-
- Konu Sahibi sehribann16
- #3.341
Evet 22 yaşındayım erken anne olmak istedimSenin daha yolun uzun yaşın küçükse sıkıntı olmaz kuzum ama demekki ovulasyon doğru sonuç olmuyormuş adete yakın. Arkadaşlar onu görmüş oldu
Daha yeni evlisin yaşında küçük bence evliliğin tadını çıkarmalısın birbirinize alışma dönemi daha çok zamanın var ama tabi sizin kararınız önemli. Gönlüne göre olsun inşallah canımEvet 22 yaşındayım erken anne olmak istedim
İnşallah teşekkürlerDaha yeni evlisin yaşında küçük bence evliliğin tadını çıkarmalısın birbirinize alışma dönemi daha çok zamanın var ama tabi sizin kararınız önemli. Gönlüne göre olsun inşallah canım
Teşekkür ederim cevabınız içinBU tamamen tercih meselesi ben devm etmiyrum bazi kadinlar ikinci yumi gormek istedikleri icin devm ediyor. Bazisi göruyor ama yumi zamanlarini degerlendrdikten snra icine sinmezse 1gunde 1 veya 2gunde bir degerlendrmeye devam edebilirsin
Cok gecmis olsun Doktor kontrlu altinda yumurta tkibi yaptrmadim ama regli zamani gidip doktrdan ogrenebilirsin sanirim 1 kackere muyane ile yumurtana bakiyrlar testler yapiliyor doktr catlayio catlamadihini yada su zamanlarda degerlendrme yapin diye yinlendrirliyor..Hanımlar merhaba,ben de ovülasyon testini geçen ay iki gün yaptım sonra bartholin kisti çıktı ameliyattı falan derken kaldı bu ay nasipse tekrar başlayacağım. Doktoruma geçen ay reglken gittim yumurtalıklarında rahimde bir problem yok adet sonrası bir dolu bir boş değerlendir dedi. Bazı arkadaşlar yumurtanın kaç cm olduğu çatlayıp çatlamadığını öğrenmişler bunun için ne zaman kontrole gitmek lazım bilgisi olan paylaşabilir mi
Rica edrrim yolumuz ayni acın icin çok uzgunum cok zor rabbim insallh sana bu avini unutturcak saglikli bir evlat daha gondersin.. aci ama birde sole dusun gebe kalabiliyorsun belki cok beklemden olur yine inaniyorum umarim mucizeler bizimle olur dualarda bulusalim insallh rabbim bizi artik çocuk özlemi ile sınamasinÇok açıklayıcı olmuş teşekkür ederim. Rabbim bizim gibi evlat isteyen herkese sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah. Ben 6 ay önce 4.5 aylık gebeliğimi sonlandırmak zorunda kalmıştım. Gebe kalmak zor gibi geliyor şu an ama doğum olana kadar bile yüreği ağzında bekliyor anne adayları. Rabbim yardımcımız olsun.
Vallhi şehriban kayip sanirim bayadir göremedim hic yazisida yok müge anlıya mi çiksak ne yapsak
Erken yumurtlarsan daha iyi tutar bence canım benimde erken yumurtladigim ay tutmuştu inşallah bu ay hayırlısı ile mucizene kavuşursun isteyen herkes herzaman dualarimdaRica edrrim yolumuz ayni acın icin çok uzgunum cok zor rabbim insallh sana bu avini unutturcak saglikli bir evlat daha gondersin.. aci ama birde sole dusun gebe kalabiliyorsun belki cok beklemden olur yine inaniyorum umarim mucizeler bizimle olur dualarda bulusalim insallh rabbim bizi artik çocuk özlemi ile sınamasin
Vallhi şehriban kayip sanirim bayadir göremedim hic yazisida yok müge anlıya mi çiksak ne yapsak
Bana gelince cok guzel pik yakaladim ama yumurtlamanin 10.gunu rrgli oldum olmadi zaten yumurtlamin 7.gunu progesteron hormonuda bana saglikli catlamadihini soledi 1.15 cikti degerim 3gun sonrada regli oldum hani o 14. Gun olayi bende tutmadi anliyacağin buay omega 3 aldim takviyelere devam yarin ovü testine baslarim sanirim akinti takibi yapiyorum suan.. basladi akintim bu ayda erken yumi gelcek gibi yarin 7.gun pik gorur gormez estradiol baktircam yumurtam sagliklimi kalitelimi diye yumurtlamadan 7.gun yine progesterin hormonuna baktrcam saglikli catladimi diye bende durumlar böle sen nasilsin ?
Cok gecmis olsun Doktor kontrlu altinda yumurta tkibi yaptrmadim ama regli zamani gidip doktrdan ogrenebilirsin sanirim 1 kackere muyane ile yumurtana bakiyrlar testler yapiliyor doktr catlayio catlamadihini yada su zamanlarda degerlendrme yapin diye yinlendrirliyor..
2 yontem ise su ovülasyan testi ile takip ediyorum ben pik gördugum gun estradiol hormonuna baktiriyrum deger 180 uzeri ise o ayki yumurta saglikli bir yumurta demektir..
OVülasyon testi ile takip edip pik yakaladin catlamayi gordun.. catladiktan yani yumurtlamanin 7.8.9 gunlerinde birinde progesteron hormonuna bakiyorum bu degerde 3ün uzeri veya 10 gibi bir rakam olmali saglikli bir çatlama olmusmu diye burdan anliyorum..
