Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 75 41,4%
  • erkek

OY: 94 51,9%
  • ikiz kız

OY: 2 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,3%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    181
İdrar kaçıran var mı ya da çok yoğun akıntısı olan biraz uyudum kendime geldimm. Ama gidicem gene acile ağrı kesici birşey yapsınlar en kötü canım acıyor valla
Benim hiçbir zaman yoğum akıntım olmadı. İdrar sürekli kaçırıyorum zaten 🥴 acile git sancın yüksekse en kötü ağrı kesici verirler kafanda rahat eder bi baktır

Kızlar bu arada birisi planlı normal doğum mümkün mü diye sormuştu. A aydassss geliyor aklıma yanılmıyorsam. Ben dün onu sordum doktora. Planlı sezaryen gibi planlı normal doğum da yaptırılamaz mı gününden önce dedim. Bir kere aşırı tuhaf buldu bu soruyu. Senin bu normal doğum fantezin ne böyle kızım niye diretiyorsun dedi. Fantezim yok sadece bebek iri olduğu için normal doğamaz demiştiniz bebek irileşmeden alınacaksa neden sezaryen yani normal doğum olamıyor dedim. Dünyanın neresinde 37 haftalık bebeği 38 haftalık bebeği suni sancıyla doğurtmak varmış ki dedi. Zaten bir risk görmesek gününü bekletiriz risk gördüğümüz bebeği hem erken alma kararı alıp hem normal doğum neden yaptıralım dedi. Bebek o an stresten solunum sıkıntısı yaşayabilir, kakasını yapma riski artar, baş aşağı dururken bir anda pozisyon değiştirebilir stresten bir sürü ihtimal var her şey çatıdan geçip geçememesi değil falan dedi.
Çok da tatmin etmedi açıklaması ama kısacası böyle bir şey maddenin doğasına aykırı demeye getirdi.
Benim arkadaşımın tansiyon problemi olduğu için 37+3 de suni sancı verdiler şehir hastanesinde hem de. Normal doğum istiyordu kız da, bebek omuz gelişli olacak şekilde dönünce çok fazla kesik olmasın diye sezeryana aldılar. Ama yani doktor uygun görse kesiği önemsemese o şekilde bile doğurtacaktılar, gayette suni sancı ile planlı şekilde oldu. Ne kadar sağlıklı normal orasını bilemiyorum ama imkansız değil sanki

Bu arada kızlar doktor bana inofolic hp önerdi, yemeklerden sonra içiyorum. Evet şeker yok ama bazı durumlarda diğer insanlar kadar insülini iyi işleyemiyor olabilirsin dedi. Bu ağırlık çökmesi, sıcak basması, çarpıntı falan oluyor ya insülin yetersiz kaldığı işin oluyormuş. Bu ilaç baya yardımcı oluyormuş. İlaç değil aslında takviye, multivitamin gibi. Bi 15 gündür kullanıyorum, faydası oldu gibi.

Tüm yazdıklarını doktorun tavrını şaşkınlıkla okudum gerçekten doğumuna çok az bir zaman kalmış hamile bir kadına yıllar sonrasıyla ilgili ihtimallerden bahsetmek, geçmişte kullandığı hamileyken bıraktığı sigarayı vurgulamak falan aydınlatmak değil ya bence. Bambaşka bir şey bu. Mevcut durumda yapılabilecek en doğru şeyleri yine kendin bulmuşsun canım bence de kafanı karıştırma hiç. Bu zamana kadar sağlıklı şekilde geldin. Sağlıkla da bebeğini kucağına alacaksın inşallah. Sonrası artık o zaman bir şey ortaya çıkarsa ona göre değerlendirilir. Herkes de söylemiş zaten bu doktora kalsa ülkede kimse üreyemezdi. Sen kafanı rahat tutmaya çalış stresin olası zararlarını yaşama en azından.
Çok teşekkür ederim canım, öyle yapacağım inşallah 🙏 Tavrı tutumu hiç hoş değil gerçekten, arkadaşımın amcası bu adam o da öyle bir tapıyor ki amcası dışında kimseye güvenmezmiş falan. Bir şey sandık dinleyince yani beynimizi yaktı. Arkadaşım da en fazla 1.60 boyda 75 kilo ile hamile kaldı. Şu an 6 aylık olmak üzere. Bakalım bu süreçten sonra ona ne gibi stresler yaşatacak. Kıza mesela ilk günden beri çayı kahveyi yasakladı direkt. O da o kadar kurallara sadık ki ağzına sürmedi kahveyi falan o kadar aşerdiği halde. Böyle doktora böyle itaatkar gebeler lazım, bana göre değil asla 😅

