Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
canım benim içe doğru değildi ama oğlum emme refleksini bilmeden doğdu 3 günde göğüslerim yara oldu hiç çekemedi o sebeple silikon meme ucu kullandım sen de bir dene belki işe yarar, onun sayesinde emzirebildim hem de sağıp verdik göğüslerim toparlayana kadar.Kızlar sizin tavsiyelerinize ihtiyacım var şuan ikinci bebeğime hamileyim ilk bebeğimde göğüs uçlarım hem küçük hemde çökük olduğundan bir türlü emziremedim bu sefer emzirmeyi çok istiyorum bununla ilgili tecrübesi tavsiyesi olan var mı
Bu pazar canım kendim gidicem baska bi doktoraGünaydın kızlar
Maşallah baya belli artık seninsonraki kontrolün ne zaman artık belli olur bence
![]()
Duphalac çok tatli, gebelik sekerini yukseltebiliyor. Dulcasoft hafif mayhoş ve tatsiz , magnesie toz halde. İkisini sorabilirsiniz.Duphalac verdi bana da ama tadı kötü, çok fazla tatlı dedi. Mide bulantım olduğu için içmekte biraz zorlanacağımı düşündü. Kayınvalidem de önceden kullanmış, kızım sen bunu nasıl içiceksin bal gibi çok çok tatlı bi şurup dedi iyice korktumYoksa o kadar kötü değil mi ki tadı sen kullanmışmıydın canım?
Hayatımda hiç yemedimKızlarcım günaydınBir şey sormak istiyorum maş fasülyesi yiyor musunuz? Bakteri olma olasılığı fazla diye okudum bugün sabah haşlayıp kendime salata yapmıştım sıkıntı olur mu acaba
![]()
Hadi hayırlısı bakalım canımmEvet ya bir de ablası gibi cadı sanirim biraz en alttaydı bu bebek en üste cıkmış diye konuştulardetaylıda bakıldı parlaklık var ama tek başına anlamsız bu hafta amniyosentez önermeyelim başka bir bulgu eklenirse konusuruz dedi ama ben zaten yaptirmayacagim amniyosentez
AmiinAllah hepimize nasip etsin inşallah kucağımıza almayı
Yaa o kadar tatlı ve komik görünüyorlardı ki keşke resim verselerneyse sağlıklı olsunlar da
Inşallah tüm bebeklerimiz sağlıkla gelirdetaylida da bakıldı zaten suanlik bir durum yok bekliyoruz bakalım
Inşallah canım tüm bebeklerimiz sağlıkla gelsinler inşallahheyecandan ziyade stresi fazla oluyor doktor günleri kendimi sıkmaktan eve gelince kendimi bir uykuya veriyorum uyanamıyorum
Amin canımAllah hepimize sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin
Öncelikle teşekkür ederim canımşimdilik haberler güzel gibi çok önemli görmediler durumu
Ben kendim tiroit hastasiyim ondan devam ediyorum ama geçici de olabiliyor böyle doktorunuz ilaç verirse kullanın, kullanınca doğumdan sonra devam etmiyor genelde
Çok şükür iyiyiz seni sormalı?
