Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 75 41,0%
  • erkek

OY: 96 52,5%
  • ikiz kız

OY: 2 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,3%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    183
Ohh ne güzel şeyler söylemiş üç aylık şekerinde baya iyi. Benim de o haftalarda bu civarlardaydı bebek. Kafa için ekstra bir şey söyledi mi , bpd kaç olmuş
Bpd daha 9 olmamış ya ben, 8.2yi 9.2 hatırlamışım. Kafa yine büyük ama sınırların içinde dedi doktor

Doktor bu aşamada şeker durumunu yalnızca HbA1c değerine bakarak mı değerlendirdi yoksa başka değerlere de baktı mı canım? Bir de sen açlık tokluk ölçüyor muydun?
Yok yok ben 3 4 seferdir açlık tokluk veriyordum kan. Hepsi 100-120 arası çıkmıştı ına göre yorum yaptı

bir haftalık tatilin ardından okula gelmek çok zor oldu merdiven inip çıkarken nefes nefese kalıyorum. son zamanlarım diye avutuyorum kendimi inş okulda doğurmam

Kiki yatak alanlar bunun neresinde yazıyor 0-3 yaş olan tarafı ya bulamadım ben
Yazmıyor guzum, yazıyorsa da anlaşılmıyor. Ben de çok baktım. En son elimle anladım. Bir tarafı yumuşacık bir sünger. Sanki ince olan tarafı, kalın olan tarafı sertti diye hatırlıyorum. Ortadan ikiye ayrılmış gibi bak. Ben kılıfını çıkarıp yıkattım. İçindeki süngere baktım.

Diğer maltları sevmiyorlar ama buna asla hayır demiyorlar. Pahalıyı seçiyorlar resmen

4,5 çok iyi kız maşallah Bence de seninki tamamen yapısalmış bizimkinde her iki olasılık da var biraz. Benim 5.8di Ben 4ü göreceğini sanmıyorum yaa yediklerine dikkat edersen. Bence bizimkiler bile görmeyecek. 3300 ölçtü 4 hafta var 40 olmasına. Haftada 100-150 gram aldırabilirsem 3700-4000 arası benim düşüncem de. Bence sonlarda annenin de bebeğin de kilo alma hızı yavaşlıyor hatta bence iştah da azalıyor. Annem hep öyle derdi bana. Vücut biliyormuş gibi mideyi bağırsakları çok fazla dolu tutmuyor hiç derdi. Ben 1 ayda hiç kilo almadım sen de almamaya başlamışsın. Hafif tombik ama iri olmayan bebişler olacaklar inşallah

Aaa süper o zaman çok sevindim. Benim bir arkadaşım 53 cm 3900’lerde normal doğurdu 40.haftasında falandı. 40. haftalarda o kilolara yaklaşsan bile normal doğum olabilir. Bende cuma gittiğimde çatı muayenesini soracağım belki benimde yapım uygundur spor geçmişim de var illa sezeryan olmak zorunda mıyım merak içindeyim.

37.hafta muayenesinden çıktım. Çatı muayenesini yaptı. Korkulacak bir acı hissetmedim ama kendimi kastığımdan ve biraz mantar enfeksiyonum olduğundan yanma hissettim biraz. Onun harici öyle yoğun bir ağrı vs yok. Çatı kemiğim çok az basıkmış.
Bebek 3600 küsür olmuş. 5 günde 200gram falan almış. Kilosunda yanılmış olsak bile abdominal kısmı geniş ve vajinal doğumda omzunun takılma ihtimali çok fazla. Vakum kullanma ihtimalim yüksek dedi. Normal doğuramazsın diyemem ama çok zor bir doğum olur. Çatı kemiğin basık olduğu için kesisiz imkansız. Yine denemek istersen ben varım dedi. Ben de o riski almak istemedim. Acil bir durum olmazsa sezaryen için gün verdi 39+0da 2 aralık dedi. Bakalım o günü bekleyecek mi bizim toparlak

Ya aynı ben İnsana bir de utanma geliyor sanki o esnada. Karşımda koca tıp doktoru, doçenti vs var ben gitmişim çay soruyorum falan oluyor Saç boyatmayı soramadım ben de bir türlü sonra bir ara dilimin ucuyla bir sordum. Boyatabilirsin ama sarı olmaz, açıcı olmaz, koyu renk dedi. Tamam, tabi ki öyle zaten dedim çıktım. Oysa ombre yaptırmak istiyordum. Neden öyle dedi soramadım bile

Oy maşallah kuzucuğa Bence en doğru kararı vermişsin canım. Risk alınacak konular değil bunlar. Daha 2 hafta içinde de kilo alacak genişleyecek. Bakarsın 4e de ulaşır. Doktor aksini belirttiği anda normal doğumda ısrarcı olmamakta yarar var benim düşüncem ki kendim de öyle yaparım sanırım..
Aralık’a gün verilen ilk baby oldu sanırım Ama evet bakalım bekleyecek mi Geleceği zamanı en iyi kendisi bilir bütün tospikler

Kızlar ben de bir şey soracağım yüksek müsaadelerinizle. Özel sektördeyim malumunuz. 18 Ekimde yani tam 1 ay önce doğum iznine ayrıldım. O ayki maaşım maaş günü ödendi 18 günlük. Son 1 ayın SGK’dan yatırılması gerekiyor sanırım. Ama onu ne zaman yatırıyorlar biliyor musunuz? Bugün mü yatar, 4 ayın sonunda toplu mu yatar, benim ekstra bir şey yapmam gerekiyor mu?
Hesabım tanımlı. Daha evvelden rapor aldığımda kesinti olduğunda falan otomatik olarak hesaba yatırıyorlardı. Şimdi yapmam gereken başka bir işlem mi var?

Aminnn çok teşekkür ederim deneyiminizi paylaştığınız ıcın, inşallah 30 dan sonrasını görebiliriz biz de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…