Canım inşallah en kısa zamanda düzeltirsin. Bende şekerden insülin ve diyet yapıyorum.Dogum yapan arkadaşlar masallah yavaş yavaş bir rutine oturtutorsunuz sanırım. Ne cabuk gecmis gibi geliyor gunlerinizi soyleyince. Ben de 30+3 üm artik gece hic rahat yatamiyorum. Dün doktordaydim bebisler 1500 gram civariymiş. Diyet verdiler gebelik sekerim sınırda oldugu icin. Midem de siskinlik de cok fazla.
Midem o kadar yukari sıkıştiki cnm doya doya su bile icemiyorum agzima geri cikiyor. Diyorum bi dogum yapayim iceeckler sular yiycekler hepsini doya doya yiyip icicem
Doğum yapan anneler sağlıkla büyütün yavrularınızı ınsAllah darısı bıze olsunbende 20+3 ıkız beklıyorum alısverıse ufaktan başlayacağım.süt sağma pompası sartmı şart ıse manuel mı elektrıklı mı onerıyosunuz bıde Hangı marka almalıyız avent dusunuyorum ama pahalı bayagı ya
Kolay gelsin hanımlar. Siz tecrubelerinizi yazın bizlere de fikir oluyor. Mesela gogüs uclariniz icin kapak kullaniyormusunuz yara vs bisey oldu mu? Bebisleri ayri besiklerde mi uatiriyorsunuz. Benim beşık baya buyük simdilik ayni besige koymayi düşünuyorum ama emin de degilim
Doğum yapan annelerım ıkız bebek arabası ne aldınız ne önerırsınız
Merhaba ikiz anneleri, ben de 28 haftalık tek yumurta ikizlerine hamileyim. Monokoryonik diamniyotik denilen türden. Aranızda yeniyim.bebeklerin arasında gelişim farklılığı var bu durumu tecrübe edenler oldu mu aranızda. İyi hikayeler duymaya çok ihtiyacım var..
Hanımlar ben emzirme ve mama durumlarını kısaca bebeklerin beslenmesini nasıl yapıyorsunuz onu merak ediyorum. Çevremde benden cok stres olanlar var beni de geriyorlar bu konu yüzünden.
Pazartesi günü benim de kontrol var,orda netleşir heralde.Doktor dönmesi önemli değil bizim için demişti ama dönmesi beni heyecanlandırıyor acikcasiOlabilir canım, ben pazartesi kontrole gittiğimde bizimkilerde kafa kafaya vermişlerdi. Kızım ters duruyordu oda dönmüş
Ne kadar güzel anlatmışsınizBenim bebeklerim 34+6da doğdu, biri 8 biri 17. Günde cıktı küvözden. Orada yenidoğan yoğunbakım hemşirelerinin bana söylediklerini size aktarayım dilerim bebeklerinizi direk kucağınızda eve götürürsünüz ama aklınızda bulunsun yine de. Bunlar benim bebeklerim özelinde söylenenler siz kendi doktorlarınıza sa danısın
-bebek fazla yorulup efor sarfetmesin (kilo vermesine sebep olmasın) diye beslenmeden önce 5er dk tadımlık emzirdim ki emmeye alışsınlar, sonrasında sağdığım sütü biberonla verdim. İlk zamanlar sarılık riskinden ötür beslenme 2 saatte 1di. Sonradan 3 saate çıktı.
-bebeklerim düşük doğum ağırlıklı olduğu için (1775 gram, 2235 gram) sma nın anne sütü zenginleştiricisini önerdiler, anne sütüne katıp içirdim
-biberon konusunda oldukça basit “tombik” marka kullanıyorlardı yogunbakımda, bana da bir süre anne memesine benzeyen biberonlardan kullanma ki efor sarfetmesinler kilo almalarına engel olmasın dediler. Wee nin en basit biberonlarından aldık. Meme reddi genelde 3 kilo civarında oluyormuş, bizimkilere hala wee yle de mama veriyoruz öyle bişey olmadı çok şükür.
Hay Allah razı olsunİlk önce bir öğün anne sütü (sağdığım sütü biberonla içine zenginleştirici katarak veriyordum ki miktarını takip edelim), bir öğün mama şeklinde gidiyorduk ama anne sütü hemen acıktırıyor bebekleri. Artık önce emziriyorum, arkasından mama veriyorum. Hem sütümü iyice içiyorlar, hem de karınlarının doyduğuna emin oluyorum içim rahatlıyor. Mama miktarını bebeklerin emdiği süte göre artırıp azaltıyorum. Hiiç gerilme zamanla çocukların ihtiyacını anlayıp ona göre düzenini oturtursun.
Ah heyecanlandirmaz mi, ayağı sağ kaburgamı delecekti öyle anladık çok yukarı uzatiyordu ben eli sandım ama ayagiymisPazartesi günü benim de kontrol var,orda netleşir heralde.Doktor dönmesi önemli değil bizim için demişti ama dönmesi beni heyecanlandırıyor acikcasi
Benimde aynı canım değişmedi şükürMerhaba arkadaşlar 12 haftadayım perinatoloji randavumuz vardı 2 li test için yapılmadığı için detaylı incelendi çok şükür iyi geçti, doktor birine %95 erkek birine %70 kız dedi kız olan değişirmi başına böyle bişey gelen oldumu, biri kız olsun çok istiyorum bi kızım var ve ona arkadaş olsun istiyorum umarım değişmez
Çok sevindim sağlıkla kucağınıza alınBenimde aynı canım değişmedi şükürsağlıcakla buyusunler.
