- 26 Eylül 2024
- 599
- 718
Daha önce de yazmıştım ama gerçekten benim çok faydalandigim bir kaynaktı, tekrar yazayım: Tomris'in emzirme notları. Bu sitede bir sürü doğal doğum hikayesi de bulabilirsin. Hypnobirthing ve bu kitap mı bilmiyorum ama aynı anlayışta bir emzirme kitabı da okumuştum. Bana ağır gelmiyor bu tarz, yazdığım site de benzer bakış açısında zaten.Kızlar emzirme konusunda kitap öneriniz var mı? Şunu buldum ama yorumlarda çok sert diyenler olmuş çekindim açıkçası. Doğurmadan okusam da bilgilensem accuk
Akademisyen Kitabevi Ina May
Akademisyen Kitabevi Ina May'in Emzirme Rehberi yorumlarını inceleyin, Trendyol'a özel indirimli fiyata satın alın.ty.gl
Cano kayınvalidem bu bile büyük geliyor çoğu zaman diyor. 50 cm bi canlı kendisi yani dötü ne olsunHastane çantasına yenidoğan göbek bağı oyuntulu bebek bezi koydum halen gözüme küçük geliyor olmazsa bebeğe hastane o an veriyor mu uygun bez. Olmazsa bu hafta gidip alayim diyorum ama 1 numara mı 2 numara mı almam gerekiyor kararsız kaldım fazla anlamıyorum bu bez işindenötekini görünce zaten şoka girmiştim pet kadar birşey yanlış aldığımı düşündüm
Mumkunse xl depend alin, surekli kulot bezi giyip cikarmak zor oldugu icin icine canped lohusa pedi koydu hemsireler. Taze sezeryandan cikmis (10gun) biri olarak sorulariniz varsa burdayimKülot bezin üstüne don giyiyor muyuz? Bilen var mı? Bez yetiyor mu?
Bende Acıbadem de yapıcam evet doğum çantası verıyorlarmıs,fotoğraf çekimi,anne babaya yemek vs bır sürü şey saymıştı sekreter ama gecelık almamıştım hiç bakıp alıyımAcibademde dogum yapmayi dusunen arkadaslar bugun orada dogum yapan arkadasimla konustum , ilk basta corabindan beresine battaniyesine, tulumuna bezine kadar hastane herseyi veriyor , sadece yedek gotursen yeter dedi. Depend 1-2 tane al ama onlar sana bez takiyolar sonrasinda istersen depend takarsin dedi. Sezeryan icin konusuyorum , ilk gun sonda takiyolar gaz cikarman cisini yapmani bekliyolar oyuzden ben gecelikle rahat ettim hep kontrol ediyolar cunku bence 2 tane gecelik al dedi ben de 2 pijama bir gecelik aldim ama . O 2. Gun ancak yapabilmis yoksa bi gun daha kalacaktim dedi. Bi de 2. Gun seni yikarlar istersen bi de kendine havlu gotur dedi. Pisik kremi , gogus ucu kremi hepsini veriyolar ben goturdugum hemen hemen herseyi geri getirdim dedi ama ben yine de gotururum garantici kadinimhaftaya kontrole gidince bi de hastanede sorucam.
Ben doktoruma sordugumda hem spinal hem epidural birlikte yapicam sana dedi . O daha guzel sanirim
Senin doktorun 36 dami almayi dusunuyor cnm
Devletde yapiyorlarmi acaba ikisini bir bilmiyorum ama ben panigim tutarBen doktoruma sordugumda hem spinal hem epidural birlikte yapicam sana dedi . O daha guzel sanirim
Bilmiyorum poposu o kadar küçük mü diyorum her gördüğümdeCano kayınvalidem bu bile büyük geliyor çoğu zaman diyor. 50 cm bi canlı kendisi yani dötü ne olsunben yine de 10 tane sleepy 10 tane de goon koydum goon daha büyük ikisi de 1 numara olmasına rağmen, bence 2 numara döte sahip bi bebo doğurmayız hiçbirimiz
Ben daha önce ameliyat geçirdim spinal oldum yani çokta korkulacak birşey değil içini rahat tut sadece iğne girerken sanki zorlanıyor kemiğime batırmaya çalışıyorlar diye hissediyorsun ne kadar kendini korkutursan o kadar korkar yapamazsın. Biz kadınız çok güçlüyüz zaten adet sancısı doğum sancısı alttan muayene ler neler neler yaşıyoruz. Bi iğne korkutmasın seniSenin doktorun 36 dami almayi dusunuyor cnmvalla ben bi doktoruma durumu anlatcam spinal derse eger benim panik atagimin oldunu soyluycem cunku gercekden yapabilcemi hic sanmiyirum hastane ortaminda bile benim kalbim carpiyor kaldiki dogumhane ortaminda hic dusunemiyorum heycana gerek yok. Cocugu strese sokmaya bakalim yinede
Annem de 1 numaraya çok küçük dıyorCano kayınvalidem bu bile büyük geliyor çoğu zaman diyor. 50 cm bi canlı kendisi yani dötü ne olsunben yine de 10 tane sleepy 10 tane de goon koydum goon daha büyük ikisi de 1 numara olmasına rağmen, bence 2 numara döte sahip bi bebo doğurmayız hiçbirimiz
Genel anestezi bilmiyorum ama spinal oldum doktor başından dedi zaten ellerimiz hissedeceksin, hissediyordum da gerçekten birşey alıyorlar yapıyorlar çekiştiriyorlar artık ağlamıştım bi ara ameliyat masasına daL limon5101 bende çok araştırıyorum. Doktorlar spinalden yana canım. Genel anestezi olunca bebeği hemen almaları gerekiyor ki bebeğe narkoz geçmesin sersem gibi olmasın diye. Spinalde daha rahat hareket ediyorlar. Panik atağı söylediğimde sakinleştirici vururuz nabzını tansiyonunu kontrol ederiz dedi. Ama o ana tanık olmak travmatik olur mu bilemiyorum. Kimileri mesela dikiş atılırken kısmen hissetmiş. Ya da bebeği alırken bastırma hissini hissetmişler. Ama acı duymamıslar sallanmalar sesler vs gelmiş. Ağrı yavaş yavaş gelmiş, genel anestezide uyandığında o ağrıyı bir anda hissediyormussun. Bir de ayılma süresi vs oluyormuş. Spinalde sonda takılırken belden uyusturulduktan sonra takılıyormus ama genel anestezide bebeği almak için sondayı narkoz vermeden takıyorlarmış.
