• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Kızlarcım günaydın 😍😍❤️ Bir şey sormak istiyorum maş fasülyesi yiyor musunuz? Bakteri olma olasılığı fazla diye okudum bugün sabah haşlayıp kendime salata yapmıştım sıkıntı olur mu acaba🤔

Kızlar sizin tavsiyelerinize ihtiyacım var şuan ikinci bebeğime hamileyim ilk bebeğimde göğüs uçlarım hem küçük hemde çökük olduğundan bir türlü emziremedim bu sefer emzirmeyi çok istiyorum bununla ilgili tecrübesi tavsiyesi olan var mı
canım benim içe doğru değildi ama oğlum emme refleksini bilmeden doğdu 3 günde göğüslerim yara oldu hiç çekemedi o sebeple silikon meme ucu kullandım sen de bir dene belki işe yarar, onun sayesinde emzirebildim hem de sağıp verdik göğüslerim toparlayana kadar.

Duphalac verdi bana da ama tadı kötü, çok fazla tatlı dedi. Mide bulantım olduğu için içmekte biraz zorlanacağımı düşündü. Kayınvalidem de önceden kullanmış, kızım sen bunu nasıl içiceksin bal gibi çok çok tatlı bi şurup dedi iyice korktum😄 Yoksa o kadar kötü değil mi ki tadı sen kullanmışmıydın canım?
Duphalac çok tatli, gebelik sekerini yukseltebiliyor. Dulcasoft hafif mayhoş ve tatsiz , magnesie toz halde. İkisini sorabilirsiniz.
Bir diğer tavsiyem de probiyotik kullanmanız oda çok etki ediyor

Kızlarcım günaydın 😍😍❤️ Bir şey sormak istiyorum maş fasülyesi yiyor musunuz? Bakteri olma olasılığı fazla diye okudum bugün sabah haşlayıp kendime salata yapmıştım sıkıntı olur mu acaba🤔
Hayatımda hiç yemedim 😂 ama fasulyede neden bakteri olsun ki 😂

Evet ya bir de ablası gibi cadı sanirim biraz en alttaydı bu bebek en üste cıkmış diye konuştular 🥰 detaylıda bakıldı parlaklık var ama tek başına anlamsız bu hafta amniyosentez önermeyelim başka bir bulgu eklenirse konusuruz dedi ama ben zaten yaptirmayacagim amniyosentez 👍🥰

Amiin 🤲 Allah hepimize nasip etsin inşallah kucağımıza almayı 🤲🌸🌸

Yaa o kadar tatlı ve komik görünüyorlardı ki keşke resim verseler🙈 neyse sağlıklı olsunlar da 🥰

Inşallah tüm bebeklerimiz sağlıkla gelir 🤲🥰 detaylida da bakıldı zaten suanlik bir durum yok bekliyoruz bakalım 👍😊

Inşallah canım tüm bebeklerimiz sağlıkla gelsinler inşallah 🤲 heyecandan ziyade stresi fazla oluyor doktor günleri kendimi sıkmaktan eve gelince kendimi bir uykuya veriyorum uyanamıyorum 🙈🤣

Amin canım 🤲 Allah hepimize sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin 🤲🤲

Öncelikle teşekkür ederim canım 🌸🌸 şimdilik haberler güzel gibi çok önemli görmediler durumu 👍😊

Ben kendim tiroit hastasiyim ondan devam ediyorum ama geçici de olabiliyor böyle doktorunuz ilaç verirse kullanın, kullanınca doğumdan sonra devam etmiyor genelde 👍

Çok şükür iyiyiz seni sormalı?

