- 26 Şubat 2024
- 4.819
- 4.631
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ay inşallah tek duamız dileğimiz oHaklısın Türkiye’de hukuk sistemi hak arama sistemi biraz farklı gelişmiş özellikle özel sektör hep kendini koruma derdinde hep garanti oynuyor. Ama yine de hukuki bir sorun olursa uzakta olsak fikir almaktan çekinme. Avukatım ben. Seve seve yardımcı olurum fikir veririm. Önceliğimiz bebiş olsun tabi güzel haberlerini alalım bir hafta içinde.
benim de plesanta aşağıda ama rahim ağzını kapatmamış herhangibir kanama falan olmadı hiç. 34. haftamda tekrar detaylıya çağırdılar ona göre sanırım sezaryan gunu verecekler.Teşekkür ederim canım sana da geçmiş olsun evet seaha gittim detaylı için . 25 mm yazıyordu kendi doktorumda değer normal sıkıntı yok dedi . Sonra bugün kendi doktoruma kontrole gittim 25 mm bile yok tamamen kapamış dedi . Ama hiç çok şükür kanamam falan olmadı bunca zamana kadar . 28. Hafta da bakacağız duruma göre planlama yapacağız dedi . Umarım yukarı çıkar dert ettim biraz ama basitçe atlatırız inşallah
Öğrendik ki amniyosentezinde temiz gelmesi yeterli değilmiş. Konseye soruluyormus bebek yasamla bagdasır mı hayır derlerse karar sana kalıyor ama zaten kısa bi sürede ya da anne karnında bile yaşamını yitirebiliyormus. İnşallah güzel şeyler duyarız Amniyodan daha detaylı olan Array ve wes testi varmıs özel lablarda yapılan. Gideceğimiz hocaya soracagız hangisini önerirse tavsiyesiyle ona yöneleceğiz.canım şimdi okudum, aşırı üzüldüm.
Allah yardımcınız olsun inşallah her şey düzelir sonunda, amniyosentez temiz gelir.
dualarımdasın bebeğinle
Yani işte bu kadar konrtol sonrası tek biseyi bile söyleyip ya böyle bir durum var buna detaylı bakalım veya su hocaya su bolume görünmen gerekiyor deseydi belki daha önce bazı şeyleri öğrenmiş olacaktın...ne diyelim canım guvenerek gidiyoruz doktorlarimiza bizi aşan şeyler olduğu için.. inşallah en iyi en uzman kişiye denk gelirsin de seni doğru yönlendiren biri olur. Bence de bı daha gitme bu doktora gerek kalacak bişey yok başkası ne dese hmm evet doğru diyecek gececek demek ki..Bugun ense kalınlıgı yok dedi bize. Ama bugun bakarkende yetkin olmadıgını düşündük acıkcası. Cünkü böbreklerdekini tam bilemedim beni aşıyor dedi. Ve cogu teshisi soyleyip tek tek baktırdıgımızda her cümlenin basına sanki sonunda olabilir hep boyle ihtimalli cumleler vsrdı kendinden emin ve net değildi. Eşim sorguladı 30dakika sonunda hocam bu kadar şeyi bu zamana kadar bir tanesini bile nasıl görmediniz diye ben 20.haftadan sonra bakıyorum dedi. Bize tatmin edici gelmedi bu cevap sonra dedi belki dedi 3 damarı olması gerekirken 2 tane varmıs 1 tane damarının olmadıgını erkenden görmem gerekirdi görmemişim filan. Ama kardiyolıg 