2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Ben de platese gitmeyi düşünüyorum ama şu an çok yoğun çalışıyorum, büyük ihtimalle Eylül gibi başlarım bir sıkıntı olmazsa tabi. Dr um da onay verdi yapabilirsin esneme türü hareketler doğum için gerçekten çok önemli

Akıntı normal ben 10. Haftadayım azaldı ama hala geliyor ara ara. Suyu çok içmeye calisin ama büyük bardak yanınıza alın her fırsatta için. Bebek için çok iyi. Allah nasip etsin inşallah emzirirken de su çok önemli aklınızda olsun şimdiden alışın bol suya
tekrar geçmiş olsun, Allahım sifanızı versin.

Birazda sizin tercihiniz mesela benim mart in başı ama şubat sonu da olabilir orası kısmet birazcık mart anneleri olsakta şubatta başlayacak doğumlar tüm bebisler 40 haftayı beklemiyor malesef
Mart olanlarda Nisan olabilir. Benim ilkim hazirandi, temmuzda dogdu. Gunu gecince cilgin egzersizler yaptim gene dogmadi ve sonunda suni sanci ile .. suni sanci da etki etmeyince doktor ben biliyorum sana yapacagimi dedi, patlatti keseyi mecbur geldi

Yani o kadar su içiyorum ki hortum bagliycam kendime. Icim yanıyor arkadas nasıl bir şey bu.
Emzirirken Su çok önemli gerçekten su yoksa sütte azalıyor malesef

Hahhahaah bebişin dilinden doktor anlamış evet ya illa 40 haftada doğacak değil ya. 42 olan var 32 olan var. bebisler bakalım ne zaman teşrif edecekler..

Hahhahaah bebişin dilinden doktor anlamış evet ya illa 40 haftada doğacak değil ya. 42 olan var 32 olan var. bebisler bakalım ne zaman teşrif edecekler..
Ay 32 olmasin da 42 olsun... Erken dogum cok zor! Allah im insallah bu grupta kimse yasamasin, biz de duymiyalim keske kimse yasamasin ama maalesef gercek bu bazilari erken geliyor

Ay 32 olmasin da 42 olsun... Erken dogum cok zor! Allah im insallah bu grupta kimse yasamasin, biz de duymiyalim keske kimse yasamasin ama maalesef gercek bu bazilari erken geliyor
Canim önemli olan sağlığı yerinde olsun da ama hepsi hayatin gerçekleri. yaşanmaması tabikide temennimiz ama bu durum bizlerin elinde değil malesef.

Birazda sizin tercihiniz mesela benim mart in başı ama şubat sonu da olabilir orası kısmet birazcık mart anneleri olsakta şubatta başlayacak doğumlar tüm bebisler 40 haftayı beklemiyor malesef
Evet evet sağlıcakla gelsinler de mart nisan farketmez hayırlısıyla hepimiz kucağımıza alalım inşallah

Kızlar alışverişlere ne zaman başlayacaksınız? Tecrübeli annelere sorum mart bebesine yenidoğan ne almak lazım ne kadar almak lazım? Kimi yenidoğan çok alma hemen büyüyor diyor, kimi aldıklarım az geldi daha sonra tekrar aldım diyor. Ben kendimce bi liste yaptım ama yeterli mi yetersiz mi emin olamıyorum isterseniz listeyi sizle de paylaşabilirim.

Bence paylaşın benim de aklımda hiç bişey yok

Kuzum evet yenidoğan sadece 1 ay giyebilecek çoğunu ama aynı zamanda çok dışarı taşırmalar olabilir e kusmalar olabilir, dolayısıyla her gün 3-5 kez üst değişiyor. Tabii ki patikli zıbın al bolca uzun kollu. Atlet yerine kolsuz çıtçıtlı zıbın kullanacaksın, boy boy ondan al çok kullanılıyor. Paylaşsana listeni bizimle de. Kalp atışından sonra ben de ufak tefek birşeyler almaya başlayacağım

Bence 7.ay hazirlanabilir. Dogma ihtimali de oldugu icin hastane cantasi da 7.ayda hazir olmali. O cantayi da esinize cocugunuza artik kim varsa hastane cantam burda diye gostermek lazim, ani bir duruma hazirlik olur.

Alis veris acikcasi yenidogan o kadar cok alinmamali. Soyle soyliyeyim hevesle gidip Pierre Cardin hastane seti aldim. Inanin bir gun onunla kaldi (ilk 24saat yikanmaz bebek) sonra yikayip 4.gun mu ne tekrar giydirmek istedim olmadi. Benim cocugum o kadar hizli buyudu ki masallah, cok guzel emiyordu. Tum kiyafetleri 2 defa zor giydurdim. Etraftan zaten bebek icin cok geliyor. Ayrica 0 numarali hic almayin, Ben bu defa dogrudan 3 aylik alicam. Bebeginizin gelisimine de bagli aslinda... Gerci ultrasyon cihazina da guvenilmez. Benimkini maximum 3.300 gr hesapliyordu. 4 kg ye yakin dogdu bebegim ve boyu da 50 cm diodu 54cm dogdu, masallah

Kisacasi aslinda suanda erken alis veris icin. Cinsiyette onemli faktor bunda. Biz renkleri onemsemesek bile pazarinda renkleri onemsemis ve ona gore tasarlamislar...

