2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Kızlar cuma günü doktorum salı günü alırız demişti ama bugün tekrar kontrole gittim bebiş kilo almış nst de iyi çıkınca tutabildigimiz kadar içerde tutucaz dedi doktorum perşembe tekrar randevum var pazartesi 37 hafta olacak artık o zaman planlayalim doğumu dedi 😀 zaten kendimi yarına hazır hissetmiyordum oğlusum dinledi beni 😀
Kaç kilo olmuş? Daha erken sanki ama ... Benden bir gün oncesiniz... Nerdeyse aynıyiz... Maşallah 🍀

Zaman çok çabuk geçiyor canım 🥰 hatta bu günleri de ozleyecegimiz günler gelecek yoksa kimse 2.-3.cocuga cesaret edemezdi🎈
Haklısın sabah olup biraz uyuyunca gece hiç yaşanmamış gibi oluyor 😅 Ben aslında gündüz uyuyabilsem bu kadar zorlanmam ama hiç uyuyamıyorum o yüzden gece kafama vuruyor🥹
Canım var sancılarım ama inan vücudumu tanıyamıyorum artık sanki gece doğum yapacak gibi ağrı çeken ben değilmişim gibi şimdi bişey.1 saat sonra bambaşka oluyor falan 🙈 kısımdaki hamileliğim prenseslikmiş resmen onda doğum zor oldu diyorum bu hamileliğimde çok çektim inşallah doğumum kolay olacak 🙏
İnşallah tez olur doğumun zorlanmazsin kuzum allah herkese doğum kolaylığı versin 🙏

😅😅😅 Kaçış yok o bebek geliyor ya da eninde sonunda gelecek 😅😅😅 bebek kaç kg olmuş?
Tam tarihi bilsem ona göre kafa olarak hazırlıcam kendimi ama şuan değil O tarihhh 😅Geçen hafta 3350 idi. Ama genelde yüksek ölçüyorum dedi. İnşşallah öyledir yoksa 4 kilo ile doğuma girmek istemem 😅 seninki ne kadar oldu ?

Haklısın sabah olup biraz uyuyunca gece hiç yaşanmamış gibi oluyor 😅 Ben aslında gündüz uyuyabilsem bu kadar zorlanmam ama hiç uyuyamıyorum o yüzden gece kafama vuruyor🥹
Kıyafetleri küçük gelip dolaptan küçük kalanları çıkartmaya başlayınca farkediyorsun bunu canım 🙃 evet ilk zamanlar gerçekten zor geçiyor ama geçiyor. O zaman hemen soruyorum gözün açık rüya gördün mü hiç 🫣

Teyzeleri biz bugün sünnet olduk 🥺 Biliyosunuz sol böbrekte genişleme vardı bizimkinin, doktorumuz yenidoğan sünneti önerdi. İlerde idrar yaparken sıkıntı çekebilir dedi. Biz de yaptıralım dedik ne kadar erken o kadar iyi. İyileşme süreci de daha kısa sürüyormuş yenidoğanken yaptırınca. Şuan uyuşuk hala o yüzden mışıl mışıl uyuyor canım oğlum 😬 Uyuşukluk geçince ne olacak çok merak ediyorum 🥺
Hayırlısı olsun canım 😊 bende düşünüyorum yeni doğan sünneti hatta doktor araştırmasına girdim şimdiden. Siz urologa mi yoksa çocuk cerrahına mi yaptırdınız, birde dikiş mi klips mi? Süreci paylaşırsanız çok sevinirim çünkü neyle karşılaşacağımı hiç bilmiyorum bende 🫣 bir tecrube olur.

Kıyafetleri küçük gelip dolaptan küçük kalanları çıkartmaya başlayınca farkediyorsun bunu canım 🙃 evet ilk zamanlar gerçekten zor geçiyor ama geçiyor. O zaman hemen soruyorum gözün açık rüya gördün mü hiç 🫣
Yok henüz o mertebeye ulaşamadım 🤣 ama geçen gün sabaha karşı öyle derin uykuya dalmışım ki Ekin de yanımda reflü yatağında yatıyor tükürüğünü mü yuttu noldu bi öksürür gibi oldu ben yataktan takla atarak fırladım elime aldim ters çevirdim sırtına vurdum annem şok oldu yavaş sakin ol diye bağırıyor 🤣