8.hafta kalp gelişimini tamamlıyor dedi. Yani simdiye kadar görmesi gerek. Ritminde bii sıkıntı yokmus ama kalbe direk baktıgında 7 tane farklı sıkıntı vardı en basitinden kalbinde 3 tane parlama vsr bunu da mı görmedin. Bagırsagında 2 parlama var. Kafatasında birşey varmı bunu damı görmedinnn yahuuuu. Bize hic mantıklı gelmedi aşırı detayları görmesin ama kaba taslak olan birşeyi görseydi 1 tanesini ya 1 tanesini sadece. Yok bizim icin bitti uzmanlıgına güvenimiz kalmadı acıkcası. Muayane bitincede recep hocanın görüşlerini benimle paylasın diyor Ne diye ? Burda dogum bile yapmayacagım seninle ne diye paylasacagım? Sen1 yorum bile yapmadın, sundugu hizmeti bedava verdi sanki. Bildiğimiz şeyleri sadece okeyledi. Ay yine sinirlenmeye başladım adama
uyku tulumu ilk cocugumda aldım saklıyorum hala oneririm zaten yorgan ortulmediği için cok iyi oluyor ben amazondan almıstım uzun kollu ama ilk doğar dogmaz giydirmemiştim o tarz seyleri sanki 1 yasına doğruydı diye hatırlıyorumUyku tulumu araştıran ya da almayı düşünen var mı? Owli uyku gurusu alayım diyorum ama birkaç yorumda boynu dar çocuğu sıkıyor yazmışlar kafam karıştı. Örtü/battaniye zaten örtmeyi düşünmüyorum boğulma riskine karşı
Doğumdan itibaren battaniye vs önerilmiyor kesinlikle, kafam karıştı benim de. Üşür vs diye değil evler zaten sıcak ama güvenlik açısından önemsiyorum. Hangi markaydı hatırlıyor musunuz?uyku tulumu ilk cocugumda aldım saklıyorum hala oneririm zaten yorgan ortulmediği için cok iyi oluyor ben amazondan almıstım uzun kollu ama ilk doğar dogmaz giydirmemiştim o tarz seyleri sanki 1 yasına doğruydı diye hatırlıyorum
Evet Plesenta daha aşağıda işte bi yukarı çıksa daha rahat edeceğiz . Çok şükür benimde bi ağrım sızım yok gayet iyi hissediyorum aslında. Umarım hiç kanama yaşamayız ya . Bugüne kadar çok rahat davranıyordum şimdi daha dikkat edeceğimbenim de plesanta aşağıda ama rahim ağzını kapatmamış herhangibir kanama falan olmadı hiç. 34. haftamda tekrar detaylıya çağırdılar ona göre sanırım sezaryan gunu verecekler.
yukarı cıkmaya baslamıs falan dedi ama kanama riskin de var dedi yani hiçbir rahatsızlık hissetmiyorum ama ben hatta bebek artık gobek deliğimin altında zaten bakarken oyle baktı iyice kasıklarımda değil artık ama pleaanta daha asagıda demekki
ben UK amazondan aldım bulursam atayım. evet ustune birsey ortulmuyor ama evin ısısı 22.nin altına dusmesin hiç yeni doğan tulumları var aslında ama tog lu değil onlardan soruyorsan evet giydirdim doğar doğmaz fermuarlı kalın penye ayaklı. ben bir bakayımDoğumdan itibaren battaniye vs önerilmiyor kesinlikle, kafam karıştı benim de. Üşür vs diye değil evler zaten sıcak ama güvenlik açısından önemsiyorum. Hangi markaydı hatırlıyor musunuz?
