2023 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    198
Kızlaaar helloooo ve imdaattt :rolleyes:bizim defne gece sürekli uyanıyo acıkıyo 😔 son 2 haftadır ayy bu problemi yasayan var mı
Biz 2 aydır bu şekildeyiz, benim kizim geceleri guzel uyuyan bir bebekti, ilk 1 ay 2 saatte bir ben uyandirdim ama 6 aylik olana kadar gece 1 defa en fazla 2 defa uyanır emer uyumaya devam ederdi, neden bilmiyorum 2 aydir, öyle sık uyaniyorki, bazen 15 dk da uyanıyor, uyku düzenim çok berbat, kendimi aşırı yorgun hissediyorum
Bu arada ben de 32 yaşında doğurdum. Keşke daha erken olsaymış diyorum. Fiziksel olarak aşırı yoruluyorum. Psikolojik olarak da yıllardır sorumluluk hissi olmadan yaşamanın getirdiği rahatlığı hâlâ arıyorum. Ha oğlumu çok seviyorum onunla hayatıma renk geldi ama işte insan bazen eski günlerini arıyor. Yine de onun bir gülüşüne değişmem tabi o günleri 😍
Ben oğlumu 30 yaşında, kızımı 37 yaşında kucağıma aldım, oglum da yaşım daha erken olmasına rağmen sabrım erken tükenirdi, geceleri çok uyanırsa kızardım çocuğuma, şimdi vücut direncim daha düşük ama sabrım yüksek, 2 aydır 2 saat araliksiz uyumuslugum yok ama yinede seviyorum kızamıyorum, tabi iconde bulundugu şartlarda insani tahammulsuz yapiyor, oglum dogdugunda eltimlerde bizim evde kalıyordu, onun kizinada ben bakıyordum çalıştığı için, kızı oglumdan 1 yas buyuk ve hiperaktifti gücüm tukeniyordu üzerine birde nankörlük vardı, biseyler biseyler çocuğumda uyumazsa ona kızıyordum, salaklik diyelim
Kızlar adet dönemleriniz nasıl 2 kere oldum 3.yü olmadım hala 40 gün oldu düzensizlik normal mi böyle olan var mı aranızda
Benim daha hic olmadi, ilk cocugumda da 12 ay olmadı 13.ay olmuştu adetim
kızlar ben oğluma seneye için bot alacağım. tahmini ayak numarası bulunur mu? yurtdışından alacağım için şimdiden alayım uygun fiyatlı olsun istiyorum
Ayak numarası çocuktan çocuğa değişir, onu tutturmak zor, kıyafet olsa az büyük az küçük giyer ama bot küçük gelirse sıkıntı, ben oğluma almıştım numarasını hatırlamıyorum, 2 defa ancak giydi sıfır duruyor, kızım giyer olursa sakliyorum

Yaş 33 rahatlık o biçim aslan burcuyum keyifler tavan.. Kucağıma aldım sorumluluk bana Zor geldi. Kimse olmadan tek başıma büyütüyorum. Ne komşu ne tanıdığım kimse yok. Krizlere giriyor inip çıkıyorum. Geçecek bu günler çok zormuş ama sevgilileri gülüşleri dünya ya bedel.🥰

Ben de olmadım hala 😁hiç te aramıyorum 😄
Bende 33 yaşındayım ve aslan burcuyum o kadar aynıyım ki yapı olarak bencilim galiba nasıl özledim kendimi şımartmayı offf saatlerce süslenip gezmeyi tozmayı geçicek ama büyüsün yine şımartıcam kendimi hemde oğlumla babası yapıcak bunu evin bi kızı benim uğraşsınlar benle ama dimi 😅😅