Vallahi temizlik yapabilenlere acayip ozeniyorum cunku ben resmen bir seyi yere dusurunce alamiyorum
Bende büyük aile severim yakında benim ailem de baya bir büyük olacakiçine girince de sever miyim bakalım uzaktan güzel görünüyor ama ben tek çocuktum bir de yaşamak lazım
Çalışan insana evde oturmak oyalanmak zor benim gibi tembel olsan var yaa ohoo dünya kadar kitap okuyup dizi izlerim tahminimce tembellik bizim isimiz
Yaa maşallah canım Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsinyaa bu erkek bebekler böyle demek ki bende normalde 15+5 Ama ultrasona göre 16+0 olarak muayene oldum 2 erkek bebeğim altta böyle uzanmışlar kleopatra gibi önleri de dönük doktorun çok hoşuna gitti
baya pipilerini falan ölçtü
tam oluşmuş mu diye baktı bunlar prosedürde yokmuş ama kadına çok eğlenceli geldi benim oğlanlar
zaten kapıdakiler bana küfür etmiştir 1 saati geçti benim ayrıntılı ultrason
ama baya heyet kurup heyetle baktılar bazı şeylere benim suçum yok
Teşekkür ederim evet çok dengeli bir nüfusa sahip olduk bu şekildebir de mert ali koyabilecegim çocuğumun adını ona da seviniyorum benim babam ben 15 yaşında vefat etti o yaşıma kadar tedavi oldular annemle ama olmadi kardeşim çok koymak istiyordu mert adını bir de ali kendi ismi ben eşime söyledim kabul etti
o kadar iyi bir insandı ki inşallah tüm huylarıyla ona çeker ortada duran bebeğe koycam kararliyim onda bir ağırlık gördüm çünkü babama benzettim
Detaylinin sonucları ortada biraz 2 bebekte parlaklık var birinde bağırsakta ama ondaki diğer gelişimler tam diye umursamadılar diğeri ise kalpte parlaklık Ülkünün de kalbinde parlaklık vardı 28. Haftaya kadar sonra kendiliğinden geçti down dedi başka doktorlar ama benim doktorum önemsemedi bende önemsemedim sağlıklı bir bebeğim oldu çok şükür
Bir de tek yumurta ikizi yokmuş onu anlayamamışlar Çapa'da bana dedi 3 ayrı bebek var bu rahimde bir de kızdı heyete bu kıza neden düzgün bakmadınız ya kabul etseydi 2 bebeği aldırmayıhiç gerek yokken alınacaktı 1 tanesi diye biraz azarladı ama ben dedim ben dogurcam onemli degil
dopler sonucları da iyi geldi hepsinin
O bende de oluyor ama erkek bebeklerin biri baya aşağıda ondan olabilir dedi sen de doktora gidince sor istersen belki seninki de aşağıdadırbenim kuzenim ilk gebeligimde 39. Haftada doğum yaptı ama bebek hep aşağıdaydı son zamanlarda biraz zor yürüdü tek problem o oldu
Kuzenimin eşinin de yoktu silikon uc kullandı ama o uçların boyutları varmis en küçüğü kullandısen de deneyebilirsin
Vallahi benim uygulamam 13. Ile 17. Hafta aralığını 4 ay olarak saymış ama benimkinden daha iyi açıklama da gelmiş
Muhtemelen kızdır kızlar geç gösteriyor bir de yanlara doğru yayılan bir karin oluyor sanki seninki de yanlara doğru yayılacakmış gibi geldi bana ama Allah hayırlı evlat versinbenim kızımda 20. Haftada öğrendim cinsiyeti
![]()
Ooo pazar günü öğreniyoruz o zamanBu pazar canım kendim gidicem baska bi doktora![]()
Magnezyum denediniz mi?Denemez miyim! Maalesef hic fayda etmedi bana... Resmen hayatimdan karbonhidratli gidalaro cikardim. Sadece sebze meyve yiyorum ki her seyi degil, hala bulantim var, ama kabizlik ve gaz devam...Oyle boyle degil Huzurum yok...kilo kaybediyorum ama gene de gobek cikti gazdan
![]()
Allahın izniyle kötü birşey yoktur canım benim sağlıkla gelsin minişler![]()
Günaydın kızlar
Maşallah baya belli artık seninsonraki kontrolün ne zaman artık belli olur bence
![]()
günaydın kızlar bizde bugün 15+1 olduk büyüyoruz karnınız ne durumda benim hızla büyümeye başladı bu 2. hamileliğim bence 2. hamileliklerde daha erken çıkıyor karın esneklik kaynaklı olabilir mi?
bu arada kesin erkek canım listeye ekleyebilirsinRheaa
günaydın kızlar bizde bugün 15+1 olduk büyüyoruz 13 cm olmuşuz 122 gr ız teyzeleri bebeğimin beyninde 2 tane koroid pleksus kisti izlendi 28. haftaya kadar kaybolur büyük ihtimal gelişimsel birşey dedi down sendromunun göstergelerinden biriymiş düşük oranda diğer herşey normal seyrinde birçok bebekte gözlemlediğimiz birşey dedi ama yine de çok endişelendim lütfen dua edin olur mu4 'lü tarama yapabiliriz dedi ama istemedim 2'li yaptırdım risk çıkmadı bakalım takip edeceğiz
bu arada karnınız ne durumda benim hızla büyümeye başladı bu 2. hamileliğim bence 2. hamileliklerde daha erken çıkıyor karın esneklik kaynaklı olabilir mi?
