Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 75 41,2%
  • erkek

OY: 95 52,2%
  • ikiz kız

OY: 2 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,3%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    182
Kızlar airwrap muadili bir saç maşası olan / kullanan / bilen var mı? Saçlarıma çok şekil veren biri değilim. Yaparsam da düzleştiririm en fazla. Kendisi de çok dalgalı zaten ama yine de maşa havası farklı. Ara sıra yapmak istediğimde kullanabileceğim ucuz ve iş gören bir şey almak istiyorum hazır 11.11 gelip çatmışken (alacak başka bir şey bulamayınca ben shshhshs )

Her şeyde var anam hastane çıkışında her ürüne etiket koymuşlar deli gibi anladık siz ürettiniz
Evet hem de içli dışlı shsjjs Bebek kıyafetinin içine niye etiket basılır ki zaten dışına istediğini yap da içine niye yaparsın kesileceği tahriş edeceği belli

Çikolata sonrası geldi kendine galiba. Bunu da doktora sorucam outoffit outoffit ben şekeri kesince bebeğin hareketleri azalıyor sanki bu doğduğundaki hipoglisemiye benzer bi şey mi bilmiyorum
şekeri mi, çikolatayı mı acaba?
çikolatanın hareketi sağlamasının temel nedeni şeker değil gibi sanki. vardı bi açıklaması ama hatırlamıyorum

benim bi ultrasonda dönmemişti. doktor bi kahve çikolata verdi bana. 15 dk sonra o kadar hareketliydi ki, göremedik yine😂

bi seferinde de aynı şey oldu, bu sefer baklava verdiler; öyle denk geldi, ondan sonra yine kıpırdamadı mesela.

ama genel olarak en hareketli zamanı benim aç olduğum zamanlar gibi sanki.

şekerin vücutta iyi geldiği bir şey yok sanırım ya, insanın psikolojisi dışında. yine de mesela şu an bi soğuk baklava olsa ne gömerdim😂

Evet hem de içli dışlı shsjjs Bebek kıyafetinin içine niye etiket basılır ki zaten dışına istediğini yap da içine niye yaparsın kesileceği tahriş edeceği belli
Ya askısından iğne geçir yine boy boy etiketi o iğnenin ucuna tak, içine sayfa sayfa ayıptır be

şekeri mi, çikolatayı mı acaba?
çikolatanın hareketi sağlamasının temel nedeni şeker değil gibi sanki. vardı bi açıklaması ama hatırlamıyorum

benim bi ultrasonda dönmemişti. doktor bi kahve çikolata verdi bana. 15 dk sonra o kadar hareketliydi ki, göremedik yine😂

bi seferinde de aynı şey oldu, bu sefer baklava verdiler; öyle denk geldi, ondan sonra yine kıpırdamadı mesela.

şekerin vücutta iyi geldiği bir şey yok sanırım ya, insanın psikolojisi dışında. yine de mesela şu an bi soğuk baklava olsa ne gömerdim😂
Kafeinden mi acaba? Ben hep şekerle bağdaştırıyorum ama kafein etki ediyor belki çikolatada da var neticede, diyetteyken diyetisyen kahveyi de yasaklamıştı hiç kafein almıyodum o zaman gün içinde

Kızlar airwrap muadili bir saç maşası olan / kullanan / bilen var mı? Saçlarıma çok şekil veren biri değilim. Yaparsam da düzleştiririm en fazla. Kendisi de çok dalgalı zaten ama yine de maşa havası farklı. Ara sıra yapmak istediğimde kullanabileceğim ucuz ve iş gören bir şey almak istiyorum hazır 11.11 gelip çatmışken (alacak başka bir şey bulamayınca ben shshhshs )
airwrap gibi bişey istiyosan bence direkt airwrap al parasını çok hakediyor, muadilinden aynı verimi alamazsın kuzu

Canım ben de geçen gün kontrole gittim . Kalırsanız bi emzirme eğitimi var dediler ona katıldık eşimle. Şöyle bi önerisi oldu , eğer planlı sezeryan olacaksanız doğumdan iki gün önce veya son gece sütünüzü sağın süt gelecektir dedi . Bebeğin ihtiyacı olması durumunda ilk o süt verilir dedi . Doğumu tetikleyebileceği için erken yapmayın son günlerde yapabilirsiniz dedi . Kolostrum 3 aylıktan itibaren göğsümüzde oluşmaya başlıyormuş memede uzun süre beklediği için yoğun bi kıvam alıyormuş
Aaaa gelir mi dediler ? Benim okuduğum kitapta da ilk aylar itibariyle üretilir plasentanın ayrılmasıyla gelir yazmış hekim. Normal doğumda bu süre uzun olduğu için süt inmesi daha erken oluyor gibi diğerinde bir müdahale söz konusu olunca sanırım daha geç hormonlar devreye giriyormuş. Peki elle sağmak ya da pompa ile sağmak herhangi bir şey dediler mi? Kolostrumu makine ile sağmayın da diyorlar sadece elle sağılması öneriliyormuş sanırım ?

