Evet bendim.Benim bebişte iri olunca acaba mı dedim. Bi kere bunu doktoruma sorsam güzelce cevaplar. Fantezin felan ne kötü kelimeler hiç hoşlanmam böyle insanlardan muhtemelen gitmezdim de o doktora. Bende sonradan düşündüm planlı olur belki ama anne çok yıpranır ve zorlanır beden doğuma başlamamış diye. Ama bana göre suni sancı kısmen planlı doğum olabilir. Mesela geçen ay kuzenim doğurdu kontrole gitmiş sancısı yok ama 3 cm açıklık varmış (gittiğinde 38 haftaydı) işte doktor riske atmayalım demiş yatış yapılmış suni sancı verilmiş böyle bi 6 saat felan herhalde suni sancı çekmiş doğum sonra gerçekleşmiş. Sancı açıklığı arttırıyormuş öyle dedi kuzenim bu mantıkla bakarsak yapılabilir belki planlı normal doğum ama işin sonu sezeryana bağlanma ihtimali çok yüksek
bu dediğim belki ancak nişan gelmişse olur. Şimdi diyelim 38 haftada bebek 3500 desem normal deniyelim suni sancı verilir denenir ama ne kadar sağlıklı olur beden kendini başlatmadı diye süt gelir mi geç mi gelir yani neresinden bakarsan bak aklıma yatmadı detaylı düşününce