Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 75 41,0%
  • erkek

OY: 96 52,5%
  • ikiz kız

OY: 2 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,3%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    183
Daha önce de yazmıştım ama gerçekten benim çok faydalandigim bir kaynaktı, tekrar yazayım: Tomris'in emzirme notları. Bu sitede bir sürü doğal doğum hikayesi de bulabilirsin. Hypnobirthing ve bu kitap mı bilmiyorum ama aynı anlayışta bir emzirme kitabı da okumuştum. Bana ağır gelmiyor bu tarz, yazdığım site de benzer bakış açısında zaten.

Hypnobirthing kitabında şeyi hatırlıyorum, sancılar geldikçe rahminizin bir gonca gibi açıldığını hayal edin gibi bir şey yazıyordu. Sancı gelince goncasina gülüne küfür etmiştim tabii ki

Cano kayınvalidem bu bile büyük geliyor çoğu zaman diyor. 50 cm bi canlı kendisi yani dötü ne olsun ben yine de 10 tane sleepy 10 tane de goon koydum goon daha büyük ikisi de 1 numara olmasına rağmen, bence 2 numara döte sahip bi bebo doğurmayız hiçbirimiz

Acibademde dogum yapmayi dusunen arkadaslar bugun orada dogum yapan arkadasimla konustum , ilk basta corabindan beresine battaniyesine, tulumuna bezine kadar hastane herseyi veriyor , sadece yedek gotursen yeter dedi. Depend 1-2 tane al ama onlar sana bez takiyolar sonrasinda istersen depend takarsin dedi. Sezeryan icin konusuyorum , ilk gun sonda takiyolar gaz cikarman cisini yapmani bekliyolar oyuzden ben gecelikle rahat ettim hep kontrol ediyolar cunku bence 2 tane gecelik al dedi ben de 2 pijama bir gecelik aldim ama . O 2. Gun ancak yapabilmis yoksa bi gun daha kalacaktim dedi. Bi de 2. Gun seni yikarlar istersen bi de kendine havlu gotur dedi. Pisik kremi , gogus ucu kremi hepsini veriyolar ben goturdugum hemen hemen herseyi geri getirdim dedi ama ben yine de gotururum garantici kadinim haftaya kontrole gidince bi de hastanede sorucam.

Kızlarr bu bebik baya hareketlendı tövbe yarabbim çıkacakmış gibi sert hareketlerı var ne yaşıyor içerde acaba balık yedim ya çok sevdi ya sevmedi

Bende Acıbadem de yapıcam evet doğum çantası verıyorlarmıs,fotoğraf çekimi,anne babaya yemek vs bır sürü şey saymıştı sekreter ama gecelık almamıştım hiç bakıp alıyım

"Arzuuu34, post: 78507986, member: 1143745"]
L limon5101 @meyveliruj3 @perocuk35
Kızlar benim doktor geçen hafta ben 35+3 iken bir ya da iki hafta sonra almıs oluruz dedi bana. Bana erken geldiği için ben 38+1 de alınsın istiyorum. Bugün 36 hafta oldum. Bir yandan bebeği riske atmaktan korkuyorum ama ne kadar beklese o kadar iyi gibide geliyor, suyu plesantası normal ama karın çevrem genişmiş, bebekte bir hafta önde gidiyor ama yinede doktorun dediği erken geldi bana… hepiniz spinal doğum mu yapacaksınız bu arada yoksa genel anestezi mi?
[/QUOTE]
Kuzum biz da kararlasdirmadik 26sinda randevum var ozm anestezi isini felan halledelim sabah erken gel dedi ozmn nediycek doktor bakalim ben spinal yapabilirmiyim bilmiyorum cunku panik atagim var aslinda o ana şahit olmayida cok isderim uyanma derdi olmuycak ayrica bakalim bende muhtemelen 37+5 gibi olcak dogum senin nemzn olcak doktorun dedinde almis olursa kuzum senin doktor

L limon5101 benimde panik atağım var bir süredir kendimi hazırlamaya çalısıyorum spinale ama korkuyorumda ne yaparım bilmiyorum. Benimde çarşamba kontrolüm olacak ama ben en azından 37 yi doldurduktan sonra alınsın hatta 38 de alınsın istiyorum bakalım artık doktor ne derse

