Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 77 41,2%
  • erkek

OY: 98 52,4%
  • ikiz kız

OY: 2 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,2%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    187
Benimki çatı muayenesine kadar normal olur diyordu ama çatıdan sonra kemiğin basık normali deneyebiliriz istersen dedi ama çokca da korkuttu ya öyle olunca ben de vazgeçtim 🙄
Çatı muayenesiyle açıklık muayenesi benzer sanırım. Bana açıklık için bakılmadı hiç bilemiyorum o yüzden. Doktor çok daha iyi bilir ama sanki çok da doğumu tetiklemez gibi geliyor bana he erken doğum riski varsa başka da. Tüm cehalatimle söylüyorum bunu tabi 🙈
Çatı muayenesi ilişkiden daha kısa sürüyor sonuçta. Bu düşünceye göre 39a kadar ilişki yaşamak da risk olmaz mı? 🙄 Sanırım karından ultrasonla her şeyi net göremiyorlar ya. Çoğu doktor elle veya alttan muayeneye daha sıcak bakıyor.
Benim de catim basikmis ama suni sancı ile vajinal doğumu deneyecegiz. Sizi nasil korkuttu doktorunuz? Benim doktorum seni zorlar ama bebek için risk teşkil etmiyor dedi bana. Gerekirse vakum ile çekeriz o da sorun olmaz bebek için dedi. Başka bir risk var mı ki acaba bilmediğim?

Çok üşüme oluyor mu normal doğumdan sonra da? Ben Alanya da yaşıyorum buralara kış pek uğramıyor, geceligim var ama sabahlık almadım ayrıca. Almak gerekiyor mu sizce?
Bir titreme oluyor ama usumekle alakalı değil. Doğumhane de gayet sıcak oluyor ama bir anda salgılanan hormonlar falan dişlerim takır takır birbirine vuracak kadar titremistim, geçiyor biraz sonra ama endişe edilecek bir durum değil. Hani o an için sabahlık olsa da fark edeceğini sanmıyorum, içten gelen bir şey çünkü. Ben Ankara'da yaşıyorum ama ne sabahlık, ne hırka koydum. Hırka koyacağım ama galiba, birisi odaya gelince üzerime almak için.

Kızlar birde şey soracaktım mınık lokanta şişesi yapan var mı aranızda 😂yapsam mı bılemedım
Soyle ki yaptirmadim yaptm 🤣🤣 dur bak atiyim icini henuz doldurmadik ama ben kurdele koymicam ama dilerseniz koyabilirsiniz. Etiketi bastirdim hem ciko icin hem kolonya icin , trendyoldan sise aldi kuzenim bide unibaby kolonya 40 tane fln yapariz heralde coguna gerek yok.

Eklentiler

• IMG_9373.png
    IMG_9373.png
    432,7 KB · Görüntüleme: 44
Soyle ki yaptirmadim yaptm 🤣🤣 dur bak atiyim icini henuz doldurmadik ama ben kurdele koymicam ama dilerseniz koyabilirsiniz. Etiketi bastirdim hem ciko icin hem kolonya icin , trendyoldan sise aldi kuzenim bide unibaby kolonya 40 tane fln yapariz heralde coguna gerek yok.
Tatlı olmuş valla ben karar veremedım etıketı de mı trendyolda bastırdın

Bir titreme oluyor ama usumekle alakalı değil. Doğumhane de gayet sıcak oluyor ama bir anda salgılanan hormonlar falan dişlerim takır takır birbirine vuracak kadar titremistim, geçiyor biraz sonra ama endişe edilecek bir durum değil. Hani o an için sabahlık olsa da fark edeceğini sanmıyorum, içten gelen bir şey çünkü. Ben Ankara'da yaşıyorum ama ne sabahlık, ne hırka koydum. Hırka koyacağım ama galiba, birisi odaya gelince üzerime almak için.
Evet ablam da titreme oluyor ama usumekten değil o demişti. Gerek yok o zaman sabahliga. Benim geceligim askili gibi değil zaten uzun kollu sayılır, şal alayım en iyisi nolur nolmaz diye. Teşekkürler 🙏