İçini ferah tut canım bu tarz kistler, parlaklıklar vs yüksek oranda sonradan kayboluyor. Tebrik ederim oğluşunubenim de karnım belirginleşmeye başladı ama dışarda bol giyindiğim için bi süre daha saklayabilirim gibi
![]()
Ben 12+0 dayim. Henuz belli degil. Ben de saklayabildigim kadar saklicamSansimiza kisin da kalin ve bol giyer baya saklariz
![]()
Ay bilemedim google amcaya sordum böyle dedi ama baya haşladım yani yiyebilirim benceHayatımda hiç yemedimama fasulyede neden bakteri olsun ki
![]()
Ya ye gitsin her yediğini googlelama bişi olmazAy bilemedim google amcaya sordum böyle dedi ama baya haşladım yani yiyebilirim bence![]()
benim daha 12. haftalığım davul gibi, ilk gebeliğimde hiç böyle değildi.günaydın kızlar bizde bugün 15+1 olduk büyüyoruz 13 cm olmuşuz 122 gr ız teyzeleri bebeğimin beyninde 2 tane koroid pleksus kisti izlendi 28. haftaya kadar kaybolur büyük ihtimal gelişimsel birşey dedi down sendromunun göstergelerinden biriymiş düşük oranda diğer herşey normal seyrinde birçok bebekte gözlemlediğimiz birşey dedi ama yine de çok endişelendim lütfen dua edin olur mu4 'lü tarama yapabiliriz dedi ama istemedim 2'li yaptırdım risk çıkmadı bakalım takip edeceğiz
bu arada karnınız ne durumda benim hızla büyümeye başladı bu 2. hamileliğim bence 2. hamileliklerde daha erken çıkıyor karın esneklik kaynaklı olabilir mi?
ben 12. haftada hamile pantolonuna döndüm, hiçbir pantolon olmuyor çokta kilo almadım ama karnım çok şişti bir anda, elbise ve hamile pantolonu harici hiç rahat edenmiyorumİçini ferah tut canım bu tarz kistler, parlaklıklar vs yüksek oranda sonradan kayboluyor. Tebrik ederim oğluşunubenim de karnım belirginleşmeye başladı ama dışarda bol giyindiğim için bi süre daha saklayabilirim gibi
![]()
İnşallah güzel sonuçlar alırız canımErken öğrenelerde olmuş 2haftadan önce. Sonuçlarımız sağlıklı gelsin de bekleriz napalım. Cinsiyeti Benim doktorum da söylemiyorlar dedi ama internette orda yaptırıp öğrenen çok
İnşallah canım çok teşekkürlerBen de tatilde iken yurt dışında 2 damla kanamam olmuştu,ilk hamilelikte ve hiç bu haftaya kadar yaşadığım Birşey değildi çok korkmuştum canım,seni düşünemiyorum.bana da günde 3ten başlayarak progestana başlattı hala kullanıyorum azaltarak bırakılıyormuş.bundan önceki de düşük olmuştu o sebeple insan daha da korkuyor ister istemez,en riskli dönemleri atlattık ama inanıyorum sen de sağ Salim alacaksın bebeğini kucağına
Canım ben alından kullandım. Çok da memnunum doğrusu. Ölçümler de gayet doğru. Farklı cihazlarla çok kez kontrol etmişliğimiz var. Hastanelere gittiğimizde ölçümlerle karşılaştırmışlığımız var. Oğlum 7 yaşında hala kullanıyoruz. Tabi büyüyünce koltuk altından da ölçülebiliyor rahatça ama bebekken olmuyor. Bozulmadı da maşallah. Şansımıza mı artık markasından mı bilmiyorum ama. Marka şu anda aklımda yok, istersen söylerim akşam bakıp, ama sen sanırım kulaktan almaya karar vermişsin. Yine de istersen söylerim.Arkadaşlar merhaba, yavaş yavaş ihtiyaçları almaya çalışıyorum indirimden. Ateş ölçerler konusunda tecrübeli annelerin tavsiyelerini rica ediyorum. Alından olcenler pek tavsiye edilmemiş. Kulak ve koltukaltı olçelerden hangisi daha kullanışlı. Braun un kulaktan olçeni için iyi yorumlar da var, bir derece fazla olctugunu söyleyenler de. Marka ve yöntem olarak tavsiyelerinizi rica ediyorum![]()