Diyebilirdi başımın üstünde yeri vardı. Devletteki detaylı bakan perinatolog ; devlette kalp doktoru olan arkadasına gönderdi. O da dedi hocam var o baksın emin olalım o da özele yönlendirdi. Ve biz o kadar memnun kaldık ki dogru yönlendirmeler için cok teşekkür ettik. Biz o doktoru günlerce haftalarca arastırsak belki yine bulamazdık. Emin olmak istediler ben doktorum diyip kibir gurur yapıp kendince emin olmaya claısmadı uzman arkadasının önerisini istedi. O doktorlar bizim icin o kadar değerli oldu ki anlatamam. Biz binlerce kez teşekkür ettik kendilerine. Yani sarılacaktım nerdeyse kalp doktoruna kendimi cok zor tuttum. Güzel bir çiçekle teşekkür ederiz işini gercekten düzgün yapan insanları onure etmek gerekildiğini dişünüyorum. Elimizden geldiğinceYani işte bu kadar konrtol sonrası tek biseyi bile söyleyip ya böyle bir durum var buna detaylı bakalım veya su hocaya su bolume görünmen gerekiyor deseydi belki daha önce bazı şeyleri öğrenmiş olacaktın...ne diyelim canım guvenerek gidiyoruz doktorlarimiza bizi aşan şeyler olduğu için.. inşallah en iyi en uzman kişiye denk gelirsin de seni doğru yönlendiren biri olur. Bence de bı daha gitme bu doktora gerek kalacak bişey yok başkası ne dese hmm evet doğru diyecek gececek demek ki..
Çok teşekkür ederimben UK amazondan aldım bulursam atayım. evet ustune birsey ortulmuyor ama evin ısısı 22.nin altına dusmesin hiç yeni doğan tulumları var aslında ama tog lu değil onlardan soruyorsan evet giydirdim doğar doğmaz fermuarlı kalın penye ayaklı. ben bir bakayım
aslında ben baktım da eski fotolara hep battaniyeye sarmısım bunlar gündüz uyuttugum resimleri biri sepet tarzı yatagında diğeri babybjornde. gece nasıldı hiç hatırlamıyorum ama toglu uyku tulumu giydirmiyordum onu biliyorum.Doğumdan itibaren battaniye vs önerilmiyor kesinlikle, kafam karıştı benim de. Üşür vs diye değil evler zaten sıcak ama güvenlik açısından önemsiyorum. Hangi markaydı hatırlıyor musunuz?
Yani yuh demek istiyorum gerçekten. Bazen eşime hak veriyorum böyle şeyler duyunca var ya. Ben bundan sonra hiçbir hastalıkta tek bir doktora görünmem bir şey var dese de yok dese de teyit ettiririm dediği kadar varmış. Bunca zaman gerçekten neye bakıyormuş muayenede ağzına burnuna mı? Her ay muayeneye gitmemizin amacı aylık gelişimini takip etmek değilse ne? Hadi 6 haftada 8 haftada görmedin de sonrakilerde de mi hiç şüphe duymadın? Kuzum bence şikayetçi olsan haklısın. Ya da en azından gir o hastanenin sitesine, doktorlar sitesine falan ve yorum yap o doktor hakkında. Başka insanların da canını yakmasın bu şekilde.Kızlar bugun kendi doktorumuz Prof.Dr.İzzet Şahin'e gittik. Veeee hayatımızın şokunu yaşadık.
Sabah aramıştım ve sıkıntılardan bahsetmiştim geleceğimizden haberimiz vardı. Geldiğimizde bankodan arattırdık. Giriş kaydı yaptırmamızı istedi. Kayıt açtırıp ücreti ödedik. Sıramız geldiğinde var mı bi sıkıntın dedi. Fiziksel sıkıntımın olmadıgını ama tatildeyken devlette detaylıyı yaptırdıgımı ve sıkıntılar cıktıgından bahsettim. Yazılan raporu sundum detaylıca okudu. Hadi gel muayane edelim dedi. Cd verecek misiniz dedim veririz dedi. Bende neden istediğimi acıkladım salı recep hasa randevumuz var elimizdeki tüm cdler belgeleri istedi dedim. Recep