Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 75 41,2%
  • erkek

OY: 95 52,2%
  • ikiz kız

OY: 2 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,3%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    182
ben de kocama çok düşkünleştim geçen 1 gün İstanbul'a gitti diye ne yemek yiyebildim ne uyudum doğru düzgün. sanırım kaygılarımız yüzünden sürekli yanımızda olsun istiyoruz şu dönemde.

Çok iri bir bebek değil aslında, ben de kendisi gibi kabul etmezdim ilk etapta muhtemelen:) Çanakkaleden bir yakınım ctesi günü normal doğum yaptı 5-6 saat sürdü onun da oğlu 4 kilo doğdu. Ultrasonun yanılma payı da var. Kuzenimin oğluna da iri bebek dediler çocuk 3300 doğdu mesela

Ben de 19.haftadayım, hep kasıklarımda bebek. Daha küçükler o yüzden mi bilemedim

Kizlar emzirme egitimine katildigimi soylemistim emzik ve biberon olaylari icin cok aydinlatici oluyo kafamda netlesti hersey tavsiye ederim sizlerede. Ben asli guveninkine katildim instagrami var bakabilirsiniz. Bu egitimleri veren bi dolu kisi var bence katilin. Mesela bebek anneyi emzik olarak kullanmaz diyo. Ihtiyaci vardir size emmeye. Yada sutun gelip gelmedigi memede yara olmamasi icin yapilacaklar vs bisuru sey ogrendim. Gumus kapaklar almistim mesela bebek icin sakincali olabiliyormus o da. Bebekte metal birikmesi yapiyirmus. Daha bisuru sey ogrendim. Emzik icin bebegin 4. Haftasindan sonra baslayin diyo ve uykuya gecmesi icin kullanabilirsiniz dedi.

Anneyi emzik olarak kullanmak tabiri bana çok irite edici geliyor ya. Özellikle burada okuyorum 10-20 günlük anneler bile kullanıyor bunu. Çocuk hiç alışık olmadığı bi ortama geliyor, tek tanıdığı koku annesinin, çok normal değil mi sürekli emmek istemesi zaten

Tabir itici gelebilir ama çocuk 1 yaşındayken aç olmasa dahi devamlı memede olmak istiyor, ek gıdanın önüne geçiyor vs. Yoksa ilk aylarda zaten her istediğinde emzirmek gerekiyor

Evet katiloyorum kesinlikle kucaga alistirma emzik gibi kullanma tabirleri dogru degil bencede. Bebek neticede alismaya calisiyo dunyaya.

Tabir itici gelebilir ama çocuk 1 yaşındayken aç olmasa dahi devamlı memede olmak istiyor, ek gıdanın önüne geçiyor vs. Yoksa ilk aylarda zaten her istediğinde emzirmek gerekiyor
İleriki yaşlar için demiyorum ya daha geçen gün bebeğim 10 günlük beni emzik olarak kullanıyo diye konu açıldı

Tabi canım anne memesi bebek için sadece doyma aracı diil ki. Dünyaya adaptasyon sürecini de anneyi emerek gecirecek napıcak cocuk. İnsanlar ilginç cidden. Emzirmekten gocunmuyorum ben hiç ya ( cok da bayılmıyorum ama) yeter ki emsin bebiş

Ay benim ilk gebeliğim, bol keseden sallamiyim ama bana da gocunulacak bi şey gibi gelmiyor ya. İllaki zorluğu vardır ileriki dönemlerde ama hele ilk dönem önemli olan bebenin dünyaya alışmasıyken bundan vazgeçmeye çalışmak bana garip geliyor

Ben de şuna baktım sabah, çoğu gitmiş azı kalmış

bence emzirmek anneliğin en güzel yanlarından biri. evet acı verebiliyor, gece uykunun en tatlı yerinde defalarca uyanmak zor oluyor ama emzirirken gözleri kilitleniyor sizin gözlerinize ve çok savunmasız. o kadar güzel bi an ki tabi ben emzirmenin cılkını çıkarmıştım 26 ay emzirdim çok artık amuda kalkıp emiyordu. ayakları kafamda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…