Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 77 41,2%
  • erkek

OY: 98 52,4%
  • ikiz kız

OY: 2 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,2%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    187
Evet evet kuzum bugünden tezi yok başlıyorum. Artık ördek gibi yürürüm her yere 😂 cinsel birliktelik hiç içimden gelmiyor ama onun dışındaki tuşlara basarım sıcak duş, hareketler vs. 37 haftayı ve akrep burcunu atladık bugün şükür artık istediği vakit gelebilir 😆
mimli akrep burcu ya 🤣🤣🤣

Çatı muayenesi yapmayacak mı peki? Uygun olursa ve 10’u geçerse normal doğum olma ihtimali yine mi yok.
Valla 10 üstü her türlü uygun değil diye mi düşünüyorlar bilmiyorum ki. 39 haftadan sonra yapıyormuş çatı muayenesini canım. O haftaki kilosunu ve gelişimini görmeden müdahale etmek istemiyor. Belki o güne bile kalmaz daha erken gelir, belki de fazla irileşir direkt sezaryen günü veririz diye düşünüyor galiba. 4 kiloya ulaşırsa normali hiç denemeyecek sanırım. Sonuna kadar beklerse 4ü görür kesin ama erken gelirse bir şansımız var dedi.

Tövbeler olsun o valize nasıl sıgdınız . Hiç ıvır zıvır almadım bebeye ve bana kıyafetler battaniye, hasta bezi, ped falan var hastane veriyor diye bebek bezi bile koymadım orta boy valizi zor kapadım eşimin esortmanlar terlik ve bikaç krem mrem bakım malzemesini de sırt cantasına koydum artık. Niye oyle oldu ki acaba. Biberon mama pompa süt poşeti gogüs kremi gögüs kalkanı sampuanl havlu falan oyle seyler hiç almadım
3 adet hastane çıkışı tam set (yalnızca 1 adet penye battaniye)
Yedek ağız bezleri yedek eldiven yedek iç gömlek 2-3 er tane hepsinden
1 adet fotoğraf çekimi için tam set bebek kıyafetleri (eldiven şapka tulum iç zıbın battaniye)
1 gecelik 2 pijama 2 sabahlık lohusa tacı
9lu lohusa pedi
2 külot
2 çorap
1 emzirme sütyeni
1 emzirme atleti
10 tane bebek bezi
Bebek pamuğu
3/4 adet alt temizleme örtüsü

Sırt çantasına da
kişisel bakım ürünleri
Crocs terlik
kalın şal ( hastane koridorunda yürürken üşümemek için önerdiler )
Göğüs ucu kremi gümüş kapak
koyarım

Biberon mama pompa vs koymayı zaten düşünmüyorum

Çok eşyayı az yere sığdırma konusunda 5 sene şehir dışında okuduğum için alışkınım sanırım. Daha o valize birkaç eşya da sığar bu arada 🤣🤣

Eşimle alakalı herhangi bir şey almadım onu kendi düşünsün evle hastane arası 10 dk istediğinde gidip gidip gelsin çok kıyamazsam sırt çantasına onun ihtiyaçlarını da sığdırırım 🤣
🤣

Ben puseti unutmuşum ya ya 🙈 Çantayı valizi hazırladık koyduk. Puset hiç aklıma gelmemişti. Dolabın üst rafına toz olmasın diye koymuştum. Hastaneye götürmeyi şimdi sende görmesem kesin eşimle unuturduk hiç aklımda yoktu😂😂
Puseti 25 haftalıkken aldık o günden beri odada öyle duruyor üstüne çarşaf örtmüştüm eşim arada eline alıp geziyor falan 🤣🤣 artık tam kullanıma hazır. İçinde de süs yastığı ve kalın battaniye var depolama alanı oldu iyi oldu 🤣

mimli akrep burcu ya 🤣🤣🤣
Ay ben grupta varsa da herkesi tenzih ediyorum valla iş yerinde bir arkadaşım vardı akrep burcu 6-7 senedir birlikte çalışıyorum hayata küstürür yani insanı o kadar zor biri ki. Bir de liseden beri görüştüğüm yakın bir arkadaşım var o da akrep burcu diğerinden çok çok farklı ve o da ömür törpüsü 😅 Diyeceksin ki neden arkadaşlık ediyorsun madem öyle, ben de bilemiyorum sanırım sevdiğim özellikleri ağır basıyor 😂 Kısacası ikisi de çok zor karakterler bana göre. Bir de iş yerindeki ilk günden beri şey diyordu, ben cinsiyetini bildim kesin burcunu da bileceğim akrep olacak kankam olacak falan diyordu. Ay Allahım sen uzak eyle falan diyordum 😂 Birkaç gün geçsin de yayı ortalasın hatta şüphede bırakmasın daha iyi 😂 Sağlık, sıhhat, afiyet önceliğimiz tabi 😇🙏

