Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 75 41,4%
  • erkek

OY: 94 51,9%
  • ikiz kız

OY: 2 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,3%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    181
Eşim de kıs kıs gülüyordu ve ciddi görünmeye çalışıyordu. Ben donuk bir şekilde dinledim. Ama bazı dediklerini duydum bazılarını duymadım o ara başka şeyler düşündüm çünkü. Bir ara eşimi çaktı doktor şey dedi ben eğlenceli anlatıyor olabilirim ama meseleler ciddi çocuklar 😂
Bir de bayıl istersen feriha deseydin ahfksksj drama queen yaaaa

Ay felakat tellalı. Benim full içen tanıdıklarım var bebekleri sağlıklı doğup kocaman bile oldu tamam içmek tabii ki risk doğurur ama hamile kalınca bırakmışsın. Plesantada sigara kalıntısı falan yok artık yani.
outoffit outoffit .!.: Ay benim halamın icdi sigarayi kimse icmiyordur heralde kizina hamileyken gece uyanir sigara icerdi o denli bi icicidir kendisi 😃halada icer emzirirkende icerdi kizi suan 5 yasinda ama felaket otesi masalhh buyumusde kuculmus 🤣 yani galiba fazla sakınan goze çöp batar demiş atalar cokda takmamak lazim tabi icmemek en guzeli bende icmiyorum ama cevremde icenlerinde var oldunu gordum ve bildim icin kimse olumsuz bise yasamadi

Yani tabii gelirse en azından Kasım bitmeden gelse bize de yararı olur, eşimin Aralık sonunda sınavı var ona da yük bindirmek istemiyorum ama mecbur biniyor şu durumda. İstemiyorsa istemiyorum demez ama mecbur gelir biz gel dersek, o üzüyor biraz
Kiz o kadar ince dusunme sen hamissin , madem gelecek biraz daha erken gelsin de fayda saglasin size. Anne biraz erken gelebilirsen cok makbule gecer artik agirlastim hicbisey yapamiyorum dersin. Gelmicek olsa oyle demez zaten zamani uzattikca uzatir. Uzulecek bisey yok yani .

Canım bunu ben de biliyordum hani şeker düşmesinin yaşandığını ama doktorun bana demek istediği uzun süreli bir hipoglisemi ve fototerapi almak durumunda kalacak olması sanki. İnşallah yanılıyordur her bebeğinki kadar olur ve geçer 🙏 Şeker kontrolünü nasıl yapıyorlar bebekte? Bizim yaptığımız gibi şeker ölçümümü yapıyorlar?
Ablamın son numarada 36.5te doğduğunda şeker dengesiz demişlerdi. İlk 1-2 gün küveze girdi ama sonra küvezde kalmasına gerek yok diyip ablamı hastaneye yatırdılar bebek yanında hastanede kaldılar. 2-3 gün sonra normale döndü çıktılar. 2 saatte bir topuktan kan almışlar sanırım cihazla baktılar bilemedim şimdi. Normal seyrinde sürekli beslemek dışında mama vermediler bu arada sadece anne sütü aldı.

outoffit outoffit canım senin doktorun gereksiz endişelendirmiş. Ben gerçekten bazı doktorları anlayamıyorum. Bak benim ilk haftlarımdı doktorun biri bana senin çocuk plesantadan ayrılır kanama alanı var dedi. İki doktora daha gittim kanama alanı vs görmediler. Sonra başka bir doktor senin plesantada damarlar mı kanama mı o tarz bişey dedi başka iki doktora gittim güldüler. Öyle böyle bu haftalara geldim. Plesanta yaşlanması vs tarzı şeyleri bende arastırmıstım. Şekerin için dikkat et ama korkarak aman erken gelir mi diyerek değil. Bebeğinin gelişimi geri olacağına iri olması daha iyi. Bebek iri bir bebektir, benimde önde gidiyor bebeğim. Şekerim yok ama… korkma yani hiç, eğer stres endişe yapacaksan başka doktora git ama bu doktor kanser ile ilgili söylediği şeylerde saçmalamıs bana dese benim ailemde de var kanserden vefat edenler, biraz falcıya bağlamış sanki, güzel düşün güzel olsun

ben de 4ten beri ayaktayim evde bir cocuk daha olunca dunden beri atesi de var tum ilgim ona kaydi, bebek hreket halindemi napiyor unuttum bile.

