Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 75 41,4%
  • erkek

OY: 94 51,9%
  • ikiz kız

OY: 2 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,3%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    181
3 kat mı koyuyorsun şu durumda yoksa aynısını iki kez mi işaretledin? Ben bi uzun kollu zıbın, bir de 5li hastane çıkışı koyacağım. Ekstra kalın nohut battaniye koyarım, ilk gün bebeler üşüyormuş çok, kalın battaniye istiyor ebeler. Çantaya pamukla ıslak mendil koyacağım tabi ama hemşireye vermek için gerek yok gibi geldi bana, onlar hazırlıklıdır bence ortam da sterildir diye düşünüyorum. Sonradan toparlamak zor olabilir kendine yük etme istersen, tabi için nasıl rahat edecekse 🥲
Yok yok, iç zıbınla kolsuz zıbını hangisini koyacağımı bilemediğim için koyayım dedim hangisini giydirirlerse🥲 ay öyle mi diyorsun ya o zaman çıkarayım onları zaten çok emin değildim açıkçası, bana da çok geldi ama videoların etkisinde kaldım😅
Hemşireye alt açma zımbırtılarını vermene gerek yok diye biliyorum kuzum. Sadece giyeceğini ve bezini ver yeter. Sen kendin için al o dediklerini ayrı bir kesede. Bunlara ek bere eldiven koy. Kendinden Eldivenliyse body gerek yok. Diş kaşıyıcı mı o işaretlediklerinden biri, halkalı olan 😅 öyleyse ona da gerek yok.
Vermeyeyim o zaman, kumral da öyle demiş🥲 bere ve eldiven setini içinde var, o diğeri de ağız mendili halkalı olan ona da gerek var mı acaba

Ya benim dogum yapacagim hastanede ilk dogumca hastanenin kiyafetlerini giydiriyolar acaba buna ragmen hemsireye kiyafet vermem gerekir mi? Bi arkadasim da orada yapmisti dogumunu ben bi sorayim ona .
Acıbadem mi düşünüyorsun? Orda sanki hep hastane kıyafetleri giydiriyorlar gibi ya, sen ekstra başka bişey giysin diyorsan ver yoksa hiç uğraşma bence o kadar para alıyorlar😅

outoffit outoffit canım senin doktorun gereksiz endişelendirmiş. Ben gerçekten bazı doktorları anlayamıyorum. Bak benim ilk haftlarımdı doktorun biri bana senin çocuk plesantadan ayrılır kanama alanı var dedi. İki doktora daha gittim kanama alanı vs görmediler. Sonra başka bir doktor senin plesantada damarlar mı kanama mı o tarz bişey dedi başka iki doktora gittim güldüler. Öyle böyle bu haftalara geldim. Plesanta yaşlanması vs tarzı şeyleri bende arastırmıstım. Şekerin için dikkat et ama korkarak aman erken gelir mi diyerek değil. Bebeğinin gelişimi geri olacağına iri olması daha iyi. Bebek iri bir bebektir, benimde önde gidiyor bebeğim. Şekerim yok ama… korkma yani hiç, eğer stres endişe yapacaksan başka doktora git ama bu doktor kanser ile ilgili söylediği şeylerde saçmalamıs bana dese benim ailemde de var kanserden vefat edenler, biraz falcıya bağlamış sanki, güzel düşün güzel olsun
Haklısın kuzucum. Yok başka doktora gitmeyi düşünmüyorum şu an için. Kendi doktorumuzla devam edelim. Riskleri beraber konuşalım onun da yorumunu alalım bakalım. Eminim çok şaşıracaktır doktorum bir çoğuna. Sık sık da giderim nst ultrason falan bakılır inşallah sağ salim kucağımıza alırız 🙏

Yok yok, iç zıbınla kolsuz zıbını hangisini koyacağımı bilemediğim için koyayım dedim hangisini giydirirlerse🥲 ay öyle mi diyorsun ya o zaman çıkarayım onları zaten çok emin değildim açıkçası, bana da çok geldi ama videoların etkisinde kaldım😅

Vermeyeyim o zaman, kumral da öyle demiş🥲 bere ve eldiven setini içinde var, o diğeri de ağız mendili halkalı olan ona da gerek var mı acaba
Ağız mendili koymicam ben ağzını da siliversinler

Günaydııın. Rüyamda bebeğim doğmuştu banyo yaptırıyorduk ama küvetle falan değil haldur huldur. Görümce ve kv vardı eşimde duştaydı. O duş alırken bende su tutuyodum bebeğe. Her şeyim kurban olduğum annesinin bitanesi falan diyordum🥹🥹karnımı falan öyle sevmedim hiç bebeğim falan diyorum ama. Rüyamda deyince duygulandım bi. Çok güzel bir his vardı içimde😍Sonra bebeği sarığ görümceme veriyordum sen az tut bende üstümü değişiyim diye sonra uyandım

Halkalıyı kendi yanına alabilirsin. Ama ona bile gerek yok. Ben minik kare ağıZ mendillerinden 8 tane aldım kendi yanıma

