- 12 Temmuz 2022
- 22.409
- 83.326
Eşime ilk sorduğum soru şeydi, vergi kaçırıyosa bana giren çıkan olur mu? SjfjfÖzel muayenehanesi olanlar öyle ya, vergi kaçırıyorlar çünkü. Nerden biliyorum benim burun doktorum da elden aldı hem de 2021de 30 bin aldı elden o zaman anlamıştım jdjdjd yasadışı iş yapar gibi çantayla götürdük
Ben almıyorum canım 3.5 yaşında kuzenimin oğlu daha yeni ihtiyaç duydularNebulizatör alıyor muyuz kızlar?
Doktor seni görmeden belki genel olarak o şekilde konuşmuş olabilir ya senin kendi doktorun dikkat etmelisin şeklinde konuşmayın da bununda olaya böyle dank girmesi de kafa karıştırıcı yani en azından kendi doktorun bazı şeylerdr uyarsaydi bu doktorla konuştuğun şeyler benzer olsaydı ona göre yol alırdın. Yakınlarda mi yani gitme durumun varsa tlfonda konuştuğun doktora bı git istersen sıkı takipleyen biriyse normal istiyorsun ya sen dahs çok belki hani bu o konuda seni daha iyi yönlendirebilir gözlemleriyle. Gerçekten konrtollerinde de böyle normal konusunda yapmanı istemezse ona göre sezeryana odaklanirsin en azindanKızlar ya o kadar üzgünüm ki şu an
Size bahsetmiştim iş yerinde bir arkadaşım da hamile, doktoru da kendi amcası falan diye. Ben arkadaşıma bebeğin biraz önde gittiğinden kilosunun fazla olduğundan bahsetmiştim işte. Amcana sorar mısın doğum şekli ile ilgili o ne önerir, muayene olalım mı falan demiştim. Neyse konuşmuş sağ olsun. Doktor da beni arasın telefonda konuşalım demiş. Aradım 20 dk konuştuk telefonda.
Bebek 34 hafta 3200 gram geldi dedim. Hashimoton, hipotiroidin var mıydı dedi evet dedim. Polikistik over durumun var mıydı dedi. Ultrason bulgusu olarak vardı ama semptomları yoktu dedim. H1a1c kaçtı dedi 5,5 sanırım bunu tam hatırlayamadım. Ailenden akrabalarında şeker tiroid rahatsızlığı var mı, var. Resmen gebelik şekerin varmış başından beri dedi. Tokluk kaç çıkıyordu dedi. Dikkat etmediğimde 150-160 ilk saat sonradan da 130-110 falan öyle gidiyordu dedim. Ama mesela 3-4 gündür dikkat ediyordum 120 falan çıkıyordu ilk saat. Ki benim doktorum aman dikkat et falan hiç demiyordu gebelikte şeker 150yi görür önemli olan sonradan düşmesi diyordu. Bebeği biraz da şeker büyütmüş dedi. Benim takip ettiğim gebe olsaydın 35-36dan sonra çok sıkı takip ederdim senin durumunu dedi. Bu saatten sonra eğer rahim yapın müsaitse yani panço balon gibiyse (bu ne bilmiyorum) 39 haftaya kadar gidersin 4,5 kilo doğurursun, rahim yapın müsait değilse 15 güne kalmaz doğurursun bebek 3,5 kiloya ulaşınca dedi. Normal doğum diye diretmen hiç akıl mantık işi değil, bebeğimi sağ doğurayım demek varken dedi. Ki bu doktor herkesi normal doğurtmaya çalışan biriymiş. Hele ki 38 haftayı geçer de bebek iyice büyürse ve sen normal dersen paramparça olursun, bir daha çiş falan tutamazsın, bebeğe de ne olur bilinmez dediSonraki gebeliklerinde daha erken aylarda şekerin çıkacak ve 50 yaşına gelmeden de diyabetli olursun muhtemelen dedi Çok açık sözlüydü, gerçekten korktum ve üzüldüm ama o da bana bunları demese rahat rahat devam ediyorduk yani. 34 haftadan sonra diyete bile ben kendi isteğimle başladım yine doktorum demedi yani aman sıkı diyet yap diye. Of gerçekten geçmişe dönüp bakıyorum. Kızartma, ekmek, çikolata falan yediklerim aklıma geldikçe kendime kızıyorum Artık normal doğum hayali gerçekten kurmayacağım. Varsın sezaryen olsun sağ ve sağlıklı doğsun da. Mama falan da alacağım hatta çok hızlı şekeri düşer doğumdan sonra sarılığı başlar, diğer bebekler kadar az sütle doymaz dedi. Mental olarak çöktüğüm gün bugündür
