Valla hamilelikte rahat ettim resmen. Eşim bile farketti ne başın ağrıyor ne kuluncun kalkıyor diyor. Sürekli migren atakları ve kulunç ağrılarıyla yaşıyorum regl öncesi ayrı sonrası ayrı. Bana da en iyi gelen şey spor olmuştu. Spor yapınca biraz daha kolay sökülüyor ama yine de ilaçsız geçiremiyorum. Annem teyzem menapoza kadar aynı şeyleri yaşadı o yüzden benim de öyle olur sanırım doğumun faydası olur mu bilmiyorumPms bende de oluyordu, özellikle iş hayatına başlayınca çok arttı. Yine bayılacağım bir yerlerde, herkese rezil olacağım diye düşünüp inanılmaz strese giriyordum. Son çalıştığım yerde revir vardı, hemen iğnelerimi alıp hemşireye vermiştimçok iyi anlıyorum seni. 18 yaşındayken muayene oldum bana da kadın doğum doktoru sen resmen doğuruyorsun demişti, umarım faydası olur doğuma. Bu arada pms ve adet sancısına en en ennn iyi gelen nerdeyse sıfıra indiren tek şey antidepresan kullanımı oldu bende. Artık o kadar çaresizdim ki hocam yazmıştı bir deneyelim diye etkisine inanamamıştım. Sonradan bıraktım tabi gerçekten mahvediyor insanı. Eşim yeni evliyken defalarca kucaklayıp acile götürdü beni inanmıyordu başka bir şeyin var kesin diyordu hep. Ama magnezyum çok iyi geldi, bakalım doğumdan sonra rahatlayacak mıyız.
Aynen öyle hiç şeker vardı da ondan mı iri bu bebek diye düşünme tamamen genetik bence bu.Bizim
Benimki de takviyeye gerek yok değerlerin iyi dedi hep e bebek de besleniyor gelişiyor ilaçsızlığın tadını çıkar dedi.
Demek ki büyüyeceği varsa büyüyor şeker değil sorun. Sanırım tokluk 180 200lerin üstü çok çok riskli gebelikte. 120 150 altı değerlere daha farklı yaklaşıyorlar. Bana zaten şeker diye yaklaşmadı hiç şekerden şişmiş bir bebeğe benzemiyor kemikleri falan da iri suyun da normal dedi en baştan beri.
Hep vajinal doğum hastalarını gördüm ben de o yüzden de onu istemiştim ama nasip olmadı. Hayırlısı böyleymiş diyorum artık
Arkadaşımın doğumunda hemşire kalın battaniye istemişti, bebek için verdiğimiz ince demişti. Bebek mart'ta doğmuştu. Ben de sadece penye koydum hemşire için ama yanıma örme battaniye aldınm, ne olur ne olmaz diye. Kv'den biliyor bu işiValizi tekrar hazırladık kayınvalidemle, hemşireye verilecek organizere 2 şapka 2 çorap koyduk, 2 çorabı üst üste mi giydirecekler dedim de evet öyle giydiriyolar çok üşüyo bebekler dedinasıl 2 çorabı giydircekler bilmem hemşireye de en kalın battaniyeyle beraber veririm ben bunu dedi, ben içine battaniye koymuştum dedim o çok ince dedi. Şu özdilek'in polar battaniyesi formunda bi şey verecekmiş bilemiyorum kadın 2 torun büyütmüş diye güvenesim geliyor ama o torunlar Erzurum'da büyüdü burası o kadar soğuk değil neticede. Neyse bakalım gereksiz görürse hemşire kullanmaz belki
2 çorap da üst üste giydirmişler mi anamArkadaşımın doğumunda hemşire kalın battaniye istemişti, bebek işin verdiğimiz ince demişti. Bebek mart'ta doğmuştu. Ben de sadece penye koydum hemşire için ama yanıma örme battaniye aldınm, ne olur ne olmaz diye. Kv'den biliyor bu işi
Çorap değişik olmuş2 çorap da üst üste giydirmişler mi anamhayır güzelim takım bozuldu bembeyaz bişi almıştım başka beyaz çorap şapka yok, mavi şapka krem çorap koydum ekstra
Benim doğum yapacağım hastanede hemşire odaya gelip verilecek şeyleri kendi seçiyormuş tek çorap tek bez hangi battaniye daha uygun gibi doğum yapan bi arkadaşım söyledi o yüzden kafam rahatValizi tekrar hazırladık kayınvalidemle, hemşireye verilecek organizere 2 şapka 2 çorap koyduk, 2 çorabı üst üste mi giydirecekler dedim de evet öyle giydiriyolar çok üşüyo bebekler dedinasıl 2 çorabı giydircekler bilmem hemşireye de en kalın battaniyeyle beraber veririm ben bunu dedi, ben içine battaniye koymuştum dedim o çok ince dedi. Şu özdilek'in polar battaniyesi formunda bi şey verecekmiş bilemiyorum kadın 2 torun büyütmüş diye güvenesim geliyor ama o torunlar Erzurum'da büyüdü burası o kadar soğuk değil neticede. Neyse bakalım gereksiz görürse hemşire kullanmaz belki
Öğretmen hamişler öğretmenler gününüz kutlu olsun
Öğretmen annişler gününüz kutlu olsun
Öğretmen arkadaşlarım öğretmenler gününüz kutlu olsun
Herkese cook tesekkur ederimBen de tüm öğretmen annişlerin ve hamişlerin gününü kutluyorum
Çorap değişik olmuşzaten zıbın patikli, üstüne bi çorap en fazla yani
Hemşirenizi ödünç alabilir miyizzBenim doğum yapacağım hastanede hemşire odaya gelip verilecek şeyleri kendi seçiyormuş tek çorap tek bez hangi battaniye daha uygun gibi doğum yapan bi arkadaşım söyledi o yüzden kafam rahat
Hahah tamam hemen Ankara’ya transfer ediyoruzHemşirenizi ödünç alabilir miyizz
Battaniyeye tamamım da şapka çorap accuk fazla geldi ya neyse bakalımHahah tamam hemen Ankara’ya transfer ediyoruz
O bende de var sürekli çiş ve yediklerime göre mide yanmasıPeş peşe üçtür çişe gidiyorum ya klozetten kalktığım an tekrar geliyor delircemmide yanması cabası resmen kafama diktim gavisconu. Birde bebek içerde ke yapıyorsa sanki vajinama vuruyor gibi kramp giriyor anlık baskı hissediyorum darlandımm
Varya dün anezteci ile konuşurken bu soruya sormayı unuttum çok güzel oldu yani normal doğum başlangıcı ile gittik sezeryan ile devam edeceksek bekletecekler mi? Sanki 2 saat su yok 6 saat yemek demişti. Benim de 38+4 oldum aklımda olan soru buydu ??Vermiyolar cnm sezeryana girmeden bekledim bende 2 saat 6 saati tamamliyolar su bile yok
Tabi doğumdan sonra vitaminler çok düşer o kesin. Ama saçlara ne kadar işe yarar bilmiyorumValla benim de çok ince saçlarım baya uzadı kestırıırım yarıya kadar ama çıtamın degelerı onemlı doğumdan sonra dıkkat etmek gerekıyor