Aaaa o farklı mı bilmiyorum onu tese olursun büyük ihtimal de bulurum orada dedi bize Allah yardımcımız olsun işlerimiz kolaylassın hepimiz de anne olalım amin desteğin için çok teşekkür ederim moral oldun banaAnladım canım. Üzülme geçmişe bişey değişmez. Şimdi önünüze bakın. Tüp bebek yine olur. Tese ile veya yine sperm çıkar. Şeyi düşündünüz mü tesa varmış bir de iğne ile sperm arıyorlar yani ameliyatsız. Testislerde üretim var mı yok mu bununla ilgili bi test yaptı mı doktor?
6 ay kadar ilaçlarını kullandık sayı arttı fakat var olan hareketi bitirdi semen miktarını azalttı sonra mfk kullandık sonuç 0 şaşırtıcı. Siz de mi Ertan cevizci de tedavi oldunuzErtan cevizcidemi tedavi oldu eşiniz
CanımAaaa o farklı mı bilmiyorum onu tese olursun büyük ihtimal de bulurum orada dedi bize Allah yardımcımız olsun işlerimiz kolaylassın hepimiz de anne olalım amin desteğin için çok teşekkür ederim moral oldun bana
Onu bir sorayım ben de siz nerede tedavi oldunuz ya da olacaksınız hangi merkezde söylendi bu sizeCanıminşallah en kısa zamanda anne oluruz bu dertler de geçer gider. Bize doktor yumurta toplama günü sperm çıkmazsa tesa yaparım demişti iğneli lokal anestezi ile. Ordan biliyorum
Biz Antalya’da yaşıyoruz burada ıvf tüp bebek merkezi var orda söyledilerOnu bir sorayım ben de siz nerede tedavi oldunuz ya da olacaksınız hangi merkezde söylendi bu size
Evet eşim ertan cevizcide tedavi aşamasında 4 ay olucak sperm sayısı 0 dı başladığında bi kal gün önce test verdi hareketsiz 2 sperm çıkışı oldu6 ay kadar ilaçlarını kullandık sayı arttı fakat var olan hareketi bitirdi semen miktarını azalttı sonra mfk kullandık sonuç 0 şaşırtıcı. Siz de mi Ertan cevizci de tedavi oldunuz
Allah yardımcınız olsun bizde var olanlar da gitti işk önce sayı arttı fakat hareketi sıfırladı sonra da mfk sonrası sayı da sıfırladı bilmiyorum bunlarla mı ilgili kimseyi suçlamak istemiyorum ama durum buEvet eşim ertan cevizcide tedavi aşamasında 4 ay olucak sperm sayısı 0 dı başladığında bi kal gün önce test verdi hareketsiz 2 sperm çıkışı oldu
Belki zamanla ilerlemiştir rahatsızlığı olabilirmiAllah yardımcınız olsun bizde var olanlar da gitti işk önce sayı arttı fakat hareketi sıfırladı sonra da mfk sonrası sayı da sıfırladı bilmiyorum bunlarla mı ilgili kimseyi suçlamak istemiyorum ama durum bu
İlerlese de sıfırlamaz canım ya 2 Prof da açıklayamadı durumu Allah yardım etsin bilmiyorum ne olduğunu morfoloji %6 sayı 40 milyon hareket % 10 idi mükemmel değildi ama Umut vardı hala umut ediyorum umut etmesek biteriz sanırım Allah kimsenin başına böyle dert vermesin yarabbim bir bildiği vardırBelki zamanla ilerlemiştir rahatsızlığı olabilirmi
Ertan cevizci ve mfk bana hiç samimi gelmiyor. Tabi alanlarında iyi olabilirler bilemem ama içim ısınmadı hiç. Azospermin sadece fitoterapi ile düzeleceğine inanmıyorum. Uzun vadede belki işe yarayabilir ama bizim gibi hastalar için bence uzun zaman ilaç kullanmak vakit kaybı oluyor. Ben de hemen tese olmaya karşıyım çünkü içerde sperm var mı yok mu bilmiyoruz eğer varsa ilaç tedavisi ile iyileşeceğini düşünenlerdenim ama doğal yolla çıkış için yeterli olur mu bilmiyorum. Burada görüyorum ilaçla doğal yolla çıkış olup teseden kurtulan var. Ama milyonları bulması cok zor. Sizin için bir umut var yine hani öncesinde milyonları gördüğünüzden eminsiniz.Birisi Ertan cevizci diğeri de mfk bunlar muayene etmeden bitkisel ürün zararı yok diye satan kişiler çok pişmanım çok tükendim ya bilmiyorum belki bizde yan etki yaptı ama kesinlikle kimse bu yollara gitmemeli. Geçen Eylül idi sanırım sıfır çıktı şok yaşadık doktor yine varikosel olmuşsun dedi yine ameliyat oldu baktık 4 ay sonra yine sıfır düzelme yok 2. Ameliyatında kanal açma da oldu yok yani düzelme. 2. Ameliyattan 4 ay sonra falan yine varikosel oldu ama bu defa ameliyat önermedi doktor tese olacak dedi eşim kabul etmiyor ne yapacağımı bilmiyorum
