• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023e Azospermi ile giriyoruz

Valla bizde de öyleydi. Mikrotese günü sperm çıktı. 7-8 taneydi kimisi düzgün kimisi değildi. Beni yumurta toplamaya aldılar eşimden birkaç kere daha örnek alıp spermi 20ye tamamladılar. O şekilde dölleme yapıldı. Tabii sperm kaliteleri çok iyi olmadığı için 17 tane yumurtadan 3 tane 5. Gün embriyosu oluştu
Merhaba transfer oldunuz mu nasıl bir süreç yaşadınız?

Merhaba evet oldum transfer çok şükür hamileyim ancak sürekli kanamalı geçiyor süreç umarım sağlıklı devam eder gebeliğim. Umarım isteyen herkes evladını kucağına alır
İnşallah Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.Amin.Mikro TESE nerede oldunuz embriyolar transferden önce genetiğe gitti mi paylaşabilir misiniz?

İnşallah Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.Amin.Mikro TESE nerede oldunuz embriyolar transferden önce genetiğe gitti mi paylaşabilir misiniz?
Bahçeci fulyada Bülent Erol hocaya gittik biz. Eşimin inmemiş testis bağlı azospermisi vardı. 3 aylık takviye ve klomen kullanımı sonrası eşim mikroteseye alınacaktı ama ameliyat günü az sayıda da olsa sperm çıkışı olunca ameliyat iptal edildi. O spermlerle tüp Bebek denemesi yaptık. Doktorum ilk denemede embriyoları genetiğe gönderme gereği duymadı canım

Bahçeci fulyada Bülent Erol hocaya gittik biz. Eşimin inmemiş testis bağlı azospermisi vardı. 3 aylık takviye ve klomen kullanımı sonrası eşim mikroteseye alınacaktı ama ameliyat günü az sayıda da olsa sperm çıkışı olunca ameliyat iptal edildi. O spermlerle tüp Bebek denemesi yaptık. Doktorum ilk denemede embriyoları genetiğe gönderme gereği duymadı canım
Çok teşekkürler. Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.

Bizde de çıkış başladı ama tek tük.. geçen ay 2 tane bu ay 3 tane gibi... morfolojileri de çok kötü. Sizde nasıl başladı çıkış acaba
Merhaba son durumunuz nedir ? Transfer süreci yaşadınız mı

Benim esim 2 kez tese oldu spermler o sekilde bulundu o spermlerden 5 kez transfer oldum 1 düşük 1 biyokimyasal 3 negatif oldu daha sonra bahceciye gittik bulent hoca 5 aylık bir tedavi uyguladi ve normal yolla sperm çıkışları başladı daha once gittigimiz hastanede arada tahlil veriyor oradaki uzman ne kullaniyorsan devam et bu ilerleme büyük bir başarı demisti. Umudunuzu kesmeyin. Her zaman bir umut vardır. 🙏
Bülent hocanın tedavisi ne şekildi acaba iğne mi ilaç mı vitamin mi

Merhaba eşimde tane ile sperm çıkışı vardı bizi hemen tüp bebeğe yönlendirdiler 5.gün embriyomuz oluştu transfer edildi sonuç negatif oldu. Çok üzüldük. Eşimin hormonları yüksekti fsh lh ama onlara bi tedavi uygulamadan tüp bebek denedik. Spermleri az sayıda ve morfolojileri de bozuk çoğunun aralarından en iyisini seçtiler ama tutunmadı işte.. şimdi ürologa gidiyoruz eşimin önce hormonlarını düzeltecek iğne ve haplarla. Bir de spermlerde dna hasarı varsa diye antioksidan tedavisi uygulayacakmış. En az 3 ay sürer dedi. Sperm sayısı artar mı? Spermler düzelir mi bilmiyorum.

Bizde de çıkış başladı ama tek tük.. geçen ay 2 tane bu ay 3 tane gibi... morfolojileri de çok kötü. Sizde nasıl başladı çıkış acaba
Bizde çıkış 12 adetle başladı ama tabi şekilleri bozuk hareketsizler aralarında az sayıda düzgün sperm bulunuyor

Kızlar görüyorum ki çoğu kişi hala aynı dertle boğuşuyor. Bende öyle… eşim bugün ürolog istemişti kan testi verdi hormonlara bakıldu fsh lh daha da artmış :( önce hiç hormon tedavisi görmeden tüp bebek denedik negatif oldu şimdi hormon tedavisine başlicaz cuma günü göstericez sonuçları siz ne durumdasınız?

Kızlar görüyorum ki çoğu kişi hala aynı dertle boğuşuyor. Bende öyle… eşim bugün ürolog istemişti kan testi verdi hormonlara bakıldu fsh lh daha da artmış :KK43: önce hiç hormon tedavisi görmeden tüp bebek denedik negatif oldu şimdi hormon tedavisine başlicaz cuma günü göstericez sonuçları siz ne durumdasınız?
Neredeyse 1.5 senedir bizde bu hastalıkla boğuşuyoruz😞

Back
X