- 25 Ocak 2023
- 2.490
- 2.423
- 30
Hahahah çocuk gibiler yaDiğer maltları sevmiyorlar ama buna asla hayır demiyorlar. Pahalıyı seçiyorlar resmen
Kuzum bebek doğum tarihini bekleyebiliyormuş devlet doğum öncesi rapordaKızlar ben de bir şey soracağım yüksek müsaadelerinizle. Özel sektördeyim malumunuz. 18 Ekimde yani tam 1 ay önce doğum iznine ayrıldım. O ayki maaşım maaş günü ödendi 18 günlük. Son 1 ayın SGK’dan yatırılması gerekiyor sanırım. Ama onu ne zaman yatırıyorlar biliyor musunuz? Bugün mü yatar, 4 ayın sonunda toplu mu yatar, benim ekstra bir şey yapmam gerekiyor mu?
Hesabım tanımlı. Daha evvelden rapor aldığımda kesinti olduğunda falan otomatik olarak hesaba yatırıyorlardı. Şimdi yapmam gereken başka bir işlem mi var?
Benim 10 gündür her gün oldu. 36ya yeni girdim. Gece boyu da çok oldu hatta. Şimdi nstye gircem bakalım ne çıkcak. Ama aralıklarını ölçsen iyi olabilir. Süresi kısa olursa düzenli olursa ona göre gidersin yoksa sürekli stres oluyor insan ay yine oldu diye stres oldukça daha çok kasılıyorbenim kasilmalarim yeni basladi, burda duyuyordum sizlerden tarif ettiginiz gibi bebek toplanip bir noktada sivrilesiyor karnim, sonra duruluyor sonra yine ayni seyler oluyor sanci yok ama yine de ayakta kalamiyorim uzaniyorum. sık oluyor gun ici ama dakika tutup bakmadim hastane de uzak nstye gitmeyi dusunmuyorum biraz beklicem bakalim, herhalde dogal bir surec 36+2yim. bir kac gundur basladi bende bu durum, bebek de cok hareketli yoruyor baya
Ben İKya sorduğumda biz bildirdiğimizde ödemen yapılır, biz de aylık bildiriyoruz demişti. Eylül başında grip olduğumda rapor almıştım , onun parası tam 1 ay sonra yatmıştı mesela. Bir de benim şirket maaşımı normal ödemeye devam edecekmiş , SGK ödeme yaptığında ben onu şirkete gönderecekmişim, böyle bir seçenek de varmış ama çoğu şirket yapmıyormuş bunu.Kızlar ben de bir şey soracağım yüksek müsaadelerinizle. Özel sektördeyim malumunuz. 18 Ekimde yani tam 1 ay önce doğum iznine ayrıldım. O ayki maaşım maaş günü ödendi 18 günlük. Son 1 ayın SGK’dan yatırılması gerekiyor sanırım. Ama onu ne zaman yatırıyorlar biliyor musunuz? Bugün mü yatar, 4 ayın sonunda toplu mu yatar, benim ekstra bir şey yapmam gerekiyor mu?
Hesabım tanımlı. Daha evvelden rapor aldığımda kesinti olduğunda falan otomatik olarak hesaba yatırıyorlardı. Şimdi yapmam gereken başka bir işlem mi var?
Merhaba, bana da aynılarını dedi doktorum sadece omuz takılma olayindan bahsetmedi. Bu bebeğin kilosu ile mi alakalı ? 37. Haftada 2800 benim bebeğimin kilosu acaba o yüzden mi öyle bir şey demedi37.hafta muayenesinden çıktım. Çatı muayenesini yaptı. Korkulacak bir acı hissetmedim ama kendimi kastığımdan ve biraz mantar enfeksiyonum olduğundan yanma hissettim biraz. Onun harici öyle yoğun bir ağrı vs yok. Çatı kemiğim çok az basıkmış.
