Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 75 41,0%
  • erkek

OY: 96 52,5%
  • ikiz kız

OY: 2 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,3%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    183
Korse ile ilgili şöyle bir yazı gördüm takip ettiğim bir fizyoterapistten. Düşünenler için görsel ekliyorum.

Eklentiler

• 1000074102.jpg
    80,6 KB · Görüntüleme: 36
Kontrolden çıktım. 36+4 üm. Bebek 2950 olmuş. Herşey yolunda çok şükür haftaya çatı muayenesi var. Bebeğin yüzünü göremedik çünkü kanala yerleşmiş dedi. Sanki 40. Haftaya kalmazsın on gün erken doğurursun dedi. Bol bol yürü dedi ama bu aralar yoğun karışık bi dönemden geçiyorum yürüyemezsem sorun olur mu acaba bana evde egzersiz yapsam yeterli olur mu. Sabah sancı ile uyandım adet sancısı mahvetti beni ama gittim nst ye girdim sorun çıkmadı neyse ki

Canımm ben de geçen sefer doktorun asistanına sordum sonraki kontrole geldiğinizde tanıştırayım sizi ebelerle dedi. Valla çok iyi olur doğum öncesi tanışmak, sormak istediğim çok şey var dedim Sağlık ocağındaki hemşirelerle çok konuşuyordum ben de bunları. Ama mesela onların ikisi de saç boyamaya ne gerek var bu kadar bekledin en azından ek gıdaya kadar daha bekleyebilirsin demişlerdi

Bizimkiler böyle bir şey söylememişti canım artık bizle işin bitti SGK ödeyecek sonrasını dedi. Ama ben anladım ki aydan aya ödeyecek. Neyse bir iki gün içinde yatmazsa yine de İK’ya bir sorayım bakalım.

Kuzum bebek doğum tarihini bekleyebiliyormuş devlet doğum öncesi raporda
Aaaaa. Bunu ilk defa duydum. Tanıdığım bir iki kişiye sordum bize aylık ödendi dediler ama onlar memurdu. Bilmiyorum ki farklı mı? Bir de neden farklı olsun madem SGK ödüyorsa. Çok ilginç ya. Hani sorun değil isterse 4 ay sonra toplu yatırsınlar o da sorun olmaz ama bir bilgilendirme olsa en azından ona göre plan program yapılır.

her alanda da görüş farklılığı var ya bazıları sorumluluk almamak adına direkt olumsuz cevaplıyor sanırım bu tarz soruları

Ayy tam aradığım hastane ortamı Benim etrafımdakilere ben bunu anlatamıyorum bana sen çok biliyorsun bizde bu yollardan geçtik bakışı atıyorlar sürekli boğasım geliyor. Eşim bile biberon aldın mı yanına diyor sürekli laf anlatmaya çalışıyorum görümcem süt zaten gelmicek mama vermek zorundayız hemen diyip duruyor daha doğmamış çocuk için kayınvalidem emzik tutsun derdinde eşimde onlardan etkileniyor, kimse beni anlamıyor diye arada ağlama krizine giriyorum. Bizim hastanedekiler de inşallah bu şekilde hassas olurlar.

annem de ilahi ya bugun telefonda diyorki bana ben korkarim simdi bebegi bakmaya sizi de ananen bakti bebekken aradan da yillar gecti ben unuttum herseyi, deneyimim de yok buyugu ben bakarim evde yemek yaparim bebegi siz bakarsiniz diyor
tamam anne dedim
buyuk zaten 4 yasinda gun ici kreste aksam azcik oyun oynasa yemek yedirse yeterli,cizgi film izlemek istiyor zaten aksam, bir de evde yemek yapsa
temizligi robot yapiyor alisverisi esim

Biz dün kuru kayısı kuru üzüm suda kaynattık sadece, yumuşayınca da şeker ekledik ben çok eklemek istemedim şekeri yükseltmesin diye ama hiç de güzel olmadı tadı dngkg üzdü

canım boşver sen onları. sonuçta hastanedeyiz her şeyin çözümü var. ben ilk doğumumda rahatsızlanıp acil ameliyata alınmıştım. 4 saat ameliyat+ayılma süresi derken bebeği emziremedim tabii. hastanedeki mamadan yapıp vermişti ebeler. onlarda her türlü şey var. bebeği aç bırakmazlar. en kötü ihtimal için konuşuyorum tabi. yoksa hepimiz yavaş yavaş emzirmeye başlicaz tabii

