Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 75 41,4%
  • erkek

OY: 94 51,9%
  • ikiz kız

OY: 2 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,3%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    181
Kızlar ya hani göbeğimizin ön yüzünde sürekli bir kasılma oluyor ya böyle dışa doğru kaskatı bir hal alıyor nefesimizi kesiyor nst’de çıkıyor falan. Şimdi biz onları mı sayacağız kasılma diye yoksa böyle belden giren sancı gibi bir şey bekleyip onu mu sayacağız? Şu an yaşadığımız şeyden nasıl ayrıştıracağız doğum zamanı yaşananı ?
Yemin ederim dünden beri ben o fenalık getiren kasılmaları saymaktan bi hal oldum🤣🤣🤣 yatınca oturunca daha çok hissediliyor bi de bazen 5 dk sonra olduğu oldu. Doktor ona bişey demedi valla dün işte nst bile gerek görmedi dkdjdkd sanırım karın komple sertleşiyor bana sertleşmen yok dedi. Ama ilk başta ben o sertleşmeyle koştum nstye doktor stres yaptırdı. Düzenli olmadıkça ona da sancı demiyoruz sanırım onun da düzenli olması gerekiyor.

Benim arkadaş sezaryen olcağı net olmasına rağmen doktoru önce sancı verdi 6 saat kadar sancı çekti. Sorun da şeydi bebek kilo almıyor küçük ama sırf sancıyı bebek de anne de çeksin öyle normal doğum kafasında bir adam. Kız 2 kiloyu geçti diye mutluluktan uçuyordu öyle minikti gelişemedi bir türlü. Ona rağmen doktor sancı vermişti. Baya başarılı tanınan bir doktor bi de. Yeminle kafala çok karışık. Her doktorun bi tarzı var. Sanırım tecrübelerine göre yavaş yavaş şekilleniyorlar. Hangisi doğru hangisi yanlış biraz kafam karışıyor benim artık
Ya ben gerçekten anlayamadım zaten aynı şey değil mi, yani bu risk 41 haftalıkken yok ama 38 haftalıkken var mı? Bak küçücük bebeğe bile yapmışlar. 3 kilo üzerindeki bebekte mi çok absürt?

Yemin ederim dünden beri ben o fenalık getiren kasılmaları saymaktan bi hal oldum🤣🤣🤣 yatınca oturunca daha çok hissediliyor bi de bazen 5 dk sonra olduğu oldu. Doktor ona bişey demedi valla dün işte nst bile gerek görmedi dkdjdkd sanırım karın komple sertleşiyor bana sertleşmen yok dedi. Ama ilk başta ben o sertleşmeyle koştum nstye doktor stres yaptırdı. Düzenli olmadıkça ona da sancı demiyoruz sanırım onun da düzenli olması gerekiyor.
Bu gün içinde birçok kez oluyor ve kısa kısa sürüyor. Ama şiddeti daha nefes kesen bir seviyeye mi ulaşıyormuş karın komple sertleşip de? Bu haftaki nst’de nasıl çıkacak bakalım bir sorayım doktora biz neyi takip edeceğiz tam olarak diye 😂

Ya ben gerçekten anlayamadım zaten aynı şey değil mi, yani bu risk 41 haftalıkken yok ama 38 haftalıkken var mı? Bak küçücük bebeğe bile yapmışlar. 3 kilo üzerindeki bebekte mi çok absürt?
Bana da asla absürt gelmiyor 🤣🤣 arkadaşın 2 kilo bebesine yapınca daha absürt gelmişti ne gerek var zaten zorla kilo aldı çocuk diye
Bu gün içinde birçok kez oluyor ve kısa kısa sürüyor. Ama şiddeti daha nefes kesen bir seviyeye mi ulaşıyormuş karın komple sertleşip de? Bu haftaki nst’de nasıl çıkacak bakalım bir sorayım doktora biz neyi takip edeceğiz tam olarak diye 😂
Ya benim doktor ısrarla üstüne basa basa öyle ağrılarda su iç ılık duş al yat diyor. Suyu da 2 lt kadar iç ama diyor. Sancı olarak gelicek gidicek nasıl bi dalga çiziliyor öyle olcak tepe noktası olcak sonra hiç bişey olmıcak diye anlattı. Anlatabildim mi dkdkdkd ama düzenli olan herşey benim anladığım sancı olabilir. Genelde adet ağrısı gibi giriyor diye söyledi ama düzenliliği de takip etmekte fayda var. Kafama taktıkça bu toplanmayı daha çok oluyor gibi geliyor bi de. Sinir oldum 3 gündür böyle. Sanki bi de açken daha çok oluyor acaba çocuk acıkıyor mu içerde 🤣🤣