Uzunca zamandır okumamıştım burayı epey birikmiş. Durum bildirimi yapıp kaçırıyorum hemen bebem uyanır birazdan 😂
Nergis hanım 3 haziranda 8 aylık (gözler yaşlı)
1 haftadır hiç gece uykum yok perişan bir haldeyim. Alttan iki dişi vardı üstler de bayadır şiş ha çıktı ha çıkacak derken 3.dişi de alttan geldi (ters köşe yapmaya bayılır)
8200 gram 71 cm sanırım şu an. Anne baba dede nene mama meme diyordu haftasonu amcalarıyla vakit geçirince emmi demeyi de öğrendi 😂 3 4 gündür alkış yapıyor 15 gündür sanırım emekleme pozisyonu alıyor ama ilerleyemiyor ayrılık kaygısı tavan yaptı bezini atıp elimi yıkayana kadar kıyamet kopuyor evde yemek yaparken bile yürüteciyle hep peşimde paçamdan tutuyor işim bitene kadar mızmız olmadığı zamanlar güzel bıcır bıcır bir kız ama çoğunlukla mızmız malesef 😂
5,5 aylıkken ilk adetimi görmüştüm ikincisi de normal geldi ama sonra 14 gün temiz kaldım tekrar oldum sonra 10 gün temiz kaldım tekrar oldum neden böyle bilmiyorum bir kere daha bu kadar sık olursam bi kadın doğuma gözükürüm muhtemelen
Durumlar böyle şimdilik. Gördüğüm konular hakkında yazdım genelde hepinize tek tek cevap veremedim. Hepinize ve kendime yüce Allah'tan bol bol sabır diliyorum 😂

Bende 33 yaşındayım ve aslan burcuyum o kadar aynıyım ki yapı olarak bencilim galiba nasıl özledim kendimi şımartmayı offf saatlerce süslenip gezmeyi tozmayı geçicek ama büyüsün yine şımartıcam kendimi hemde oğlumla babası yapıcak bunu evin bi kızı benim uğraşsınlar benle ama dimi 😅😅
Valla yazın yürümeye başlayacaklar ya acısını çıkaracağım gezeceğim sürekli 😁😁

Yurtdışı ve buranın kalıpları arasında fark olabilir mi bilmiyorum. Biraz büyük numara alsan nasıl olur acaba? Yürüyüşünü engeller mi? Tecrübeli annelerin cevap vermesi daha doğru olur.
büyük büyük aldım artık bakalım kısmet🤣🤣🤣

Eşim hep isten geç geliyor söyle ne yapayım kafayı yicem bir gün ondan korkuyorum 😁 Su an mesela uyumamak için direniyor balık gibi çırpınıyor uyumayacam diyor. Sonra da ağlama krizleri kafamı duvarlara vurasım geliyor işte o an 😄Sabir ya sabır 😅

Ben burada bir arkadaşa bile hasret kaldım. Kahve yapıp çağırsa konuşsak bana o kadar iyi gelirdi ki😄İs için kendi doğduğum yerden vazgeçtim o kadar pişmanım ki.. burada yapayalnız hissediyorum 🙄 iki aile de benim zorlandığımi görüyor yardım eli bile uzatmıyor. Özlediklerin de sevmeye gelince geliyorlar koşarak. Ant içtim yarın bir gün büyüyünce torunum ver ben de kalsın diyecekler he o zaman kıyamet kopar. Asla böyle bir şey olmaz. Ben burada neler çekeyim onlar sefa sürsün. Yok öyle bir dünya 😁
ailelerin bu tavrına aşırı gıcığım sadece sevmek için bebek görülmez hele de aile tarafından 🥴🥴 şöyle gelip bir iki saat ben bakarım sen yat dinlen demeleri gerekiyor. inşallah hatalarının farkına varırlar
ben memleketteyim ama gidecek çok bir yer kalmadı çoğu arkadaşım da dışarıda. arada annem gelip kalıyor sabahları ona veriyorum 1 saat iyi geliyor ama büyütme kısmında yalnız olmak bir nebze iyi bence. karışan eden olmaz🙈 her kafadan bir ses çıkmaz. bunlar olduğu için sürekli yanlış mı yapıyorum diye kendimi sorguluyorum🥴

ailelerin bu tavrına aşırı gıcığım sadece sevmek için bebek görülmez hele de aile tarafından 🥴🥴 şöyle gelip bir iki saat ben bakarım sen yat dinlen demeleri gerekiyor. inşallah hatalarının farkına varırlar
ben memleketteyim ama gidecek çok bir yer kalmadı çoğu arkadaşım da dışarıda. arada annem gelip kalıyor sabahları ona veriyorum 1 saat iyi geliyor ama büyütme kısmında yalnız olmak bir nebze iyi bence. karışan eden olmaz🙈 her kafadan bir ses çıkmaz. bunlar olduğu için sürekli yanlış mı yapıyorum diye kendimi sorguluyorum🥴
Ben de annemlerle ayni sehirde yasiyorum ( Almanya) iki güne bir annemleri görmesini sagliyorum bir iki saat olsa da bebege iyi gelkyor oynuyorlsr ediyorlar . Burda emekleme gruplari var haftada bir de oraya gidiyorum inan haziran dogumlu 11 bebek var hepsi birbirinden farkli…. Benim kiz mamama demekten baska birsey bilmiyor emekleme daha yok bakalim nasil ilerleyecek bir de ismini cagirinca bana bakmiyor haha cok söylüyorum galiba babadi olaun annenesi dedesi teyzesi desin pat bakiyor:)

