Teşekkür ediyorum, hepimiz için risksiz sağlıklı doğumlar olsun inşallah. Yazacağım inşallahAynı hisleri paylaşıyoruz bunu ben de çok istiyorum inşallah nasip olur isteyen herkeseSize çok az kalmış, inşallah çok rahat bir doğum olur Sonrasında da yazın buraya
Aynı markanın aloe veralısını aldım. Pek koku yoktu. Ama dediğim gibi az kullandım ve ekstra durulama yaptım.
Bu kokulu mudur ki çok
Benim 34’de 9cm idi 36.haftada 10’u geçti doktor çok zorlanırsın diyor. Belki çatısı uygun birisi rahat doğum yapabilir bana henüz muayene yapılmadı bana. Birisi bu şekilde doğum yapmış dikiş falan atıldı ama çok sorun olmadı yazmıştı mesela. Ama benimki tüp bebekte olduğu için o riske girmeyeceğiz gibi duruyor. Bir de kafa çapı yüksek olunca kanala da zor giriliyormuş.Yani 39. 40.haftaları beklesen daha da büyüyecek o nedenle bu tarz durumlarda eğer açılma varsa suni ile başlatıyorlarmış doğumu. Dün okuduklarım genelde bu şekilde doğum yapmıştı.Bir de bebegimin kafası da 2 hafta ileride 10 cm olmasına 4 mm kalmış. (10 cm sınırı doğru dün bir arkadaşimiz daha bunu yazmıştı) Bu da normal doğum için biraz sıkıntılı ama asla normal yapamam demiyor doktorum. Kafa büyüklüğü, çatı kemiğimin basık olması ve karın çevresi gelişim geriliğine rağmen istersen deneriz şeklinde yaklaşımı. Sadece ben çok mu inat ediyorum diye düşünmüyor değilim, tüm bunlara istinaden direkt sezaryan doğumu secsem iyi mi olur bilemiyorum.
Roxy aldım canım ben deRoxy marka var bu bebek sabunu ama dalana göre daha incem dalan duru falan bebek kiyafetlerinde yapışık kaliyofu makinada tortulu kaliyodu bu baya toz şeklinde olunca eriyodu. Ogluma kullandım bir sorun yasamadim migrosta satılıyordu
Kafa büyüklüğü bizim ailede genetik zaten neredeyse tüm sulalenin kafa buyuk oyle diyeyim. Çatı genisligimde sorun yok sadece bir kemik hafif basıkmış. Bebek manevra yapip kemiğin altından gecebilrse sorun yok gibi, Perşembe günü kontrolumde karar vereceğim inşallah. Teşekkür ederim cevabınız içinBenim 34’de 9cm idi 36.haftada 10’u geçti doktor çok zorlanırsın diyor. Belki çatısı uygun birisi rahat doğum yapabilir bana henüz muayene yapılmadı bana. Birisi bu şekilde doğum yapmış dikiş falan atıldı ama çok sorun olmadı yazmıştı mesela. Ama benimki tüp bebekte olduğu için o riske girmeyeceğiz gibi duruyor. Bir de kafa çapı yüksek olunca kanala da zor giriliyormuş.Yani 39. 40.haftaları beklesen daha da büyüyecek o nedenle bu tarz durumlarda eğer açılma varsa suni ile başlatıyorlarmış doğumu. Dün okuduklarım genelde bu şekilde doğum yapmıştı.