Bana da asla absürt gelmiyor 🤣🤣 arkadaşın 2 kilo bebesine yapınca daha absürt gelmişti ne gerek var zaten zorla kilo aldı çocuk diye

Ya benim doktor ısrarla üstüne basa basa öyle ağrılarda su iç ılık duş al yat diyor. Suyu da 2 lt kadar iç ama diyor. Sancı olarak gelicek gidicek nasıl bi dalga çiziliyor öyle olcak tepe noktası olcak sonra hiç bişey olmıcak diye anlattı. Anlatabildim mi dkdkdkd ama düzenli olan herşey benim anladığım sancı olabilir. Genelde adet ağrısı gibi giriyor diye söyledi ama düzenliliği de takip etmekte fayda var. Kafama taktıkça bu toplanmayı daha çok oluyor gibi geliyor bi de. Sinir oldum 3 gündür böyle. Sanki bi de açken daha çok oluyor acaba çocuk acıkıyor mu içerde 🤣🤣
Bence de yani 2 kilo çocuk ne kadar nefes alabiliyormuş ki suni sancı verip strese sokmuşlar 😅 Kasılan şey çocuk mu ki ya ? Rahim otomatik yapmıyor mu o hareketleri ? Yani bebek mi sırtını poposunu falan kasıyor her böyle olduğunda? İlla ki ayırt edecek bir fark olur sanki ya kim anlamadan doğurmuş 😂

Kızlar bu arada birisi planlı normal doğum mümkün mü diye sormuştu. A aydassss geliyor aklıma yanılmıyorsam. Ben dün onu sordum doktora. Planlı sezaryen gibi planlı normal doğum da yaptırılamaz mı gününden önce dedim. Bir kere aşırı tuhaf buldu bu soruyu. Senin bu normal doğum fantezin ne böyle kızım niye diretiyorsun dedi. Fantezim yok sadece bebek iri olduğu için normal doğamaz demiştiniz bebek irileşmeden alınacaksa neden sezaryen yani normal doğum olamıyor dedim. Dünyanın neresinde 37 haftalık bebeği 38 haftalık bebeği suni sancıyla doğurtmak varmış ki dedi. Zaten bir risk görmesek gününü bekletiriz risk gördüğümüz bebeği hem erken alma kararı alıp hem normal doğum neden yaptıralım dedi. Bebek o an stresten solunum sıkıntısı yaşayabilir, kakasını yapma riski artar, baş aşağı dururken bir anda pozisyon değiştirebilir stresten bir sürü ihtimal var her şey çatıdan geçip geçememesi değil falan dedi.
Çok da tatmin etmedi açıklaması ama kısacası böyle bir şey maddenin doğasına aykırı demeye getirdi.
ilginc yaklasim burda da sana secenek bile vermezler bebek ters gelecek de absurd bir durum olacak da oyle sezaryen gunu vercekler. her bebegi kilolu falan demeden vajinal doguma aliyorlar cikmaz etmezse acil sezaryene o sirada.
bilmiyorumki hangisi dogru bunlarin. planli dogum duymadim ama 40 gibi gelmezse dogurtuyorlar artik suni sanci verip. oncesinds hep bekliyorlar diye biliyorum

Kaynanam 5inde umreye gidecekti doğumu göremem diyordu şimdi bebeğin erken gelme ihtimali güçlenince yine gelme muhabbeti başladı. Diyorum ki hadi doktor bize tarih verirse örnek 25 Kasım derse sonra bebek kendiliğinden 20sinde gelmeye karar verirse nasıl olacak? Tamam işte annem 25inden bir hafta önce gelir diyor. Bu hemen gelip gitmek mi oluyor? Benim kendi annem bile bir hafta öncesinde gelemeyecek belki doğumu göremeyecekler bile. Neyse şu doğum tarihi belli olsun bakalım kendi doktorumuz ne diyecek..

