- 26 Eylül 2024
- 624
- 754
Biberon hayır ama emzik koydum. Yollarda ağlayan çocuk bende resmen travma olmuş, bu yüzden eve kapanıp kalmıştım. İlk bir ay doktora gidiş dönüş harici vermeyi düşünmüyorum ama yolculuklarda mırın kırın ettiği an vermeyi düşünüyorum.Aynısını yazcaktım ben de. Nst çekilirken hemşire diyo biberon emzik gibi şeyler koymadın dimi çantaya djdjdj daha dün koydum valla dedim. 1 aydan önce asla önermiyoruz dedi de emzik ben eve gelince kullanırım dediğin gibipompa da gerek yok dedi geri çıkartıcam onları artık
Beni yakından tanısan kaygı bozukluğumu, anksiyeteyi yenmeye çalıştığımıÖncelikle aminDaha bugün konserve komposto yaptım ben donmuş erikten yaptım ama mantık aynı sonuçta kurudan da olur. İstediğim meyveler + çubuk tarçın + isteğe bağlı kuru üzüm, kuru dut gibi tatlandırıcı meyveler şeklinde yapıyorum. Ben düdüklü tencerenin 1 numaralı ayarında 13 dk pişiriyorum, her şey erimiş gitmiş oluyor. Bu ayar ve dk anlamsız gelebilir ama sonuçta düdüklüde yapıyorum yani, bana çok pratik geliyor. Buharı çıkar çıkmaz da posasını süzüp, kavanozluyorum. Güzel günlerde içelim, afiyet şifa olsun
Bakış açına hayran kaldım, maşallahsen bu kafa rahatlığıyla hiç yaşlanmazsın, çocuğunu da inşallah rahatlıkla büyütürsün
Ben de öyle yapayım bari dut kurusu süt artırıyor diyorlar hem onun faydasi olurÖncelikle aminDaha bugün konserve komposto yaptım ben donmuş erikten yaptım ama mantık aynı sonuçta kurudan da olur. İstediğim meyveler + çubuk tarçın + isteğe bağlı kuru üzüm, kuru dut gibi tatlandırıcı meyveler şeklinde yapıyorum. Ben düdüklü tencerenin 1 numaralı ayarında 13 dk pişiriyorum, her şey erimiş gitmiş oluyor. Bu ayar ve dk anlamsız gelebilir ama sonuçta düdüklüde yapıyorum yani, bana çok pratik geliyor. Buharı çıkar çıkmaz da posasını süzüp, kavanozluyorum. Güzel günlerde içelim, afiyet şifa olsun
Bakış açına hayran kaldım, maşallahsen bu kafa rahatlığıyla hiç yaşlanmazsın, çocuğunu da inşallah rahatlıkla büyütürsün
evet birsey olmadi ki buyudunuz herkes oyle yapiyordu dedi, hakli belki de bilmem. senin cinsiyetini de dogunca ogrendik diyor, zaten ultrasona falan da girmemis ilcede doktor yoktu diyor dogurmak icinde ildeki hastaneye gitmis.Yenidoğana emsin diye lokum verildiği günlerden ne günlere geldikşekerli su, pirinç unlu mama verip travma nedir bilmeyen, kafa rahatlığının zirvesinde çocuk yetiştirmiş bir nesiller sağ olsunlar
Hepimiz sağ salim kucağımıza alalım evlatlarımızı inşallah canımHadi hayırlısıumarım kolayliklarla gelir bebisin
Masallah gerçekten kaygı benim işimBeni yakından tanısan kaygı bozukluğumu, anksiyeteyi yenmeye çalıştığımıbilirsin ama tam olarak yenmeye çalıştığım için kendimle de sürekli böyle konuşuyorum kendimi bu cümlelerle telkin ediyorum iyi dileğin için teşekkür ederim hepimiz rahatlıkla büyütelim çocuklarımızı
AminBeni yakından tanısan kaygı bozukluğumu, anksiyeteyi yenmeye çalıştığımıbilirsin ama tam olarak yenmeye çalıştığım için kendimle de sürekli böyle konuşuyorum kendimi bu cümlelerle telkin ediyorum iyi dileğin için teşekkür ederim hepimiz rahatlıkla büyütelim çocuklarımızı
Benimki de diyor ki biz kötü yaptık böyle oldunuz, sizinkileri de göreceğiz. Gizli bedduaevet birsey olmadi ki buyudunuz herkes oyle yapiyordu dedi, hakli belki de bilmem. senin cinsiyetini de dogunca ogrendik diyor, zaten ultrasona falan da girmemis ilcede doktor yoktu diyor dogurmak icinde ildeki hastaneye gitmis.
