Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 75 41,4%
  • erkek

OY: 94 51,9%
  • ikiz kız

OY: 2 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,3%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    181
Çantayı hazır edenler size kaç organizer yetti? Benim aldığım 3 tanesi hurç gibi 3 tanesi ince çanta gibiymiş, hurç gibi olanların birine kendi eşyalarımı (2 pijama, depend koydum şimdilik) koydum, orta boya hemşireye verilecek olanı koydum. Ama küçüğe bişi sığmaz şu an bebeğin diğer eşyalarını vs oraya koyamam yani. E daha terliğiydi bebeğin bezleriydi diğer battaniyeleriydi falan imkanı yok
Ben en büyüğüne kendi pijama takımlarını çorabı sütyeni atleti falan koydum ortancasına hemşireye verilecekleri en küçüğüne ıslak mendil ve alt açma örtüsü falan birde ekstre yedek hurç gibi vardı onada bebek yedek kıyafetleri battaniyesini falan koydum küçük fermuarlı olanlara depend bir kaç tane birine göğüs kalkanı nemlendirici göğüs pedi terliği normal bez poşete koydum havluları organizerlerin en altına koydum

Ben en büyüğüne kendi pijama takımlarını çorabı sütyeni atleti falan koydum ortancasına hemşireye verilecekleri en küçüğüne ıslak mendil ve alt açma örtüsü falan birde ekstre yedek hurç gibi vardı onada bebek yedek kıyafetleri battaniyesini falan koydum küçük fermuarlı olanlara depend bir kaç tane birine göğüs kalkanı nemlendirici göğüs pedi terliği normal bez poşete koydum havluları organizerlerin en altına koydum
Anladım cano bi ekstra gerekiyor yani çünkü sığmaz bu şekilde gerçekten, alırken hesaplayamamışım onu

Çantayı hazır edenler size kaç organizer yetti? Benim aldığım 3 tanesi hurç gibi 3 tanesi ince çanta gibiymiş, hurç gibi olanların birine kendi eşyalarımı (2 pijama, depend koydum şimdilik) koydum, orta boya hemşireye verilecek olanı koydum. Ama küçüğe bişi sığmaz şu an bebeğin diğer eşyalarını vs oraya koyamam yani. E daha terliğiydi bebeğin bezleriydi diğer battaniyeleriydi falan imkanı yok
Muhtemelen aynı ölçülerde takim aldık ben küçüğe verilecekleri koydum canım sığdı. En buyuge kendi giyeceklerimi ortancaya da bebegin yedeklerini falan koydum. Kucuklere kremdir ped islak mendil gumus kapak falan oyle seyleri koydum. Ama bir set daha olsa iyiymiş eşimin kızımın yanima alacağım eşyalarını kalin battaniyeleri falan başka hurçları ya da poşetlere koydum.

Muhtemelen aynı ölçülerde takim aldık ben küçüğe verilecekleri koydum canım sığdı. En buyuge kendi giyeceklerimi ortancaya da bebegin yedeklerini falan koydum. Kucuklere kremdir ped islak mendil gumus kapak falan oyle seyleri koydum. Ama bir set daha olsa iyiymiş eşimin kızımın yanima alacağım eşyalarını kalin battaniyeleri falan başka hurçları ya da poşetlere koydum.
Küçüğü bi denicem ya gözüme çok küçük görünmüştü battaniye falan da koycaz ya sığmaz gibiydi. Bi daha bakiyim

Küçüğü bi denicem ya gözüme çok küçük görünmüştü battaniye falan da koycaz ya sığmaz gibiydi. Bi daha bakiyim
Penye battaniye 1 bez göbek bağı için olan zibin, normal zibin çıtçıtlı, alt üst takim çorap şapka eldiven sığıyor canım. Alt üst takim pijama gibi olanlardan koyacaksan tulum da sığar hatta

Havuç suyu içince benim iştahım açıldıydı doktorda demişti iştahını açar diye belki seninde öyle olur kaşar süt ceviz tarzı şeylerde mi yiyemiyorsu

Yaaa cok uzuldum , mantar falan da yiyemiyomusun , yesil mercimek fln bunlari belki salcali yiyemezsin ama biseylere kamufule edebilirsin mesela ben yumurtayla cok aram yok zorla yiyorum bazen yumurtali ekmek fln yapiyorum icine besin mayasi koyuyorum asiri guzel bisey normalde doritos gibi kokuyo ama pisince asla anlayamazsin tadsiz bisey ama protein oranini asiri arttiyo yemegin . Yiyebildigin her yemege ve yiyecege bi yemek kasigina yakin koyabilirsin .
bugün havuç yiyeyim iyi gelir diye başım çatladı nöbetteydim bi şekerime bakayım dedim o minik havuç 180 yapmış şekeri