Bence de yani 2 kilo çocuk ne kadar nefes alabiliyormuş ki suni sancı verip strese sokmuşlar 😅 Kasılan şey çocuk mu ki ya ? Rahim otomatik yapmıyor mu o hareketleri ? Yani bebek mi sırtını poposunu falan kasıyor her böyle olduğunda? İlla ki ayırt edecek bir fark olur sanki ya kim anlamadan doğurmuş 😂
Fenalıklar basmazsa bebeğin poposu ama fenalıklar basarsa ne halt oluyor içerde artık anlamıyorum 🤣🤣🤣 tek bildiğim hiç bişey düzenli değil djdjdjdd

ilginc yaklasim burda da sana secenek bile vermezler bebek ters gelecek de absurd bir durum olacak da oyle sezaryen gunu vercekler. her bebegi kilolu falan demeden vajinal doguma aliyorlar cikmaz etmezse acil sezaryene o sirada.
bilmiyorumki hangisi dogru bunlarin. planli dogum duymadim ama 40 gibi gelmezse dogurtuyorlar artik suni sanci verip. oncesinds hep bekliyorlar diye biliyorum
Kuzum işte bizimki gibi beklemenin riskli görüldüğü durumlarda ya da suyu azalıp risk altında olan bebeklerde erken doğum planlanıyor ya, ama illa ki sezaryen olması gerekiyormuş gibi bir algı var bu durumun. Senin dediğinden de şöyle bir sonuç çıkardım şimdi demek ki Ankara’da değil Dublin’de yaşıyor olsam suyu yeterli ve baş aşağı pozisyonda olan bu bebek için herkes doğumu bekleyecek. Türkiye’de yaşadığım için konuşuyoruz bunca ihtimali. Ben de bilemedim hangisi iyi de bu daha stresli sanki 😅

Benim esimde annesi babasi doguma gelsin istemiyor -2-3 aylik olsun ele gelsin oyle gelirler diyo valla dedim ben diyemem onu kotu gelin olurum sen soyle . Ama hangisinde az kalacaklarsa ozaman gelsinler🤣 uzun sure kv me maruz kalmak istemiyorum cunku ilk dogdugunda gelirlerse esimde evde olacak bi de oyle cok kalamazlar.soyle yap boyle yap konusur mutlaka kotu olarak degil de yine de istemiyorum yani . Ama sonrasinda gelirlerse max 1 hafta kalir kv . Ve ben onunla ayni evin icinde yalniz kalmak istemiyorum. Bilemedim yani ne yapmali .

Kaynanam 5inde umreye gidecekti doğumu göremem diyordu şimdi bebeğin erken gelme ihtimali güçlenince yine gelme muhabbeti başladı. Diyorum ki hadi doktor bize tarih verirse örnek 25 Kasım derse sonra bebek kendiliğinden 20sinde gelmeye karar verirse nasıl olacak? Tamam işte annem 25inden bir hafta önce gelir diyor. Bu hemen gelip gitmek mi oluyor? Benim kendi annem bile bir hafta öncesinde gelemeyecek belki doğumu göremeyecekler bile. Neyse şu doğum tarihi belli olsun bakalım kendi doktorumuz ne diyecek..
Eşimin de babamı neden ısrarla istemediği şimdi daha net ortaya çıkıyor kendi annesi gelebilsin rahat etsin diye. Babam gelse gelmezdi o gitmeden, kayınpeder ilk başta gelmeyeceği için. Oyyy oy bir yanım bencillik yapma senin olduğu kadar onun da çocuğu o da onun annesi diyor, bir yanım da zaten gelecek bir de önden doğuma gelip gitmeye ne gerek var diyor..