Aslında bebek küçük çocuk olan her evde olmasi gereken bisey. Fiyatları ilerde artar alayım diyosan alabilirsin tabiki eninde sonunda alacaksın çünkü küçük çocuğun varsa. Benim oğlum bı yaşına yakın tıkanmaya başlamıştı da hastanelik falan oldu o zaman anladım ne kadar önemli olduğunu. Kendileri küçük olduğundan ciğerleri de küçük hemen doluyo geniz akıntısı olduğu an. Ama doğumla beraber hemen kullanılacak bişey değil. Serum fizyolojik ile burnu ara ara açın diyolar ama ben cesaret edememiştim ilk bebiş olduğu için belki bu şekilde yaparsak daha geç kullanılan bişey olabilir. Alacaksan da taşınabilir olanlardan al freely mi öyle bı marka vardı diye hatırlıyorum iyi olanNebulizatör alıyor muyuz kızlar?
Cumartesiye randevu aldım canım gidip muayene olacağım evet. Perşembe günü bazı tahliller yaptırıp onları da göstereceğim. Valla doğum tipinden de geçtim biraz sağlıklı olsun vaktinde gelsin de artık düşündüğüm o sadece..Doktor seni görmeden belki genel olarak o şekilde konuşmuş olabilir ya senin kendi doktorun dikkat etmelisin şeklinde konuşmayın da bununda olaya böyle dank girmesi de kafa karıştırıcı yani en azından kendi doktorun bazı şeylerdr uyarsaydi bu doktorla konuştuğun şeyler benzer olsaydı ona göre yol alırdın. Yakınlarda mi yani gitme durumun varsa tlfonda konuştuğun doktora bı git istersen sıkı takipleyen biriyse normal istiyorsun ya sen dahs çok belki hani bu o konuda seni daha iyi yönlendirebilir gözlemleriyle. Gerçekten konrtollerinde de böyle normal konusunda yapmanı istemezse ona göre sezeryana odaklanirsin en azindan
Evet Onu söyleyecektim bende gittiğimde 1500 muayene 700 de kan tahliline verdim bu sağlık ocağının genel baktığına. Sonra kalan tahlilleri sağlık ocağında yaptım. Orda ikili test yaptım ücret almadılar muayene hariç. Yine şeker için vermiştim kan onda da almadılar. Detaylıya, nst ye almadılar ekstra ücret. Bende hesapladım aşağı yukarı 14 bin felan gitmiş yani sigorta yapsam kaç tl isterlerdi kâr eder miydim bilmiyorum kısmet artıkBen ilk gittiğimde muayene 1250 TLydi. Kan idrar da vermiştim 3 küsür bin tutmuştu. 12 muayene tek başına 15 bin tutuyodu zaten tahlilsiz ondan mantıklı gelmişti gözüme ama şimdi düşününce zaten 1 kere daha kan idrar verdim başka da alınmadı ki çok da karlı değilmiş
Odedim valla . Benim dogum paketim ya da dogum sigortam olmadigindanAa nst para mı ödüyorsun
Ben rahim filmine 8 bin ödedim onu elden yada iban ile istediler. Kart kabul etmediler. Sanırım doğum parasını da öyle isteyecekler. Galiba bunu çoğu yer yapıyor ya. Özel hastane de ameliyat olacaktım nakit para istediler 22 bin elden ödedik hastaneye.Özel muayenehanesi olanlar öyle ya, vergi kaçırıyorlar çünkü. Nerden biliyorum benim burun doktorum da elden aldı hem de 2021de 30 bin aldı elden o zaman anlamıştım jdjdjd yasadışı iş yapar gibi çantayla götürdük
Doğru diyorsun. Kafamı da o karıştırıyor. Görümcemin de şekeri yüksek gidiyordu hep çok dikkat etmesine rağmen. Üstelik o 70 kiloda hamile kalıp 86ds doğum yaptı ve doktor son ana kadar uyardı kilo ve şeker konusunda. 3 kilo doğdu bebeği 38+3te falan. Doğum kilolarını da 6 ayda verdi. Bebek de sağlıklı oldu maşallah. Yani en kötüsünü söyledi belki de biraz daha korkup dikkat etmem için.hızlı büyümesi konusunda kendine çok yüklenme bak benim şekerim de felaket benim bebom gününde. biraz da genetik ve diğer faktörler oluyor sanırım.