Ayy evet kolonya😂😂kim yaptı fotoğraf atabılır mı sen nasıl düşünüyorsun😁
Ben şunları görüp beğenmiştim canım, arkadaşım rebulda çalışıyor o getirecekti ama benim sticker bu, uyar mı bilmiyorum olmazsa başka tasarlayacağım Canva’dan

Eklentiler

• IMG_5839.png
    IMG_5839.png
    466 KB · Görüntüleme: 37
  • IMG_5838.png
    IMG_5838.png
    478,6 KB · Görüntüleme: 26
  • IMG_5872.png
    IMG_5872.png
    256,7 KB · Görüntüleme: 38
Şasırdım açıkcası ya 39 dan önce doğum başlarsa ve o kişi normal doğum isterse çatısı uygun değilse ne olacak o zaman. 37 - 38 de çok erken hafta değil tıbben zamanını tamamlamış sayılıyor o bebek. Açıklık ve çatı muayenesi genel de aynı şekil oluyor parmak ile bakıyorlar. Rahim ağzında açıklık olup olmadığı ise vajina ultrason da belli oluyor ama anladığımı kadarıyla ultrason açıklığı sadece gösteriyor kaç santim açıklık var göstermiyor onun içinde parmakla bakıyorlar alttan
Herhalde öyle olursa hemen yaparlar uygun değilse sezeryana geçerler o şekilde ilerler. Hemencik doğurmayız zaten

Benim de catim basikmis ama suni sancı ile vajinal doğumu deneyecegiz. Sizi nasil korkuttu doktorunuz? Benim doktorum seni zorlar ama bebek için risk teşkil etmiyor dedi bana. Gerekirse vakum ile çekeriz o da sorun olmaz bebek için dedi. Başka bir risk var mı ki acaba bilmediğim?
Doğum için sancıyı, açıklığı, su gelmesini falan beklemesi gerekmez mi? Yani ben öyle biliyorum ama o zaman arkadaşların konuştuğu planlı vajinal doğum oluyor sanırım bu.
Bana 37deki çatı muayenesinden sonra şu an doğumun yakın görünmüyor e bu çocuk doğuma kadar iyice büyüyecek kilosunu yanlış hesaplasak 3 kg bile doğsa karın çevresi geniş kemik basık olduğundan çatıdan çıkarken omzu takılabilir dedi. Bu bir ihtimal illa olacak diyemem ama kafası büyük olduğundan doğum yoluna giremeyebilir vakum kullanabilirim, kesi olmadan zaten imkansız dedi. Yani zor bir doğum olası ama cesaret ediyorsan deneyebiliriz de dedi. Vakum, kesi bunlar sorun değil ama omzunun takılma ihtimali beni düşündürüyor o da kemiğin basık olduğundan ihtimali yüksek dedi. Böyle 🙇‍♀️

bu seferki erkekti degil mi? erkek cocuklarda anneye karsi cok tatli oluyorlar benimki bazen prenses anne diye cagiriyor opuyor beni sana parlak bileklik alicam kupe alicam diyor nerden ogrendiyse 😂😂 magazaya falan girsek en parlak ayakkabiyi eline alip bunu sana alicam diyo 4 yasinda :) cocugun zevkleri anasiyla ortusmuyor pek ama olsun :) kreste ogreniyor olabilirler bu tarz seyleri.
Ya benim ufak kızım da öyle kuyumcularım önünde duruyor sana bunu alalım diye taşlı tuslu takılar😂 gecen avmde beymene girmiştik tutmuş bir tane valentino ayakkabı bunu sana alalım hayır kızım ihtiyacım yok dedim babasına gidiyor alalım diye ve agladı var ya cıkana kadar babası bana ayakkabıyı almadı diye😅😅 allahım bana valentino ayakkabı layık gören bir kızım var hamdolsun😂😂 bunun erkek versiyonu olacak desene 😂

salı günü benim arkadaşım 38+0 günü 3600 ge oğluşunu vajinal doğurdu Amerika’da. çok da rahat olmuş, kısa sürmüş doğum. 2. bebeğiydi, belki o fark ediyordur. olmaz kesi demek için sınır bir kilo diye düşündüm ama tabii belki 40’ta gelecek minnoş🥰
Aslında yapamazsın demedi hiç yapabiliriz ama riskli ve zor olabilir dedi.
37deki muayenede doğum yakın görünmüyor o zamana kadar iyice büyür dedi. Sorun kilosu değil kiloyu doğup tartmadan kimse tam olarak ölçemez karın çevresi geniş dedi. İri bir bebek olduğu çok belli hatta senin karnından da belli oluyor dedi. Kemik basıklığı ve iri bebek ikisi bir araya gelince risk oluşturuyor sanırım. 🙄

