- 28 Nisan 2023
- 391
- 141
- 29
Aynen öyle çok haklısın. Allahın dediği olur ya bir şey olacaksa pamuklara sarsakta olacak. İnşallah hepimiz için hayırlı sonuçlar olur"Zika virüsü, hamileliğin herhangi bir aşamasında tehlikeli olabilir; ancak özellikle ilk trimesterda (ilk 3 ay) enfeksiyon riski daha yüksektir."
bide herkeste aynı gözükecek değil. bizimde suan konan bı teshıs yok. bız neden olabılır dıye sordugumuzda doktorun dedıklerını arastırdıgımızda karsımıza cıkan bılgılerdı. yanı denk geldıgın sınegın tasıyıcılıugına baglı gebelık surecınde vudun tepkısıne bırcok degısken var yanı. korkma yanı bosu bosuna sımdı.
Bencede ilk 3 ayda enfeksiyonların etkililik oranı çok yüksek. ben hamileliğimin başında pantalonum olmasına rahmen popomdan 2 tane ısırıldım diye o gün ağlamıstım canım cok acıyor diye. ordan anımsadım bu durumu. hamilelik sürecimde nemlendirici krem komzetik ürünler bile kullanmamısken, herseye dikkat edip kurban eti yememişken vs... artık elimizde buna sebeb olacak cok az veri kalıyor(genetik değilse). bu da acıkcası suphelerımızı yogunlastırdı.
bi de herkeste aynı etk
Doktorlar hicbir zaman kesin konuşmuyor akademik bulgularda ilişki bilgisi yetersiz olduğu için genelde de doktorlar durumu yok sayıyor. suan ben durumu doktora sorsam belkı gülüp geçecek ilişkisi alaksı yok dıyecektır cogu emınım. zaten bu tarz bulgular test yapılıp teshıs konması gerek ondan sonra doktorlar tarafından kabul goruyor.
yani mesela az rastalan hastalıklarda bıle bırsey soyleyemıyorlar lıteraturde bılgı yoksa... doktor ıcın onemlı olan lıtaıturde gecen bılgı. bırsey yazmıyorsa kendı yorum yapıp bırsey soylemez