Bunlar artık şikayet edildiğinde ciddi cezası var diye biliyorum. Ki 7 bin liranın üzerindeki ödemelerin nakit yapılmaması konusunda bir düzenleme geldi sanırım. Avukat arkadaşlar daha iyi bilirler takip etmişlerdir belki ama usülsüz işlem bunlar direkt.Ben rahim filmine 8 bin ödedim onu elden yada iban ile istediler. Kart kabul etmediler. Sanırım doğum parasını da öyle isteyecekler. Galiba bunu çoğu yer yapıyor ya. Özel hastane de ameliyat olacaktım nakit para istediler 22 bin elden ödedik hastaneye.
Çok uygunmuş. Benim doktor aşırı pahalı ya iki katı para alıyor resmen. 45 bin dedi. Özel hastaneye sordum 22 bin dedi. Bu kendi kliniği var diye sanırım yarı yarıya bölüşeceklerÖdemiyor muhtemelen @eelifeylull ün dediği gibi1-1.5 ay kadar önce sordum 13 müydü neydi cano biz doğurasıya 15 olur
45 bin doğum mu sadece? Çokmuş yavÇok uygunmuş. Benim doktor aşırı pahalı ya iki katı para alıyor resmen. 45 bin dedi. Özel hastaneye sordum 22 bin dedi. Bu kendi kliniği var diye sanırım yarı yarıya bölüşecekler
Bende şeker çıkmadı ama benim bebekte hep kilosu önden gitti kilolu bi bebek. Benim ki genetik sanırım. Seninki de birazı genetik olabilir aile de varsaDoğru diyorsun. Kafamı da o karıştırıyor. Görümcemin de şekeri yüksek gidiyordu hep çok dikkat etmesine rağmen. Üstelik o 70 kiloda hamile kalıp 86ds doğum yaptı ve doktor son ana kadar uyardı kilo ve şeker konusunda. 3 kilo doğdu bebeği 38+3te falan. Doğum kilolarını da 6 ayda verdi. Bebek de sağlıklı oldu maşallah. Yani en kötüsünü söyledi belki de biraz daha korkup dikkat etmem için.
