• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Doğduktan sonra mı oda alınmalı? Kıyafetlerini nereye koyacağım ama bende düzen takıntısı da var. Ayy bilemedim :)
Biz sadece dolap almistik odasına, kıyafetler içi şart. Park yatak la uzun süre idare ettik yatağıni 2 yaşından sonra aldik

Ben çizik yırtık bu konuda çok takıntılı olduğumdan ya sürekli perde mobilya değiştireceğim ya da sahiplenmeyeceğim 🤣 Kardeşim de öyle takıntılı değil kedi duvar kağıtlarını yırttı ohh diğerlerini de yırt annecim ucunu açayım diyor.. sizin ömrünüz bizimkinden çok olur 🤣
Yok ben biraz kızıyorum kardeşin kadar da rahat değilim 😀 köpek kadar kolay eğitilmiyor kedi ama yine de benim kızlarım çok akıllı. Mutfağa adım bile atmıyorlar mesela çok isteseler de. Kapının önünde dileniyorlar. Yatak odası steril bölge oraya da girmek yok. Kedi bu kadar oluyor ya dediğim gibi eğitmek zor kediyi 🥰

amiinnn hepimize nasip olsun o günleri sağlıklı şekilde görmek 💕💕

ben tek olsaydı da oda kurmayı düşünmüyordum mevcut durumda zaten düşünmüyorum 😂 açıkçası park yatak alıp sığabildiği kadar orada büyütmeyi sonrasında da doğrudan montessori tarzı oda yaptırmak istiyorum. hiç öyle tüllü süslü heveslerim olmadığından belki bana böyle daha mantıklı geliyor ama isim yazan nevresim takımı yaptıracağım inşallah 😂😂😂 aslında 5. aya doğru düzgün kalkıp yürüyebiliyor durumda olacak mıyım diye hiç düşünmemiştim doğru söyledin şimdi 😅 ben sanki hep böyle hoppik zıppik kalacağım 😂😂
Ben de bu kafadayım. Park yatak ve portatif eşyalar sadece 😌

amiinnn hepimize nasip olsun o günleri sağlıklı şekilde görmek 💕💕

ben tek olsaydı da oda kurmayı düşünmüyordum mevcut durumda zaten düşünmüyorum 😂 açıkçası park yatak alıp sığabildiği kadar orada büyütmeyi sonrasında da doğrudan montessori tarzı oda yaptırmak istiyorum. hiç öyle tüllü süslü heveslerim olmadığından belki bana böyle daha mantıklı geliyor ama isim yazan nevresim takımı yaptıracağım inşallah 😂😂😂 aslında 5. aya doğru düzgün kalkıp yürüyebiliyor durumda olacak mıyım diye hiç düşünmemiştim doğru söyledin şimdi 😅 ben sanki hep böyle hoppik zıppik kalacağım 😂😂
Montessori tarzı odalar nasıl oluyorrr? Kreşini biliyordum da araştırayım bunuuuu bak bu fikir çok iyi oldu.

Hiç alışveriş yapan var mı? E bebek Şubat indirimi bekleyen var mı 🤭🤭🤭
Ben pek alışveriş yapmayacağım, kızimdan kalan hrsey duruyor kenarda. Kızsa hiç eksik yok bez dışında. Erkek olursa yine çok az alırım çünkü ben kızıma nerdeyse hiç pembe çiçekli böcekli almadım unisex tercih ettim hep yine çok az ihtiyaç olur diye tahmin ediyorum. Ama şubat indirimde temizleme pamuğu, ıslak mendil, bez , alt acma örtüsü vs gibi şeyler alırım. Kızımın traveller sistem bebek arabası, yeni doğan puset kısmı oto koltuğu olarakta kullanılıyor o tarz bir eksiğim de olmaz ama anne yani besik/yatak ihtiyacı olur onu da son zamanda şubat indirimden alırım diye tahmin ediyorum.

Ohh çok iyi yapmışsın valla inşallah sağlam bi yaptırım uygularlar. İşini hakkıyla yapmayıp oturduğu yerden maaş alan kimseye vatandaş olarak benim hakkım helal değil valla ✋
Evet o konuda ben biraz sonuna kadar gidenlerden ya.aa iyi mi kötü mü bilmiyorum ama böyle bir hakkım varsa bunu ordaki personelin keyfine bırakamam yani. Bakalım işin sonu ne olacak...