Uzun süre bekledikten sonra ben de 31 yaşımda anne oldum,bazen çok zorlandığımda bebek istediğim o günlerimi hatırlıyorum,benim yerimde olmak isteyen kaç tane çocuk isteyen var diye düşünüyorum ve kendime sabret bu günler de geçecek,belki de bu günleri özleyeceksin diyerek moral veriyorum.Çektiğim zorlukları değil de,oğlumun bu günlerini kesin özleyeceğim💞.
evet yaaaa ben de aynı böyle hissediyorum 🥹🥹 o günleri aklıma getirip sabrımı arttırmaya çalışıyorum. kesinlikle bebeğin varlığı ve bu bebiş günlerini özleyeceğimiz bir gerçek♥️

Bizimki de 8 aylık olucak 7 gün sonra bilinçli kelime yok dede anne diyo ama sanki agubugu der gibi alkış yok gel gel yok emekliyo ama sürekli değil ayağa kalkıyor tutunarak oturuyor rahatça sıfır diş hiç çıkmadı daha zırlaklık fullll kilosu 9,250 boyu 71 cm bende kafama göre 5 ölçek bazen 4 bazen 6 mama yapıyorum emme olayı günde maks iki üç istemiyor ek gıda günde genelde üç öğün ara yıl karnesi bu şekilde😅

Kızlar bi de ev şu an bebek aletlerinden geçilmiyor mama sandalyesi yürüteçi sallanan ana kucağı masaya yapışan mama koltuğu oyun parkı ev dandini ama en güzeli oyun parkı evinizde alan varsa muhakkak alın içine atıyorum çocuğu baya baya rahat ediyorum kenarları korunaklı altında matı var ben yine de ince bi battaniye koydum kendinden topları geliyor oyuncakları da var baya vakit geçiriyor içinde

eskiden uyanmıyor muydu gece 🥹
Kızlaaar helloooo ve imdaattt :rolleyes:bizim defne gece sürekli uyanıyo acıkıyo 😔 son 2 haftadır ayy bu problemi yasayan var mı
Bende çıldırmak üzereyim uykular haram oldu gündüz herşey harika gece çok sık uyanıyor memeyi ağzına almadan rahat etmiyor emiyo yatırıyorm 5 dk sonra tekrar istiyo bazen 1 saat bazen 1 buçk dün gece hep acizdi dişlerden sanırım hafif ateşi de var bugün keyifsiz şu diş bi çıksa valla bedenim uyku istiyor gündüz de uyuyamıyorum fırsatım oluyor ama ben uyuyamıyorum herkes hemen hemen aynı heralde

G gofret-pati O ozlemertefe ben başak burcuyum yükselenim yengeç. aşırı anaç ve evciymişim 🤣 çocuğum doğana kadar hahahahhaha🤣
ben gezmeye çok düşkün kendi kafama göre yaşayan biriydim ne babamı ne eşimi dinlerdim. şimdi kendimi çok kısıtlanmış hissediyorum. kendi isteklerime göre yaşamaya devam etmeye çalışıyorum. mesela geçen gün hatıra kalsın diye kar yağdığında aşağı indirdik fotoğraf çekeriz diye o kadar rahatsız oldu ağladı ki. hatta korktu belki travma kaldı🥴 ya da mesela burnunu temizlemeye çalışırken çokkk ağlıyor. acaba bebeği çok mu hırpalıyorum diyorum 🥴🥴 ne bileyim bu kadar zor olacağını hiç tahmin etmemiştim.
yine de kesinlikle bir parmağının ucuna dünyayı değişmem hayatımı öyle güzelleştirdi anlamlı kıldı ki. bomboş yaşıyormuşum şimdi dolu doluyuz sayesinde.