has hocanın ismini duyunca irkildi. Dedi detaylı bakmama gerek yok. Recep hocaya gidecekmişsiniz zaten. Dedim devlette bakılana güvenemedim sizin görüşünüzü merak ediyorum. Kalp icin 3 doktora gittim ondan eminiz ama ben diğer organları merak ediyorum dedim. Tamam bakalım ama cd vermem rapor yazmam dedi. Muayaneye girdim uzun uzun baktı. Kagıtta yazanları okumustu. Onları görmek icin baya ugrastı. Ben sürekli devlette konan teşhsiler hatırlattım. Bazılarından emin olamadı. Böbreklerde cift toplayıcıyı göremeyebilirdim benim uzmanlıgıma girmiyor gibi garip bir cümle kurdu. Diğer organlara bakarken evet Sanki var gibi emin olamıyorum gibi seylerde soyledi. Olabilir vs hep oyle yuvarlak cümleler kurdu. Baktı baktı en son yorum yapacagım dedi. Muayane bitince sıkıntılar var evet recep hoca yorum yapsın ben yorum yapmayayım dedi. E biz o zaman neden muayaneye geldik??? Bu hizmeti alamayacaksak??? Yorumunuz nedir bize boyle boyle diyorlar dedik. Ben yorum yapmayayım dedi. Dedim amniyosentez alacaklar ama cevremde kız arkadaslarım array ve wes testinden bahsettler bugun lablar ile görüştüm iki testin farkını bilmiyorum karar vermek icin bulgulara göre sizin kararınıza göre sekılleneceğimi soyledim. Testler arasındaki farkları anlatmadı dedi recep hoca hepsine karar verecek. Recep hocaya gidin. Bu sıkıntıları görseydim bende sizi daha uzman perinatologa yönlendirecektim. Sizde iyi bi doktor bulmussunuz kötü bi doktor olsaydı baska doktor önerip yönlendirirdim sizi. Kısacası hicbir yorum yapmadı. Eeee sen detaylı bakıyorsun ama neden baska perinatologa yönlendirme ihtiyacı duyuyorsun? Gercekten bazı cümleleriyle kafamızdan vurulmusa döndük. Resmen biz yalandan muayane olup cıkmış olduk. Eşimde bu doktora son gelişimiz bir daha bu doktora asla gelmiyoruz. Gerekirse recep hocaya her ay gideriz dedi. İyi ki sehir hastanesine gitmişsin biz bu doktora gelseydik hicbirşey göremeyip bize herşey yolunda diyecekti her ay dediği gibi dedi. Eşim konusmanın sonunda hocam bu kadar sıkıntıyı nasıl göremediniz simdiye kadar diye sordu ya görememem normal biz 20de detaylı bakıyoruz olabiliyor falan filan dedi. Bizim kafamızdaki soru işaretlerini gideremedi maalesef. Biz bu doktoru gözümüzde çok büyütmüşüz onu anladık. İyi ki tatile gitmişte biz şehir hastanesinde teşhisleri koydurmuşuz. İyi ki bugün de gitmişiz yetkinsizliğine de emin olmuş olduk. Kedi gibi oldu sesi icine kactı tüm muayane boyunca icinden icinden konustu ve bize gram acıklama yapamadı. Sorduklarımız havada kaldı. İlk defa doktorumuzu bu halde gördük. Cooooook üzüldük. Hayatımızın şoku oldu bize.
Oyy genelde battaniye kullanılıyor ama güvenlik konusunda bir tık pimpirikliyim galiba, yani yanındayken sıkıntı yok tabi ama yanında değilsem aklım kalabilir. Bir de yanımda 6-7 ay yatabilecek hem ona göre bir düzenleme yaptım hem yerim dar hem de öyle istiyorum. O yüzden gözüm arkada kalmasa daha iyi olur :) araştırayım birazaslında ben baktım da eski fotolara hep battaniyeye sarmısım bunlar gündüz uyuttugum resimleri biri sepet tarzı yatagında diğeri babybjornde. gece nasıldı hiç hatırlamıyorum ama toglu uyku tulumu giydirmiyordum onu biliyorum.
gozun hep ustundeydi ama evdeydim yaninda kontrol ediyordum surekli.
