- 8 Ekim 2022
- 583
- 360
Ağzını yiyimkızlar doğum türü eleştirisini siz yapmayın bari, aylardır birbirimize arkadaş olduk burda zorbalanmayalım şimdi. normal doğumdan korkan var, zorunda olan var, vajinasından bebek geçsin istemeyen var. var da var yani. doğum türü övmenin yeri yok, 50 tane hamilenin olduğu bu grup hiç değil.
Arkadaşlarım burda olumsuz yorumlar yapmayacaktık öyle karar verilmişti. Mecburi sezeryan olan da bir sürü arkadaşımız var ki ben de sezeryan olacağım. Mecburi ya da isteyerek farketmez. Hepimizin doğum tarihi yaklaştı böyle olumsuz ya da korkutucu cümleler kurmayalım lütfen.Demi ya bence de doğum 1 tane oda vajinal, normal doğum diye bildiğimiz. Sezaryen bildiğin karında bir kitle var ve keserek dikerek o kitleyi çıkarıyorlar gibi ve en kanlı ameliyat diye geçiyormuş. O da çok zordur diye düşünüyorum, hamilelikle görüyoruz otur kalk yat kalk uzan kalk karnından güç alman gerekiyor sürekli ama karında dikişler var Allah kolaylığını versin normalin de sezaryenin de o yüzden annelik öyle kutsal ahh ah
Kafa düşe düşe haftasına geliyor ya benim 1 gün önde çıktı ilk kezÇıktım canımlar, nstde ara ara sancı çıktı o kadarı dert değil dedi doktor. Bebo hareketsizdi biraz bişiler yiyip geri nst'ye giricem şimdi. 3 kg olmuş bilekafası tam 2 hafta önde, dengelendi sayılır yani sevindim ona. Omegayı sordum zorlama dedi. Bıraktım onu şükürler
Demi ya vajinal olursa doğumumuz belki pek gerek olmaz ama sezeryan olursa gerek olabilir. Bana kürtajdan sonra da hastanede sürekli ağrı kesici vurmuşlardı ben demeden. Tabi onda emzirilcek bi bebek yoktu belki omdandır.yok ben kullandim olur mu oylr sey bir hafta guclu agri kesiciler yoksa nasil durulur gayet hastane yazdi verdi bana hic aksatma dediler hatta oyleki 4 saate bir birinin etkisi gecmeden digerini aliyordum oyle ayarlamisti hastanede doktor
benim doğum şeklim de belli değil şimdilik vajinal istiyorum ama sezeryan olursam tek parol ağrıyı keser mi bi gözüm korktu ama doktorlar kullanma derse paroldan başkasını kullanmamTürkiye'de böyle cnm ya süte geciyo parol harici başka bişey yok
Malesef günde 3 öğün parol
Hem iş hem de malum stresler bence tetikliyor olabilir.İkinci nstde hareketlendi bebo, tatlı kahveye ben olsam ben de hareketlendirdim dkfk sancı çıktı yine 100'lere vardı ama doktor ben senin sancını anlamıyorum artık geçenki gibi olmadığı sürece sorun yok dedi. Tamamen yatma ama öyle kalkayım bulaşık yıkayayım yemek yapayım deme dedi. İşi bıraktın dimi dedi hayır deyince üzüldü, maaşımı ver de bırakayım hocam skfkf neyse artık, 37-38'i görsek çok iyi olacak dedi, bekliyoruz şimdilik
Bana minoset plus verdi ağrılarımı baya hafifletti içeriğinde kafein olduğu için anestezi sonrası işe yarıyor zaten bir gün kullandım eve gelince ertesi gün sadece dikişlerim acıdı kalkarken otururken falan oda 3 gün içinde toparladım hastanede her ağrıdığında istedim ne vurdular bilmiyorım ama dakikalar içinde geçiyordı ağrıDemi ya vajinal olursa doğumumuz belki pek gerek olmaz ama sezeryan olursa gerek olabilir. Bana kürtajdan sonra da hastanede sürekli ağrı kesici vurmuşlardı ben demeden. Tabi onda emzirilcek bi bebek yoktu belki omdandır.
benim doğum şeklim de belli değil şimdilik vajinal istiyorum ama sezeryan olursam tek parol ağrıyı keser mi bi gözüm korktu ama doktorlar kullanma derse paroldan başkasını kullanmam
Benim de az canım yani geçtiğimiz haftalara göre daha az. Hareket saymıyorum ama öyle ay çok hareketli dediğim haftalar geçti sankiKızlar bebek hareketleri azalan var mı? Ben mi evham yapıyorum. Bugun sat 37+5 4-5 gündür yoğun hareketlerini hissetmiyorum. Salı perinatoloji baktı Çarşamba kadın doğum doktoru baktı. kan akımı iyi dendi boynunda kordon da yokmuş . normalde kıpır kıpır bebeğim minicik hareketler yapıyor. Sırtı da dönük değildi. Yeri mi daraldı o yüzden mi az hareket ediyor acaba. 1 hafta önce can yakan hareketleri vardı şimdi öyle de değil. Akşam tatlı yedim yine minikti hareketleri. Yerş daraldı belki ama bebek büyüdü hareketlerin daha sert olması gerekmez mi?