Montessori tarzı odalar nasıl oluyorrr? Kreşini biliyordum da araştırayım bunuuuu bak bu fikir çok iyi oldu.
yaklaşık şöyle bir şey dolap vs takım istediğin tarzda çok çeşidi var. çocuk yatağına kendi girip çıkabiliyor yanında yatman gerekse sana da yer oluyor , oyun kurması için kendine ait ayrı alanı oluyor vs vs. ben mantıklı buluyorum ama deneyip de şöyle şöyle memnun değilim diyen varsa fikirlere her zaman açığım ☺️☺️

Eklentiler

• E3E0BED5-5003-4EA2-B0A6-674479C467AE.jpeg
    E3E0BED5-5003-4EA2-B0A6-674479C467AE.jpeg
    95,6 KB · Görüntüleme: 52
Canim bugun bende 6+5 im dr a gittim bebeği gördük kalbin atisini gördük ama sesisini duyamadik dr çok kucuk daha hersey normal dedi 6+2 gorunuyormus sadece hersey normal dedi Perşembe kendi dr uma gidicem bende insallah sende hic endiselenme
Ah çok sevindim adınıza ve kendim icinde umutlandim.lakin benim 7 haftayla uyumlu dedi dr oyle olunca endiselendim bende.

Merhaba gecmis olsun listede sehrinizi gördüm Düzce deymissiniz hangi hastane doktorla ilerliyosunuz
Merhabalar.3 senedir burdayım kayiplarimdan ötürü üniversite hastanesinde önce perinatolog sonra ali hoca ile devam ettim özel cagsu da esma hoca var ali hocanın ogrencisydi zaten iyi hoş doktor kendiisyle devam edicem inşallah 🙏 kizimda burdan cok memleketteydim ordaki Doktorlar takip etti.ali hoca hem gebe takibi yapmiyor hem infertilite hem Cook yoğun Düzce'de malesef şuan en sağlıklısı esma hoca görünüyor Aten bı tek özel hastane var burda.

yaklaşık şöyle bir şey dolap vs takım istediğin tarzda çok çeşidi var. çocuk yatağına kendi girip çıkabiliyor yanında yatman gerekse sana da yer oluyor , oyun kurması için kendine ait ayrı alanı oluyor vs vs. ben mantıklı buluyorum ama deneyip de şöyle şöyle memnun değilim diyen varsa fikirlere her zaman açığım ☺️☺️
Şöyle olsa mesela çocuk 2 yaşında hadi uyku saatin geldi git yat diyince yatsa kendi başına 😄 kendi kendine yatan çocuk var mı ki ? Bana çok imkansız geliyor. Tüm oyuncaklarına kendi ulaşmasını sağlayan çekmeceler var onu kesin almayı düşünüyorum. Yengemin çocukları öyle 3 4 yalınsalar çekip alıyorlar oynadıkta sonra topluyorlar. Suyu gidip kendileri dolduruyor hatta ugaklık geçen corn flakes istedi annesi mutfağa git al dedi. Sandalyeyi çekti aldı kaseye koydu sonra sandalyeye binip geri koydu. Benim diğer yeğen de 10 yaşında hala yediği atıştırmalığın çöpünü bulunduğu yere koyuyor.

Ben bi de böyle bi manyakla yaşıyorum😂 hiç bişey almayacağız 4. Aya kadar diyorum. Gitmiş bunları almış duramadım çorap bari alayım dedim diyor. Çorapları sevip duruyorum şimdi. Eşya gerçekten travmayı artırır biliyorum ama enflasyon da düşündürüyor insanı
Nacizane onerim yeni doğan döneminde çoraptan çok ayaklı tutumlar çok kullanılıyor hatta ilk 7-8 ay ki ben 1.5 yaşına kadar kullandım baya pratik çorap tutmuyorlar.

Çok özeniyorum kedi köpek bakmanıza, ben kendime zor yetişiyorum. Kedi kumunu kim temizlemeli ki 😅
Ve benimki bir de diyabet hastası. Her gün şeker ölçümleri, insülin iğneleri... Hiçbir yere gidemiyorum onu bırakıp ama pişman mıyım? Aslaaa... Hayatımın neşesi, nazlı bebeğimm her şeyine razıyım onun. Hayvan sevgisi bambaşka bişey. Oğlum da köpekle büyüdü ve çocuk gelişimde her açıdan müthiş faydaları var. Kedi kumunu toksoplazma hastalığı kapmaması için hamilelerin temizlememesi gerekiyor. Eşi yapacak artık ☺️

Ya şimdi bile şuraya tatile gidelim diyorum bu sene tatil hakkımız bitti kaçıncı tatil diyor. Ama bebiş istiyor dedim tamam dedi. Naz nasıl yapıyorum midem bulanmıyor ama bulanabilir yemeği sen yap canım bulaşığı da sen yıla hayatım bana da meyve de getir su da gerir diyorum. İyiymiş ya bu durum. 😃ama acısı sonradan çıkacak gibi 🤣
Hahaha çok iyi yaaa 🤣🤣 acısı yine senden çıkacak kuzum o yüzden bu süreci sonuna kadar lehine çevir 😍 aferin enişteye yapsın tabii alışsın 🤣