Vallahi temizlik yapabilenlere acayip ozeniyorum cunku ben resmen bir seyi yere dusurunce alamiyorum 🙈

Bende büyük aile severim yakında benim ailem de baya bir büyük olacak 🤣🤣 içine girince de sever miyim bakalım uzaktan güzel görünüyor ama ben tek çocuktum bir de yaşamak lazım 🙈🙈

Çalışan insana evde oturmak oyalanmak zor benim gibi tembel olsan var yaa ohoo dünya kadar kitap okuyup dizi izlerim tahminimce tembellik bizim isimiz 🤣🥰

Yaa maşallah canım Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin 🤲🧿 yaa bu erkek bebekler böyle demek ki bende normalde 15+5 Ama ultrasona göre 16+0 olarak muayene oldum 2 erkek bebeğim altta böyle uzanmışlar kleopatra gibi önleri de dönük doktorun çok hoşuna gitti 🤣🤣 baya pipilerini falan ölçtü 🤣tam oluşmuş mu diye baktı bunlar prosedürde yokmuş ama kadına çok eğlenceli geldi benim oğlanlar 🤣🤣🤣 zaten kapıdakiler bana küfür etmiştir 1 saati geçti benim ayrıntılı ultrason 🙈 ama baya heyet kurup heyetle baktılar bazı şeylere benim suçum yok 🤣🤣

Teşekkür ederim evet çok dengeli bir nüfusa sahip olduk bu şekilde 🥰 bir de mert ali koyabilecegim çocuğumun adını ona da seviniyorum benim babam ben 15 yaşında vefat etti o yaşıma kadar tedavi oldular annemle ama olmadi kardeşim çok koymak istiyordu mert adını bir de ali kendi ismi ben eşime söyledim kabul etti 🙈 o kadar iyi bir insandı ki inşallah tüm huylarıyla ona çeker ortada duran bebeğe koycam kararliyim onda bir ağırlık gördüm çünkü babama benzettim 🥰

Detaylinin sonucları ortada biraz 2 bebekte parlaklık var birinde bağırsakta ama ondaki diğer gelişimler tam diye umursamadılar diğeri ise kalpte parlaklık Ülkünün de kalbinde parlaklık vardı 28. Haftaya kadar sonra kendiliğinden geçti down dedi başka doktorlar ama benim doktorum önemsemedi bende önemsemedim sağlıklı bir bebeğim oldu çok şükür 🤲

Bir de tek yumurta ikizi yokmuş onu anlayamamışlar Çapa'da bana dedi 3 ayrı bebek var bu rahimde bir de kızdı heyete bu kıza neden düzgün bakmadınız ya kabul etseydi 2 bebeği aldırmayı 🙄 hiç gerek yokken alınacaktı 1 tanesi diye biraz azarladı ama ben dedim ben dogurcam onemli degil 😊 dopler sonucları da iyi geldi hepsinin 🤲

O bende de oluyor ama erkek bebeklerin biri baya aşağıda ondan olabilir dedi sen de doktora gidince sor istersen belki seninki de aşağıdadır 😊👍 benim kuzenim ilk gebeligimde 39. Haftada doğum yaptı ama bebek hep aşağıdaydı son zamanlarda biraz zor yürüdü tek problem o oldu 😊

Kuzenimin eşinin de yoktu silikon uc kullandı ama o uçların boyutları varmis en küçüğü kullandı 🙈 sen de deneyebilirsin 👍

Vallahi benim uygulamam 13. Ile 17. Hafta aralığını 4 ay olarak saymış ama benimkinden daha iyi açıklama da gelmiş 😊

Muhtemelen kızdır kızlar geç gösteriyor bir de yanlara doğru yayılan bir karin oluyor sanki seninki de yanlara doğru yayılacakmış gibi geldi bana ama Allah hayırlı evlat versin 🤲🧿 benim kızımda 20. Haftada öğrendim cinsiyeti 🙈🤣🤣🤣
Hadi hayırlısı bakalım canımm 😊😊😘

Denemez miyim! Maalesef hic fayda etmedi bana... Resmen hayatimdan karbonhidratli gidalaro cikardim. Sadece sebze meyve yiyorum ki her seyi degil, hala bulantim var, ama kabizlik ve gaz devam... :KK43: Oyle boyle degil Huzurum yok...kilo kaybediyorum ama gene de gobek cikti gazdan :KK43:
Magnezyum denediniz mi?