Ben doktoruma sordugumda hem spinal hem epidural birlikte yapicam sana dedi . O daha guzel sanirim

Senin doktorun 36 dami almayi dusunuyor cnm valla ben bi doktoruma durumu anlatcam spinal derse eger benim panik atagimin oldunu soyluycem cunku gercekden yapabilcemi hic sanmiyirum hastane ortaminda bile benim kalbim carpiyor kaldiki dogumhane ortaminda hic dusunemiyorum heycana gerek yok. Cocugu strese sokmaya bakalim yinede

Bilmiyorum poposu o kadar küçük mü diyorum her gördüğümde o zaman uyar herhalde

L limon5101 bende çok araştırıyorum. Doktorlar spinalden yana canım. Genel anestezi olunca bebeği hemen almaları gerekiyor ki bebeğe narkoz geçmesin sersem gibi olmasın diye. Spinalde daha rahat hareket ediyorlar. Panik atağı söylediğimde sakinleştirici vururuz nabzını tansiyonunu kontrol ederiz dedi. Ama o ana tanık olmak travmatik olur mu bilemiyorum. Kimileri mesela dikiş atılırken kısmen hissetmiş. Ya da bebeği alırken bastırma hissini hissetmişler. Ama acı duymamıslar sallanmalar sesler vs gelmiş. Ağrı yavaş yavaş gelmiş, genel anestezide uyandığında o ağrıyı bir anda hissediyormussun. Bir de ayılma süresi vs oluyormuş. Spinalde sonda takılırken belden uyusturulduktan sonra takılıyormus ama genel anestezide bebeği almak için sondayı narkoz vermeden takıyorlarmış.

Ben daha önce ameliyat geçirdim spinal oldum yani çokta korkulacak birşey değil içini rahat tut sadece iğne girerken sanki zorlanıyor kemiğime batırmaya çalışıyorlar diye hissediyorsun ne kadar kendini korkutursan o kadar korkar yapamazsın. Biz kadınız çok güçlüyüz zaten adet sancısı doğum sancısı alttan muayene ler neler neler yaşıyoruz. Bi iğne korkutmasın seni

Annem de 1 numaraya çok küçük dıyorderım 3 kılocuk bebık olur ama çok mınık gelıyor ayy totişkosu rahat etsin 2 numarada alırız

Genel anestezi bilmiyorum ama spinal oldum doktor başından dedi zaten ellerimiz hissedeceksin, hissediyordum da gerçekten birşey alıyorlar yapıyorlar çekiştiriyorlar artık ağlamıştım bi ara ameliyat masasına da ağrı hiç yok gram hissetmedim. Psikolojik olarak onların elini hissedince çekiştirme şeyini felan insana korku giriyor

Evet bende bunlari okudum arasdirdim memnun olanda cok olmuyanda insan galiba deneyimleeden bilemiyor bunye meseleside labilir mi bilmiyorum ama ben cok paniklerim cunku zmninda anksiyetem vardi benim cok zor bi surec atlatdim kuzum 1 senedir iyiyim oyuzden bilmiyorum yapabilirmiyim senle ayniyizi sanirim bu arada bende 36+0 bugun 37+2de randevum benim

Sondayı anama gözümün önünde takıyorlar ya anestezi altında falan takılacak kadar acı verici bi şey değil bence, rahatsız edicidir illaki de narkoz vermeden de takılıyor yani çoğu zaman. Ama spinal bana genelden daha iyi geliyor tabii panik atak dediğin için yorum yapamıyorum

Devletde yapiyorlarmi acaba ikisini bir bilmiyorum ama ben panigim tutar
Geçen izledim videosunu epidural belde giriş bırakıyorlar ağrı geldikçe ağrı kesici yapıyorlar. Spinal bi kereden vurup bırakıyorlar yani ikisine çokta gerek yok gibi. Bide bebeğe de zarar epidural bana göre ama spinal bi kereden uyuşturup en hızlı şekil de bebeği çıkarıyorlar. Tabi bu sezeryan için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…