Maşallah tosbik koca adam olmuş😍 Acaba böyle olunca kafa 1 hafta mı 3 hafta mı ileride oluyor? Bu gizemi çözemedim. 😅
Çok mantıklı bir soru bana sorarsan ama doktorlar hiç sevmiyor bu mühendis kafası soruları 🤣🤣🤣 Bence kütle hacimden bahsediyorsak bir hafta önde demeliyiz. Bu durumda ben haftaya doğurmazsam gecikmeli doğum oluyor sonraki tarihler de 😂😂😂

Valla 10 üstü her türlü uygun değil diye mi düşünüyorlar bilmiyorum ki. 39 haftadan sonra yapıyormuş çatı muayenesini canım. O haftaki kilosunu ve gelişimini görmeden müdahale etmek istemiyor. Belki o güne bile kalmaz daha erken gelir, belki de fazla irileşir direkt sezaryen günü veririz diye düşünüyor galiba. 4 kiloya ulaşırsa normali hiç denemeyecek sanırım. Sonuna kadar beklerse 4ü görür kesin ama erken gelirse bir şansımız var dedi.
ya ben sorunca bana tamamen vajinal esnekligine ve acilmana bagli demisti bana hstanede doktor iri de dogabilir ama sen ikinip itemezsen ya da kanalda kalirsa gelmezse acil sezaryene doner kilosu kac olursa olsun dedi. once vakum denenir sonra sezaryene alinir dedi iste. vajinal esneklik nasil anlasiliyor bilmiyorum

İçi de şöyleli her şeyi yazdım üstüne de 😬

Eklentiler

• image.jpg
    image.jpg
    181,7 KB · Görüntüleme: 50
4 aylık izin süreme girmiş bulunmaktayım 🥹🥹 son günümde ekip arkadaşımla kafede çalıştık tutulmayan yerim kalmadı oturmaktan. İşe gidenlere bir kere daha helal olsun diyorum güç kuvvet diliyorum 🥹🥹🥹
benim de 2 Aralikta basliyor iznimm ama calismiyor gbiyim zaten kimsenin bana birsey dedigi yok yavas yavas is yukumu dusurmuslerdi aylar icinde son haftalarda da birsey talep etmez oldu hickimse zTen ben kendi basladigim isleri projede yapmaya calisiyorum ama soran eden yok. 4 kisilik kucuk bir takimimiz var Erasmus projesi icinde onlar da gorevleri kendi aralarinda paylastilar zaten hepsi deneyimli hoca zorlanmazlar diye umuyorum

benim de 2 Aralikta basliyor iznimm ama calismiyor gbiyim zaten kimsenin bana birsey dedigi yok yavas yavas is yukumu dusurmuslerdi aylar icinde son haftalarda da birsey talep etmez oldu hickimse zTen ben kendi basladigim isleri projede yapmaya calisiyorum ama soran eden yok
Benim de biraz öyle oldu şükür bişey demediler. Sabah günlük toplantılarımız oluyor normalde asla aksatmam son haftalarda uyuyakaldığım oldu ona bile ses etmediler. Diyorum ben burdan emekli olurum 🤣 hatta son kalan işi de ekip arkadaşımın desteği ile bitirdim şimdi yemek ısmarlıcam ona rüşvet gibi sjsjdjd

Ay ben grupta varsa da herkesi tenzih ediyorum valla iş yerinde bir arkadaşım vardı akrep burcu 6-7 senedir birlikte çalışıyorum hayata küstürür yani insanı o kadar zor biri ki. Bir de liseden beri görüştüğüm yakın bir arkadaşım var o da akrep burcu diğerinden çok çok farklı ve o da ömür törpüsü 😅 Diyeceksin ki neden arkadaşlık ediyorsun madem öyle, ben de bilemiyorum sanırım sevdiğim özellikleri ağır basıyor 😂 Kısacası ikisi de çok zor karakterler bana göre. Bir de iş yerindeki ilk günden beri şey diyordu, ben cinsiyetini bildim kesin burcunu da bileceğim akrep olacak kankam olacak falan diyordu. Ay Allahım sen uzak eyle falan diyordum 😂 Birkaç gün geçsin de yayı ortalasın hatta şüphede bırakmasın daha iyi 😂 Sağlık, sıhhat, afiyet önceliğimiz tabi 😇🙏
Sükür biz de yırttık akrepten bugün itibariyle. Erken gelirse de diye korkmadım degil😅

