- 10 Eylül 2020
- 1.392
- 1.193
salatalik malzemeleri daha cok cig havuc falan yesil yaprakli salataya katilcak malzemeler. Pisirilcek sebzeleri cig yemiyorum ispanak gibi. ya iste folik alimida onemli deyince doktor kan yapmasi icin yesil yaprakli cig sebzelere giris yaptim ben de :)Ay cig sebze de mideyi mahveder bu sefer dokunmuyor mu.
Ben temudan almistim baby gizel geldi . Bebek arabasi bardak tutucu yazabilirsin ama cogu gereksiz pahali su indirime girmis bak.Leydiyz neyse ben geri alışveriş moduma döneyim, bebek arabasına takılacak bardaklık falan alan var mı? Ne yazacağımı bulamadım çıkanları sevmedim öyle bardaklık yazınca
Et et canım. Doktor bırak diyene kadar iç. Bence bebişe ve bize çok faydalı. Özellikle bu aylarda bebek tamamen bizden besleniyor. Vitaminlerimizin tam olması lazımBende basdan beri kullaniyorum cnm 36.haftada bitiyor ilac cok ilac kullanincada skldm aslinda biraksam sorun olurmu diye dusunmusdum ama devm etcem galiba
Bakayım anam teşekkürlerBen temudan almistim baby gizel geldi . Bebek arabasi bardak tutucu yazabilirsin ama cogu gereksiz pahali su indirime girmis bak.
Gezenbebe Bebek Arabası Bardak Tutucu
D vitamini için olması gereken deger 80-90 hatta 100 bile olabilir diyor su an doktorlar. Vitamin değil aslında bir hormon d vitamini ve vücuttaki bir cok reaksiyona giriyor o yüzden cok hayati bir hormon. 45 fena bir değer degil ama kış aylarında düşüyor genelde. Takviyesiz her hangi birseyle de yükselmiyor. Ben ocean 1000 likten 4 damla kullanıyorum hergün. Hamileliğimden önce de kullanıyordum hep ara ara zaten ama düzenli kullanmayınca 50 yi hiç geciremedimBen değerime en son Ağustosta baktırmışım. Bu ay devlet hastanesinde tekrar bir baktırmak istiyorum. Doktorun vermemesini anlayamadım nasıl bir zararı olabilir ki. Bu arada bende dünya kadar takviye alıyorum zaten. Tiroid, demir, multivitamin, omega, magnezyum, aspirinde vardı yeni bıraktım. Ama D vitamini kullandırmadı özellikle.
Sende de önde baya doktor sana da sorun yok diyor o zaman rahatliyim ben de
Devlette de göründüm ben farklı bi sebepten, bi bakıp bi sıkıntı yoktu dimi?? Falan dedi kadın. Onun o tepkisi de ayrı geriyor insanı vallaBende 5 hafta ilerideydi haftaya devlette de başka doktora gideceğim. Benim doktorumda genetik diyor sorun yok diyor. Bu konuyla ilgili çok bir şey okuma cidden insanın morali bozuluyor.
Multivitaminin içerisinde vardır belki o yüzden gerek görmemiştir. Sen yine bir baktır ondan sonra başla bence de. 40-50 arası değerler güzel olarak kabul ediliyor. Ki bayağı iyiymiş çok düşmediyseBen değerime en son Ağustosta baktırmışım. Bu ay devlet hastanesinde tekrar bir baktırmak istiyorum. Doktorun vermemesini anlayamadım nasıl bir zararı olabilir ki. Bu arada bende dünya kadar takviye alıyorum zaten. Tiroid, demir, multivitamin, omega, magnezyum, aspirinde vardı yeni bıraktım. Ama D vitamini kullandırmadı özellikle.
Ben değerime en son Ağustosta baktırmışım. Bu ay devlet hastanesinde tekrar bir baktırmak istiyorum. Doktorun vermemesini anlayamadım nasıl bir zararı olabilir ki. Bu arada bende dünya kadar takviye alıyorum zaten. Tiroid, demir, multivitamin, omega, magnezyum, aspirinde vardı yeni bıraktım. Ama D vitamini kullandırmadı özellikle.