kalp atis hizi fazlaydi erkek dediler bir ciktin kiz diyor bir de
yani iyi cesaret tabi hersey olabilir ultrasonda herseye bakiliyor simdi. ne vitamin kullanmis ne ultrasona girmis ne doktor gormus ne emzirmis hicbirsey yok :) pirinc unlu sut verince zaten cocuk neden emsin yani, o da vermemis ki annesi vermis
Blendirdan geçirince belki biraz daha tat verirBiz dün kuru kayısı kuru üzüm suda kaynattık sadece, yumuşayınca da şeker ekledik ben çok eklemek istemedim şekeri yükseltmesin diye ama hiç de güzel olmadı tadı dngkg üzdü
Bu çocuk serüveninde o kadar çok kaygılandım ki psikolojik destek bile aldım düşün yaniMasallah gerçekten kaygı benim işim2 gün içerisinde yapıp kenara koymam lazım yoksa doguramam filan aman diyim
E tamam bu da benim yolum, yolu açın bir müsaade edin desene canım. Gerekirse koy elini beline cemkir, bu ne yahu? Hepsi de çok biliyor maşallah. Sen niye ağlıyorsun, ağlatsana. (yine sevgi saçtım ama hakettilerAyy tam aradığım hastane ortamıBenim etrafımdakilere ben bunu anlatamıyorum bana sen çok biliyorsun bizde bu yollardan geçtik bakışı atıyorlar sürekli boğasım geliyor. Eşim bile biberon aldın mı yanına diyor sürekli laf anlatmaya çalışıyorum görümcem süt zaten gelmicek mama vermek zorundayız hemen diyip duruyor daha doğmamış çocuk için kayınvalidem emzik tutsun derdinde eşimde onlardan etkileniyor, kimse beni anlamıyor diye arada ağlama krizine giriyorum. Bizim hastanedekiler de inşallah bu şekilde hassas olurlar.
Ekledim ya ama az ekledim tabi anlamsız bişi olduBlendirdan geçirince belki biraz daha tat verirşeker de eklenebilir aslında dogumdan sonra normale dönemeyecek mi bu şeker
Hayır hayır ne kusuru estağfurullah. Her birimiz farklıyız işte kaygılı, rahat, relaks. Hiçbiri önemli değil. Önemli olan bu evlatlara sağ salim kavuşmak ve hepimizin iyi olmasıAminYa kıyamam, yorumum seni üzdüyse kusura bakma o zaman. Olsun ama doğru yoldasın demek ki bak, bu da önemli bir adım Doğumla birlikte yeni bir dönem başlar senin için inşallah, bırakmak istediğin ne varsa geride kalır, kavuşmak istediğin her şeye de kavuşursun
Ara sıra denk geldiğim şeylere yazayım bende benim hastanede biberon emzik olayı istemiyorlar kesinlikle süt sağmayıda meme ucunda kuruluk yapar diye önermiyorlar zaten ilk süt azıcık bir şey elinle hafif bastırsan geliyor emziğide bende bir ara hiç susmadı o zaman verdim sıkıştığım an kullanıyorum yani ama iki yada üç kez vermişimdir dün emmiyor diyordum bugün sağlık ocağına gittik ordaki hemşireye göstericem böyle yapıyor emmiyor diye öncesinde topuk kanı alınmıştı ondan mıdır bilmem yapıştı göğsüme colk colk çekiyor dedim evde aynısı ama emmiyordu emer dedi sürekli dene dedi saat başı gerekiyor yarım saatte bir diye ama orda öyle emdi ya nasıl mutlu oldum birde kontrolde doktor sarılık gözüküyor dedi kan aldılar umarım ileri seviye değildir ama küçük doğan bebeklerde genelde görülürmüş bakalımAynısını yazcaktım ben de. Nst çekilirken hemşire diyo biberon emzik gibi şeyler koymadın dimi çantaya djdjdj daha dün koydum valla dedim. 