Tabi canım benim komşum da içti baştan sona kadar onun da çocuğu sağlıklıydı maşallah. O iş sadece sigaraya bakmıyor ya. Kötü örnekler gördüm mü gördüm. Doğru olan içmemek, biz de içmedik çok şükür de neymiş efendim 6 ay önce bırakmadıktan sonra kalırmış izleri.
Ya ne alaka hicde oyle bise duymadim ben gittim doktorlardan bende iciyordum tup bebek benim tup bebek doktorum bile oyle bise demedi sen gitme bida o doktora bagzilari cok bartiyor gercekden 😃

Ablamın son numarada 36.5te doğduğunda şeker dengesiz demişlerdi. İlk 1-2 gün küveze girdi ama sonra küvezde kalmasına gerek yok diyip ablamı hastaneye yatırdılar bebek yanında hastanede kaldılar. 2-3 gün sonra normale döndü çıktılar. 2 saatte bir topuktan kan almışlar sanırım cihazla baktılar bilemedim şimdi. Normal seyrinde sürekli beslemek dışında mama vermediler bu arada sadece anne sütü aldı.
Ay maşallah 🧿 Böyle örnekler duymak mutlu hissettiriyor yine de 🥰

Kızlar bu arada birisi planlı normal doğum mümkün mü diye sormuştu. A aydassss geliyor aklıma yanılmıyorsam. Ben dün onu sordum doktora. Planlı sezaryen gibi planlı normal doğum da yaptırılamaz mı gününden önce dedim. Bir kere aşırı tuhaf buldu bu soruyu. Senin bu normal doğum fantezin ne böyle kızım niye diretiyorsun dedi. Fantezim yok sadece bebek iri olduğu için normal doğamaz demiştiniz bebek irileşmeden alınacaksa neden sezaryen yani normal doğum olamıyor dedim. Dünyanın neresinde 37 haftalık bebeği 38 haftalık bebeği suni sancıyla doğurtmak varmış ki dedi. Zaten bir risk görmesek gününü bekletiriz risk gördüğümüz bebeği hem erken alma kararı alıp hem normal doğum neden yaptıralım dedi. Bebek o an stresten solunum sıkıntısı yaşayabilir, kakasını yapma riski artar, baş aşağı dururken bir anda pozisyon değiştirebilir stresten bir sürü ihtimal var her şey çatıdan geçip geçememesi değil falan dedi.
Çok da tatmin etmedi açıklaması ama kısacası böyle bir şey maddenin doğasına aykırı demeye getirdi.

Kızlar ya hani göbeğimizin ön yüzünde sürekli bir kasılma oluyor ya böyle dışa doğru kaskatı bir hal alıyor nefesimizi kesiyor nst’de çıkıyor falan. Şimdi biz onları mı sayacağız kasılma diye yoksa böyle belden giren sancı gibi bir şey bekleyip onu mu sayacağız? Şu an yaşadığımız şeyden nasıl ayrıştıracağız doğum zamanı yaşananı ?

Kızlar bu arada birisi planlı normal doğum mümkün mü diye sormuştu. A aydassss geliyor aklıma yanılmıyorsam. Ben dün onu sordum doktora. Planlı sezaryen gibi planlı normal doğum da yaptırılamaz mı gününden önce dedim. Bir kere aşırı tuhaf buldu bu soruyu. Senin bu normal doğum fantezin ne böyle kızım niye diretiyorsun dedi. Fantezim yok sadece bebek iri olduğu için normal doğamaz demiştiniz bebek irileşmeden alınacaksa neden sezaryen yani normal doğum olamıyor dedim. Dünyanın neresinde 37 haftalık bebeği 38 haftalık bebeği suni sancıyla doğurtmak varmış ki dedi. Zaten bir risk görmesek gününü bekletiriz risk gördüğümüz bebeği hem erken alma kararı alıp hem normal doğum neden yaptıralım dedi. Bebek o an stresten solunum sıkıntısı yaşayabilir, kakasını yapma riski artar, baş aşağı dururken bir anda pozisyon değiştirebilir stresten bir sürü ihtimal var her şey çatıdan geçip geçememesi değil falan dedi.
Çok da tatmin etmedi açıklaması ama kısacası böyle bir şey maddenin doğasına aykırı demeye getirdi.
Benim arkadaş sezaryen olcağı net olmasına rağmen doktoru önce sancı verdi 6 saat kadar sancı çekti. Sorun da şeydi bebek kilo almıyor küçük ama sırf sancıyı bebek de anne de çeksin öyle normal doğum kafasında bir adam. Kız 2 kiloyu geçti diye mutluluktan uçuyordu öyle minikti gelişemedi bir türlü. Ona rağmen doktor sancı vermişti. Baya başarılı tanınan bir doktor bi de. Yeminle kafala çok karışık. Her doktorun bi tarzı var. Sanırım tecrübelerine göre yavaş yavaş şekilleniyorlar. Hangisi doğru hangisi yanlış biraz kafam karışıyor benim artık

X