Evet ama 100tl indirim kuponu varBen doktor gerekli görmeden önden almicam canıms fazla spesifik bişi değil mi
Bebekli arkadaşlarıma sordum, eninde sonunda alıyorsun dediler. Alıp kenara koyacağım sanırım. İndirimli baya şuan.Biri demişti bana niye o kadar kötü olacağını mı düşünüyorsun çocuğunun diye bende ne bileyim hastalıkta veriliyor ya dedim çok çok gerekli olursa veriliyor demişti ondan dolayı gerek olduğunda alırım dedim doktor önerisiyle
Maşallah o çok iyiymiş. 8 aylık oğlu olan arkadaşım şuan alıyor, lazım dedi, bilemedim. Gereksiz mı şimdiden almak, gerçi ilerde de zamlanacak. Ücretsiz izne çıkacağım. Belki o zaman almak bana daha zor gelebilir. Kız Bu arada kustum az önce ve öyle tanzikliydi ki klozetteki şu ağzıma girdi, karbonat ve sirkeyle gargara yaptım, ay başımıza gelenler yaaBen almıyorum canım 3.5 yaşında kuzenimin oğlu daha yeni ihtiyaç duydular
Taşınabilir olanlarda da güç sorunu var diyorlar. Kablolular daha güçlüymüş kuzum. Kafam karıştı ama şimdi indirim varken alıcam sanırım. İlerde fiyatı artınca ve ücretsiz izindeyken almak bana daha zor gelebilirAslında bebek küçük çocuk olan her evde olmasi gereken bisey. Fiyatları ilerde artar alayım diyosan alabilirsin tabiki eninde sonunda alacaksın çünkü küçük çocuğun varsa. Benim oğlum bı yaşına yakın tıkanmaya başlamıştı da hastanelik falan oldu o zaman anladım ne kadar önemli olduğunu. Kendileri küçük olduğundan ciğerleri de küçük hemen doluyo geniz akıntısı olduğu an. Ama doğumla beraber hemen kullanılacak bişey değil. Serum fizyolojik ile burnu ara ara açın diyolar ama ben cesaret edememiştim ilk bebiş olduğu için belki bu şekilde yaparsak daha geç kullanılan bişey olabilir. Alacaksan da taşınabilir olanlardan al freely mi öyle bı marka vardı diye hatırlıyorum iyi olan
Evet sadece doğum. Başka bi doktor var özel hastane de işte onu seçsem gitsem o hastaneyi aradım 22 dedi. Sen kendi doktorun seni doğurtacak ona rağmen 15 ödeyeceksin di mi. Benim doktor normal doğum ücretlerinin iki katını istiyor resmen dediğim gibi galiba yarı yarıya bölüşecekler45 bin doğum mu sadece? Çokmuş yav
Ameliyatı 3 yıl önce oldum. Rahim filmi geçen yıl çektirdim. Bu dediğin düzenleme o zaman yapılmışsa ceza alırlar evet.Bunlar artık şikayet edildiğinde ciddi cezası var diye biliyorum. Ki 7 bin liranın üzerindeki ödemelerin nakit yapılmaması konusunda bir düzenleme geldi sanırım. Avukat arkadaşlar daha iyi bilirler takip etmişlerdir belki ama usülsüz işlem bunlar direkt.
Yess kendi doktorum anam, doktora 21 verdim, hastaneye 15 toplam 36 hadi maks 40 olsun o civara denk geliyor yani benim hastane sürecim inşallah, ben doğum paketi bakarken hastanede de bu civarlardaydı doğum paketleri bizim burada. Sizde aşırıymışEvet sadece doğum. Başka bi doktor var özel hastane de işte onu seçsem gitsem o hastaneyi aradım 22 dedi. Sen kendi doktorun seni doğurtacak ona rağmen 15 ödeyeceksin di mi. Benim doktor normal doğum ücretlerinin iki katını istiyor resmen dediğim gibi galiba yarı yarıya bölüşecekler
Ben de dün gece kustum, mide asidim ağzıma öyle bi geldi ki bi de tahriş olmuş sıcak bi şey de içemiyorum acı çekerek kustum resmen. İğrenç yaa doğurana kadar kusma keyfiEvet ama 100tl indirim kuponu varşuan çok çekici
Bebekli arkadaşlarıma sordum, eninde sonunda alıyorsun dediler. Alıp kenara koyacağım sanırım. İndirimli baya şuan.
Maşallah o çok iyiymiş. 8 aylık oğlu olan arkadaşım şuan alıyor, lazım dedi, bilemedim. Gereksiz mı şimdiden almak, gerçi ilerde de zamlanacak. Ücretsiz izne çıkacağım. Belki o zaman almak bana daha zor gelebilir. Kız Bu arada kustum az önce ve öyle tanzikliydi ki klozetteki şu ağzıma girdi, karbonat ve sirkeyle gargara yaptım, ay başımıza gelenler yaahala da kötü midem. bugün turşu yaptım, çok yoruldum ondan sanırım, vücudum tepki verdi.
Taşınabilir olanlarda da güç sorunu var diyorlar. Kablolular daha güçlüymüş kuzum. Kafam karıştı ama şimdi indirim varken alıcam sanırım. İlerde fiyatı artınca ve ücretsiz izindeyken almak bana daha zor gelebilir