Çok değişik ya hala karın ağrım devam ediyor sanki üşütmüşüm gibi ama değil çünkü büyük abdestime çıkıyorum kaçtır, bel ağrım azaldı ama böyle midem bulanıyor gibi hani diyorlar ya doğumdan önce bi huzursuzluk oldu falan diye onun gibi bişey sanki 🤦‍♀️
Aynılarını ben de yaşıyorum hatta her tuvalete gittiğimde korkuyorum neredeyse gelecekmiş gibi bir heyecan basıyor sonra hiçbir şey olmamış gibi devam ediyor günler😀
Kızlar günü gelipte sancısı olmayanlar ; Fatma ana eli diye bi ot var dua falan okuyorsun ona suya koyuyorsun falan doğumu kolaylaştırıyormuş. Ben ilk gebeliğimde aldım ama doğumum kaşla göz arasında olduğu için kullanmak nasip olmadı. Bunda da zaten zor tutuyoruz içerde bıraksam doğacak o yüzden bunda da kullanamayacağım ama sizler bi o yöntemi de deneyin. İçmeli falan da değil dua okuyorsun
Bana bir arkadaşım hediye etti canım okudum dualarını bir tane kaba koydum sancım gelince su koyacağım üzerine bir yudum için diyorlar ama bilmiyorum o anda ne olur doğumdan çıkınca da hemen çıkartacağım sudan bir faydasını görürüz inşallah🙏🏻😇
Ben de geldim doktordan. 3 kiloyu gecmisiz sukur. Onceki kontrolde biraz minik kalmis demisti uzulmustum. Cati muayenesini de yapti. Herkes cok rahat gecirmis burda ama benim ki cok kotuydu. Hic yasamadigim bir aciydi. Bu boyle olduysa ben nasil normal dogum yaparim bilmiyorum. Doktor normal doguma uygunsun bence dedi ama hic acilma falan yokmus. Merdiven in cik, bol bol yuru, papatya, adacayi, ahududu cayi ic dedi. Temizligini falan kendin yap artik dedi. Sagolsun annemle kocisim beni hic yerimden kaldirmadi bugune kadar :) cok zorlanirsan sezeryan yapariz cok da zorlamak istemem seni ama onerim normal olmasi dedi. Bilmiyorum ben cok korktum bugun yalan yok. Kafam cok karisik..
Bir de bu konudan bagimsiz bugun dogum fiyatlarini sorduk da sadece 1 gece kalis dahilmis. Bi gun daha kalin derlerse ekstra odeme mi yapacagiz? Ben acidan cok detayli konusamadim bugun :)
Canım eğer normal doğumdan korkuyorsan sezeryan ol,yani seni hangisi strese sokmayacaksa onu tercih et😇 sonuçta normal doğum ayet değil şart değil vücudumuz o anki durumumuz neye el veriyorsa onu yapacağız evladına kavuşacağının hayalini kur hepsi çok kolay gelecek inşallah💓
Korkma canım Allahın izniyle çok güzel geçecek her şey hep söylüyorum herkese söylüyorum güzel düşün güzel olsun🌸💓

Yok henüz o mertebeye ulaşamadım 🤣 ama geçen gün sabaha karşı öyle derin uykuya dalmışım ki Ekin de yanımda reflü yatağında yatıyor tükürüğünü mü yuttu noldu bi öksürür gibi oldu ben yataktan takla atarak fırladım elime aldim ters çevirdim sırtına vurdum annem şok oldu yavaş sakin ol diye bağırıyor 🤣
Uyurken olan sayılmıyor, 🤣 gozler açık olacak 😁ama o derin uykuda bile ufacik bir hareketine nasıl uyanıyoruz insan hayret ediyor gercekten. Ben uykuya aşırı düşkün, hayatta gece uyanmayan biriydim kızımla.birlikte az uyuyan en ufak sese kalkan biri haline geldim 🙈

Kızlar burun tikanikligi sorunu yaşıyorum nefes alamaz haldeyim ya doğuma falan odaklanamiyorum uyuyamıyorum zaten alerjik rinitim şuanda dolu burun tek taraf kapanıyor ama sadece soldan nefes geçiyor o da tikanina boğazım kuruyor birbirne yapiisyor ne yapcam ben KBB rand vusu alsam doğurdum doguracam olurmu bilemedil

Uyurken olan sayılmıyor, 🤣 gozler açık olacak 😁ama o derin uykuda bile ufacik bir hareketine nasıl uyanıyoruz insan hayret ediyor gercekten. Ben uykuya aşırı düşkün, hayatta gece uyanmayan biriydim kızımla.birlikte az uyuyan en ufak sese kalkan biri haline geldim 🙈
İnan ben de ona şok oldum o kadar derin uykudan nasıl uyanabilir bi insan 🫢 Analık zor müessese 🥹 Daha gözüm açık uyumadım bakalım yakında o da olur 😅

Kızlar burun tikanikligi sorunu yaşıyorum nefes alamaz haldeyim ya doğuma falan odaklanamiyorum uyuyamıyorum zaten alerjik rinitim şuanda dolu burun tek taraf kapanıyor ama sadece soldan nefes geçiyor o da tikanina boğazım kuruyor birbirne yapiisyor ne yapcam ben KBB rand vusu alsam doğurdum doguracam olurmu bilemedil
Cold mix tarzi bişey alsan eczaneden? Alerji ilaci kullanamazsin şuan zaten mecbur damlayla falan çözeceksin 😐

Sprey kullaniyorum ben valla 5 gunden fazla kullanmayin diyorlar ama napim uyuyamiyorum baska turlu gun icinde de sikiyorum iki fis :)

X