Canım sağlıkla gelsin inşallahgünaydın kızlar bizde bugün 15+1 olduk büyüyoruz 13 cm olmuşuz 122 gr ız teyzeleri bebeğimin beyninde 2 tane koroid pleksus kisti izlendi 28. haftaya kadar kaybolur büyük ihtimal gelişimsel birşey dedi down sendromunun göstergelerinden biriymiş düşük oranda diğer herşey normal seyrinde birçok bebekte gözlemlediğimiz birşey dedi ama yine de çok endişelendim lütfen dua edin olur mu4 'lü tarama yapabiliriz dedi ama istemedim 2'li yaptırdım risk çıkmadı bakalım takip edeceğiz
Canım şimdi gördümBen şuan bekliyorum ölçüm aldılar amacinsiyet de söylediler
resim vermiyorlarmış ondan resim atıp tahmin edin diyemicem direkt söylüyorum
Tek yumurta ikizleri erkek, diğer tarafta yalnız büyüyen bebeğim ise kız olacakmış
Şimdi erkeklerin kan akışında sorun varmış sanırımdetaylıda bakacaklar şimdi
![]()
ekşi mayalı tam buğday ekmeğinde ciddi lif var, sizin sorununuz aslında lif günde 21 gram lif gerekli bunun için meyve sebze baklagil ve kompleks karbonhidrat gerekli, kabızlık yapı ama aynı zamanda proteinde artırırı et tavuk vb kötüleştirir.Denemez miyim! Maalesef hic fayda etmedi bana... Resmen hayatimdan karbonhidratli gidalaro cikardim. Sadece sebze meyve yiyorum ki her seyi degil, hala bulantim var, ama kabizlik ve gaz devam...Oyle boyle degil Huzurum yok...kilo kaybediyorum ama gene de gobek cikti gazdan
![]()
Ben de sıkışmış gibi hissediyorum normal pantolonlarımda. İlkinde 17 18e kadar giymiştim bu defa erken büyüyorben 12. haftada hamile pantolonuna döndüm, hiçbir pantolon olmuyor çokta kilo almadım ama karnım çok şişti bir anda, elbise ve hamile pantolonu harici hiç rahat edenmiyorum
Bu aralar çok giremedim. Şimdi gördüm canım. Maşallah maşallahKızlar biz çıktık kontrolden16+3üz Veee cinsiyet kesinleşti
Erkekkk
Maşallah kabak gibi ortadaydı doktorun söylemesine kalmadan eşimle biz anladık göz göze gelip güldük resmen
O kadar kıpır kıpırdı ki bi durmadı resmen ilk defa bu kadar hareketli gördük vişne suyu içmiştim işe yarıyor demekki
Afp için kan verdim. 20.haftada perinatologa gideceğim detaylı ultrason bakılacak. 23.haftada da normal kontrol için randevu verdi. Ayın 20sinde de sağlık ocağında tetanoz aşısı olacağım. Bizdeki gelişmeler böyle :)
Canım cinsiyetimiz kesinleşti artık listeye ekleyebilirsin![]()
Rheaa
Senin de ikinci bebek miydi canım? Bence karın kasları ile alakalıben 12. haftada hamile pantolonuna döndüm, hiçbir pantolon olmuyor çokta kilo almadım ama karnım çok şişti bir anda, elbise ve hamile pantolonu harici hiç rahat edenmiyorum
Geçmiş olsun canım. Allah kolaylık versin zordur ya..Denemez miyim! Maalesef hic fayda etmedi bana... Resmen hayatimdan karbonhidratli gidalaro cikardim. Sadece sebze meyve yiyorum ki her seyi degil, hala bulantim var, ama kabizlik ve gaz devam...Oyle boyle degil Huzurum yok...kilo kaybediyorum ama gene de gobek cikti gazdan
![]()