1 aydan önce asla önermiyoruz dedi de emzik ben eve gelince kullanırım dediğin gibipompa da gerek yok dedi geri çıkartıcam onları artık
araniz ne kadar az hemen hamile kalmis daha elinde minicik bebek varken alti bezlenirken bir tane daha bebek geliyor eveBenimki de diyor ki biz kötü yaptık böyle oldunuz, sizinkileri de göreceğiz. Gizli beddua
Ben 1.5-2 yaşındaymışım kardeşim doğduğunda. Annem doğum için hastaneye gidince halam annemin hamilelik elbisesini giyip odadan odaya koşmuş. Bu hepsi için komik bir anı mesela hahahaha tek gülmeyenin kim olduğu çok açık
Evet bebek süreci özellikle tedaviyle olduysa o süreç çok zor ve kaygili gecti benim için deBu çocuk serüveninde o kadar çok kaygılandım ki psikolojik destek bile aldım düşün yanidestek ile biraz değiştim bende.
İşin özünde rahat da olsak kaygılı da olsak yapmamız gerekenleri biliyoruz ve yapıyoruz. Aklında kalıp sana yük olacağına yap gitsin.
yurunur canim temiz havaya ihtiyaclari var bosuna mu astronot tulum alindi giydir bebek arabasina koy her gun yarim saat bir saat o da sen de hava alinBizim evin arkası sakin, tatlış bi yol var. Yürürüz de beboyla burda dedim de he yazın güzel olur dedi kayınvalidem. E yaza kadar? Dedim, üşür dedigiydiririz üşümez dedim kaynım da bizi de sen sıcağa alıştırdın arkadaşlarımın ellerinde hiçbişi yok ben göreve gidince ellerim soğuktan yara oluyor demiş eyvah eyvah
Ay yürünür ya yaza kadar 6-7 ay var napcak çocuk 7 ay evde. Sonra dışarıdan korkan çocuklar oluyormuş zaten alıştırmak çok zor oluyor diyolaryurunur canim temiz havaya ihtiyaclari var bosuna mu astronot tulum alindi giydir bebek arabasina koy her gun yarim saat bir saat o da sen de hava alin
Daha dün konuştuk bunu eşimle. İki hafta veriyorum sonrasında koltuğa yapışsam, zorla olsa beni dışarı çıkaracaksın, mutluyum, iyiyim desem yine çıkaracaksın dedim. Aman diyim kuzum, sakın. O an içindeyken fark etmiyorsun belki ama sonra birikiyor. İnsanın açık havaya, harekete, kısacık bile olsa odağının değişmesine ihtiyacı var.Bizim evin arkası sakin, tatlış bi yol var. Yürürüz de beboyla burda dedim de he yazın güzel olur dedi kayınvalidem. E yaza kadar? Dedim, üşür dedigiydiririz üşümez dedim kaynım da bizi de sen sıcağa alıştırdın arkadaşlarımın ellerinde hiçbişi yok ben göreve gidince ellerim soğuktan yara oluyor demiş eyvah eyvah