• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 83 40,1%
  • erkek

OY: 108 52,2%
  • ikiz kız

OY: 2 1,0%
  • ikiz erkek

OY: 3 1,4%
  • ikiz kız/erkek

OY: 8 3,9%
  • üçüz / çoğul

OY: 3 1,4%

• Ankete Katılan
    207
Uyku tulumu kullanan var mı? Kaç günlükken kullanmaya başladınız? Lazım mı?

Evde Sallamalı beşik var. Kurulu değil. Kursam mı ki? Bebek uyumuyor ya. Öneriyor musunuz gızlar? Sözde bebeği sallamadan büyütücektim tiiiiiiiii
Kundak tulumlardan almıştım ben 1 tog ama küçük oldu hiç kullanamadım.

Biz de sallamıyoruz canım bilmiyorum ona alıştırmak da ekstra iş çıkarır mı.. benim kuzenim o kadar alışıktı ki sallanmaya bıraktıkları an uyanıyordu. Aşırı zor geçti bebekliği amcamlar açısından. Sallasanız bile kısa kısa tutmak lazım o süreleri bence sanki.

Ben pilates topunda alıyorum yüzünü dayıyorum göğsüme ayakları aşağı gelecek şekilde zıplatıyorum onunla öyle çabuk uykuya geçiyor bizimki gaz olduğu için iyi geliyor ona yukarı aşağı şekilde sallanıyor yani onun haricinde poposuna pat pat yapıyoruz
Aaaa pilates topunda olmak çok mantıklıymış doğumdan sonra unutmuşum onu direkt deneyelim bazen 🥰

kucaginda nasil uyutuyorsun uykuya dalinca kucagindan dusmezmi kolundan
Valla ilginç bir sekilde düşmüyor put gibi uyuyorum bir kere asagı dogru sallanmış kafası kolum gevsemiş heralde ama uyanmamış ben uyandım farkettim. ondan sonra o tarafıma yanıma yastık koydun kafası boşluga düşmesin diye

Dün bizimki de 11den 3e kadar uyumadı daha doğrusu kucakta uyudu bıraktık uyandı bunu 2-3 kez yaptı en son 3te bayıldı artık herhalde tabi biz de öyle. Sonra 6da 9da uyandı neyse ki onlarda emdi ve hemen geri uyudu. Hatta saat 10 gibi uyandı gördüm beşikte uyanık olduğunu 1 saat kendi kendine takıldı öyle sesler çıkararak etrafı izleyerek. Normalde uyanır uyanmaz bir aksiyon almazsak ağlardı sanırım bugün küçük bir büyüme atağı yaptık.
Geceleri sütüm kalmıyormuş gibi hisseder oldum ya sık sık emmek istediği için. Memelerim de yumuşuyor. Annem gitti gideli uykumu hiç alamıyorum. Ondan mı oluyor nedir..
3 saat aralıksız uyku yenidogan için büyük nimet valla canım kıymetini bilin maşallah diyim☺️☺️öyle uzun uzun uyusa kaç saat ugrasmaya da razıyım yani😂aralıklı da olsa 6 saat totalde uyuduysam eger bebekliyken kendimi cok uyumuş sayıyorum ben ve baya dinç oluyorum😃
Memeler de sana oyle geliyordur ya boş degildir yumuşasa da baya süt oluyor yine.

Bizim kaloriferler kapalı, ısıtıcıyı açıp bi odaya geçtik. Yere battaniye atmıştım, sıcaktan ben orda bayılmışım taş gibi zeminde, bebo beşiğinde bayılmış alarmı falan da kapamışım devamı yok bende fjfj