Allahın izniyle kötü birşey yoktur canım benim sağlıkla gelsin minişler 😊😘😘😘

Yok ya bence de ben artık takmıyorum dün mahvettim kendimi bir de hastanede hastaneden döndüğümden beri uyuyorum kendi kendimi hasta etcem bosuna 🙈🙈 insallah tum bebeklerimiz saglikla gelir 🤲🤲🧿

Günaydın kızlar 🦋

Maşallah baya belli artık senin 🤭 sonraki kontrolün ne zaman artık belli olur bence 😇

Günaydın 🌸🥰

günaydın kızlar bizde bugün 15+1 olduk büyüyoruz karnınız ne durumda benim hızla büyümeye başladı bu 2. hamileliğim bence 2. hamileliklerde daha erken çıkıyor karın esneklik kaynaklı olabilir mi?

bu arada kesin erkek canım listeye ekleyebilirsin Rheaa Rheaa

Günaydın canım 🌸

Benim karnını ne sen sor ne ben söyleyeyim 🤣🤣🤣

günaydın kızlar bizde bugün 15+1 olduk büyüyoruz 13 cm olmuşuz 122 gr ız teyzeleri bebeğimin beyninde 2 tane koroid pleksus kisti izlendi 28. haftaya kadar kaybolur büyük ihtimal gelişimsel birşey dedi down sendromunun göstergelerinden biriymiş düşük oranda diğer herşey normal seyrinde birçok bebekte gözlemlediğimiz birşey dedi ama yine de çok endişelendim lütfen dua edin olur mu :dua: 4 'lü tarama yapabiliriz dedi ama istemedim 2'li yaptırdım risk çıkmadı bakalım takip edeceğiz :emir_bebek:

bu arada karnınız ne durumda benim hızla büyümeye başladı bu 2. hamileliğim bence 2. hamileliklerde daha erken çıkıyor karın esneklik kaynaklı olabilir mi?

Ayy maşallah yaa yerim ben onu nasıl da büyümüş 😍😍 benim iki bebiş de parlaklık gözlendi ama devlet hastanesi bile amniyosentez istemedi şaşkınım 🤣🤣 bence takma ben dün hem koşturdum hem onu taktım valla elim ayağım titriyordu hep ancak kendime geldim 🙈 annesi sen stres olma hepsi geçecek yani 🤲🤲 sağlıkla kucağına alırsın inşallah 🤲

İçini ferah tut canım bu tarz kistler, parlaklıklar vs yüksek oranda sonradan kayboluyor. Tebrik ederim oğluşunu 🖤 benim de karnım belirginleşmeye başladı ama dışarda bol giyindiğim için bi süre daha saklayabilirim gibi 🤭

Evet evet benim kızımda kalpte parlaklık vardı mesela hem de 28. Haftaya kadar vardı yani bence tek başına önemli bir bulgu değil 👍

Ben 12+0 dayim. Henuz belli degil. Ben de saklayabildigim kadar saklicam 🤭 Sansimiza kisin da kalin ve bol giyer baya saklariz 😜

Yaa maşallah sizlerin karnımız yok çok özeniyorum benimki de arşa çıkacak yakında 🙈🤣 ama var ya bu dönem hamilelik harikaymış ben ilkini ağustos ta doğurdum şuan anlıyorum bunun kiymetini her yönden 🥰🥰

Bu arada Rheaa Rheaa benimkiler de 2 erkek 1 kız şeklinde netleşti rapora yazıyoruz emin miyiz modunda yazdılar ondan gönül rahatlığı ile söylüyorum değişirse de sorumlu Çapa Perinatoloji bölümü 🤣🤣🤣🤣

günaydın kızlar bizde bugün 15+1 olduk büyüyoruz 13 cm olmuşuz 122 gr ız teyzeleri bebeğimin beyninde 2 tane koroid pleksus kisti izlendi 28. haftaya kadar kaybolur büyük ihtimal gelişimsel birşey dedi down sendromunun göstergelerinden biriymiş düşük oranda diğer herşey normal seyrinde birçok bebekte gözlemlediğimiz birşey dedi ama yine de çok endişelendim lütfen dua edin olur mu :dua: 4 'lü tarama yapabiliriz dedi ama istemedim 2'li yaptırdım risk çıkmadı bakalım takip edeceğiz :emir_bebek:

bu arada karnınız ne durumda benim hızla büyümeye başladı bu 2. hamileliğim bence 2. hamileliklerde daha erken çıkıyor karın esneklik kaynaklı olabilir mi?