Benim esimde annesi babasi doguma gelsin istemiyor -2-3 aylik olsun ele gelsin oyle gelirler diyo valla dedim ben diyemem onu kotu gelin olurum sen soyle . Ama hangisinde az kalacaklarsa ozaman gelsinler🤣 uzun sure kv me maruz kalmak istemiyorum cunku ilk dogdugunda gelirlerse esimde evde olacak bi de oyle cok kalamazlar.soyle yap boyle yap konusur mutlaka kotu olarak degil de yine de istemiyorum yani . Ama sonrasinda gelirlerse max 1 hafta kalir kv . Ve ben onunla ayni evin icinde yalniz kalmak istemiyorum. Bilemedim yani ne yapmali .
2-3 aylıkken falan desek biz bir daha yüzümüze bakmazlar 😂 2-3 haftalıkken gelecekler baksana ona sabrı yok kayınvalidemin heyecandan geceleri uyuyamıyormuş bir doğuma gelip gideyim demeye başlamış 😂 Senin durumunda da başta gelmesi iyi sanki yani babası değil bence de annesinin. Hem de eşin evde olacağı için. O işe başlayınca da gider. Kocasıyla da daha ilerleyen zamanda gelebilirler hatta sabrederlerse 3 ay sonra bayram zaten bilemedin 4 ay 😂

Yok yavrum gitmicem ya. Kendi doktoruma risklerden bahsederim uygun bir dille. Endişelerim var derim. Başka kadın doğumcudan yorum alıp kafamı daha fazla karıştırmama da gerek yok. Bu saatten sonra endokrin ve çocuk doktoruyla benim işim artık hayırlısıyla doğumdan sonra
Tüm yazdıklarını doktorun tavrını şaşkınlıkla okudum gerçekten doğumuna çok az bir zaman kalmış hamile bir kadına yıllar sonrasıyla ilgili ihtimallerden bahsetmek, geçmişte kullandığı hamileyken bıraktığı sigarayı vurgulamak falan aydınlatmak değil ya bence. Bambaşka bir şey bu. Mevcut durumda yapılabilecek en doğru şeyleri yine kendin bulmuşsun canım bence de kafanı karıştırma hiç. Bu zamana kadar sağlıklı şekilde geldin. Sağlıkla da bebeğini kucağına alacaksın inşallah. Sonrası artık o zaman bir şey ortaya çıkarsa ona göre değerlendirilir. Herkes de söylemiş zaten bu doktora kalsa ülkede kimse üreyemezdi. Sen kafanı rahat tutmaya çalış stresin olası zararlarını yaşama en azından.

Günaydııın. Rüyamda bebeğim doğmuştu banyo yaptırıyorduk ama küvetle falan değil haldur huldur. Görümce ve kv vardı eşimde duştaydı. O duş alırken bende su tutuyodum bebeğe. Her şeyim kurban olduğum annesinin bitanesi falan diyordum🥹🥹karnımı falan öyle sevmedim hiç bebeğim falan diyorum ama. Rüyamda deyince duygulandım bi. Çok güzel bir his vardı içimde😍Sonra bebeği sarığ görümceme veriyordum sen az tut bende üstümü değişiyim diye sonra uyandım
Ay bende bu gece doğurmuştum sevdim bebeği kenara koydular ameliyatın bitmesini beklediler 😂

Benim bir arkadaşımın da ilk doğumu vajinaldi. İkinci gebelikte bebek çok önden gidiyordu. Seker yoktu ama tansiyon problemi vardı annenin. 38 de suni sancı verip bi denediler ve başarılı oldular valla. Sadece doğumu bebek baslatmadigi için ebelerin daha çok müdahalesi olmus öyle söyledi

İdrar kaçıran var mı ya da çok yoğun akıntısı olan biraz uyudum kendime geldimm. Ama gidicem gene acile ağrı kesici birşey yapsınlar en kötü canım acıyor valla