Devlette de göründüm ben farklı bi sebepten, bi bakıp bi sıkıntı yoktu dimi?? Falan dedi kadın. Onun o tepkisi de ayrı geriyor insanı valla
Ağzın bal yesin bacımYa o yüz göz sismesi yapı meselesi cok kilo almakla ilgili olmuyor. Su ana kadar 14 kg aldım bir sislik olmadı olsa bnm gıdımın cıkması lazımKimisinin burnu bile büyüyor hamilelikte e sonra geciyor gidiyor nolcak surda sınırlı süre. Zaten 10 kg ile tamamlasan 6-7 kg direk dogumla gidiyor. E kalan 3 kg da 1 ayda veriliyor emzirirken
Anladimkuzum simdiİşte ilk basta bebek önden gidiyordu baya cok kilo almasını istemedigi için kesmişti içinde omega da olan bir multivitamin kullanıyordum. 30. Gaftadan sonra kilosu normale dönmeye başladı 36. Haftamda omega 3 kullan dedi bu sefer de.
Oyle valal cnm sevm edim bende yaEt et canım. Doktor bırak diyene kadar iç. Bence bebişe ve bize çok faydalı. Özellikle bu aylarda bebek tamamen bizden besleniyor. Vitaminlerimizin tam olması lazım
D vitamini için olması gereken deger 80-90 hatta 100 bile olabilir diyor su an doktorlar. Vitamin değil aslında bir hormon d vitamini ve vücuttaki bir cok reaksiyona giriyor o yüzden cok hayati bir hormon. 45 fena bir değer degil ama kış aylarında düşüyor genelde. Takviyesiz her hangi birseyle de yükselmiyor. Ben ocean 1000 likten 4 damla kullanıyorum hergün. Hamileliğimden önce de kullanıyordum hep ara ara zaten ama düzenli kullanmayınca 50 yi hiç geciremedim
Evet besleniyorlar , kızım kusmuş dün kesmişler iki gün . Dokunma konusunda bir şey demediler daha . İnşallah dediğiniz gibi olur haftalarını tamamlatırlar diye düşünüyorum. İyi olsunlar da kalsınlar . Aslında içim hep rahattı ama gidip görmeye başladıkça annelik yükleniyor galiba içim akıyor çok değişik . Kontrol edemiyorum kendimiHayırlısı olsun inşallah en kısa sürede sağlıcakla bebeklerine kavuşacaksın, sen güçlü ol annesi ama duygularını gizleme içinden geldiği gibi aktar yakınlarınaönceden düşünmek gerekiyor soracakların varsa, aklında olanları not alabilirsin doktor bilgilendirirken oradan sorabilirsin, çok doğal öyle olması, bir sürü duygu yükleniyor o sırada, iyi olduklarını görmek bile her şeyi aklından siliyordur. Zaten içeri girmeden güzel bir el yıkaması ve kıyafet giyiyorsunuz, evde de güzel bir duş alın ve yeni yıkanmış temiz kıyafetlerle gidebilirsiniz. Elinizi içeri sokmaya izin vermişlerdir büyük ihtmalle, eğer öyleyse dokunabilirsiniz, çünkü düşünün ki diğer arkadaşlarımız bizlerde elimizi yıkayıp içeri sokup her türlü bakımını günde kaç kere gerçekleştiriyoruz. O yüzden imkan veriliyorsa dokunabilirsiniz, yakında kanguru bakımı yapabilirler bu da sizin çıplak göğsünüze yatırarak oluyor, o zamanlar gömlekle gitmekte fayda oluyor, ve o zaman duş alıp gitmenin çok faydası var beslenmeleri açıldı mı acaba 1-2 ml beslenme gibi
