• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 83 40,1%
  • erkek

OY: 108 52,2%
  • ikiz kız

OY: 2 1,0%
  • ikiz erkek

OY: 3 1,4%
  • ikiz kız/erkek

OY: 8 3,9%
  • üçüz / çoğul

OY: 3 1,4%

• Ankete Katılan
    207
hepimize bebişlerimizle iyi seneler aralık annelerim 🎄🎉
E95F291A-5119-4BCD-B57D-86F289D380F3.jpeg

Anlarsın iyice ağırlaşmıştır kıyafetler küçük geliyordır ben tartıya çıkıp ölçüyordum tabi gramı gramına olmuyor ama yakın bir sonuç veriyor
Onu biz de bir kere yapmıştık sonra yapmadık canım dediğin gibi yanıltıcı sonuç veriyordur muhtemelen ama doğum kilosunun üstündeydi ondan eminiz. Evet kıyafetlerinin çoğu küçük geliyor şimdiden ama daha çok boydan küçülmüş gibiler 🥹

Sevgili anneler.. bebislerimiz ile ilk yeni yıla girişimiz 🥰🤗 Onlar gün gün büyürken bizlerde deneyimli anneler oluyoruz. Hepimiz için herhalde bu yıl baş taçı olacak çünkü Anne olduğumuz yıl.. 2025 de en başta sevdikleriniz ve aileniz ile birlikte sağlıklı, huzurlu, sevgi dolu, maddi sıkıntısı olmadan herşeyin gönlünüzce olduğu bir yıl olur.. 🥳🙏🏼🍀 Hoş gelsin 2025..

Saygılarımla;
Aslı Deniz'in annesi.. 🤗

Annemler gitti canım cumartesi sabah. 3 gündür kendi halimizeyiz ama eşim evdeydi onların iş yeri tatil verdi. Tam anlamıyla yalnız kalmış sayılmam. Çok zor değildi aslında ama yine de destek olması daha güzel tabi. Gündüz uykusu uyuyamadım mesela. Çünkü hep bebek uyanıkken uykum geldi o uyurken uyuyamadım. İşte annemler buradayken emziriyordum uykum varsa direkt gidip uyuyordum bebeği verip. Şimdiyse bebeği uyut altını temizle karnını doyur falan derken benim uykum kaçıyor bu biraz yoruyor.
Yarın da benimkiler gidiyor. Merakla bekliyorum başıma gelecekleri. Sanırım buna stres olmaktan sütüm azaldı ya. Solgarı da aldım, içmeye başladım.

Solgardan süt konusunda fayda görenler yazabilir mi? Sütüm baya azaldı ya 😢 bebeğim doymuyor, mama veriyorum, halbuki sütüm olmazsa mama vericem diye kendimi hazırlamıştım ama deli gibi mama vermemeye çalışıyorum. Gene terelelliyim 😢 dereotu yedim bugün. Bestlak, anne çayı, elenatal, solgar, kayısı kompostası, hurma, incir, bol su tüm tuşlara basıyorum, zehirlenicem yakında.

Yarın da benimkiler gidiyor. Merakla bekliyorum başıma gelecekleri. Sanırım buna stres olmaktan sütüm azaldı ya. Solgarı da aldım, içmeye başladım.

Solgardan süt konusunda fayda görenler yazabilir mi? Sütüm baya azaldı ya 😢 bebeğim doymuyor, mama veriyorum, halbuki sütüm olmazsa mama vericem diye kendimi hazırlamıştım ama deli gibi mama vermemeye çalışıyorum. Gene terelelliyim 😢 dereotu yedim bugün. Bestlak, anne çayı, elenatal, solgar, kayısı kompostası, hurma, incir, bol su tüm tuşlara basıyorum, zehirlenicem yakında.
sutun olmadigini nasil anladin canim? bir de kimseyi kizdirmak degil niyetim burda ama sutun geri gitmemesi icin onemli kriter aslinda mama vermemek. hem mama hem meme bir sure sonra mamaya donuyor cunku sut icin ne kadar talep o kadar uretim. ilk dogumumda bana bunu emzirme hemsiresi ve doktor kac kez soyledi ama benim esim sut az diye mamaya baslatmisti oglumu 5. ay gibi ek gida da isin isine girince zamanla meme yerini biberone ve sonrada ek gidaya birakti tamamen