Ya da o an ağrıya sızıya göre hareket edicez. Ben sezaryen olursam şayet ameliyat sırasında memelerden süt getirmeye çalışıp doğduğu anda da bebeği oraya yapıştırsam diye hesaplar yapmaya başladım. Çocuğu alacaklar şekeri düşük diye ödüm kopuyor 🥹🥹
Canım ben de geçen gün kontrole gittim . Kalırsanız bi emzirme eğitimi var dediler ona katıldık eşimle. Şöyle bi önerisi oldu , eğer planlı sezeryan olacaksanız doğumdan iki gün önce veya son gece sütünüzü sağın süt gelecektir dedi . Bebeğin ihtiyacı olması durumunda ilk o süt verilir dedi . Doğumu tetikleyebileceği için erken yapmayın son günlerde yapabilirsiniz dedi . Kolostrum 3 aylıktan itibaren göğsümüzde oluşmaya başlıyormuş memede uzun süre beklediği için yoğun bi kıvam alıyormuş

ilginc yaklasim burda da sana secenek bile vermezler bebek ters gelecek de absurd bir durum olacak da oyle sezaryen gunu vercekler. her bebegi kilolu falan demeden vajinal doguma aliyorlar cikmaz etmezse acil sezaryene o sirada.
bilmiyorumki hangisi dogru bunlarin. planli dogum duymadim ama 40 gibi gelmezse dogurtuyorlar artik suni sanci verip. oncesinds hep bekliyorlar diye biliyorum
o bile ülkeden ülkeye değişiyor. benim doktorum mesela, 40’ı 1 gün geçince gelmemişse alırız dedi. hollanda’da 2 hafta beklediklerini biliyorum. fransa 4-5 gün bekliyor vs vs.
plasenta kalitesi düşüyor bildiğim kadarıyla, çoo beklememek en iyisi.
suni sancı genel olarak çok istenen bir şey değil elbette ama nerede olursa olsun.
planlı doğum ben de hiç duymadım. vardır nedeni.

Bende bundan 2 takım var, hem ucuz hem gayet kaliteli. İstersen ekle bir takım daha

Evet bendim.Benim bebişte iri olunca acaba mı dedim. Bi kere bunu doktoruma sorsam güzelce cevaplar. Fantezin felan ne kötü kelimeler hiç hoşlanmam böyle insanlardan muhtemelen gitmezdim de o doktora. Bende sonradan düşündüm planlı olur belki ama anne çok yıpranır ve zorlanır beden doğuma başlamamış diye. Ama bana göre suni sancı kısmen planlı doğum olabilir. Mesela geçen ay kuzenim doğurdu kontrole gitmiş sancısı yok ama 3 cm açıklık varmış (gittiğinde 38 haftaydı) işte doktor riske atmayalım demiş yatış yapılmış suni sancı verilmiş böyle bi 6 saat felan herhalde suni sancı çekmiş doğum sonra gerçekleşmiş. Sancı açıklığı arttırıyormuş öyle dedi kuzenim bu mantıkla bakarsak yapılabilir belki planlı normal doğum ama işin sonu sezeryana bağlanma ihtimali çok yüksek 😂😂 bu dediğim belki ancak nişan gelmişse olur. Şimdi diyelim 38 haftada bebek 3500 desem normal deniyelim suni sancı verilir denenir ama ne kadar sağlıklı olur beden kendini başlatmadı diye süt gelir mi geç mi gelir yani neresinden bakarsan bak aklıma yatmadı detaylı düşününce
bedenin hazır olmaması, açılmanın doğal başlamamış olması ve bebeğin strese gireceği kesin. ama süt akışını başlatan şey plasenta çıkışı, o etkilenmez diye düşünüyorum sütün geleceği varsa.

Ben galiba sabahtan beri bebeği hissetmedim canımlar ya. Az önce zorlaya zorlaya bi hissettim gibi ama öyle hissetme gibi de değildi. Kalktım bi kahve yaptım çikolata aldım stres yapmamaya çalışıyorum ama 9da kalktım saat 2 baya da oldu
biraz soluna doğru yatmayı denesene canım dinlenip.

X