2023 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    243
Normalden bi tık soğuk su veriyorum bide kendi içtiğim bardakla alıştırdım, başlarda reddetti ama babasıyla beni içerken görünce denemek istedi

8ay oldu bizim 7600lerde kilosu, 15 günlükken 3ün altına düşmüştü sonra hep düşükten gittik. Her yediğine az bişi zeytinyağı ekliyorum, sofrada bizimle birlikte yiyor, emzirme - ek gıda - emzirme sırasıyla gidiyorum öğünlerde, gün içinde sık sık emziriyorum, kendi beslenmeme de dikkat etmeye çalışıyorum ( fındık, ceviz, badem vs.) bide mesela direncin düşükse lactamil toz olandan alıyorum ki sütüm toparlansın biraz. Persentilde sınırdan giderken bu ay toparlanmış dedi doktoru şükür ☺️ ay bide her kahvaltıda yumurta yiyoruz anne kız 😅 genelde haşlanmış oluyor hafif baharatla tatlandırıyorum
Teşekkürler cevabın için 🫶🏻 darısı bizim başımıza inşallah bakalım 😀

Ya Ben krep mücver köfte sebze çorbaları yapıyorum ama muhallebi de yapıyorum irmikli özellikle meyve irmik olacak şekilde yanlış mıymış, sebzeye irmik değil de sebze yemeği gibi yapıyorum ama meyve öğününde bi irmik bi yulaf unu ekliyorum . sadece öğle öğünü yok neticede ya ikindi ara öğün yapıyor ne vereceğiz peki
Muhallebide sorun yok bence pirinç unu boş içerik yani katkısı olduğunu düşünmüyorum ama irmik yulaf demir lif açısından zengin. Lapadan kastım herşeyin bulamaç olması iyi değil damak zevki açısından hem belki bebeğinin sevmediği bi içerik vardır sevdiklerinden de tiksinir

Aynen diğer türlüsüne tahammülüm yok benimde bu tempo tutmuşken bitsin 😀 bu arada kan geldi benimde beta 200 biraz düşük geldi gecikmeye göre sanki ama 2 ayda bir oluyodum ne zaman yumurtladım bilmiyorum 🤔 ben kesmicem valla emzirebildiğim kadar oğlum bırakmazsa eğer devam
Bu 2. Beta hcg mi yoksa 2 gün sonra tekrarlayacak mısın? Geç yumurtlama gibi bi şey olmuştur belki. Ben 2 yaşa kadar emzirmeyi düşünmüyorum aklı ermeden bırakmayı düşünüyorum ama bakalım zaman ne gösterecek. O duygu durumda olacak mıyız görcez 🥸🥸

Bu 2. Beta hcg mi yoksa 2 gün sonra tekrarlayacak mısın? Geç yumurtlama gibi bi şey olmuştur belki. Ben 2 yaşa kadar emzirmeyi düşünmüyorum aklı ermeden bırakmayı düşünüyorum ama bakalım zaman ne gösterecek. O duygu durumda olacak mıyız görcez 🥸🥸
Yok bu ilk beta dün vermiştim yarın tekrar vericem. Olabilir bende öyle düşünüyorum. Yaa çok mantıklı 2 yaş öncesi bitirmek ama işte yeni bebek emerken kedinin ciğere baktığı gibi bakarsa kahrolurum bilemiyorum o yüzden 😀

Yok bu ilk beta dün vermiştim yarın tekrar vericem. Olabilir bende öyle düşünüyorum. Yaa çok mantıklı 2 yaş öncesi bitirmek ama işte yeni bebek emerken kedinin ciğere baktığı gibi bakarsa kahrolurum bilemiyorum o yüzden 😀
Tandem emzirme yapabilirsin . Ama 2 yaş sonrası bebeyi emzirmeye karşıyım. anneden kopma bireyselleşme gerçekleşemiyor

Tandem emzirme yapabilirsin . Ama 2 yaş sonrası bebeyi emzirmeye karşıyım. anneden kopma bireyselleşme gerçekleşemiyor
Evet evet nasip olursa niyetim o oğlanda süt değişince bırakmazsa eğer. 2 yaşa kadar okey öyle böyle ama 2 yaş sonrası evet artık gelsin beni yesin 😀

Kızlar anca bu saatlerde fırsat bulabiliyorum, pirinç unu kahvaltı tarifleri falan konuşulmuş Ordan Aklıma geldi, geçen bir yazı okumuştum, bebe bisküvileri, pirinç unları özel böyle tariflerin hepsine karşı bir yazı idi
Özetle bizim bu aylarda amacımız bebeğe tadım yapıp yeni tadlara alıştırmak, o nedenle siz diyor böyle özel mamalar hazırlarsanız ilerde yemek seçen sebze yemeyen bebekleriniz olur minvalinde bir yazı idi
Benim kızımın ek gıda ile arası yok denecek kadar kötü açıkcası pirinç unu falan da denememiştim ama araştırırken böyle bir yazıya denk gelince de bir duraksadım herkes özel birşeyler hazırlıyor mu bebelerine böyle acaba 🤔
Özelden kasıt ne bilmiyorum ama ben yediğimiz şeyi ona özel tuzsuz yapıyorum genelde.
Sabah yumurta, avakado muz püresi karışımı, tuzsuz lor üstüne az keçiboynuzu özü. Bu tarz genelde. Muhallebi vs yapmam. Birbirine karıştırmam.
Öğlen ara öğününe yeni geçtik. Genelde meyve verdim ama yarın kefir mayalayıp meyveyle bııızt yapıp vericem.
Akşam mesela ıspanak yiyorsak ona ayrı pişiriyorum. Et yiyorsak tuz katmadan ayırıyorum. Balığını aynı şekilde tuzsuz. Özel yapıyorum ama değişik şeyler yapmıyorum.