Ben ilk zaman kv’mle yapabilir miydim hiç bilemiyorum yaa annem kadar da iyi bakardı bana da bebeğe de şüphem yok ama cidden o kadar hassas bir dönemde dilimin ayarı olmayabilirdi 😅 Misal eşim uykusuz kaldı diye üzülse, gözlerin uykulu bakıyor oğlum falan dese, yarın işe gideceksin hadi sen git yat falan dese mesela beni direkt bi sinir alırdı 😂 Bu denecekse de bunu ben demeliyim yani ben de böyle bir manyağım galiba 😂 Bi şöyle tatlı minnoş gelin olamadım 😅🥹
Benim kayınvaldem cok samimi sevgi dolu bir kadın. Gelen kargocuyla bile canım guzum diye konuşur😀 ben konuşmasından rahatsız olmuyorum hiç ya bana batmıyor rahatım yani yanında onun da boynunda dizinde falan sıkıntılar var oyle büyük iş yapamaz da cocuklarla ilgilenmesi yemekle ilgilenmesi yeter bana

Kızlar bu arada birisi planlı normal doğum mümkün mü diye sormuştu. A aydassss geliyor aklıma yanılmıyorsam. Ben dün onu sordum doktora. Planlı sezaryen gibi planlı normal doğum da yaptırılamaz mı gününden önce dedim. Bir kere aşırı tuhaf buldu bu soruyu. Senin bu normal doğum fantezin ne böyle kızım niye diretiyorsun dedi. Fantezim yok sadece bebek iri olduğu için normal doğamaz demiştiniz bebek irileşmeden alınacaksa neden sezaryen yani normal doğum olamıyor dedim. Dünyanın neresinde 37 haftalık bebeği 38 haftalık bebeği suni sancıyla doğurtmak varmış ki dedi. Zaten bir risk görmesek gününü bekletiriz risk gördüğümüz bebeği hem erken alma kararı alıp hem normal doğum neden yaptıralım dedi. Bebek o an stresten solunum sıkıntısı yaşayabilir, kakasını yapma riski artar, baş aşağı dururken bir anda pozisyon değiştirebilir stresten bir sürü ihtimal var her şey çatıdan geçip geçememesi değil falan dedi.
Çok da tatmin etmedi açıklaması ama kısacası böyle bir şey maddenin doğasına aykırı demeye getirdi.
Evet bendim.Benim bebişte iri olunca acaba mı dedim. Bi kere bunu doktoruma sorsam güzelce cevaplar. Fantezin felan ne kötü kelimeler hiç hoşlanmam böyle insanlardan muhtemelen gitmezdim de o doktora. Bende sonradan düşündüm planlı olur belki ama anne çok yıpranır ve zorlanır beden doğuma başlamamış diye. Ama bana göre suni sancı kısmen planlı doğum olabilir. Mesela geçen ay kuzenim doğurdu kontrole gitmiş sancısı yok ama 3 cm açıklık varmış (gittiğinde 38 haftaydı) işte doktor riske atmayalım demiş yatış yapılmış suni sancı verilmiş böyle bi 6 saat felan herhalde suni sancı çekmiş doğum sonra gerçekleşmiş. Sancı açıklığı arttırıyormuş öyle dedi kuzenim bu mantıkla bakarsak yapılabilir belki planlı normal doğum ama işin sonu sezeryana bağlanma ihtimali çok yüksek 😂😂 bu dediğim belki ancak nişan gelmişse olur. Şimdi diyelim 38 haftada bebek 3500 desem normal deniyelim suni sancı verilir denenir ama ne kadar sağlıklı olur beden kendini başlatmadı diye süt gelir mi geç mi gelir yani neresinden bakarsan bak aklıma yatmadı detaylı düşününce

Ya benim dogum yapacagim hastanede ilk dogumca hastanenin kiyafetlerini giydiriyolar acaba buna ragmen hemsireye kiyafet vermem gerekir mi? Bi arkadasim da orada yapmisti dogumunu ben bi sorayim ona .
Yok canım vermiyorsun hiç birsey battaniye dahil hazır getiriyorlar bebegi. Benimkinde oyle olmuştu

X