Sen de iyi ki varsın kuzucuk Ben de bu gruba buradaki arkadaşlıkları hiçbir şeye değişemiyorum cidden hamileliğinde bu kulübe katılıp aktif bir aya denk gelmeyen anne adayları çok şanssız benceBu grup sayesinde biz bugun dogru yerlere yöneldiğimizi anladık. Eşime hep diyordum KIZLAR KULUBUNDE takılıyorum kızzzzlar diye boyle evde heyecanlı heyecanlı konusuyordum. Kızzzlara söylücem ay bebişin kıyafeti gelmiş kızzzzlar diyordum evde. Eşim hep bana gülüyordu yaz yaz kızlara diyordu kızlar kulubunde mi takılıyorsun yine diyordu.
Bugun recep hoca konusunda da bircok sey yasadık @deniizzzzz ile aramızda özel kendi anlatmak isterse paylasabilir. Eşim çok minnettar oldu. Dün @serendipcem birçok testten bahsetti onları arastırdık. @veniveniveni ile de cok konustuk. Adını etiketlemeyi unuttugum bircok arkadas var kusuruma bakmasın herkes o kadar cok yardımcı oldu ki birçok konuda eşimede hep anlatıyorum. Eşim bugun siz kızlar neler yapıyorsunuz valla dedi. Dedim kızların gücü bu işte. Eşimde diyo biz erkekler bi b.ok yapamıyoruz onu anladım sizden sonra dedim bu kızların gücü işte dedim. Bu grup iyi ki var birbirimizi tanımasak bile herkes bi tanıdıgınmıs gibi yardım ediyor bildiklerini paylasıyor. herkes dua etti yaaaa neler neler hissediyorum anlatamam duygu patlamaları yasıyorum günlerdir. İyi ki varsınız KIZZZZZZLAAAARRR
Ahahahahah orange ya Benim kocam hasta kim ki elini sürer valla hasta adamı darp etmiş diye linç yerGel birlik olup yumruklayalım bizimkileri, outoffit e de uğrarız dönüşte
evet ben de oyleyim aslinda cok acemligime gelmis. bak ben 1 yasıdnan itibaren su 1. resimdekinden aldım tek farkı kolları uzun takılıp cıkarılandan. şimdi de 2. resimdeki gibi yeni doğana uygun sarılabilir battaniye kundak gordum aklıma yattı aslımdaOyy genelde battaniye kullanılıyor ama güvenlik konusunda bir tık pimpirikliyim galiba, yani yanındayken sıkıntı yok tabi ama yanında değilsem aklım kalabilir. Bir de yanımda 6-7 ay yatabilecek hem ona göre bir düzenleme yaptım hem yerim dar hem de öyle istiyorum. O yüzden gözüm arkada kalmasa daha iyi olur :) araştırayım biraz
Sen yine de çabuk koyverme bizim duyduğumuz kaçıncı özür kaçıncı sözVazgeçtim @meyveliruj3 geldi özür diledi, ben de tamam dedim. Adam da şaşkın ilk defa seni bu kadar erdemli gördüm diyor
Ay inanamıyorum yaaa Doktor'un da böylesi demek, yazıkKızlar bugun kendi doktorumuz Prof.Dr.İzzet Şahin'e gittik. Veeee hayatımızın şokunu yaşadık.