kizlar bebek gelisimo ve ayak haftalari icin kullandiginiz app var mi?
Harika haftalar canım benim kullandığım ama ücretli
Dün bizimki de 11den 3e kadar uyumadı daha doğrusu kucakta uyudu bıraktık uyandı bunu 2-3 kez yaptı en son 3te bayıldı artık herhalde tabi biz de öyle. Sonra 6da 9da uyandı neyse ki onlarda emdi ve hemen geri uyudu. Hatta saat 10 gibi uyandı gördüm beşikte uyanık olduğunu 1 saat kendi kendine takıldı öyle sesler çıkararak etrafı izleyerek. Normalde uyanır uyanmaz bir aksiyon almazsak ağlardı sanırım bugün küçük bir büyüme atağı yaptık.
Geceleri sütüm kalmıyormuş gibi hisseder oldum ya sık sık emmek istediği için. Memelerim de yumuşuyor. Annem gitti gideli uykumu hiç alamıyorum. Ondan mı oluyor nedir..
Annenler gitti mi canım Yalnız mısın nasıl oluyor çişe nasıl gittin
Bebiş kucakta uyuyor bu ara diye böyle alıştırma gece gündüz senle uyumak ister diyor kv. Yav velev ki isteyecek sanane be kadın
4. Trimester yav, ama bana da diyorlar. Bence bunu duymayan lohusanın ailesi cindir, hepsi diyor bee

3 saat aralıksız uyku yenidogan için büyük nimet valla canım kıymetini bilin maşallah diyim☺️☺️öyle uzun uzun uyusa kaç saat ugrasmaya da razıyım yani😂aralıklı da olsa 6 saat totalde uyuduysam eger bebekliyken kendimi cok uyumuş sayıyorum ben ve baya dinç oluyorum😃
Memeler de sana oyle geliyordur ya boş degildir yumuşasa da baya süt oluyor yine.
Uyuyor maşallah ya gündüz daha uzun uyuduğu da oluyor ama aralarda acıkıyor uyanıyor emiyor devam ediyor 10-15 dk mola verip. Gece uykusuna geçmemiz biraz sıkıntılı işte. Bugün 10 gibi kendim uyandıracağım banyo falan yaptıralım doyuralım yılbaşına beraber girelim sonra uyusun diye bir düşüncemiz var 😂

Memeler konusunda arkadaşım da aynısını dedi inşallah öyledir ya. Ne bileyim saat başı emmek isteyince o ara herhalde süt yok doymadı açlığından uyandı dedim sürekli. Ama bez sayıları normal bilemedim.

Uyuyor maşallah ya gündüz daha uzun uyuduğu da oluyor ama aralarda acıkıyor uyanıyor emiyor devam ediyor 10-15 dk mola verip. Gece uykusuna geçmemiz biraz sıkıntılı işte. Bugün 10 gibi kendim uyandıracağım banyo falan yaptıralım doyuralım yılbaşına beraber girelim sonra uyusun diye bir düşüncemiz var 😂

Memeler konusunda arkadaşım da aynısını dedi inşallah öyledir ya. Ne bileyim saat başı emmek isteyince o ara herhalde süt yok doymadı açlığından uyandı dedim sürekli. Ama bez sayıları normal bilemedim.
Anam benimki de bugün full memedeydi. 2 saate kuruyorum alarmı bakıyorum yarım saat sonra mızırdanıyor alıyorum emiyor. Eşim de mama verelim doymuyor demek ki dedi dedim git başımdan tokatlarım. Memenin yumuşaması süt olmadığı anlamına gelmiyomuş o ilk baştaki sertlik devam etmezmiş zaten

Harika haftalar canım benim kullandığım ama ücretli

Annenler gitti mi canım Yalnız mısın nasıl oluyor çişe nasıl gittin

4. Trimester yav, ama bana da diyorlar. Bence bunu duymayan lohusanın ailesi cindir, hepsi diyor bee
Annemler gitti canım cumartesi sabah. 3 gündür kendi halimizeyiz ama eşim evdeydi onların iş yeri tatil verdi. Tam anlamıyla yalnız kalmış sayılmam. Çok zor değildi aslında ama yine de destek olması daha güzel tabi. Gündüz uykusu uyuyamadım mesela. Çünkü hep bebek uyanıkken uykum geldi o uyurken uyuyamadım. İşte annemler buradayken emziriyordum uykum varsa direkt gidip uyuyordum bebeği verip. Şimdiyse bebeği uyut altını temizle karnını doyur falan derken benim uykum kaçıyor bu biraz yoruyor.