Hormonlar bizde çok düzgün bildiğim kadarıyla azospermi olanlarda fsh çok yüksek oluyor fakat bizde değer 4 testesteron 800 küsür lh 6 yani ben şaşkınım yukarıya gelmiyor diye düşünüyorum doktor da bunu söyledi. Allah hepimizin yardımcısı olsun dediklerinizde haklısınız samimi gelmediler bana da sonradan, özellikle cevizci ile ilk görüştüğümde en az 3 en fazla 6 ay tedavi demişti 6 ay oldu ha gayret biraz saha diyor çıldırdım yok dedim hami en fazla 6 idi şaşılacak iş bir sürü param gitti ona mı yanayım sıfırlayan değere mi kaybolan zamana mı hiçbir şey yapmasam kendiliğinden olacaktı belkiBize de doktor bir ilaç vermişti. Testesteron 8 den 3 e düşmüştü. Hani ilacın arttırıcı etkisi olmalıydı biz de mi ters oldu anlamamıştık. Bence azosperm ilanlarında çok fazla ilaç kullanıp karıştırmakta iyi değil. Bu konuyla ilgilenen meşhur doktorun listesine ulaşmıştım. Şunu şunu kullanın vs diye yazmış hep. Keçiboynuzu fsh ı yükseltiyormuş. Çakşır suyu testesteron düşürücüymüş. Bunları kullansak demek ki 20 olan fsh 40 50 e cıkacak. O yüzden çok fazla güvenmiyorum bitkşsellere. 20 30 tane ilaç içip hala sd4 evresinde kalan var. O da bir umut işte.
Öylede işte tesedede çıkmayınca insan umut bağlicak yer arıyo çabalamak için bileyle yapmak istiyoErtan cevizci ve mfk bana hiç samimi gelmiyor. Tabi alanlarında iyi olabilirler bilemem ama içim ısınmadı hiç. Azospermin sadece fitoterapi ile düzeleceğine inanmıyorum. Uzun vadede belki işe yarayabilir ama bizim gibi hastalar için bence uzun zaman ilaç kullanmak vakit kaybı oluyor. Ben de hemen tese olmaya karşıyım çünkü içerde sperm var mı yok mu bilmiyoruz eğer varsa ilaç tedavisi ile iyileşeceğini düşünenlerdenim ama doğal yolla çıkış için yeterli olur mu bilmiyorum. Burada görüyorum ilaçla doğal yolla çıkış olup teseden kurtulan var. Ama milyonları bulması cok zor. Sizin için bir umut var yine hani öncesinde milyonları gördüğünüzden eminsiniz.
Merhaba sperm kaynaklı genetik test demişsiniz ya bu normal kandan bakılanlar mı yoksa bilmediğim bir test mi spermlerden mi bakılıyor? Benim ilk tüp bebek denemem negatif oldu da o yüzden soruyorumSperm kaynaklı genetik sorunu olduğundan şüphelendi doktor ama ücretleri ucuktu genetik test yaptırmadım onun yerine deneme yaptırdım yani sperm kaynaklı oldu kesede bebek oluşmadı kalp atışı çıkmadı keseler bozuldu bu sekilde
Canım gittiniz mi doktoraÖylede işte tesedede çıkmayınca insan umut bağlicak yer arıyo çabalamak için bileyle yapmak istiyo
Evet 10 günlük perhizle sperm testi istedi doktorumuz eşim salı günü test vericekCanım gittiniz mi doktora
Evet 10 günlük perhizle sperm testi istedi doktorumuz eşim salı günü test vericek
Çakşır suyu testesteronu arttırıp spermleri iyi yönde etkiliyor diye biliyorumBize de doktor bir ilaç vermişti. Testesteron 8 den 3 e düşmüştü. Hani ilacın arttırıcı etkisi olmalıydı biz de mi ters oldu anlamamıştık. Bence azosperm ilanlarında çok fazla ilaç kullanıp karıştırmakta iyi değil. Bu konuyla ilgilenen meşhur doktorun listesine ulaşmıştım. Şunu şunu kullanın vs diye yazmış hep. Keçiboynuzu fsh ı yükseltiyormuş. Çakşır suyu testesteron düşürücüymüş. Bunları kullansak demek ki 20 olan fsh 40 50 e cıkacak. O yüzden çok fazla güvenmiyorum bitkşsellere. 20 30 tane ilaç içip hala sd4 evresinde kalan var. O da bir umut işte.
Biz de tam tersi yaptı testesteronu düşürdü.Çakşır suyu testesteronu arttırıp spermleri iyi yönde etkiliyor diye biliyorum
Emin değilim ama öyle sanırım yalnız bizde etkisi olmadı çakşır karaciğer enzimlerini bozuyor yüklenmeyinKızlar çakşır suyu fsh mı arttıyor ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?