• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Her şey yoluna giriyor

QuenKittyAypare

Üye
Kayıtlı Üye
13 Şubat 2024
50
-8
6
Aylardır vajinismus hastasıydım daha yeni yeni parmak egzersizleri ile yenmeye başladım. Nasıl desem bilemedim şimdilik en fazla 2 parmakla denedim ve acı yok. Mutluluktan ağladım resmen. İlk fizyoterapiste gittim orada gevşemeyi nefes egzersizleri ile öğrendim. Ama yine de parmak ucunu dahi deneyemedim. Aylar sonra Allah yüzüme baktı benim gibi eskiden vajinismus hastası biriyle karşılaştım ve yardım istedim. Onun önerisiyle bu alanda ilgili kadın doğum doktoruna gittik ve eşime de güzelce anlatınca benimle seanslara katıldı. Aynı zamanda psikolog desteği ile de tedaviyi destekledim. Şimdi anladım ki iş erkekte bitiyormuş. Öyle sabırlı ve anlayışlı oldu ki bu süreçte ve çevreden daha çok duyunca beni anladı gerçekten. Tam karakterlerimiz birbirimize göre diye boşanmak da istemedi en sonunda tedaviyi kabul etti. Bu süreçte eşimin ailemle arasını düzeltip barışması da tedaviyi psikolojik açıdan olumlu etkilediğini düşünüyorum. Yine de pes etmeden devam ediyorum sürece ve daha inançlıyım. Yaklaşık evlilik dönümüme 1 yıla yakın her açıdan daha olgunlaştık ve evliliği kavradık ikimiz de. Diyeceğim kısaca şu ki yardım almaktan çekinmeyin lütfen tek başına aşılacak konu değil bu illet. Gerekirse yakın çevrenizden yardım isteyin.
Eğzersiz olarak da önerim kayganlaştırıcı kullanın ilk etapta. Ben viaxi sade olanından kullanıyorum ve memnunum. Evde ancak egzersizi yapıyorum yormayacak şekilde ve doktorum ne ödev verdiyse onu yapıyoruz. Bir de kegel egzersizi bende çok işe yaradı. Her an kegel yapıyorum. Az kaldı inşallah emeğimin karşılığını alacağım.

Ya umarım linclenmem bilmediğim için sormak istedim bu arada sizi de tebrik ederim... Vajinismus olan kadınlar evlilik hayatında bunu Yemen'e kadar hiç ilişki yaşamıyormu yani sizde mı yasamadiniz anladığım bu şekilde ama umarım yanlış anlaşılmam merak ettim gerçekten

Ya umarım linclenmem bilmediğim için sormak istedim bu arada sizi de tebrik ederim... Vajinismus olan kadınlar evlilik hayatında bunu Yemen'e kadar hiç ilişki yaşamıyormu yani sizde mı yasamadiniz anladığım bu şekilde ama umarım yanlış anlaşılmam merak ettim gerçekten
Yani evlenene kadar ilişkim olmadı ama sonrasında yüzeysel oldu hep.

Çok şaşırtıcı bir bilgi vereyim dünyadaki bütün kadınlar evlilik dışı cinsel hayat yaşamıyor

Back
X