Peki Ben ne yapacagim? Ben minimum alacagim. Buyudukce alacagim. Hem guzel oluyor o sekilde. Bebek arabasini bile pisman olmustum, keske dogduktan sonra gelip deneyerek alsaydik demistim. Benim tecrubem ve fikrim bu yonden. Umarim birazcik da olsa fikir vermistir :)

Valla ben aylık aylık aldım azar azar. bı de sonrası yaz gerçekten abartmaya gerek yok bence. Bı de gerçekten çok hediye kıyafet geliyor deli gibi yani. Arkadaşım kendi aldiklarini giydirmeye fırsat bulamadı açıkçası

İnşallah benim yaşadıklarımı yaşamazsın bende 3 hafta önce oldum bacaklarımın ağrısından duramadım mide bulantısı baş dönmesi ateş kusma hepsini yaşadım allahtan bacak ağrım 2/3 gün sürdü anneme ve kızıma sürekli masaj yaptırdım kramp şeklinde girdi hep ağrı. Çok geçmiş olsun canım dikkatli ol ben 2 gün hastanede kaldım tali bugüne kadarda hep serum taktırdım

Ben alışveriş yapmayacağım 6-7 li aylara geleyim o zaman kizimdan kalan tüm kıyafetleri kutulardan indirip ayrıştırma yapacağım ona gore bir kaç eşya alırım. Ama genel olarak lazım olduğunu düşündüğüm seyleri paylaşayım. Kıyafet ve diğer arac gereçler olarak... tamamen kendi tecrübelerim , diğer arkadaşlar da tecrubelerine göre fikir verirler zaten..
♡Öncelikle "yeni doğan " olarak satılan şeylerden sayıca çok fazla almayın, etiketin içerisinde cm olarak boy yazar , o boylara dikkat ederek alın. Çünkü bebekler çok çabuk büyüyor bir kısmını benim gibi hiç giydirememeden kutulara kaldırırsiniz
♡ikinci olarak 1 aylık yazan etiket dışında 1-3 aylık olanlari tercih ederseniz daha uzun süre giydirirsiniz ( ben 4 tane yeni doğan, farklı çimlerde, 6-7 tane 1-3 aylık ama farklı cmlerde almıştım)
♡ilk zamanlar için fermuarli tulumlardan ziyade yandan citcitlilarin daha uygun olduğunu dusunuyorum
♡ ben kizimda hic eldiven giydirmedim, dunyayi ilk zamanla sadece elleriyle algiliyor onu kisitlamak istemedim( yüzünü kapatacak şekilde tırnaklasa da merak etmeyin hic iz kalmiyor) , ek eldiven alinmasini pek gerekli gormuyorim ki yenidogan setlerin icinde eldiven sapka var, ( ilk gun hastanede sapka kullandim bir daha kullanmadim)
♡ citcitli askili badiler cok gidiyor kaka tasiyor kusuyor vs boy boy bolca almak iyi oluyor.
♡çok çok kalın almayın mart ayı da olsa ev içi 22-24 ° olacağını düşünün.
♡muslin ağız bezleri ve muslin havlular çok kullanılıyor
♡2 tane farklı kalınlıkta battaniye bulundurmakta fayda var
♡alt acma bezi, temizleme pamuğu, ıslak mendil çok ama çok kullanılıyor. ( ben hepsini e bebekten aldım, alt acma bezi ve temizleme pamuğu babyme nin, ıslak mendil sleepy nin naturali )
♡ pişik kremi hiç kullanmadım ( sadece kantaron yagi)
♡ şampuan , nemlendirici kremleri , masaj yaglari mustela
♡ banyo aparatları ilk haftalarda kullanılmıyor, banyo filesi vs. Göbek bağı düşene kadar yıkammiyor o süreçte ılık suya batirdigim temizleme pamuklariyla hep silmiştim, poposunu da temizleme pamuklariyla silmiştim hep. Temizleme pamuğu çok gidiyor yani
♡ oda derecesi bence olmalı birde kış bebesi olacağı için oda nemlendiricisi şart çünkü ne kadar peteklere su konsa da tam etki etmiyor. (Soğuk iklim bebeklerine)
♡olmazsa olmaz bence emzirme yastığı ( ben hamileyken de kullanmıştım 6.aydan sonra. Ayaklarımın arasına koydum uyurken hep ileriki aylarda hiç bel ağrısı yaşamamıştım

Kıyafet alışverişini bir anda yapmayın, çünkü bir sürü eksik çıkacak ve her gittiğinizde birkaç zibin tulum a içiniz gidecek ve alacaksınız sonra bir bakıyorsun dünya kadar yenidogan almışsın ve kimisini hiç giydirememissin. Ara ara eksikler için gittiğinde almak daha mantıklı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…