2 gece kalırsak 2 gecelik, 1 pijama daha mantıklı değil mi? ben sırf belki üşürüm diye pijama koyacağım. yoksa kesiğimiz varsa pijama giymek bana çok olası görünmedi.
gecelik ise illa değişiriz. hastanede insan sürekli kirli hissediyor, bikaç ameliyat tecrübemden kalma fobim☺️ ama hastane önlüğü de zaten en yaman gecelik.
Ben yatarken gecelikle rahat edemiyorum hele bir de dikişlisin ordan oraya dönemezken gecelik toplancak yukaeı cıkcak falan iyice gıcık olucam. Pijamayla cok rahat etmiştim zaten dikiş yeri cok altta kalıyor rahatsızlık vermiyor pijamanın beli epey yukarda. Ama gecelikle de rahat eden cok tabi.
Pijama bir kültürdür Ben pijama kadınıyım. Sen giyersin giymezsin baldırı cıplak gezersin beni ilgilendirmez ahshdnndmmammjfk 😂😂😂

Bana çatı muayenesi 34 te yapildi, keşke doğumu tetikleseydi de kendi baslasaydi doğumum ama alakası yok bence. Şu an 38+1 im hâlâ bekliyorum. Devlet hastanesine de gittim mesela çatı muayenesi için onlar sadece doğum anında yapıyormuş, o yüzden yapamam şu an dedi doktor. Her doktorun tarzı farklı anladığım kadarıyla, bu konuda tek bir doğru yok gibi.
Evet her doktorum tarzı farklı. Allah korusun öyle deme anne karnında birgün bile bebek için iyi birşey. Otuz dört erken olurdu sanki. Egzersiz spor felan yap inşallah sağlıkla doğar 🥰 bende 37+1 im doktorum bebek kanala girmeye başlamış dedi senin ki ne durum da

Ben yatarken gecelikle rahat edemiyorum hele bir de dikişlisin ordan oraya dönemezken gecelik toplancak yukaeı cıkcak falan iyice gıcık olucam. Pijamayla cok rahat etmiştim zaten dikiş yeri cok altta kalıyor rahatsızlık vermiyor pijamanın beli epey yukarda. Ama gecelikle de rahat eden cok tabi.
Pijama bir kültürdür Ben pijama kadınıyım. Sen giyersin giymezsin baldırı cıplak gezersin beni ilgilendirmez ahshdnndmmammjfk 😂😂😂
Bu ben 🤣

Doğum için sancıyı, açıklığı, su gelmesini falan beklemesi gerekmez mi? Yani ben öyle biliyorum ama o zaman arkadaşların konuştuğu planlı vajinal doğum oluyor sanırım bu.
Bana 37deki çatı muayenesinden sonra şu an doğumun yakın görünmüyor e bu çocuk doğuma kadar iyice büyüyecek kilosunu yanlış hesaplasak 3 kg bile doğsa karın çevresi geniş kemik basık olduğundan çatıdan çıkarken omzu takılabilir dedi. Bu bir ihtimal illa olacak diyemem ama kafası büyük olduğundan doğum yoluna giremeyebilir vakum kullanabilirim, kesi olmadan zaten imkansız dedi. Yani zor bir doğum olası ama cesaret ediyorsan deneyebiliriz de dedi. Vakum, kesi bunlar sorun değil ama omzunun takılma ihtimali beni düşündürüyor o da kemiğin basık olduğundan ihtimali yüksek dedi. Böyle 🙇‍♀️
Evet planlı vajinal doğum olacak benim ki. Karın çevresi küçük olduğu için bekletemeyiz daha fazla dedi o yüzden kendinin gelmesini bekleyemicez. Anladım sizin karın çevresi genişse ondan daha riskli demek ki. Bizde durum tam tersi.

X