Kız küçükse 0 numaralar napsın yazık dkfk L Lila2455Annem de 1 numaraya çok küçük dıyorderım 3 kılocuk bebık olur ama çok mınık gelıyor ayy totişkosu rahat etsin 2 numarada alırız
Evet bende bunlari okudum arasdirdim memnun olanda cok olmuyanda insan galiba deneyimleeden bilemiyor bunye meseleside labilir mi bilmiyorum ama ben cok paniklerim cunku zmninda anksiyetem vardi benim cok zor bi surec atlatdim kuzum 1 senedir iyiyim oyuzden bilmiyorum yapabilirmiyim senle ayniyizi sanirim bu arada bende 36+0 bugun 37+2de randevum benimL limon5101 bende çok araştırıyorum. Doktorlar spinalden yana canım. Genel anestezi olunca bebeği hemen almaları gerekiyor ki bebeğe narkoz geçmesin sersem gibi olmasın diye. Spinalde daha rahat hareket ediyorlar. Panik atağı söylediğimde sakinleştirici vururuz nabzını tansiyonunu kontrol ederiz dedi. Ama o ana tanık olmak travmatik olur mu bilemiyorum. Kimileri mesela dikiş atılırken kısmen hissetmiş. Ya da bebeği alırken bastırma hissini hissetmişler. Ama acı duymamıslar sallanmalar sesler vs gelmiş. Ağrı yavaş yavaş gelmiş, genel anestezide uyandığında o ağrıyı bir anda hissediyormussun. Bir de ayılma süresi vs oluyormuş. Spinalde sonda takılırken belden uyusturulduktan sonra takılıyormus ama genel anestezide bebeği almak için sondayı narkoz vermeden takıyorlarmış.
Sondayı anama gözümün önünde takıyorlar ya anestezi altında falan takılacak kadar acı verici bi şey değil bence, rahatsız edicidir illaki de narkoz vermeden de takılıyor yani çoğu zaman. Ama spinal bana genelden daha iyi geliyor tabii panik atak dediğin için yorum yapamıyorumL limon5101 bende çok araştırıyorum. Doktorlar spinalden yana canım. Genel anestezi olunca bebeği hemen almaları gerekiyor ki bebeğe narkoz geçmesin sersem gibi olmasın diye. Spinalde daha rahat hareket ediyorlar. Panik atağı söylediğimde sakinleştirici vururuz nabzını tansiyonunu kontrol ederiz dedi. Ama o ana tanık olmak travmatik olur mu bilemiyorum. Kimileri mesela dikiş atılırken kısmen hissetmiş. Ya da bebeği alırken bastırma hissini hissetmişler. Ama acı duymamıslar sallanmalar sesler vs gelmiş. Ağrı yavaş yavaş gelmiş, genel anestezide uyandığında o ağrıyı bir anda hissediyormussun. Bir de ayılma süresi vs oluyormuş. Spinalde sonda takılırken belden uyusturulduktan sonra takılıyormus ama genel anestezide bebeği almak için sondayı narkoz vermeden takıyorlarmış.
Geçen izledim videosunu epidural belde giriş bırakıyorlar ağrı geldikçe ağrı kesici yapıyorlar. Spinal bi kereden vurup bırakıyorlar yani ikisine çokta gerek yok gibi. Bide bebeğe de zarar epidural bana göre ama spinal bi kereden uyuşturup en hızlı şekil de bebeği çıkarıyorlar. Tabi bu sezeryan için.Devletde yapiyorlarmi acaba ikisini bir bilmiyorum ama ben panigim tutar