benim daha 12. haftalığım davul gibi, ilk gebeliğimde hiç böyle değildi.

İçini ferah tut canım bu tarz kistler, parlaklıklar vs yüksek oranda sonradan kayboluyor. Tebrik ederim oğluşunu 🖤 benim de karnım belirginleşmeye başladı ama dışarda bol giyindiğim için bi süre daha saklayabilirim gibi 🤭
ben 12. haftada hamile pantolonuna döndüm, hiçbir pantolon olmuyor çokta kilo almadım ama karnım çok şişti bir anda, elbise ve hamile pantolonu harici hiç rahat edenmiyorum

Erken öğrenelerde olmuş 2haftadan önce. Sonuçlarımız sağlıklı gelsin de bekleriz napalım. Cinsiyeti Benim doktorum da söylemiyorlar dedi ama internette orda yaptırıp öğrenen çok
İnşallah güzel sonuçlar alırız canım 🙏🥰 Evet söyleyen de çok varmış aslında. Sormak gerekiyormuş galiba. Sağlıkla inşallah 🙏
Ben de tatilde iken yurt dışında 2 damla kanamam olmuştu,ilk hamilelikte ve hiç bu haftaya kadar yaşadığım Birşey değildi çok korkmuştum canım,seni düşünemiyorum.bana da günde 3ten başlayarak progestana başlattı hala kullanıyorum azaltarak bırakılıyormuş.bundan önceki de düşük olmuştu o sebeple insan daha da korkuyor ister istemez,en riskli dönemleri atlattık ama inanıyorum sen de sağ Salim alacaksın bebeğini kucağına
İnşallah canım çok teşekkürler 🥰🙏 1 tane alıyordum. Şimdilik 2'ye çıkardı. 1 hafta 2 kullanalım diye. Çok şükür bir daha olmadı öyle bir şey. Tekrar 1e düşecekmişim. Dediğin gibi riskli dönemler de geçmiş oluyor. Baya da alıştık artık yavruşlara. Öyle olunca da daha çok korktum. Çok şükür iyiyiz 🙏 Çok saol.. Hepimiz inşallah sağlıkla kavuşacağız 😍 :KK68:
Arkadaşlar merhaba, yavaş yavaş ihtiyaçları almaya çalışıyorum indirimden. Ateş ölçerler konusunda tecrübeli annelerin tavsiyelerini rica ediyorum. Alından olcenler pek tavsiye edilmemiş. Kulak ve koltukaltı olçelerden hangisi daha kullanışlı. Braun un kulaktan olçeni için iyi yorumlar da var, bir derece fazla olctugunu söyleyenler de. Marka ve yöntem olarak tavsiyelerinizi rica ediyorum 🙏
Canım ben alından kullandım. Çok da memnunum doğrusu. Ölçümler de gayet doğru. Farklı cihazlarla çok kez kontrol etmişliğimiz var. Hastanelere gittiğimizde ölçümlerle karşılaştırmışlığımız var. Oğlum 7 yaşında hala kullanıyoruz. Tabi büyüyünce koltuk altından da ölçülebiliyor rahatça ama bebekken olmuyor. Bozulmadı da maşallah. Şansımıza mı artık markasından mı bilmiyorum ama. Marka şu anda aklımda yok, istersen söylerim akşam bakıp, ama sen sanırım kulaktan almaya karar vermişsin. Yine de istersen söylerim.