Son düzenleme:
sutun olmadigini nasil anladin canim? bir de kimseyi kizdirmak neyim niyetim burda ama sutun geri gitmemesi icin onemli kriter aslinda mama vermemek. hem mama hem meme bir sure sonra mamaya donuyor cunku sut icin ne kadar talep o kadar uretim. ilk dogumumda bana bunu emzirme hemsiresi ve doktor kac kez soyledi ama benim esim sut az diye mamaya baslatmisti oglumu 5. ay gibi ek gida da isin isine girince zamanla meme yerini biberone ve sonrada ek gidaya birakti tamamen
Canım 5-6 saat aralıksız emmeye başladı ve çişi turuncuya döndü, memelerim söndü.. Dedim yetmiyor heralde, sonra sağdım ve iki memeden 10 ml anca çıktı. Bir gün hiç uyuyamadım ve çok ağladım, o gün azaldı, tesadüf mü bilmiyorum. Doktor da bana bol bol emzir, emzirmenin üstüne doymazsa mama ver demişti. Bugün çişli bezi yoktu, panikten üç kere mama verdim canımm ya 😢😢 napıcamı şaşırdım yeminlen.

Bu 3. Bebegm.3unuedr küvet kullanmadık duşta sıcak suyun altında eşim yikadi hep. Tshrt giyiyor gogsune bebeği yatırıyor tepeden su akiyor önce sırtını sabunla durula sonra önünü sabunla durula en son koluna yatırıp kafasi yıkanıyor ve sarmalayip bana veriyor. 4 aylıktan sonra falan birqz beli doğrulunca bende aynı şekilde yıkıyorum eşimden devralip😂yürümeye bqsladigi gibi de ayakta dikiliyorlar oyle yıkayıp çıkarıyoruz sırayla. Tabure küvet kova hcbrsey kullanmadık yillardir😅 doğdu doğalı hepsi her gece duş alıp oyle uyurlar yaz kış farketmez .duşsuz pijama giyip yatağa girmişlikleri yok daha
Küvet var arada küvette yikiyoz bizde eşim girerse ilk önce duşunu aliyo banyo iyice isiniyo sonra çamaşırıNi giyiyo yikiyo ben girersemde o şekilde hemen alıp giydiriyoz 😂😂kolay oluyo hatta diğer ikisi yaz bebesiydi lavabom genisti orda yikiyodum ben kendim 😂

Bu 3. Bebegm.3unuedr küvet kullanmadık duşta sıcak suyun altında eşim yikadi hep. Tshrt giyiyor gogsune bebeği yatırıyor tepeden su akiyor önce sırtını sabunla durula sonra önünü sabunla durula en son koluna yatırıp kafasi yıkanıyor ve sarmalayip bana veriyor. 4 aylıktan sonra falan birqz beli doğrulunca bende aynı şekilde yıkıyorum eşimden devralip😂yürümeye bqsladigi gibi de ayakta dikiliyorlar oyle yıkayıp çıkarıyoruz sırayla. Tabure küvet kova hcbrsey kullanmadık yillardir😅 doğdu doğalı hepsi her gece duş alıp oyle uyurlar yaz kış farketmez .duşsuz pijama giyip yatağa girmişlikleri yok daha
Maşallah kız her gün iyi uğraşıyorsunuz. Ben kendi dişimi fırçalarsam şükrediyorum

Bende Solgar aldım ama henüz kullanmaya başlamadım Kumraladamavituna1 Kumraladamavituna1 tavsiyesi üzerine aldım. Evet yorumları çok merak ediyordum. Bestlak , dereotu bende de var ama ben mama takviyesi + meme ile ilerliyorum. İlk doğduğunda 3.920 kilosu hastaneden çıkarken 3.620 ye düştü 5. Gün kontrol de 3.495 düşünce mamaya başladım 17. Günde de 3.850 ilk ay kontrolünde ise 4.500 olduğunu öğrendik dün. Ama o süreçte stres oldum bende hatta emzirme danışmanı tutsam mi diye düşünüyorum. Lansinoh tekli olan makineyi internetten sipariş ettim o da şansıma bozuk çıktı. Bu cihazı öneren çok olmuş bende kim makine de benim modumu dusurdu.mamayı bırakmak istiyorum ama kilo kaybı sebepli cesaret edemiyorum birde çok sağlıklı beslenemiyorum. 🥴 Beslenmek ve uyku çok önemli diyorlar. Ayyyy içimi döktüm resmen.. birde aç bu aranıyor kelimesinden nefret ettim Allah'tan kilo aldıgini gördüm de bir nefes aldım. Sabırla okuyan herkese teşekkürler 🙏🏼 🥰