Merhaba kızlar umarım iyisinizdir 🪽 oğlum üç gündür hasta rsv olmuşuz 40-41 derece ateşleri gördük hastenede kaldik. Suan biraz daha iyiyiz. Kilosu 7900 olduğu için doktor biraz az dddi ve balık yağı ve umca diye bir takviyeye baslattii
Geçmiş olsun canım şuan nasıl durumu ?
Bi hafta oldu girmeyeli yeni gordum
İyi akşamlar hanimlar cinsiyet tahmini yaparmisiniz doktorumuz cinsiyet konusunda birşey söylemedi hala 13+6 yim
Ben erkek diyorum nub teorisine göre nubu yukarı doğru

Kizlar benim oğlumun ateşi var 2 gündür ara ara inip çıkıyor yarın goturecem acile
Bizim ateş ölçer bozulmuş kaç olduğunu bilmiyorum ama 38 var tahminimce
Öksürük ishal bişeyi yok sadece ateş ar sizce dış olabilirmi?
Bişey de gözükmüyor dislerinde

Kizlar benim oğlumun ateşi var 2 gündür ara ara inip çıkıyor yarın goturecem acile
Bizim ateş ölçer bozulmuş kaç olduğunu bilmiyorum ama 38 var tahminimce
Öksürük ishal bişeyi yok sadece ateş ar sizce dış olabilirmi?
Bişey de gözükmüyor dislerinde
Çok geçmiş olsun geçen bizimde 38lerde geziyordu ateşi bir anda 40 a çıktı. Hem dis çıkarıyorduk hemde rsv olmusuz. İki gün hastanedeydik. Serum tedavisi aldı.

Çok geçmiş olsun geçen bizimde 38lerde geziyordu ateşi bir anda 40 a çıktı. Hem dis çıkarıyorduk hemde rsv olmusuz. İki gün hastanedeydik. Serum tedavisi aldı.
Sizde ateş disinda başka bi belirti varmı?
Ben dis yüzünden olduğunu sanetmiyorum ateş bu kadar sürmez dişte bence

Sağolasın 🙏🏻 ateş şu ara çok görüyorum herkeste diş değilse el ayak hastalığı da olabiliyor bikaç gün sebepsiz ateş sonrası çıkıyor tabi ne desek sallamak olur sen al götür doktora
Aynen en iyisi goturecem ama el ayak hastalığı benim bildiğim kadar el ağız ayaklarda benek benek şeyler çıkıyor bunda yok sonradan çıkarsa bilmiyorum

Aynen en iyisi goturecem ama el ayak hastalığı benim bildiğim kadar el ağız ayaklarda benek benek şeyler çıkıyor bunda yok sonradan çıkarsa bilmiyorum
Sonradan çıkıyormuş işte önce sebepsiz birkaç gün ateşle başlıyormuş. İnşallah bişey değildir ya çok geçmiş olsun

Kızlar dün çok kötü ağzı gözü şiş uyandı bebeğim. Daha sonra kafadan kulaklardan başlayarak sırtı göğsü karnı her yeri kıpkırmızı oldu benek benek nokta nokta oldu. Alerjik döküntü diye yorumladım. Yüzü bayağı fena oldu. Neye reaksiyon gösterdi bilmiyoruz 24 saat önce tükettiğim yer fıstığı mı acaba diye düşünüyorum ama 24 saat sonra etki eder mi yahu? Şu an daha iyi, en azından şişlik azaldı yüzü geçti (bepanthol sensiderm sürdüm) kulakları yüzü sırtı karnı bez kısmı… bazı noktalara da sudokrem sürdüm.
Bir çay kaşığı deloday içirdim. Bunları dün akşam yaptım.
Sensiderm kaşıntıyı iyice rahatlattı ama etkisi 30 dakika sonra ortaya çıkıyor. Bayağı süre üzüldü kaşınmaktan:/ deloday şurup bence işe yaramadı ama bendeki eskiydi ondan olabilir

Kızlar dün çok kötü ağzı gözü şiş uyandı bebeğim. Daha sonra kafadan kulaklardan başlayarak sırtı göğsü karnı her yeri kıpkırmızı oldu benek benek nokta nokta oldu. Alerjik döküntü diye yorumladım. Yüzü bayağı fena oldu. Neye reaksiyon gösterdi bilmiyoruz 24 saat önce tükettiğim yer fıstığı mı acaba diye düşünüyorum ama 24 saat sonra etki eder mi yahu? Şu an daha iyi, en azından şişlik azaldı yüzü geçti (bepanthol sensiderm sürdüm) kulakları yüzü sırtı karnı bez kısmı… bazı noktalara da sudokrem sürdüm.
Bir çay kaşığı deloday içirdim. Bunları dün akşam yaptım.
Sensiderm kaşıntıyı iyice rahatlattı ama etkisi 30 dakika sonra ortaya çıkıyor. Bayağı süre üzüldü kaşınmaktan:/ deloday şurup bence işe yaramadı ama bendeki eskiydi ondan olabilir
Baya ciddi reaksiyon göstermiş hemde. Bir farklı yenilen içilen fıstık ezmesi mi? Bazen deterjan değişimi falanda yapıyo öyle çok geçmiş olsun kuzuya 😔

Back