2 hafta ileri-geri olabiliyor yapısal olabilir şimdilik sıkıntı yok dedi doktor bana. Ben ölçümlere de tam güvenemiyorum anam, şüşko dedikleri bebek 3.5 kilo doğuyor hep. O yüzden çok takılmıyorum şimdilik. Toksoplazma vs kan verdiysen negatif çıktıysa problem yoktur bence, ben yaptırdım negatifHanımlar bebeğin kafası önden gidenler, doktorunuz herhangi bi sıkıntıdan bahsetti mi ya? Şimdi sanırım Ocak ya da Şubat annesi bi konu açmış toksoplazmadan şüpheleniyolarmış, bebeğin kafası 3 hafta ilerideymiş hidrosefali riskini artırıyormuş toksoplazma. Tekrar bi detaylıya girecekmiş. Benim doktor sorun görmüyor internete de bakma diyor ama okuyunca bi panik oldum şimdi
İnşallahEve getirdiğinizde inşallah bize iki çift pembiş ayak fotosu atarsan o günkü duygulanma bahanemiz de o olur Vlog izle izle bir hak olduk
Te en başta yaptırdık ya arada hiç bakmadılar tekrar ondan bi acaba mı dedim, 2 değil 4 hafta önde bi de 1-2 haftayı çok dert etmem de 4 de çok geliyor gözüme2 hafta ileri-geri olabiliyor yapısal olabilir şimdilik sıkıntı yok dedi doktor bana. Ben ölçümlere de tam güvenemiyorum anam, şüşko dedikleri bebek 3.5 kilo doğuyor hep. O yüzden çok takılmıyorum şimdilik. Toksoplazma vs kan verdiysen negatif çıktıysa problem yoktur bence, ben yaptırdım negatif
Ben bazı günler unutsam da kullanmaya çalışıyorum 150 binlik benimki ama d vitamini sadece kemik gelişimine bu kadar etkisi olduğunu bilmiyordum anneme kalsa biz hiç ilaç kullanmadık bebeklerimde de sıkıntı olmadı der 4 çocuk doğurmuş biri olarak aynısı kv de diyor o zamanlar vitamin bilmezdik diye bazen abartılıyor tabi ki ama arkadaşının ki etken bence sadece bu değildir ya onun vücudu yediği yicekleri depolamıyordur muhtemelen ama ben tabi kullanıyorumD vitamini kaçlık alıyorsunuz. Benim tüp bebek doktoru vermişti sonradan gittiğim doktor kullandırmadı yaz sonuydu 45 çıkmıştı değerim Referans 30-100 arası diyordu o zaman yeni doktorum gerek yok dedi. Çok önermiyormuş gibi tavrı vardı. Ama bir arkadaşım da beni baya korkuttu, doğumdan sonra bebeğinin kemik gelişimi zayıf kalmıştı sıkıntılar yaşadı falan mutlaka kullan ihmal etme demişti. Sanırım herkes D vitamini kullanıyor grupta gördüğüm kadarıyla.
Ah canım benim, eminim öyledirİnşallahçok da yazıp mod düşürmek istemiyorum ben de iyiyim aslında . Ama sorunca anlatınca değişik dökülüyor böyle Allah hepimizin bebeklerini korusun . Sağ salim kucağımıza almayı nasip etsin . Şimdi yaşadığınız tedirginliklerin çok daha fazlasını yaşıyormuşuz görünce onu anladım
Bugün bakıldı canım onlarda sorun yokmuş çok şükür, onlar değilimde kolestaz oluyormuş adı dediğin gibi baya tehlikeliymiş bebeğin alınması gerekiyormuş o durumdaYakın zamanda alt ast degeri bakıldı mı? Karacigerde sıkıntı olabiliyor onu ihmal etmemek lazım. Kasım annelerinde bi gebeyi bgn sezaryana alacaktı doktoru 36+6 da. Cok kasınıyormuş alt ast cok yüksek cıkmış o yüzden. Korkutmak istemem ama baktırıp tedbir almakta fayda var