Gecen ay baktrdim malesef saglikli bir catlama olmadigi icin yumurtlamadan 10.gunu regli oldum umarim mucizelermize kavusmak dileğiyle
Amin inşallah. Takdiri ilahi her nasip vaktine esir en güzel zamanda en güzel şekliyle gelsin meleklerimiz inşallahRica edrrim yolumuz ayni acın icin çok uzgunum cok zor rabbim insallh sana bu avini unutturcak saglikli bir evlat daha gondersin.. aci ama birde sole dusun gebe kalabiliyorsun belki cok beklemden olur yine inaniyorum umarim mucizeler bizimle olur dualarda bulusalim insallh rabbim bizi artik çocuk özlemi ile sınamasin
LH hirmonu dalgalanan bir hormon silik cizgi hep cikabilir hergun ayni saatte baktigindami t cizgisi koyuydu pik gordun catlamayi gordun tekrarmi tcizgisi pik oldu@Blue_girll canım ben sana bilgine dayanarak birşey sormak istiyorum şimdi ben pik yakaladım ama sonrasında 2. Çizgi tamamen hiç gitmedi yani hep var gibiydi o sebeple çatladı mı çatlamadı mı anlayamadım doktora gittigimdede olgun yumurtan var dedi reglime 2 gün var doktor söyledigindede 3 gün vardı sence yumurtam çatlamamış mıdır yoksa yeniden yumurtlama mı
Aminn hep birlikte guzel haberlermiz olsun bilgi paylastikca guzelCanım maşallah ne güzel açıklıyorsun Allah gönlüne göre versin inşallah
Canım ben adetin 3. günü hormon vermiştim bilmiyorum hepsi normal çıkmıştı orada.Adetin 3. gnü progestrona da bakmıştı normal hepsi dedi.Bilmiyoum şimdi sen böyle diyince kafam karıştı. Korunmayı bırakalı 4 ay oldu bizim ama 2 aydır yumurtlama tarihlerine falan denk gelsin diye uğraşıyorum Çatlamadan sonra 14. gün genelde regl olunur deniliyor 2 gün öne 2 gün geriye atması normalmiş sanırım. Hava değişimi mevsim vs.Benimde yumurtlamadan 10.gün regli oldum
Yumurtlamadan sonra progesteron hormonuma baktrmistim 1.15 cikti yani saglikli yumirta catlamasi olmadigini anladim o deger regli olcagimida anladim..
Cnku yumurtlamadan hemen sinra progesteron hormonu 3um uzeri veya 10nun uzeri beklenir bende 10gun regli oldum..
Bu ay omega 3e basladim pik gordugumde estradiol hormonuna baktrcam kandan 180 uzeri cikarsa eger saglikli bir yumurtaya sahibim demektir.. yumurtlamadan 7.gunu tekrar progesteron baktrcam yumirta saglikli catlamismi diye eger buseferde 3ün altinda bir deger cikarsa benim progestronumla ilgili bir skntı var belkide ilac takviyesi alabilirim demektir bu
Yumurtlmadan snra progesteron hormonu yukselmeliki rahim kalinlasirsa eger dollenen bir yumurta varsa oraya rahat yapismali rahim belli bir kalinliga ulasmazsa zaten yunurta dollense bile tutunma şansı cok az buyuzden bakip ogrenmek istedim ama malesef bu ay hem 10.gun oldum hemde degerim düsuk cikti..
Tek sevindigim regli olmam oldu cnku kist olur diye korktum kist oldugunda regli uzadikca uzuyor
Yaaa yerim minnağı maşallah rabbimin en guzel mucizesiErken yumurtlarsan daha iyi tutar bence canım benimde erken yumurtladigim ay tutmuştu inşallah bu ay hayırlısı ile mucizene kavuşursun isteyen herkes herzaman dualarimda
Şehriban nezamandir yok ben de sürekli yazıp sizi darlamak istemiyorum arada girip takip ediyorum son durumları malum çok zaman da ayıramıyorum buraya
Benim biraz yorucu zorlu geçiyor günlerim canım bugun kontrolüm vardi kalp atışlarını duyduk çok şükür7 haftalık olmuşuz bilee 1 ay sonra yine kontrolüm var allahin izniyle zamanı doldurmaya çalışıyorum anlayacagin
KAfan karismasin canım doktor estradiol,lh,amh,fsh,degerlerine adetin 3.gunu falan bakiyor.. degerlerin regli zamani normalmi diye.. iyi cikmasi guzel..Canım ben adetin 3. günü hormon vermiştim bilmiyorum hepsi normal çıkmıştı orada.Adetin 3. gnü progestrona da bakmıştı normal hepsi dedi.Bilmiyoum şimdi sen böyle diyince kafam karıştı. Korunmayı bırakalı 4 ay oldu bizim ama 2 aydır yumurtlama tarihlerine falan denk gelsin diye uğraşıyorum Çatlamadan sonra 14. gün genelde regl olunur deniliyor 2 gün öne 2 gün geriye atması normalmiş sanırım. Hava değişimi mevsim vs.
Regliye 2 gün kaldı dimi bebeimHayırlısı hakkımızda inşallah benim son 2 günüm