Ohlala dan memnun kalmana sevindim cnm bende ondan aldım simdi disarda bazi dar yerlerden gecer mi diye düşünuyorum aklim kayiyor.Merhaba kızlarpek giremiyorum ben foruma benim de ikiz oğullarım var 53 günlükler şu an. İkiz anneliği zor ama harika bişey aynısından iki tane bebek evde çok eğlenceli, ikisi aynı anda ağlamadığında tabi
Ahh ben de öyle diyordum şimdi hamilelikte neyin hasretini çektiysem deli gibi yiyorum
Benim ilk çocuğumdan kaşan lansinoh vardı ama hastane tipi makina kiraladık en etkin onunla sağım yaptım ben. Lansinoh da iş görüyor ama ne alırsan ikili al çünkü zaman çok kıymetli. İki meme için ayrı ayrı sağım yapmak çok zaman kaybettiriyor.
Ben kapak almadım, doğumdan sonra lansinoh un organik kremini kullanmaya başladım, yara olmadı çok şükürben bebekleri aynı yatakta yatırıyorum.
Chicco ohlala çok memnunumönceden travel sistem bebek arabası da kullandım o hantaldı baya bu çok hafif ve manevra kabiliyeti de çok iyi. Dışarıda da kullandım tavsiye ederim.
Cok guzel anlatmissim cnm herseyi sagolasinBenim bebeklerim 34+6da doğdu, biri 8 biri 17. Günde cıktı küvözden. Orada yenidoğan yoğunbakım hemşirelerinin bana söylediklerini size aktarayım dilerim bebeklerinizi direk kucağınızda eve götürürsünüz ama aklınızda bulunsun yine de. Bunlar benim bebeklerim özelinde söylenenler siz kendi doktorlarınıza sa danısın
-bebek fazla yorulup efor sarfetmesin (kilo vermesine sebep olmasın) diye beslenmeden önce 5er dk tadımlık emzirdim ki emmeye alışsınlar, sonrasında sağdığım sütü biberonla verdim. İlk zamanlar sarılık riskinden ötür beslenme 2 saatte 1di. Sonradan 3 saate çıktı.
-bebeklerim düşük doğum ağırlıklı olduğu için (1775 gram, 2235 gram) sma nın anne sütü zenginleştiricisini önerdiler, anne sütüne katıp içirdim
-biberon konusunda oldukça basit “tombik” marka kullanıyorlardı yogunbakımda, bana da bir süre anne memesine benzeyen biberonlardan kullanma ki efor sarfetmesinler kilo almalarına engel olmasın dediler. Wee nin en basit biberonlarından aldık. Meme reddi genelde 3 kilo civarında oluyormuş, bizimkilere hala wee yle de mama veriyoruz öyle bişey olmadı çok şükür.
Cnm diyetini harfiyle uygulayabiliyor musun. Diyetisyen bana iste 8 gibi basla her 2 saatte bir yemem gerekenleri soyledi ben o saatte nasil yiycem hic bilmiuorum. Zaten midem problemli. Sen de 2 saatte bir mi yiyorsun. Bi de bebekler az kilo almis bu sefer kontrolumde tatliyi falan kesinceCanım inşallah en kısa zamanda düzeltirsin. Bende şekerden insülin ve diyet yapıyorum.
Gğnaydın arkadaşım dün konuşmuştuk bugün bi uyandım bulantı yok korkmaya başladım sizin de böyle oluyor muydu 3 gündür dayanılmaz bulanıyordu bugün ne oldu da kesildi anlamadımÇok muAllah yardımcın olsun. 6 aya kadar çıkardım.
Birçok bulantı ilacı renni ve mide koruyucu kullandım. Sağlıklı olsun buyusunler kusmaya razıyım dedim dayandım
Maşallah vanim insan bir değil iki tane olunca herşeyi şaşiriyor nasıl olur nasıl yapılır diye sağlıcakla ferah ferah büyüt inşBenim bebeklerim 34+6da doğdu, biri 8 biri 17. Günde cıktı küvözden. Orada yenidoğan yoğunbakım hemşirelerinin bana söylediklerini size aktarayım dilerim bebeklerinizi direk kucağınızda eve götürürsünüz ama aklınızda bulunsun yine de. Bunlar benim bebeklerim özelinde söylenenler siz kendi doktorlarınıza sa danısın
Ara ara kesilip geri gelir bende öyle oldu inşallah tez vakitte bitse ama geri de geliyor maalesef.Gğnaydın arkadaşım dün konuşmuştuk bugün bi uyandım bulantı yok korkmaya başladım sizin de böyle oluyor muydu 3 gündür dayanılmaz bulanıyordu bugün ne oldu da kesildi anlamadım
Ne kadar güzel anlatmışsınizBebislerinize maasslh diyorum özellikle de biberon konusu daha önce aklıma hiç gelmemişti.Ben aventini almıştım.Ama kilo almaları için yorulmamalari gerekiyor çok haklilar
Hay Allah razı olsun
Cok guzel anlatmissim cnm herseyi sagolasinben de aventin biberonunu aldım bakalim bizim nasil olacak. Bu hastane tipi süt sagma mak kiralama işi nasil oluyor hastaneden mi kiraliyorsun
Peki birşey daha soracağım sizin da afedersiniz sümüksü akıntınız oluyor muydu biz şu an 6+3 deyizAra ara kesilip geri gelir bende öyle oldu inşallah tez vakitte bitse ama geri de geliyor maalesef.