Anam benimki de bugün full memedeydi. 2 saate kuruyorum alarmı bakıyorum yarım saat sonra mızırdanıyor alıyorum emiyor. Eşim de mama verelim doymuyor demek ki dedi dedim git başımdan tokatlarım. Memenin yumuşaması süt olmadığı anlamına gelmiyomuş o ilk baştaki sertlik devam etmezmiş zaten
İşte bizimki de akşam ondan sonra yapıyor onu. Bak şimdi maşallah saatlerdir uyuyor sadece emmek için uyanıyor. Saat 10 gibi bir ayıkır artık bir daha kaçta yatarsa. Yani gündüzle de geceyle de derdimiz yok ama akşamdan geceye geçiş biraz sıkıntılı.
Memeler konusu da inşallah dediğin gibidir çok mızmızlanınca ben direkt aç mı acaba diye düşündüm :(

5 gün göz damlası kullanırken gözü süperdi damla bitti bizimki yine çapaklanıyor ya. Göz masajı da yapıyorum pınarlarına ama neden açılmadı tıkanıklık :(

Şimdiden yazayım, aklımda kalmasın 🥰

Hepimize yavrularımızla, büyüyen ailelerimizle sağlık ve neşe dolu, maddi manevi bolluk bereket içinde çok güzel bir yıl diliyorum canım kızlar 🩷 Kısmetlerimiz niyetlerimizden, dualarımızdan bol olsun. Haber beklediğimiz her yerden güzel haberler alalım. Ferahlık içinde bir sonraki yıla, yavrularımızın 1. yaş günlerine ulaşalım 🙏🏻🩷 Hepinize sarılıyorum, öpüyorum 🫂🤍😘 Sizlerle bu yılı paylaşmak çok güzeldi, önümüz daha da güzel yıllarla dolu olsun 🙏🏻🩷

Dün benimkide 4 e kadar uyumadıydı 15 dk da bir meme istedi artık bitti yok diyordun ama her seferinde ağzının kenarında süt görüyordum demkki oluyor gerçekten

Şimdiden yazayım, aklımda kalmasın 🥰

Hepimize yavrularımızla, büyüyen ailelerimizle sağlık ve neşe dolu, maddi manevi bolluk bereket içinde çok güzel bir yıl diliyorum canım kızlar 🩷 Kısmetlerimiz niyetlerimizden, dualarımızdan bol olsun. Haber beklediğimiz her yerden güzel haberler alalım. Ferahlık içinde bir sonraki yıla, yavrularımızın 1. yaş günlerine ulaşalım 🙏🏻🩷 Hepinize sarılıyorum, öpüyorum 🫂🤍😘 Sizlerle bu yılı paylaşmak çok güzeldi, önümüz daha da güzel yıllarla dolu olsun 🙏🏻🩷
2024 en guzel hediyeyi verdi bize ❤️❤️ ben de 2025in herkese kalbinden geceni vermesini dilerim 🥳

kizlar dogum oncesi kilonuza donebildiniz mi? ben 54te takildim kaldim su an 63dum doguma giderken. hamilelik oncesi de 48. once hizla 54e dustum sonra orda sabit kaldim kac gundur.

Canım kalbini ferah tut. Bişey olduğunu sanmıyorum. Eskileri düşünsene sırtlarına bağlarlarmış çocukları her işlerini yaparlarmış eğildi kalktı diye düşünmeden. Daha yenilere gelirsek bi önceki nesil hunharca ayağında sallıyordu bizi bişey olmadı 😄 sen yine doktora sormak istersen sor, için rahat etsin. Ama bişey olmamıştır.
Doğru diyorsunuz bir an kafa geriye düşünce ani bir şekilde çok üzüldüm. Eşim de bir şey olmaz diyo ama biraz takip edeyim en iyisi 🙏

Evhamlanma canım bizim annelerimiz ayaklarında beynimiz krema olana kadar sallıyorduda bir şey olmuyordu öyle bir hareketle olmaz seninki atak dönemindedir ondan değişiyordur uyku süresi
Evet doğru aslında bir anda olunca kötü hissettim. Biraz takip edeyim uykusunu vs 🙏

Back
X