Bana cok zorunda olursan voltaren fitil kullan demişti doktor sezaryan sonrası. Ben cok zorunda kaldımDemi ya vajinal olursa doğumumuz belki pek gerek olmaz ama sezeryan olursa gerek olabilir. Bana kürtajdan sonra da hastanede sürekli ağrı kesici vurmuşlardı ben demeden. Tabi onda emzirilcek bi bebek yoktu belki omdandır.
benim doğum şeklim de belli değil şimdilik vajinal istiyorum ama sezeryan olursam tek parol ağrıyı keser mi bi gözüm korktu ama doktorlar kullanma derse paroldan başkasını kullanmam
Dogum oldu mu canım acaba merak ettimGüzel dileklerin için teşekkür ederimHala beklemedeyiz canım yavaş yavaş sancı geliyor ama belli ki uzun sürecek sabır istiyor. Bende öyle en azından. Bakalım yapabilirsem hepinizle paylaşacağım süreci
Böyle böyle 10 aralığı görücen benceİkinci nstde hareketlendi bebo, tatlı kahveye ben olsam ben de hareketlendirdim dkfk sancı çıktı yine 100'lere vardı ama doktor ben senin sancını anlamıyorum artık geçenki gibi olmadığı sürece sorun yok dedi. Tamamen yatma ama öyle kalkayım bulaşık yıkayayım yemek yapayım deme dedi. İşi bıraktın dimi dedi hayır deyince üzüldü, maaşımı ver de bırakayım hocam skfkf neyse artık, 37-38'i görsek çok iyi olacak dedi, bekliyoruz şimdilik
Ben 36+5im geçen 3 4 gün çok az hareket etti baya korktum ama bir sıkıntı yok dünden beri de hareketli baya onlarında değişiyor günleri sanırımKızlar bebek hareketleri azalan var mı? Ben mi evham yapıyorum. Bugun sat 37+5 4-5 gündür yoğun hareketlerini hissetmiyorum. Salı perinatoloji baktı Çarşamba kadın doğum doktoru baktı. kan akımı iyi dendi boynunda kordon da yokmuş . normalde kıpır kıpır bebeğim minicik hareketler yapıyor. Sırtı da dönük değildi. Yeri mi daraldı o yüzden mi az hareket ediyor acaba. 1 hafta önce can yakan hareketleri vardı şimdi öyle de değil. Akşam tatlı yedim yine minikti hareketleri. Yerş daraldı belki ama bebek büyüdü hareketlerin daha sert olması gerekmez mi?
Geçmiş olsun canım. İnşallah tam vaktinde gelir bebonİkinci nstde hareketlendi bebo, tatlı kahveye ben olsam ben de hareketlendirdim dkfk sancı çıktı yine 100'lere vardı ama doktor ben senin sancını anlamıyorum artık geçenki gibi olmadığı sürece sorun yok dedi. Tamamen yatma ama öyle kalkayım bulaşık yıkayayım yemek yapayım deme dedi. İşi bıraktın dimi dedi hayır deyince üzüldü, maaşımı ver de bırakayım hocam skfkf neyse artık, 37-38'i görsek çok iyi olacak dedi, bekliyoruz şimdilik
benimki de geçen haftalara göre azaldı canım, yeri daraldı bence de.Kızlar bebek hareketleri azalan var mı? Ben mi evham yapıyorum. Bugun sat 37+5 4-5 gündür yoğun hareketlerini hissetmiyorum. Salı perinatoloji baktı Çarşamba kadın doğum doktoru baktı. kan akımı iyi dendi boynunda kordon da yokmuş . normalde kıpır kıpır bebeğim minicik hareketler yapıyor. Sırtı da dönük değildi. Yeri mi daraldı o yüzden mi az hareket ediyor acaba. 1 hafta önce can yakan hareketleri vardı şimdi öyle de değil. Akşam tatlı yedim yine minikti hareketleri. Yerş daraldı belki ama bebek büyüdü hareketlerin daha sert olması gerekmez mi?
Ben en son 36+4 de gittim 3 kg idi. Benim bebek bir hafta da 250 gr alıyor sanırım. Bakalım bu hafta kaç almış. Tahminimce yine 250gr almıştır. Bende sancı çıkmıyor galiba doktorum iyi demişti geçen nst için. Bugün karnımı aşırı aşağıda hissediyorum. Doktorum geçen hafta bebek kanala girdi demişti. Allaha emanet bekliyoruz yapacak birşey yokBu ben işteçantamı bile dün hazırladım yarın 37 haftalık olacağız tam ama ben sanki hiç doğurmayacak gibiyim ahaha. Kaç gram oldu bebiş öğrendiniz mi yakın zamanda hiç. Dün 36+5 idik ve 3400 müş 10 günde 500 gram almış ve 37+6 ile uyumlu imiş benimki eli kulağında sancım da çıkıyor ntsde ama ben doğum kafasına giremedim
Ben de 37ye geçince azaldı gibi geldi bir de coraspini bırakmıştım ondan mı oldu acaba diye çok kaygılandım hatta. Ama doktor 10 tane hareket sayarsan yeterli diyor. Dediğin gibi öncesinde acıtıyordu hareketleri. Şimdi daha pıt pıt şeklinde ama doktor bi sorun görmüyor. Doktor bi sorun görmüyorsa evham yapma canım sende. Ama 10 hareket muhakkak say.Kızlar bebek hareketleri azalan var mı? Ben mi evham yapıyorum. Bugun sat 37+5 4-5 gündür yoğun hareketlerini hissetmiyorum. Salı perinatoloji baktı Çarşamba kadın doğum doktoru baktı. kan akımı iyi dendi boynunda kordon da yokmuş . normalde kıpır kıpır bebeğim minicik hareketler yapıyor. Sırtı da dönük değildi. Yeri mi daraldı o yüzden mi az hareket ediyor acaba. 1 hafta önce can yakan hareketleri vardı şimdi öyle de değil. Akşam tatlı yedim yine minikti hareketleri. Yerş daraldı belki ama bebek büyüdü hareketlerin daha sert olması gerekmez mi?