Benim de biraz öyle oldu şükür bişey demediler. Sabah günlük toplantılarımız oluyor normalde asla aksatmam son haftalarda uyuyakaldığım oldu ona bile ses etmediler. Diyorum ben burdan emekli olurum 🤣 hatta son kalan işi de ekip arkadaşımın desteği ile bitirdim şimdi yemek ısmarlıcam ona rüşvet gibi sjsjdjd
anlayisli insanlarmis kendi takim ici toplantilarimizda ben duramadim soyledim tuvalet molasi yemek molasi. oturulmiyor her yarim saatte bir kalma ihtiyaci duyuyor insan yarim saat bile cok bazen

Evet öyle gibi, maşallah 🥰 Doktorum ısrarla 5 kiloya kadar büyütüp gazeteci çağırıp meşhur olma derdinde 🤪 Hadi kız sen yaparsın boşver diyeti diyor bugün 😂 Durun hocam biz tosuncuk olmasın diye geceleri yatağa aç giriyoruz diyorum boşver bu da tosuncuk olsun erkek zaten diyor 😅 Canım çatı muayenesi yapmıyor doktor 39 haftadan önce. Çünkü o doğumu tetikleyebilir diyor 39 haftadan önce de planlı doğurtmaya gerek yok gözüyle bakıyor. O yüzden yapmadı. Rahim ağzı açıklığına da ultrasonda bakılabiliyormuş ya öyle baktı bugün bak kapalı dedi. Keşke o gün de ebe bakacağına böyle bakılsaymış yani madem olabiliyordu. Açıklık ve çatı muayenesi farklı mı acaba onu da bilemiyorum.
Şasırdım açıkcası ya 39 dan önce doğum başlarsa ve o kişi normal doğum isterse çatısı uygun değilse ne olacak o zaman. 37 - 38 de çok erken hafta değil tıbben zamanını tamamlamış sayılıyor o bebek. Açıklık ve çatı muayenesi genel de aynı şekil oluyor parmak ile bakıyorlar. Rahim ağzında açıklık olup olmadığı ise vajina ultrason da belli oluyor ama anladığımı kadarıyla ultrason açıklığı sadece gösteriyor kaç santim açıklık var göstermiyor onun içinde parmakla bakıyorlar alttan

Ya kızlar bana düşkün bir tanesi de babasına düşkün olsun lütfen. Yapışık geziyoruz yoksa 😅😅
bu seferki erkekti degil mi? erkek cocuklarda anneye karsi cok tatli oluyorlar benimki bazen prenses anne diye cagiriyor opuyor beni sana parlak bileklik alicam kupe alicam diyor nerden ogrendiyse 😂😂 magazaya falan girsek en parlak ayakkabiyi eline alip bunu sana alicam diyo 4 yasinda :) cocugun zevkleri anasiyla ortusmuyor pek ama olsun :) kreste ogreniyor olabilirler bu tarz seyleri.

Ay ben grupta varsa da herkesi tenzih ediyorum valla iş yerinde bir arkadaşım vardı akrep burcu 6-7 senedir birlikte çalışıyorum hayata küstürür yani insanı o kadar zor biri ki. Bir de liseden beri görüştüğüm yakın bir arkadaşım var o da akrep burcu diğerinden çok çok farklı ve o da ömür törpüsü 😅 Diyeceksin ki neden arkadaşlık ediyorsun madem öyle, ben de bilemiyorum sanırım sevdiğim özellikleri ağır basıyor 😂 Kısacası ikisi de çok zor karakterler bana göre. Bir de iş yerindeki ilk günden beri şey dibrnyordu, ben cinsiyetini bildim kesin burcunu da bileceğim akrep olacak kankam olacak falan diyordu. Ay Allahım sen uzak eyle falan diyordum 😂 Birkaç gün geçsin de yayı ortalasın hatta şüphede bırakmasın daha iyi 😂 Sağlık, sıhhat, afiyet önceliğimiz tabi 😇🙏
Ben akrep burcuyum. Biraz dediğim dedik fazla araştırmacı şüpheci yanım var. Yani nasıl olduğumu etrafımdakilere sormak lazım ama çocuğum da akrep olursa anlaşamayız galiba 🤣 yay güzel bi burç kardeşim yay burcu neyse ki akrep olmadı bende yırttım 😅

Anladım canım benim doktorumda aynı şeyleri söylüyor benim geçen hafta 36+1’de 10’u geçti muhtemelen şuan 10.2-10.3 civarında bana da sezeryan öneriyor. Muhtemelen yarın gün verecek. Kanala falan girse belki suni sancı vs verip deniyorlarmış internette okudum bu konu da bir şey söyledi mi doktorun. Ben riske girmeyeceğim çünkü arkadaşlarımda yaşayanlar aynı şeyleri söylüyor normal doğumda çok yıpranırsın dediler.

X