Benim arkadaşımın tansiyon problemi olduğu için 37+3 de suni sancı verdiler şehir hastanesinde hem de. Normal doğum istiyordu kız da, bebek omuz gelişli olacak şekilde dönünce çok fazla kesik olmasın diye sezeryana aldılar. Ama yani doktor uygun görse kesiği önemsemese o şekilde bile doğurtacaktılar, gayette suni sancı ile planlı şekilde oldu. Ne kadar sağlıklı normal orasını bilemiyorum ama imkansız değil sanki
Yani ben de olabileceğini düşünenlerdenim de bu adam tabi ki ona da muhalif oldu. Ay bakalım bu hikayenin sonu nasıl bitecek 15 güne kadar sancılanıp doğuracak mıyım? Yoksa kendi doktorumun öngördüğü gibi 38-39 haftada planlı sezaryen mi olacağım?

Ben galiba sabahtan beri bebeği hissetmedim canımlar ya. Az önce zorlaya zorlaya bi hissettim gibi ama öyle hissetme gibi de değildi. Kalktım bi kahve yaptım çikolata aldım stres yapmamaya çalışıyorum ama 9da kalktım saat 2 baya da oldu

Ben galiba sabahtan beri bebeği hissetmedim canımlar ya. Az önce zorlaya zorlaya bi hissettim gibi ama öyle hissetme gibi de değildi. Kalktım bi kahve yaptım çikolata aldım stres yapmamaya çalışıyorum ama 9da kalktım saat 2 baya da oldu
Çikolata sonrası geldi kendine galiba. Bunu da doktora sorucam outoffit outoffit ben şekeri kesince bebeğin hareketleri azalıyor sanki bu doğduğundaki hipoglisemiye benzer bi şey mi bilmiyorum

Benim kayınvaldem cok samimi sevgi dolu bir kadın. Gelen kargocuyla bile canım guzum diye konuşur😀 ben konuşmasından rahatsız olmuyorum hiç ya bana batmıyor rahatım yani yanında onun da boynunda dizinde falan sıkıntılar var oyle büyük iş yapamaz da cocuklarla ilgilenmesi yemekle ilgilenmesi yeter bana
Ay aynı bizimki 😂 Yolda yürürken gördüğü herkese selamün aleyküm falan der kayınvalidem de 😂 Çiçeği böceği kurdu kuşu her şeyi sever her şeyden mutlu olur 😂 Bana rahatım kaçacak gibi geliyor erken gelirse ya, geç kalkıyordum son zamanlarda mesela şimdi kalkacam kahvaltı hazırlamış olacak falan mahçup hissederim kendimi. Sonra ben boş boş oturup vlog izliyordum iki saat Kv varken nasıl yapıcam, odaya kapansam olmaz, içeride tüm gün yatsam olmaz. Üfff bunlar benim için hep stres sebebi işte 😂😂

Çikolata sonrası geldi kendine galiba. Bunu da doktora sorucam outoffit outoffit ben şekeri kesince bebeğin hareketleri azalıyor sanki bu doğduğundaki hipoglisemiye benzer bi şey mi bilmiyorum
Allah Allah enteresan bir durum yaa. Ben çok açken de bebek çok hareketli oluyor hatta yemek ye diye beni uyardığını düşünüyorum. Mesela sabah 87 şeker ölçtüm, tiroit ilacını içtim bir bardak suyla kahvaltıya kadar kudurdu sanki. Anne karnındaki bebek hipoglisemiye girmezmiş gibi geliyor bana yani vücutta depolanan bir şeker var sonuçta ona o her türlü gidiyordur gibi. Ama acıkınca uykuya geçiyor olabilir canım. Sor bakalım doktor ne diyecek ne zaman kontrol?