Sabah aramıştım ve sıkıntılardan bahsetmiştim geleceğimizden haberimiz vardı. Geldiğimizde bankodan arattırdık. Giriş kaydı yaptırmamızı istedi. Kayıt açtırıp ücreti ödedik. Sıramız geldiğinde var mı bi sıkıntın dedi. Fiziksel sıkıntımın olmadıgını ama tatildeyken devlette detaylıyı yaptırdıgımı ve sıkıntılar cıktıgından bahsettim. Yazılan raporu sundum detaylıca okudu. Hadi gel muayane edelim dedi. Cd verecek misiniz dedim veririz dedi. Bende neden istediğimi acıkladım salı recep hasa randevumuz var elimizdeki tüm cdler belgeleri istedi dedim. Recep has hocanın ismini duyunca irkildi. Dedi detaylı bakmama gerek yok. Recep hocaya gidecekmişsiniz zaten. Dedim devlette bakılana güvenemedim sizin görüşünüzü merak ediyorum. Kalp icin 3 doktora gittim ondan eminiz ama ben diğer organları merak ediyorum dedim. Tamam bakalım ama cd vermem rapor yazmam dedi. Muayaneye girdim uzun uzun baktı. Kagıtta yazanları okumustu. Onları görmek icin baya ugrastı. Ben sürekli devlette konan teşhsiler hatırlattım. Bazılarından emin olamadı. Böbreklerde cift toplayıcıyı göremeyebilirdim benim uzmanlıgıma girmiyor gibi garip bir cümle kurdu. Diğer organlara bakarken evet Sanki var gibi emin olamıyorum gibi seylerde soyledi. Olabilir vs hep oyle yuvarlak cümleler kurdu. Baktı baktı en son yorum yapacagım dedi. Muayane bitince sıkıntılar var evet recep hoca yorum yapsın ben yorum yapmayayım dedi. E biz o zaman neden muayaneye geldik??? Bu hizmeti alamayacaksak??? Yorumunuz nedir bize boyle boyle diyorlar dedik. Ben yorum yapmayayım dedi. Dedim amniyosentez alacaklar ama cevremde kız arkadaslarım array ve wes testinden bahsettler bugun lablar ile görüştüm iki testin farkını bilmiyorum karar vermek icin bulgulara göre sizin kararınıza göre sekılleneceğimi soyledim. Testler arasındaki farkları anlatmadı dedi recep hoca hepsine karar verecek. Recep hocaya gidin. Bu sıkıntıları görseydim bende sizi daha uzman perinatologa yönlendirecektim. Sizde iyi bi doktor bulmussunuz kötü bi doktor olsaydı baska doktor önerip yönlendirirdim sizi. Kısacası hicbir yorum yapmadı. Eeee sen detaylı bakıyorsun ama neden baska perinatologa yönlendirme ihtiyacı duyuyorsun? Gercekten bazı cümleleriyle kafamızdan vurulmusa döndük. Resmen biz yalandan muayane olup cıkmış olduk. Eşimde bu doktora son gelişimiz bir daha bu doktora asla gelmiyoruz. Gerekirse recep hocaya her ay gideriz dedi. İyi ki sehir hastanesine gitmişsin biz bu doktora gelseydik hicbirşey göremeyip bize herşey yolunda diyecekti her ay dediği gibi dedi. Eşim konusmanın sonunda hocam bu kadar sıkıntıyı nasıl göremediniz simdiye kadar diye sordu ya görememem normal biz 20de detaylı bakıyoruz olabiliyor falan filan dedi. Bizim kafamızdaki soru işaretlerini gideremedi maalesef. Biz bu doktoru gözümüzde çok büyütmüşüz onu anladık. İyi ki tatile gitmişte biz şehir hastanesinde teşhisleri koydurmuşuz. İyi ki bugün de gitmişiz yetkinsizliğine de emin olmuş olduk. Kedi gibi oldu sesi icine kactı tüm muayane boyunca icinden icinden konustu ve bize gram acıklama yapamadı. Sorduklarımız havada kaldı. İlk defa doktorumuzu bu halde gördük. Cooooook üzüldük. Hayatımızın şoku oldu bize.
Evet ben de uyku tulumu arıyorum. Owli alacağım büyük ihtimal ama togg ne alacağım bilmiyorum, son aylara bırakabilirim bunuUyku tulumu araştıran ya da almayı düşünen var mı? Owli uyku gurusu alayım diyorum ama birkaç yorumda boynu dar çocuğu sıkıyor yazmışlar kafam karıştı. Örtü/battaniye zaten örtmeyi düşünmüyorum boğulma riskine karşı