- 21 Haziran 2023
- 340
- 423
- 23
Doğru bir sürü şey diyorlar, haklısınYa herkes bisey diyorya.kafam karışıyor. Aşılara guven yok.seker yuklemesi sakn yaotirmayin diyor mesela canan karatay
Benim kızkardeşim öyleydi ama onun şeker yüklemesi yüksek çıkmıştı ve diyete başlamıştı..idrarındaki enfeksiyondan dolayı protein kaçağı olabilir ama bebeğin suyunu etkiler mi acabaİyi akşamlar herkese
Dün kontrolüm vardı bebeğin suyu fazla çıktı. Bugün şeker yüklemesi yapıldı ondan olabiliyormuş ama şeker de temiz çıktı. Başına böyle bişey gelen ya da duyan var mı ?
İdrarımda yüksek enfeksiyon ve protein kaçağı da varmış
Tetanoz yaptırdım ben..5 yıl önce aşı olmuştum o yüzden tek doz yapıldım..şekerim zaten var insülin kullanıyorum ama olmasaydı mutlaka yaptırırdım veya farklı testler de var onları yaptırırdım..şeker önemli çünküSeker yuklemesi ve tetanoz asisi hakkinda ne dusunuyorsunuz.yaptirdinizmi ya da yaptircakmisiniz
Bende de var taşikardi..ama bana rahimi besleyen damarlarda akım azlığı var dedi..sadece coraspin kullanıyordum iğneye de başla dedi..ilerledikçe rahim beslenmez dolayısıyla bebek beslenmez dedi, iğneye de başladım tekrarBana da detaylı ultrasonda doktor sende taşikardi var rahimde ki damarları dinledim çok hızlı atıyor nabzın dedi. Ne yapabilirim hiç bilmiyorum nabzım hep yüksek
Katılıyorum birde ailede de genetik varsa ki genelde tavsiye ediyorlar önlem amaçlı ve benim kardeşlerim, annem ve babam hepsi raporlu şeker hastasıTetanoz yaptırdım ben..5 yıl önce aşı olmuştum o yüzden tek doz yapıldım..şekerim zaten var insülin kullanıyorum ama olmasaydı mutlaka yaptırırdım veya farklı testler de var onları yaptırırdım..şeker önemli çünkü
Kesinlikle tansiyon önemli..ben ilaç kullanıyorum, sürekli ölçüyorum tansiyonumuBen de de yoktu, bu durumdan dolayı hemen internetten uygun fiyata sipariş ettim çok şükür 2-3 güne elime ulaştı. Tavsiye ederim canım bu zamana kadar temkinli davrandık. Takip etmekte fayda var.
Aslında canan Karatay bir kardiyoloji uzmanı bilmesi gerekiyor...sendeki şeker tespit edilmezse bebeğin kalbinde kardiyomegali denen şey oluşabiliyor..o yüzden ben halen her öğün yemekten önce ve yemekten 1 saat sonra şekerimi ölçüp hafta hafta endokrine gösteriyorum ve insülin dozunu ayarlıyoruz..bebeğim zarar görmesin diye herşey..sen de iyi düşün canım..Şekeri tespit etmenin başka yolları da var doktorunla konuş o sana bir şey önerir ama mutlaka gebelik şekerinin olup olmadığı tespit edilmeliYa herkes bisey diyorya.kafam karışıyor. Aşılara guven yok.seker yuklemesi sakn yaotirmayin diyor mesela canan karatay
Canım benim de sol rahimi besleyen damar direnç gösteriyormuş, detaylı ultrasonda doktor dedi unutmuştum onu bak, dediğin iyi olduBende de var taşikardi..ama bana rahimi besleyen damarlarda akım azlığı var dedi..sadece coraspin kullanıyordum iğneye de başla dedi..ilerledikçe rahim beslenmez dolayısıyla bebek beslenmez dedi, iğneye de başladım tekrar
Geçmiş olsun canım yaa dikkat et tansiyonuna..ben kullanıyorum ilaç ve bebeğimin büyümesini etkilemedi 1 hafta önden gidiyor..normal sınırlarda tutmak önemliCanım çok geçmiş olsun bende de bugün tansiyon 16’lara çıkınca hastaneye gittik, protein kaçağından şüphelendiler. Çünkü bebek bir hafta geriden geldiği için ona bağladılar, kilosu biraz azmış normalde 22 haftalık olması gerekliyken 21 gözüküyor yani belki protein kaçağı olabilir deyip bugün test verdim, çok şükür temiz çıktı, diğer her şeyde normal şükür lakin tansiyonu sürekli ölçüp, takip etmemi istedi eğer tansiyon yüksek bir şekilde devam ederse, ilaca başlamamı lakin ilacın da bebeğin büyümesini etkileyebileceğini söyledi tabii bir ihtimal, şu anlık akışına bıraktık her şey bugün yaşandıçevremdeki birkaç arkadaşımla istişare ettim, bir hafta geriden gelme durumunun normal bir durum olduğunu öğrendim, doktor ara daha çok açılırsa en kötüsü biraz zayıf doğar dedi. Önemli olan sağlıklı olması, bu yüzden güzel düşünüp güzele yoracağız dedik. Protein kaçağı olsaydı ne yapmak gerekliydi diye sormuştum, bol su içmek ve bir şey daha demişti de hatırlamıyorum. O yüzden sen o güzel canını sıkma canım, en azından protein kaçağını erkenden farkına varmaları iyi olmuş. Peki nasıl bir yol izleyeceksiniz? Doktor bahsetti mi?