Kizlar ya devletde doktor poliklinikdeyken de dogum icingun veriyor mu yoksa dogum icin ayri ogun poliklinik olmuyor mu sadece dogum mu yapdiryor nobetci oldu gun felanmi veriyor nasil oluyor merak ettim mesela benim doktorum randevu sisteminde 3 araliga kadar randevu alabiliyirsun 26sinda benim randevum var gun vercek dogum yapdirdi zmnlar poliklinik de olmuyolar mi ay umarim anlatabilmisimdir bilgisi olan cvp larmi aramizda hemsire felan vardir belki bilen

senin nst ne cikacak merak ediyorum sıklıgını bakicam, sanki sık oluyor gun ici sayi olarak ama pespese degil. ben de de 4-5 gundur var su az iciyorum onu artirayim
Sıklığını sorun etmedi doktor. Önemli olan düzenlilik diyor. Nst boyunca inat gibi asla kasılma olmadı gayet mutlu mutlu hareket ediyor doktor şey dedi bi de akıntın artarsa illa kanlı olmasına gerek yok mukuslu bi yapış yapış akıntılar gelirse o zaman da haberleşelim nstde 20-30 arası seyretti ya ama o toplanma olmadı hiç

Benim istediğim tam olarak buydu, evde işlerin başkaları tarafından yapılması, benim sadece bebeğimle ilgilenmem. Benim annem de sana halan baktı, seni hiç yıkamadım halan yıkadı dedi, emzirme konusunda da tabii ki yine halamın gazıyla pirinç unlu mama yedirmiş, onu da bilmiyor Sonra ben senin gibi beş çocuk büyütürdüm dediğimde küsüyor bir de gerçekten hem unutmuş oluyorlar, hem de bambaşka bakış açılarına sahipler. Büyüklerin ev içi emek konusunda destek vermeleri daha iyi bana göre

onceden annelik izni yokmus 40imiz cikinca kardesimle benim ise donmus emzirememiste pirinc unu sut kaynatip vermis ananem. ben yenidogan bakmadim bilmiyorum diyor. video izliyormus panik olmus bebegi cok narin tutun hassas oluyor yenidogan diye iyice ben tutamam moduna girdi.
ilk cocugumu bakti ama onu ilk gordugunde 6 aylikti oglum ek gidaya gecmisti falan
neyse ben bakarim artik yenidogani napayim.
biz agzina sekerli su veriyorduk dedi aman bakma bosver sen dedim

Aynısını yazcaktım ben de. Nst çekilirken hemşire diyo biberon emzik gibi şeyler koymadın dimi çantaya djdjdj daha dün koydum valla dedim. 1 aydan önce asla önermiyoruz dedi de emzik ben eve gelince kullanırım dediğin gibi pompa da gerek yok dedi geri çıkartıcam onları artık

Öncelikle amin Daha bugün konserve komposto yaptım ben donmuş erikten yaptım ama mantık aynı sonuçta kurudan da olur. İstediğim meyveler + çubuk tarçın + isteğe bağlı kuru üzüm, kuru dut gibi tatlandırıcı meyveler şeklinde yapıyorum. Ben düdüklü tencerenin 1 numaralı ayarında 13 dk pişiriyorum, her şey erimiş gitmiş oluyor. Bu ayar ve dk anlamsız gelebilir ama sonuçta düdüklüde yapıyorum yani, bana çok pratik geliyor. Buharı çıkar çıkmaz da posasını süzüp, kavanozluyorum. Güzel günlerde içelim, afiyet şifa olsun
3 gün önce gelirse kompostosuz olur ne yapalım 27 kasım dedik şimdilik 38+6 oluyor. Ama ben bu hafta gidişimde 25i olur mu diyeceğim. Olur derse 38+4te olmuş olacak
Bakış açına hayran kaldım, maşallah sen bu kafa rahatlığıyla hiç yaşlanmazsın, çocuğunu da inşallah rahatlıkla büyütürsün

Yenidoğana emsin diye lokum verildiği günlerden ne günlere geldik şekerli su, pirinç unlu mama verip travma nedir bilmeyen, kafa rahatlığının zirvesinde çocuk yetiştirmiş bir nesiller sağ olsunlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…