Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 73 41,2%
  • erkek

OY: 92 52,0%
  • ikiz kız

OY: 2 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,4%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    177
İleride canım 4 hafta kadar hem de. Ama kendisi de 3,5 hafta ileride olduğu için orantılı sanırım kendine göre.
Heh işte bana da böyle dedi, totalde de ileri olduğu için sıkıntı yok dedi.
Sat'a göre kendisi 3.5 mu ilerde? Ben normalde sat'a göre 31'dim, ultrasonda hep önde gittiği için doktor 1 hafta öne çekti 32, genel ortalamaya göre 34 görünüyor, kafa 36
Benimle senin aynı durumumuz, benim de hep ilerdeydi ama satı değişmedi. Benim ortalama 35, kafa 37. Bence bi sıkıntı yok hiçbirimizde, normalde çok evhamlanırım ama bu sefer gerçekten rahatım😅

Ben bebeğin altına sermelik bir müslin götüreceğim ama havlu ya da çarşaf goturmeyecegim. İlkinde terlik de götürmedim, oradan bir şey vermişlerdi galiba ama götürmek gerekiyor mu? Eve dönünce boşaltması gözümde büyüyor 😀

Kizlar hala multivitamin kullaniyirmusunuz birakaniniz varmi
Ay ben doguracam nerdeyse doktor yeni verdi omega 3. Ondan once bebegin kilosu önde gidiyordu cok büyümesin sezaryen oldugum için öncekimde zorlamayalım Dikişleri büyük bebekle diye vermemişti ama artık kilo normale dönünce kullan dedi. Vitaminden zarar gelmez emzirirken de kullanmaya devam ediliyor hala daha bebek vitamin mineral degerlerimizi emcüklediği için 😅

Çok pembik değiller , daha önce görmüştüm ama ameliyattan yeni çıkmıştım çok anlamamışım bugün ilk defa gördüm sanki . Küçük insan taneleri 🥹 oğlum gözlerini açtı bu sefer , kızım daha küçük , beslenmede bugün biraz sorun yaşamış o yüzden mavi ışıktaydı gözleri kapalıydı göremedim ama o da hareketli . Yani ikisi de küçük yani gerçekten küçükler . Enteresan bir duygu annelik çok anlatamıyorum kendimde şoktayım iki bebeğim var 🥲 gördüğümden beri dut yemiş bülbül gibi oldum
Ikizlerde genelde kizlar erkeklere gore daha minyon oluyorlarmis normal aylarinda dogsalar bile. Allahim el kadar seyler deliricem 😇 bi an once toparlasinlar da alip eve gotur annesi insallah 🙏🏻

Kızlar gebelik ürtikeri yaşayan var mı aranızda. Kaşınmaktan helak oldum resmen.
Yakın zamanda alt ast degeri bakıldı mı? Karacigerde sıkıntı olabiliyor onu ihmal etmemek lazım. Kasım annelerinde bi gebeyi bgn sezaryana alacaktı doktoru 36+6 da. Cok kasınıyormuş alt ast cok yüksek cıkmış o yüzden. Korkutmak istemem ama baktırıp tedbir almakta fayda var

Organizasyon hiç benim işim değil ya :) ben çok düz bi insanım öyle romantik şeyler hiç beceremem ama başkasında görünce beğenirim ben kendime uğraşmam 🫠bebekler de yoğun bakımdan çıkmış olurlar kalabalığa sokmam heralde .
Yok yok kalabalık falan değil :) mesela eşinle, evdekilerle bir pasta keselim gibi 😊 İlk eve geldikleri gün şunları yapalım gibi hayaller 🥰

Kızlar gebelik ürtikeri yaşayan var mı aranızda. Kaşınmaktan helak oldum resmen.
Ben de aşırı kaşınıyorum ya uykuya bile zor dalıyorum kaşınmaktan. Bacaklarım kalçam falan pul pul dökülüyor yaralı bir görüntüsü var. Bugün aile hekiminde gösterdim hatta bayağı döküntü olmuş ama steroid krem falan kullanamazsın o nedenle doğumdan sonra geçmesini bekleyin dedi. Genelde geçermiş.