Allah Allah enteresan bir durum yaa. Ben çok açken de bebek çok hareketli oluyor hatta yemek ye diye beni uyardığını düşünüyorum. Mesela sabah 87 şeker ölçtüm, tiroit ilacını içtim bir bardak suyla kahvaltıya kadar kudurdu sanki. Anne karnındaki bebek hipoglisemiye girmezmiş gibi geliyor bana yani vücutta depolanan bir şeker var sonuçta ona o her türlü gidiyordur gibi. Ama acıkınca uykuya geçiyor olabilir canım. Sor bakalım doktor ne diyecek ne zaman kontrol?
Acıkmadı ki yeni yedim :KK43: ama tatlı yemedim işte geçende de öyle olmuştu bilmiyorum. Perşembe nst'ye giricem ama muayene de olacak mıyım bilmiyorum bi sorarım yine

Benim bir arkadaşımın da ilk doğumu vajinaldi. İkinci gebelikte bebek çok önden gidiyordu. Seker yoktu ama tansiyon problemi vardı annenin. 38 de suni sancı verip bi denediler ve başarılı oldular valla. Sadece doğumu bebek baslatmadigi için ebelerin daha çok müdahalesi olmus öyle söyledi
Valla bu kadar çok örnek bana bunun mümkün olabildiğini gösterdi. Eğer bebek 4 kiloya ulaşmaz da başka riskler de öngörmezlerse yine sonlara doğru bir konuşabilirim doktorumla. Olur mu olur yani.

Kızlar ya hani göbeğimizin ön yüzünde sürekli bir kasılma oluyor ya böyle dışa doğru kaskatı bir hal alıyor nefesimizi kesiyor nst’de çıkıyor falan. Şimdi biz onları mı sayacağız kasılma diye yoksa böyle belden giren sancı gibi bir şey bekleyip onu mu sayacağız? Şu an yaşadığımız şeyden nasıl ayrıştıracağız doğum zamanı yaşananı ?
Benim o kasılmalardan hiç olmuyordu bu gebeliğime kadar ya. Bunda cok yaşıyorum neden acaba bilmiyorum. İlk hamileliğimde hiç hamile gibi diildim baya rahattı. Adet sancısı gibi sancı başlayınca anlamıştım bebğin geliyor oldugunu. Herhalde onu sayıyoruzdur diye düşünüyorum düzenli hale gelmeye başlayınca. Su an yasadıgımız Bu kasılmalar bana hep vücudun doguma kendini gazırlaması gibi geliyor niyeyse. Yanında bel kasık agrısı yoksa dogum sancısından saymıcakmışım gibi geliyor ama ne kadae dogru bilmiyorum valla😀

Acıkmadı ki yeni yedim :KK43: ama tatlı yemedim işte geçende de öyle olmuştu bilmiyorum. Perşembe nst'ye giricem ama muayene de olacak mıyım bilmiyorum bi sorarım yine
Hımm şeker almayınca hareketleri azalıyor diyorsun tok da olsan.. Belki de normaldir yaa senin şekerin bence hiç öyle çok yükselmiyordu. Yani ölçümlerin iyi sanki genelde. Çok ağır diyabetik bir diyet yapma istersen doktorun da yap demiyorsa.