Canım ben de geçen gün kontrole gittim . Kalırsanız bi emzirme eğitimi var dediler ona katıldık eşimle. Şöyle bi önerisi oldu , eğer planlı sezeryan olacaksanız doğumdan iki gün önce veya son gece sütünüzü sağın süt gelecektir dedi . Bebeğin ihtiyacı olması durumunda ilk o süt verilir dedi . Doğumu tetikleyebileceği için erken yapmayın son günlerde yapabilirsiniz dedi . Kolostrum 3 aylıktan itibaren göğsümüzde oluşmaya başlıyormuş memede uzun süre beklediği için yoğun bi kıvam alıyormuş
Ay ben korkarım :KK43:

ben de acıbadem, doktorum hemşiresinin bana verdiği listede bebek ile ilgili kısım şöyle:

1. Uzun kollu zıbın, atlet zıbın, çorap, eldiven, şapka. ( Hepsinden 3/4 adet olacak şekilde ve. takım yapılarak paketlenmesi işi kolaylaştıracaktır.)
2. Ağız bezi (4/5 adet)
3. Battaniye (Battaniye kalınlığına bebeğin doğduğu mevsime göre karar verilmeli.)
4. Müslin bez
5. Hastane çıkışı takımı (İsteğe bağlı)
6. Pişik kremi
7. Puset ya da ana kucağı (Hastaneden çıkarken kullanmak için)
Hastane çantasında pişik kreminin mantığını anlamıyorum ama asıl 4-5 tane ağız bezi ne amaçla kullanılıyor? Diş mi çıkarıyor doğar doğmaz 😂 Omuz bezi yerine mi kullanıyorlar bu ağız bezlerini çünkü hiçbir listede omuz bezi gibi bebeğin ağzının geleceği yeri hijyenik tutmayı amaclayan bir ürün görmüyorum. Bilmiyorum benim çanta gözüme az görünmüştü zaten, belki bundandır 😂

Ya askısından iğne geçir yine boy boy etiketi o iğnenin ucuna tak, içine sayfa sayfa ayıptır be
Kesinlikle katılıyorum arkadaşım bize de eziyetti başlı başına bir iş onları kesmek. İş yerindeyken yavaştan etiket kesmeye başlarsın dediklerinde bunların da iş dediği etiket mi yani demiştim ve fakat işmiş 🥲

airwrap gibi bişey istiyosan bence direkt airwrap al parasını çok hakediyor, muadilinden aynı verimi alamazsın kuzu
Ama ben senede 3-5 kez kullanırım en fazla onu bayramda seyranda düğünde falan. Çalışır da zaman bulabilirsem belki o zaman da kullanırım da yine de çok sanmam. O yüzden de o kadar bütçe ayırasım gelmiyor açıkçası 🥲

Gittim açılma var moralim çok bozuldu doğum olucak gibi konuşuldu yeni doğan tadilatta şimdi başka doktor hastane arıyoruz ona gıdıcez doktor 8 ay sonra gerçek yüzünü gösterdi resmen burda doğuma alıp bebeğimi başka yere göndercekler kabul etmedim. Yatışı kabul etmedim çıktım şimdş ordan ağrım çok

bugün havuç yiyeyim iyi gelir diye başım çatladı nöbetteydim bi şekerime bakayım dedim o minik havuç 180 yapmış şekeri
Ay şeker de mi vardı sende tabi şekeri olanlara önerilmiyor havuç maden suyu içebilirsin bol su bide bebeğin suyu için normalde meyveler önerilir ama şekeri çok olan meyveler genelde sulu olanlar oda iyi geliyor ceviz badem tüketmeye çalış kilo içinde yemek yemek içinden gelmiyorsa işte çerez gibi kaşar peyniri yiyebilirsin

Gittim açılma var moralim çok bozuldu doğum olucak gibi konuşuldu yeni doğan tadilatta şimdi başka doktor hastane arıyoruz ona gıdıcez doktor 8 ay sonra gerçek yüzünü gösterdi resmen burda doğuma alıp bebeğimi başka yere göndercekler kabul etmedim. Yatışı kabul etmedim çıktım şimdş ordan ağrım çok
Canım ya iyiki gitmişsin kontrole rabbim yardımcın olsun inşallah haberdar et bizi de😔😔hemen hemen aynıyız seninle bebeğin çok küçük deil hemencik gelir yanina belkide hep yanında olur😍

Aaaa gelir mi dediler ? Benim okuduğum kitapta da ilk aylar itibariyle üretilir plasentanın ayrılmasıyla gelir yazmış hekim. Normal doğumda bu süre uzun olduğu için süt inmesi daha erken oluyor gibi diğerinde bir müdahale söz konusu olunca sanırım daha geç hormonlar devreye giriyormuş. Peki elle sağmak ya da pompa ile sağmak herhangi bir şey dediler mi? Kolostrumu makine ile sağmayın da diyorlar sadece elle sağılması öneriliyormuş sanırım ?
Mochiyi önerdi sağım yapmak için

Kafeinden mi acaba? Ben hep şekerle bağdaştırıyorum ama kafein etki ediyor belki çikolatada da var neticede, diyetteyken diyetisyen kahveyi de yasaklamıştı hiç kafein almıyodum o zaman gün içinde
galiba kafeindi. ve bi madde daha vardı

ay her şeyi unutuyorum ya. o kadar şey okuyorum, ana fikirler aklımda allahtan ama detayları komple gömüyorum bi yerlere☺️
hamilelikte beyinde/kapasitesindeki değilikliklerle ilgili de bir şeyler okumuştum mesela; onu da detayları ile hatırlamıyorum. ana hatları var neyse🤣

b12 hapımı almayı unuttum isimli kitabımdan djjdjdjdkd

Ama ben senede 3-5 kez kullanırım en fazla onu bayramda seyranda düğünde falan. Çalışır da zaman bulabilirsem belki o zaman da kullanırım da yine de çok sanmam. O yüzden de o kadar bütçe ayırasım gelmiyor açıkçası 🥲
o zaman doğru haklısın. fön tarakları var o tarz bişey olabilir bence :)

X