Bebek 3600 küsür olmuş. 5 günde 200gram falan almış. Kilosunda yanılmış olsak bile abdominal kısmı geniş ve vajinal doğumda omzunun takılma ihtimali çok fazla. Vakum kullanma ihtimalim yüksek dedi. Normal doğuramazsın diyemem ama çok zor bir doğum olur. Çatı kemiğin basık olduğu için kesisiz imkansız. Yine denemek istersen ben varım dedi. Ben de o riski almak istemedim. Acil bir durum olmazsa sezaryen için gün verdi 39+0da 2 aralık dedi. Bakalım o günü bekleyecek mi bizim toparlak
Hayırlı olsunSelam kızlardoktor dogum için 2 aralik tarih verdi sezaryen olacağım. Yazın kayısı kompostosu yapamamistim. Şimdi kuru kayisidan yapabilir miyim ? İse yarar mı bide nasıl yapacağım bilen aydınlatabilir mi? Zaman yaklaştıkça korku artıyor Allah hepimize kolay doğumlar nasip etsin
Evet zaten eşimin doğum boyunu ve kilosunu söyleyince normal zaten ufak bebek olması garip olur dedi. Bence ekstrem bir durum yoksa, çatı darlığı kemik farklılığı enfeksiyon varlığı gibi 4100 falan bile denenir ama risk almak istemek kişiye başlı tabi. 37 38 gibi belli oluruz diye düşünüyorum4,5 çok iyi kız maşallahBence de seninki tamamen yapısalmış bizimkinde her iki olasılık da var biraz. Benim 5.8di Ben 4ü göreceğini sanmıyorum yaa yediklerine dikkat edersen. Bence bizimkiler bile görmeyecek. 3300 ölçtü 4 hafta var 40 olmasına. Haftada 100-150 gram aldırabilirsem 3700-4000 arası benim düşüncem de. Bence sonlarda annenin de bebeğin de kilo alma hızı yavaşlıyor hatta bence iştah da azalıyor. Annem hep öyle derdi bana. Vücut biliyormuş gibi mideyi bağırsakları çok fazla dolu tutmuyor hiç derdi. Ben 1 ayda hiç kilo almadım sen de almamaya başlamışsın. Hafif tombik ama iri olmayan bebişler olacaklar inşallah
Ben yabancı bi sitede okumuştum, eskiden 10 bpd normal doğum sınırı biliniyormuş, 10 üstü normal doğum oranı %30muş, ama şuan bu direk bir ölçüt olarak kabul edilmekten çıkmış. Anne-bebeği birlikte değerlendiriyorlarmış. En iyisi en rahatı sezaryen ise o olsun, hiçbir problem olmasın daAaa süper o zaman çok sevindim. Benim bir arkadaşım 53 cm 3900’lerde normal doğurdu 40.haftasında falandı. 40. haftalarda o kilolara yaklaşsan bile normal doğum olabilir. Bende cuma gittiğimde çatı muayenesini soracağım belki benimde yapım uygundur spor geçmişim de var illa sezeryan olmak zorunda mıyım merak içindeyim.
Benim de şeker derdim var şeker koymayacagim . Tarcin iyi fikirHayırlı olsunben de kuru kayısıdan yapacağım. Şekerim olduğu için şeker eklemeden kaynatacağım. Bir çubuk tarçın atarım belki içine. Tabi ben kafama göre yapıyorum doğrusu bu değildir belki de. Kaynatıp blend edip termosa koyup götüreceğim inşallah
Ben de sıcakken kavanozlamayı düşünmüştüm konserve mantığıyla o da olabilir, benim gün belli olunca bi gün önceden yaparım diye düşünüyorum şimdiBenim de şeker derdim var şeker koymayacagim . Tarcin iyi fikirsen taze yapıp gideceksin o zaman. Ben taze yapamam belki bi aksilik çıkar diye kavanoza yapayım diye düşünüyordum
Ayy hem de nasıl geçen dolabı kuran adamları izlicem diye bas bas bağırdı en son adamlar yıldı tamam izlesin girsin odaya dediler sdkjflskjKesin meraktan gelecektirseninkide böyle meraklı mı ? Bizde kestirmeyeceğiz muhtemelen taramayla vs atlatacağız
Ya ben onu ümrantoda görüp favlamıştım almamıştım senden duyduğum iyi oldu tadını seviyor mu bari ? Benim oğlan malt tarzı şeyleri sevmiyor çünkü