Kesinlikle doğru..benim de öyle ve bende de daha 10.haftada açlık kan şekerim yüksek çıktıKatılıyorum birde ailede de genetik varsa ki genelde tavsiye ediyorlar önlem amaçlı ve benim kardeşlerim, annem ve babam hepsi raporlu şeker hastasıbu yüzden ne olur ne olmaz diye yaptırmayı düşünüyorum.
Ben de geçen çarşamba günü ayrıntılı yaptırdım ama 24.haftada tekrar bakacak..iyi ki erken baktı benim sağ ve sol aynı şekilde..erkenden önlem almakta fayda var..kızın yüzünü göstermiyor naz yapıyor annesiCanım benim de sol rahimi besleyen damar direnç gösteriyormuş, detaylı ultrasonda doktor dedi unutmuştum onu bak, dediğin iyi olducoraspin önerdi. Ben de kan sulandırıcı kullanıyorum zaten dedim. Ona rağmen böyleyse coraspin de kullanmalısın dedi. Perşembe tekrar gideceğiz, bizim kız 5 saat boyunca yüzünü göstermedi 5 kez ultrasona girdik, yüz üstü yatar pozisyonda ellerini yumruk yapmış vaziyette yüzünü kapamış inat etti. Bugün tansiyon için hastaneye gittiğimizde ultrasonda halen aynı pozisyonda olduğunu gördük yani cumartesi gününden beri aynı pozisyonda ve doktor kızınızın hür iradesi istediği pozisyonda olur, canı böyle olmak istiyorsa yapacak bir şeyimiz yok dedi sağolsun Biraz güldürdü bizi. Bu beslenememe olayını biraz takmıştım ama sonra sağ taraftan beslenebildiğini öğrenince içim bir tık rahatladı. Sen ne zaman öğrendin canım bu durumu?
Normal tansiyon ilacı mı kullanıyorsun canım? Sorması ayıp tansiyon ilacının adı ne?Geçmiş olsun canım yaa dikkat et tansiyonuna..ben kullanıyorum ilaç ve bebeğimin büyümesini etkilemedi 1 hafta önden gidiyor..normal sınırlarda tutmak önemli
Hamilelikte oluyorya maalesef çok geçmiş olsunKesinlikle doğru..benim de öyle ve bende de daha 10.haftada açlık kan şekerim yüksek çıktı
Canım kontrolde coraspinin işe yarayıp yaramadığı da belli olur değil mi? Lütfen haberdar etmeyi unutma inşallah hayırlı haberler alırız her daimBen de geçen çarşamba günü ayrıntılı yaptırdım ama 24.haftada tekrar bakacak..iyi ki erken baktı benim sağ ve sol aynı şekilde..erkenden önlem almakta fayda var..kızın yüzünü göstermiyor naz yapıyor annesibenim oğlum sere serpe yatıyordu ehli keyf beyefendi
Anladım canım herkeste bi değişik işte bende de rahimde ki damarın nabzı yüksek çıktı ben zaten baştan beri iğne kullanıyorumBende de var taşikardi..ama bana rahimi besleyen damarlarda akım azlığı var dedi..sadece coraspin kullanıyordum iğneye de başla dedi..ilerledikçe rahim beslenmez dolayısıyla bebek beslenmez dedi, iğneye de başladım tekrar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?