Ben çok geç yatıp geç kalkıyorum, genelde 3e kadar falan benim bebonun da sesi çıkmaz. Yatakta vurdu mesela muhtemelen kalk lan artık diye ama saatleri oluştu ben artık hissediyorum. Günde 10 hareket yeter, uzun süre hareket etmezse tatlı ye sol tarafına yar, o şekilde de olmazsa çok yüksek sesle tv/müzik aç dedi bana doktor. Dün telefondan müzik açıp karnıma tuttum vaya bi oynadı, dene istersen bi

Hımm şeker almayınca hareketleri azalıyor diyorsun tok da olsan.. Belki de normaldir yaa senin şekerin bence hiç öyle çok yükselmiyordu. Yani ölçümlerin iyi sanki genelde. Çok ağır diyabetik bir diyet yapma istersen doktorun da yap demiyorsa.
Paketli bişi yememeye çalışıyorum işte sabah muzlu pankek yaptım yedim içine de birkaç tane damla çikolata attım. Baktığında meyveden şeker aldım damla çikolatadan da aldım az da olsa, şekerim 100 çıktı 1 saat sonra. Onun dışında öyle meyve yemeyeyim ekmek keseyim falan demiyorum hamur işini de aşırı kesmedim. Benimki paketli gıda bağımlısı mı oldu acaba

Benim o kasılmalardan hiç olmuyordu bu gebeliğime kadar ya. Bunda cok yaşıyorum neden acaba bilmiyorum. İlk hamileliğimde hiç hamile gibi diildim baya rahattı. Adet sancısı gibi sancı başlayınca anlamıştım bebğin geliyor oldugunu. Herhalde onu sayıyoruzdur diye düşünüyorum düzenli hale gelmeye başlayınca. Su an yasadıgımız Bu kasılmalar bana hep vücudun doguma kendini gazırlaması gibi geliyor niyeyse. Yanında bel kasık agrısı yoksa dogum sancısından saymıcakmışım gibi geliyor ama ne kadae dogru bilmiyorum valla😀
Bana da öyle geliyor canım. Bunlar hazırlık sanki bence de. Farklı bir şey olması lazım yani doğumu ayırt edebileceğimiz. Hem bir de sancı çeken kadınları bağırtan ağlatan şey bu kasılma dediğimiz şey değildir diye düşünüyorum. Kesin yoğun bir ağrı vardır hissettikleri. O da karınlarına bellerine giren sancıdır bence 🥹😅

Ben çok geç yatıp geç kalkıyorum, genelde 3e kadar falan benim bebonun da sesi çıkmaz. Yatakta vurdu mesela muhtemelen kalk lan artık diye ama saatleri oluştu ben artık hissediyorum. Günde 10 hareket yeter, uzun süre hareket etmezse tatlı ye sol tarafına yar, o şekilde de olmazsa çok yüksek sesle tv/müzik aç dedi bana doktor. Dün telefondan müzik açıp karnıma tuttum vaya bi oynadı, dene istersen bi
Tatlı kahveye geldi kendine ama pozisyonu bi değişik şimdi de fkgk

IMG20241110134431.jpg

Paketli bişi yememeye çalışıyorum işte sabah muzlu pankek yaptım yedim içine de birkaç tane damla çikolata attım. Baktığında meyveden şeker aldım damla çikolatadan da aldım az da olsa, şekerim 100 çıktı 1 saat sonra. Onun dışında öyle meyve yemeyeyim ekmek keseyim falan demiyorum hamur işini de aşırı kesmedim. Benimki paketli gıda bağımlısı mı oldu acaba
Sen bu süreçte paketli gıda çok tükettin mi? Yani şekeri genelde oradan mı sağladın?

Sen bu süreçte paketli gıda çok tükettin mi? Yani şekeri genelde oradan mı sağladın?
Tükettim anam ya maalesef. Yani günde 5 paket çikolata yemedim tabii ama 1 paket browni falan kemirmişimdir her gün. Geç olsun güç olmasın daha 1 ayımız var bırakayım dedim ama bırakınca da telaşa sokuyor beni

X