korseyi ben sordumKorseyi sorcaktım bi dahakine sorarım dedim yine djdjdjdjd şu çayları sorcaktım ahudud bilmem nesi falan sonra dedim içmeyiverkendimi sürekli sormamak için ikna ediyorum ya da erteliyorum yemin ederim ertelemek kanıma işlemiş deliricem sjsjd
Kız nolur ne olmaz 3 gün önce gelmeye kalkarsa napıcazBen de sıcakken kavanozlamayı düşünmüştüm konserve mantığıyla o da olabilir, benim gün belli olunca bi gün önceden yaparım diye düşünüyorum şimdi
senin nst ne cikacak merak ediyorum sıklıgını bakicam, sanki sık oluyor gun ici sayi olarak ama pespese degil. ben de de 4-5 gundur var su az iciyorum onu artirayimBenim 10 gündür her gün oldu. 36ya yeni girdim. Gece boyu da çok oldu hatta. Şimdi nstye gircem bakalım ne çıkcak. Ama aralıklarını ölçsen iyi olabilir. Süresi kısa olursa düzenli olursa ona göre gidersin yoksa sürekli stres oluyor insan ay yine oldu diye stres oldukça daha çok kasılıyorbol su içmek gerek bi de onu ihmal etmemek lazım
ya benim doktorun olduğu katta ebe danışma odası var. bu tarz soruları hep onlara soruyorum. sizin hastanede de kesin vardır. ebe daha net cevaplar veriyor.Ya aynı benİnsana bir de utanma geliyor sanki o esnada. Karşımda koca tıp doktoru, doçenti vs var ben gitmişim çay soruyorum falan oluyor Saç boyatmayı soramadım ben de bir türlü sonra bir ara dilimin ucuyla bir sordum. Boyatabilirsin ama sarı olmaz, açıcı olmaz, koyu renk dedi. Tamam, tabi ki öyle zaten dedim çıktım. Oysa ombre yaptırmak istiyordum. Neden öyle dedi soramadım bile
Doktordan geldim yani bi sorun görmedi halbuki ben sancı çekmiştim sabah yokluyor geçiyor demekBana bu hafta alt karında regl sancısı gibi oldu gece hep hatta uyku haliyle şöyle yaparız böyle yaparız diye planlar yaptımçanta falan hzır değil daha. Yokluyor arada birkaç dakika sürüp geçiyor
3 gün önce gelirse kompostosuz olur ne yapalımKız nolur ne olmaz 3 gün önce gelmeye kalkarsa napıcazhangi tarihti seninki ?bir de kaçıncı haftana ayarladınız? Ben 2 aralıkta 38+2oluyorum
Bence de canım. Bakarsın beklediğimizden erken gelir ve bu boy kilolara bile ulaşamaz. Zaten boya hiç takılmamak lazım ultrason hesabındaki. Doktorum onun çok farazi bir hesaplama olduğunu, anne karnındaki bebeğin boyunun bilinemeyeceğini söylüyor her seferinde. Ortalama 49-54 cm arası olur her bebek deyip kapattı o meseleyi haftalar önce bize :) Kiloda da hata payı mümkün. Az kaldı yakında anlayacağız birçok şeyiEvet zaten eşimin doğum boyunu ve kilosunu söyleyince normal zaten ufak bebek olması garip olur dedi. Bence ekstrem bir durum yoksa, çatı darlığı kemik farklılığı enfeksiyon varlığı gibi 4100 falan bile denenir ama risk almak istemek kişiye başlı tabi. 37 38 gibi belli oluruz diye düşünüyorum
Ben yabancı bi sitede okumuştum, eskiden 10 bpd normal doğum sınırı biliniyormuş, 10 üstü normal doğum oranı %30muş, ama şuan bu direk bir ölçüt olarak kabul edilmekten çıkmış. Anne-bebeği birlikte değerlendiriyorlarmış. En iyisi en rahatı sezaryen ise o olsun, hiçbir problem olmasın da
tam olarak nasıl yapıldığını bilmiyorum ama önceki doğumumda annem kuru kayısıdan yapmıştı bana ve buzluk kayısısındanSelam kızlardoktor dogum için 2 aralik tarih verdi sezaryen olacağım. Yazın kayısı kompostosu yapamamistim. Şimdi kuru kayisidan yapabilir miyim ? İse yarar mı bide nasıl yapacağım bilen aydınlatabilir mi? Zaman yaklaştıkça korku artıyor Allah hepimize kolay doğumlar nasip etsin