Ben de ilk annemin gittiği gün fark ettim. Gerçekten çok üzülmüştüm o gün bir de yoruldum, uykusuzdum derken resmen süt çıkmıyordu memeden sanki ama bebeğin çişini kakasını takip ettim her zamanki gibiydi takılmamaya çalıştım o duruma. Yine de günde bir kez Bestlak ben de içmeye başladım. Ben sütün gelmesinin 3 sırrı olduğunu düşünüyorum: emzirmek/uyumak/su içmek. Hatta su bile zorla içmeye gerek yok bence vücudun talep ettiği kadar yeterli. Kimsenin motivasyonunu kırmak istemiyorum da Bestlakmış malt içeceklermiş hikaye sanki.. Sırf para verip aldık diye içiyorum 😂 Zaten tonla parayı çöpe attım meme uçlarını iyileştiricem diye en azından onları çöp etmeyeyim 😂

Canım 5-6 saat aralıksız emmeye başladı ve çişi turuncuya döndü, memelerim söndü.. Dedim yetmiyor heralde, sonra sağdım ve iki memeden 10 ml anca çıktı. Bir gün hiç uyuyamadım ve çok ağladım, o gün azaldı, tesadüf mü bilmiyorum. Doktor da bana bol bol emzir, emzirmenin üstüne doymazsa mama ver demişti. Bugün çişli bezi yoktu, panikten üç kere mama verdim canımm ya 😢😢 napıcamı şaşırdım yeminlen.
senin psikolojin de cok onemli mama zehir degil sonucta cok da iyi bir besin kaynagi sadece mamayla bile besleyebilirsin bebegini. zaten 6 ay sonra ek gidaya gecince meme ister istemez geriliyor. emzirmek istiyorsan ozellikle o zaman kendi deneyimimle soylersem uyku iyi geliyor iyi beslenme stressiz gun gecirme ve takviyeler. solgar kullaniyorum ben bir de milk tea siparis ettim sutu artirir gazi azaltir diye.
hic sagim yapmadim moralimi bozmak istemedim bebege yetiyor diye dusuniyorum duzenli kilo aliyor cisi kakasi iyi diye
sen bol su ic bir de uyumaya calis diyecegim ama bebek mi uyumuyor gece hic? ya da gun ici o uyuyunca islerin mi oluyor?

Sen cidden panik olmussun öncelikle uykusuzluktan gelmeme durumu olabilir bi guzel dinlenip, sağlıklı beslenip denemek lazım öncelikle sen annesin ve çocuğun için en iyisini bilmediğini düşünebilirsin ama hislerin ile en doğrusunu yapacaksın buna tüm kalbimle inan lütfen edahandro edahandro

Kızlar bebeğimin sarı kakasında beyaz pütürler var neden olur? Bugün üç kez mama verdim. Ondan mı? Sindiremedi mi??

Baştan başlayın Edoşum bence 🌸. Biraz mama vermemeyi dene ama sürekli emzir. O talep etsin ki hormonlar süt üretimini tetiklesin. Zaten tüm tuşlara basıyorum diyorsun geriye bir tek aktif emzirmek kalıyor. Şeyda’nın dediği gibi bunun sırrı mama vermemekte bence de, mama verdiğinde karnı toksa memede sadece vakit geçiriyor olabilir. Bir emzirme danışmanı ile de görüşebilirsin hala hiç geç değil yalnız anne sütü için 🙏 Benim de inan memelerim yumuşacık oldu ve kopuyor acıdan, zıplayarak emziriyorum adeta ama bezlerini takip ediyorum bakıyorum iyi, takılmıyorum süt az mı çok mu kısmına.. Mama versem hem benim kolayıma gelebilir hem o alışabilir diye eve bile sokmamaya çalışıyorum.

Kızlar bebeğimin sarı kakasında beyaz pütürler var neden olur? Bugün üç kez mama verdim. Ondan mı? Sindiremedi mi??
İlkadimlar uygulamasını kullanıyor musun? Orada bir uygulama var dışkısının resmini çekip analiz ediyor uygulamada aşağıda asistan sekmesinde kaka testi adımında tavsiye ederim.

Eklentiler

• Screenshot_2025-01-01-00-20-15-921_com.nutricia.ilkadimlarim.jpg
    Screenshot_2025-01-01-00-20-15-921_com.nutricia.ilkadimlarim.jpg
    47 KB · Görüntüleme: 16
  • Screenshot_2025-01-01-00-20-07-863-edit_com.nutricia.ilkadimlarim.jpg
    Screenshot_2025-01-01-00-20-07-863-edit_com.nutricia.ilkadimlarim.jpg
    56,4 KB · Görüntüleme: 13
Back
X