Kızlar sizinde meme uçlarınızdan minik minik süt geliyor mu? Benim sütyenimde bir kaç nokta kurumuş oluyor, bazen bakayım diyorum ellediğimde minicik doluyor ucuna sıvı, şimdi kedim üstüme çıkmıştı patisi geldi bastırdı, ıslak hissettim bi baktım minicik çıkıyor sıvı, biliyordum gelebileceğini de böyle tahmin etmemiştim
Bugün aldıgım süt pompasını denemek için gögsüme tuttum bir damla geldi süt gibi sarımsı birsey . Doktorumun ebesine sormuştum 2 gün önce normal demişti bir sıkıntı yokmuş bu haftalarda yani

Bende cok ilac kullaniyirum cok skldm birakmak isdiyorum sabah demir kahvalti sonrasi d3 b12 sprey oglen multivitamin progestan fitil magnezyum gunde 2 bende cok skldm vegan oldum icinde birakmadim bugune kadar ama elinde 36.haftaya kadar kaldi tekrar almakda isdemiyroum biyandan da bilmiyorum cocuk vitamin ondanmi aliyor acaba yoksa bende hic vitaminli seyler yok biraksam yinede bakliyatdan sebzedende alirmi acaba
Bunların hiçbiri sebzeden meyveden alınmıyor canım. Bebek bakıcaksın besliceksin bak dogunca da ihtiyacın olacak dirence, vitamin minerale. Benim tavsiyem hiçbırakma hem cocuj hem kendin için.

Çok pembik değiller , daha önce görmüştüm ama ameliyattan yeni çıkmıştım çok anlamamışım bugün ilk defa gördüm sanki . Küçük insan taneleri 🥹 oğlum gözlerini açtı bu sefer , kızım daha küçük , beslenmede bugün biraz sorun yaşamış o yüzden mavi ışıktaydı gözleri kapalıydı göremedim ama o da hareketli . Yani ikisi de küçük yani gerçekten küçükler . Enteresan bir duygu annelik çok anlatamıyorum kendimde şoktayım iki bebeğim var 🥲 gördüğümden beri dut yemiş bülbül gibi oldum
🧿🧿 Eve getirdiğinizde inşallah bize iki çift pembiş ayak fotosu atarsan o günkü duygulanma bahanemiz de o olur 🥹🥹 Vlog izle izle bir hak olduk 😅🥹

Hanımlar bebeğin kafası önden gidenler, doktorunuz herhangi bi sıkıntıdan bahsetti mi ya? Şimdi sanırım Ocak ya da Şubat annesi bi konu açmış toksoplazmadan şüpheleniyolarmış, bebeğin kafası 3 hafta ilerideymiş hidrosefali riskini artırıyormuş toksoplazma. Tekrar bi detaylıya girecekmiş. Benim doktor sorun görmüyor internete de bakma diyor ama okuyunca bi panik oldum şimdi
Ya onda doktor başka bir şey görmüştüm sadece kafa büyüklüğü değildir sen de canını sıkma doktor bir şey yok diyorsa yoktur birde sen demedin mi bizde koca kafalıyız diye genetiktir o

Senin kanında aslında baya düşük birde normal doğumda sezaryenden daha fazla kan kaybı oluyor diye biliyorum tansiyonun baya düşer gibi neden önemsemiyorlar acaba sen yinede kanını yükseltmek için takviyeler al fazlasının zararı yok ya
iste gunluk yaklasik 50 mg demir aliyorum ama ben kendim yukselticem artik tableti ikiye cikarixam doktor birsey yok diyor israrla sinir oldum, evde bol cig sebze falan yemeye basladim bu ara folik asit ve demir var diye

Arkadasimda globber bisiklet vardi dedim ki cok artmis fiyati aa ne kadar ki ben onu bakiciya verdim dedi kullanmiyo artik puuu sana dedim bileydim cok onceden sorardim 😢🥹🤣

Hanımlar bebeğin kafası önden gidenler, doktorunuz herhangi bi sıkıntıdan bahsetti mi ya? Şimdi sanırım Ocak ya da Şubat annesi bi konu açmış toksoplazmadan şüpheleniyolarmış, bebeğin kafası 3 hafta ilerideymiş hidrosefali riskini artırıyormuş toksoplazma. Tekrar bi detaylıya girecekmiş. Benim doktor sorun görmüyor internete de bakma diyor ama okuyunca bi panik oldum şimdi
Kiz yine kendini korkutucak bisey buldun he. Bi dur allasen . Dertsiz basina dert alma 🙈

X