Uzunca zamandır okumamıştım burayı epey birikmiş. Durum bildirimi yapıp kaçırıyorum hemen bebem uyanır birazdan 😂
Nergis hanım 3 haziranda 8 aylık (gözler yaşlı)
1 haftadır hiç gece uykum yok perişan bir haldeyim. Alttan iki dişi vardı üstler de bayadır şiş ha çıktı ha çıkacak derken 3.dişi de alttan geldi (ters köşe yapmaya bayılır)
8200 gram 71 cm sanırım şu an. Anne baba dede nene mama meme diyordu haftasonu amcalarıyla vakit geçirince emmi demeyi de öğrendi 😂 3 4 gündür alkış yapıyor 15 gündür sanırım emekleme pozisyonu alıyor ama ilerleyemiyor ayrılık kaygısı tavan yaptı bezini atıp elimi yıkayana kadar kıyamet kopuyor evde yemek yaparken bile yürüteciyle hep peşimde paçamdan tutuyor işim bitene kadar mızmız olmadığı zamanlar güzel bıcır bıcır bir kız ama çoğunlukla mızmız malesef 😂
5,5 aylıkken ilk adetimi görmüştüm ikincisi de normal geldi ama sonra 14 gün temiz kaldım tekrar oldum sonra 10 gün temiz kaldım tekrar oldum neden böyle bilmiyorum bir kere daha bu kadar sık olursam bi kadın doğuma gözükürüm muhtemelen
Durumlar böyle şimdilik. Gördüğüm konular hakkında yazdım genelde hepinize tek tek cevap veremedim. Hepinize ve kendime yüce Allah'tan bol bol sabır diliyorum 😂
amiiiiiinnn bizim bebişler aynı gün doğmuştu. neredeyse birebir aynı şeyleri yaşıyoruz. benimki fiziksel olarak çokk hareketli balık gibi sanki yüzerek ilerliyor. yürüteç almadım. sürekli paçamı tutup kalkmak istiyor. ama konuşma anlamında pek bi şey yok arada ağlarken anne diyor sanki ya da ben uyduruyorumm :KK53:
diş olarak da aynıyız 2 tanesini çıkaralı 2 aydan fazla oluyor. bu 2 ay sürekli bazen dozu arttırarak huysuz davranıyor.. ama 3. dişi hala göremedik :)
adet konusunda böyle düzensizlikler oluyor diye biliyorum yine de çok sık olursan bence de bir doktora görün canım.

Ben de annemlerle ayni sehirde yasiyorum ( Almanya) iki güne bir annemleri görmesini sagliyorum bir iki saat olsa da bebege iyi gelkyor oynuyorlsr ediyorlar . Burda emekleme gruplari var haftada bir de oraya gidiyorum inan haziran dogumlu 11 bebek var hepsi birbirinden farkli…. Benim kiz mamama demekten baska birsey bilmiyor emekleme daha yok bakalim nasil ilerleyecek bir de ismini cagirinca bana bakmiyor haha cok söylüyorum galiba babadi olaun annenesi dedesi teyzesi desin pat bakiyor:)
gerçekten farklı yüzler bebeğe iyi geliyor tabi ki bize de. burada hiç güzel park vs yok bir de hava aşırı soğuk olduğu için sürekli avmye gidiyoruz. ben de çok bunalıyorum evde en azından iki mağaza gezip kendimi kandırıyorum :/ oyun grubu olduğu için çokkk şanslısın keşke buralarda da olsa.. tüm bebişler çok farklı hepsi kendi hızında ilerliyor, ilerleyecek.. sağsalim kolaylıkla atlatalım bu güzel süreçleri :KK200:

Kızlar bi de ev şu an bebek aletlerinden geçilmiyor mama sandalyesi yürüteçi sallanan ana kucağı masaya yapışan mama koltuğu oyun parkı ev dandini ama en güzeli oyun parkı evinizde alan varsa muhakkak alın içine atıyorum çocuğu baya baya rahat ediyorum kenarları korunaklı altında matı var ben yine de ince bi battaniye koydum kendinden topları geliyor oyuncakları da var baya vakit geçiriyor içinde
ay ben de o topları ayrıca aldım şimdi sen öyle söyleyince pişman oldum oyun parkı almadığıma:) gerçi benimki orda da durmaz muhtemelen ama. hiçbir şeyle uzun süre ilgilenmiyor maks 2 sn :KK53: hatta yere koyup oyuncak bırakıyorum önüne biraz oynatıyorum arkamı dönüyorum gitmek için kendisi kapıya benden önce geliyor :confused:

X