Keşke baksalardı ya en azından fikir olurdu. Yani kendi doktorun bebek için risk olmaz demiş ama insan korkuyor haklı olarak zor bir durum. Biraz araştır bakın düşünDoktorum özel, devlete git fikir al dediler. Gittim ama çatı muayenesi doğumda yapılır biz şu an yapamayız dedi. Onlar da cati için aynı şeyi deseydi direkt vazgececektim aslında. Benim zorlanacak olmam değil ama bebek icin risk olursa endisesi beni de korkutuyor. Sağlık ocağındaki hemsirem de hastane ortamında olacaksın, kimse seni ve bebeği riske atmaz hemen sezeryana dönerler merak etme dedi. Çok kararsızım
ben de cekinmem hic sonucta seksapalite iceren bir davranis yoksa vucudun parcalari tek basina birsey ifade etmiyor yok emzirirken memem gorunmus biraz yok hasta halimle yatarken gobegimi bacagimi gormus goren gorsun valla herkeste olan seyler nihayetinde.Valla gece nst takılıyken hemşire kapıyı açık bıraktı. Eşim de uyuyodu ben de kalkamadım haliyle. Yan odadaki bebonun babası kendi odasına girip çıkıyordu hiç umrum olmadı karnım mı açıkmış oram buram mı görünüyomuş amaaan hastanede ayıp olmaz fkfj
var canim yani ben ilkinde kullndim ayakkabi giyip cikarmak zorDoğuran kızlar, hastanede terliğe gerçekten ihtiyaç var mı? Hastane otel terliği gibi terlik vermiyor mu? Her şeye tamamım da şu terliği çantaya koyasım hiç yok nedense
Orangegreysky sen de o ortamlarda bulundun Kadınların ayaklarına bakmış mıydın canım
Yok tabii alternatifi ayakkabı değil benim için de, hastanenin vereceği terlik. İlkinde de odada ayakkabıyla dolasmadim ama evden terlik de götürmedim. O zaman ben ne giydim? hatırlamıyorumvar canim yani ben ilkinde kullndim ayakkabi giyip cikarmak zor
Ben bu konuda tamamen seninle aynı fikirdeyim ama sorun şu ki burada bakmak istemeyen değil bakmak isteyen bir tür varben de cekinmem hic sonucta seksapalite iceren bir davranis yoksa vucudun parcalari tek basina birsey ifade etmiyor yok emzirirken memem gorunmus biraz yok hasta halimle yatarken gobegimi bacagimi gormus goren gorsun valla herkeste olan seyler nihayetinde.
bakmak istemeyen kafasini cevirir ben dusunemicem bunlari
Bence en güzeli doğuma terlikle gitmek sonra onu orada giymek ekstra terlik götürmemek içinYok tabii alternatifi ayakkabı değil benim için de, hastanenin vereceği terlik. İlkinde de odada ayakkabıyla dolasmadim ama evden terlik de götürmedim. O zaman ben ne giydim? hatırlamıyorum
Bazen bebekler sesten korkuyormuş belki süpürge sesi hoşuna gitti. Bi kere ablamla kuzenler felan toplandık baya herkes Bi yerden konuşuyor on sohbet dönüyor resmen yani tahmin edersin aşırı hareketlendi hiç durmadı ya korktu ya hoşuna gitti ama bana göre korktu bebişimKizlar size bise sorcam ya ben bir kac defadir bisey fark ettim benim bebis elektirikli supurgenin sesini duyunca oynuyor bir kac defada olmusdu tesaduf mu dedim ama ay yok yine ayniboyle bise olabilir mi
bir de benim doktor 39 dolmadan planlı almam diyor, kendi gelmek isterse anca diyorBende 35+1 oldum vallahi 34ten beri hiç rahat degılım bazen bebek bır dayanıyor oturamıyorum sureklı yat yat38 e gelene kadar ne olacak bakalım
Olabilir bilmiyorum kuzum belkide korkdu ama bir kac defa denk gelince ayni olaya tesaduf olmadinj anladimBazen bebekler sesten korkuyormuş belki süpürge sesi hoşuna gitti. Bi kere ablamla kuzenler felan toplandık baya herkes Bi yerden konuşuyor on sohbet dönüyor resmen yani tahmin edersin aşırı hareketlendi hiç durmadı ya korktu ya hoşuna gitti ama bana göre korktu bebişimsüpürge ve benzeri sesler bebeklerin hoşuna gidiyormuş çünkü anne karnında organlardan ona benzer ses geliyormuş
kuaföre hamama cilt bakımına falan gittiğimi düşününce gözlerimin dolması normal miHepimize gelsin
Sezaryanda 39 bekliyorlarmibir de benim doktor 39 dolmadan planlı almam diyor, kendi gelmek isterse anca diyor