Ay hepimiz doğuruyoz gibi hissediyorum bi anda herkeste bi ağrı
Valla geçmezse gidicem aşağıda baskı var resmen ıkınsam hani birşey olcak gibi
bebekte dönmüş kanala girmiş gibi de değil hayla yat yatıyor vurduğu yerler aynı yoruldum k tetikledi ağrıyı

Valla geçmezse gidicem aşağıda baskı var resmen ıkınsam hani birşey olcak gibi
bebekte dönmüş kanala girmiş gibi de değil hayla yat yatıyor vurduğu yerler aynı yoruldum k tetikledi ağrıyı
Sakin kalmak adına ılık bi duş alıp 2 lt kadar su içip yatmayı dene bir de. Eğer dalga dalga geliyorsa hemen git ama sürekli bi ağrıysa dinlenmen gerekebilir. Sen çok iş yaptın bu ara zorladın kendini

Sezaryen olunca bi korkuyor insan dikişler ne kadar doğrulmama izin verir diye. Hatta bu sebeple ilk seferde bebeği koltukaltindan doğru almayı oneriyorlardi. Yastık desteğiyle. Hemşire hiçbir şey olmaz sen nasıl rahat edersen öyle al dedi. Kocam bey bebegi tuttugu gibi kafasını mememe yapıştırdı 🤩 bizim için çok güzel bir şans anıydı. edahandro edahandro yani ben yanima emzirme yastigi almayacağım. Ihtiyac olursa orada yastik var zaten.
Çok güzel olmuş 😍 tamam canımm

O zaman ben de şu işaretlediklerimi koyuyorum ya, ekstradan bez alt açma örtüsü ıslak mendil pamuk ve pişik önleyici krem koyayım dedim hemşire için
Eki Görüntüle 3501363
Hemşireye alt açma zımbırtılarını vermene gerek yok diye biliyorum kuzum. Sadece giyeceğini ve bezini ver yeter. Sen kendin için al o dediklerini ayrı bir kesede. Bunlara ek bere eldiven koy. Kendinden Eldivenliyse body gerek yok. Diş kaşıyıcı mı o işaretlediklerinden biri, halkalı olan 😅 öyleyse ona da gerek yok.

Ya benim dogum yapacagim hastanede ilk dogumca hastanenin kiyafetlerini giydiriyolar acaba buna ragmen hemsireye kiyafet vermem gerekir mi? Bi arkadasim da orada yapmisti dogumunu ben bi sorayim ona .

Hay ben o doktorun yrtmez bi de ustume toprak at deseydin , tovbe yarabbi ay ne sinir oldum 😒
Tuhaf adam ya herkesi de sinir etti bizle beraber 🥹 Neyse bugünden itibaren ondan bahsetmek onun kehanetlerini dikkate almak yok. Elimden gelen tek şey diyet yapmak ben oradan devam 🥰

outoffit outoffit .!.: Ay benim halamın icdi sigarayi kimse icmiyordur heralde kizina hamileyken gece uyanir sigara icerdi o denli bi icicidir kendisi 😃halada icer emzirirkende icerdi kizi suan 5 yasinda ama felaket otesi masalhh buyumusde kuculmus 🤣 yani galiba fazla sakınan goze çöp batar demiş atalar cokda takmamak lazim tabi icmemek en guzeli bende icmiyorum ama cevremde icenlerinde var oldunu gordum ve bildim icin kimse olumsuz bise yasamadi
Tabi canım benim komşum da içti baştan sona kadar onun da çocuğu sağlıklıydı maşallah. O iş sadece sigaraya bakmıyor ya. Kötü örnekler gördüm mü gördüm. Doğru olan içmemek, biz de içmedik çok şükür de neymiş efendim 6 ay önce bırakmadıktan sonra kalırmış izleri.

X