Merhabalar.3 senedir burdayım kayiplarimdan ötürü üniversite hastanesinde önce perinatolog sonra ali hoca ile devam ettim özel cagsu da esma hoca var ali hocanın ogrencisydi zaten iyi hoş doktor kendiisyle devam edicem inşallah 🙏 kizimda burdan cok memleketteydim ordaki Doktorlar takip etti.ali hoca hem gebe takibi yapmiyor hem infertilite hem Cook yoğun Düzce'de malesef şuan en sağlıklısı esma hoca görünüyor Aten bı tek özel hastane var burda.
Bende burda yasiyorum. Üniversite deki Ali hocaya gidiyorum 3. Cocuk icin tedavimi o yapiyor cok memnunum hatta eşimin arkadaşı. Ben genelde özel muayne olarak gidiyorum.Ama gebe takibi yapmiyor dediginiz gibi ilk 3 ay bakiyor bi gebe kalirsam insallah 😅 nasil yapariz nasil yonlendirir bilmiyorum. 2 dogumumu cagsu da yaptim 11 ve 8 yasindalar. Hatta gecen gün Esma hanima gittim yumurta takibi icin maalesef cok yanlis bilgiler verdi bana😔 3 olgun yumurtam varken catlayacagi gün ostrojen hormonum yuksek diye dogum kontrol hapi ve süt hormonun cok yuksek dedi asla cocugun olmuycak diyerek süt hormonu icin ilac baslamak istedi. Ben kullanmadim ve Ali beye tekrar gittigimde kesinlikle cok yanlis kullanmamam gereken ilaclari verdigini soyledi 🤷🏼‍♀️ Yumurta olgunlasinca zaten ostrojen artmali ve prolaktin de yuksek olmadigini oynayabilen degerler oldugunu soyledi. Daha hamile kalmadan doktor telasesine düştüm acikcasi kime nasil guvenicez. Arastirma hastanesi cok yogun özel hastane de iyi bi doktor yok maalesef (cagsuda görümcem calisiyor) bu arada Mustafa bey varmis iyi oldugunu soylemisti ama hic muayne olmadim.. insallah saglikla ilerler saglikla kucaginiza alin bebeğinizi🌸

Biliyorum canım haklısın. Ama hamile değilken de dikkat ediyordum zaten eldiven ve maske kullanıyordum. Bi sorun olmaz umarım🙏🏻Kum temizlemek zor ama gerçekten kedi annesi olmak çok güzel bişey ❤️❤️❤️
Benim minnoş diyabet hastası ve 1,5 yaşında daha. Düşün yaşadığım zorluğu.. günde kaç kere kulağını kanatıp şekerini ölçüyorum, kaç kere iğne yapıyorum. 1 saat bile bırakıp dışarı çıkamıyorum bazen krize girebiliyor çünkü. Ama her şeye değer ❤️ yaşama sevincim yaa böyle bi sevgi yok.. çok güzeller. Çocuklar kesinlikle bu sevgiyle büyümeli

Ve benimki bir de diyabet hastası. Her gün şeker ölçümleri, insülin iğneleri... Hiçbir yere gidemiyorum onu bırakıp ama pişman mıyım? Aslaaa... Hayatımın neşesi, nazlı bebeğimm her şeyine razıyım onun. Hayvan sevgisi bambaşka bişey. Oğlum da köpekle büyüdü ve çocuk gelişimde her açıdan müthiş faydaları var. Kedi kumunu toksoplazma hastalığı kapmaması için hamilelerin temizlememesi gerekiyor. Eşi yapacak artık ☺️
Sonradan anladım neden olduğunu 🥰 Artık tüm işler eşlere malum zor günler bizi bekliyor tadını çıkartmak lazım 🙃

Hahaha çok iyi yaaa 🤣🤣 acısı yine senden çıkacak kuzum o yüzden bu süreci sonuna kadar lehine çevir 😍 aferin enişteye yapsın tabii alışsın 🤣
Ben hayatta bir şey yapmam derdi zaten evlenmeden önce.herkes şokta bu kadar işi nasıl yapıyor evlenmeden önce çöp kaldırmazdı diyorlar.. eee burası ana ocağı değil el kızı kucağı diyorum 🤣🤣🤣

Ben hayatta bir şey yapmam derdi zaten evlenmeden önce.herkes şokta bu kadar işi nasıl yapıyor evlenmeden önce çöp kaldırmazdı diyorlar.. eee burası ana ocağı değil el kızı kucağı diyorum 🤣🤣🤣
🤣🤣 Benimki de öyle aynen. Sağolsun kocişler yaa kıyamıyorlar valla 🥰 doğumdan sonra çok zor günler bizi bekliyor şimdi ne kadar dinlenirsek o kâr, 8 ay da yoruluversinler

Nacizane onerim yeni doğan döneminde çoraptan çok ayaklı tutumlar çok kullanılıyor hatta ilk 7-8 ay ki ben 1.5 yaşına kadar kullandım baya pratik çorap tutmuyorlar.
Valla haklısınız da bir baba adayı nereden bilsin ne lazım ne değil almış gelmiş işte illaki bişey yapmak istiyor 😂 ya tulum müthiş bişey aşırı şirin delircemmm 🥰🥰🥰

Back