan sonrası gönlündeki gibi geçer inşallah.
Kuzum uçuk önemli, mutlaka dikkat etmelisin. Kuruntu değil malesef canım 🙏🏼🌈

Anladım canım. Doğru haklısın dediklerinde. Bir dönem bizim için de söz konusu olmuştu Belçika’dan çağırmışlardı eşimi. Biz de gitmedik. Avrupa tüm konforuna imkanlarına rağmen müthiş sıkıcı da geliyor bana. Ya da biz TR’de kaos ve kargaşaya alışmışız shshshh Boş boş sokaklar, trafik yavaşlığı, insanların yavaşlığı, bir de yaşlı nüfusun çok olması falan sıkıcı yani. Akşamları her yer kapanıyor erkenden, insanlar hep evlerinde. Bilmiyorum çok bizlik değil sanki. Bir de ben kışı kasvetli havaları severim mesela ama mevsiminde olunca. Dört mevsim kasvet de bayar yani. Hadi ben neyse eşim hiç tahammül edemiyor 😂 Ben de gidelim birkaç sene için istersen demiştim öyle de kariyer açısından kötü olur tam yükselme kıdem alma durumu oluşunca hadi biz TR’ye dönüyoruz denmez falan demişti. Şimdilik yok öyle planlarımız ama hayat ne getirir belli olmaz sanki ömrün bir bölümünde de yaşayacakmışız gibi vibe alıyorum zaman zaman😂
İnşallah dediğin gibi olur önümüzdeki süreç 🙏
ilk basta oyle geliyor insana, alismak da zaman aliyor ama uzun vadede guvenli stabil bir ulke cok cok iyi geliyor insana, hem sana hem ailene ozellikle cocuga. sonra tr ye uzaktan bakmayi ogreniyorsun cok karmasik kuzum ya cok. Belcıkayı falan bilemem nasıl bir yer ama cocugun geleceği için de güzel olabilir. Insan zamanla burdaki topluma da dahil oldukça aynen trdeki gibi arkadaslıklar kuruyor bir parçası oluyor yaşadığı yerin. Irlandalılarda sıcak ve iyiler ondan da kaynaklı olabilir bilemedim, yabancı gibi hissettirmiyorlar sana. Yeterki dili konusunda sıkıntı yaşama topluma uyum falan kolay halloluyor.
sanki sokaklar bos hayat durgun gibi geliyor da değil aslında evler mekanlar neşeli, bayramlar cok güzel kutlanıyor mekanlar her yer cocuk ve bebek dostu cocuktan rahatsız olan yok pub ortamında bile varlar onlara ait oyun alanı oluyor, her yere dahiller bu da seçeneği coğaltıyor cocukla yapılacak aktiviteler konusunda

X