Canım sağlıkla gelsin inşallah :KK68::nazar: Ben de sonraki kontrole 15 haftada gideceğim. Ne kadar da hızlı büyüyorlar maşallah 😍 2'li testte de sorun yokmuş, meraklanma canım.. Hayırlısıyla kaybolur 🙏 Cinsiyet de belli olmuş maşallah :nazar: Hayırla sağlıkla bereketle gelsin oğlun :KK68:

Ben şuan bekliyorum ölçüm aldılar ama 🌸 cinsiyet de söylediler 🥰 resim vermiyorlarmış ondan resim atıp tahmin edin diyemicem direkt söylüyorum 😍

Tek yumurta ikizleri erkek, diğer tarafta yalnız büyüyen bebeğim ise kız olacakmış 🥰🥰🌸

Şimdi erkeklerin kan akışında sorun varmış sanırım😑 detaylıda bakacaklar şimdi 🌸
Canım şimdi gördüm :KK68: Sağlıkla gelsinler sen de rahatlıkla kolay bir süreç geçir inşallah :nazar::KK68:🙏 Biz birini beslemeye çalışırken sen 3 tane birden :) Allah kolaylık versin. Besinine vitaminine dikkat et 😍😘

Denemez miyim! Maalesef hic fayda etmedi bana... Resmen hayatimdan karbonhidratli gidalaro cikardim. Sadece sebze meyve yiyorum ki her seyi degil, hala bulantim var, ama kabizlik ve gaz devam... :KK43: Oyle boyle degil Huzurum yok...kilo kaybediyorum ama gene de gobek cikti gazdan :KK43:
ekşi mayalı tam buğday ekmeğinde ciddi lif var, sizin sorununuz aslında lif günde 21 gram lif gerekli bunun için meyve sebze baklagil ve kompleks karbonhidrat gerekli, kabızlık yapı ama aynı zamanda proteinde artırırı et tavuk vb kötüleştirir.

ben 12. haftada hamile pantolonuna döndüm, hiçbir pantolon olmuyor çokta kilo almadım ama karnım çok şişti bir anda, elbise ve hamile pantolonu harici hiç rahat edenmiyorum
Ben de sıkışmış gibi hissediyorum normal pantolonlarımda. İlkinde 17 18e kadar giymiştim bu defa erken büyüyor

Kızlar biz çıktık kontrolden 😍 16+3üz Veee cinsiyet kesinleşti 🙈 Erkekkk💙 Maşallah kabak gibi ortadaydı doktorun söylemesine kalmadan eşimle biz anladık göz göze gelip güldük resmen🤣🤣 O kadar kıpır kıpırdı ki bi durmadı resmen ilk defa bu kadar hareketli gördük vişne suyu içmiştim işe yarıyor demekki🤭 Afp için kan verdim. 20.haftada perinatologa gideceğim detaylı ultrason bakılacak. 23.haftada da normal kontrol için randevu verdi. Ayın 20sinde de sağlık ocağında tetanoz aşısı olacağım. Bizdeki gelişmeler böyle :)

Canım cinsiyetimiz kesinleşti artık listeye ekleyebilirsin 🥰 Rheaa Rheaa
Bu aralar çok giremedim. Şimdi gördüm canım. Maşallah maşallah :KK68: :nazar: Cinsiyet de belli olmuş 😍 Sağlıkla kolaylıkla mutlulukla bereketle gelsin yavruşun canım :KK68::dua:

Senin de ikinci bebek miydi canım? Bence karın kasları ile alakalı 🤔 benim de karnım çok sıkı değildir hemen çıktı mesela. Ebru şallı yı hatırlayın 6 aylık hamileyken hiç karnı yoktu kadının😅

Geçmiş olsun canım. Allah kolaylık versin zordur ya..
Ben bir gece yatmadan şeftali yedim. Sabahına tuvalete 🙈 Onunla mı ilgiliydi acaba dedim. Her şeyi denemişsindir illa ki ama yine de aklında olsun.

Back