• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Eylül ayı tüp bebek transfer olacakların paylaşım alanı 💖

Kızlar vıtamın takvıyesı verdımı doktorlarınız veya propolıs omega fılan butarz takvıyelerden aldıgınız varmı, bana suan sadece vınalac kullandırıyor ılk aylar ekstra vıtamın takvıyesı onerılmesıgını okumustum ama doktoruma da sormayı unuttum

Canım sen ozel hangı doktora gıdıyorsun acba, testlerı onermeyen ozel doktorunmu
Evet ama yanlış anlaşılma olmasın. 3lü 4lü testler için çok da sonuç oranı açısından pek parlak değil gibi bi tavırla dedi yani tamamen önermedi demeyeyim şimdi doktoru zan altında bırakmayalım sonuçta hiç bi doktor testlere yaptırma demez 😂
hani onu yaptırmaktansa 2 li test yaptırsan daha iyi olur dedi. Hatta daha iyisi fetal dna onu yaptır yaptırabilirsen dedi

Kızlar vıtamın takvıyesı verdımı doktorlarınız veya propolıs omega fılan butarz takvıyelerden aldıgınız varmı, bana suan sadece vınalac kullandırıyor ılk aylar ekstra vıtamın takvıyesı onerılmesıgını okumustum ama doktoruma da sormayı unuttum
Bana Elanatal 1 başladı sadece

Kızlar selam herkese Bayadır sessizdi buralar hareketlenmiş sevindim 🤣 ben de ortaya genel yazayım dedim okuduklarıma cevaben . Ben de 10. Hafta itibari ile iğneleri bıraktım şükür. Kan sulandırıcı fitil vs zaten hiç kullanmadım . Şuan sadece folik asitim ve duphaston kaldı onları da 12. Hafta dolunca bıraktırıyor doktorum inşallah hayırlısıyla. Zaman hala yavaş geçiyor gibi geliyor :) ben özele gidiyorum o nedenle kafama göre bebeği haftada bir görmeye gidiyorum açıkçası içim rahat etmiyor çünkü ve arada farklı bir doktora da gittim çok şükür bi sıkıntı yok şimdilik . 12 hafta beni de ikili tarama için çağırdılar ama yaşımdan dolayı risk çıkacak zaten muhtemelen ben de kararzısım açıkçası . Çatlak vs mevzularına gelince bu süreçte kilo verenlere çok imrendim maşallah 🤣 ben zaten kilolu hamile kaldım ve bulantım vs de olmadığı için de maşallah yiyorum üstüne kilo bile aldım umarım bu tempoyla ilerlemem yoksa işim çok zor 😬

Kızlar selam herkese Bayadır sessizdi buralar hareketlenmiş sevindim 🤣 ben de ortaya genel yazayım dedim okuduklarıma cevaben . Ben de 10. Hafta itibari ile iğneleri bıraktım şükür. Kan sulandırıcı fitil vs zaten hiç kullanmadım . Şuan sadece folik asitim ve duphaston kaldı onları da 12. Hafta dolunca bıraktırıyor doktorum inşallah hayırlısıyla. Zaman hala yavaş geçiyor gibi geliyor :) ben özele gidiyorum o nedenle kafama göre bebeği haftada bir görmeye gidiyorum açıkçası içim rahat etmiyor çünkü ve arada farklı bir doktora da gittim çok şükür bi sıkıntı yok şimdilik . 12 hafta beni de ikili tarama için çağırdılar ama yaşımdan dolayı risk çıkacak zaten muhtemelen ben de kararzısım açıkçası . Çatlak vs mevzularına gelince bu süreçte kilo verenlere çok imrendim maşallah 🤣 ben zaten kilolu hamile kaldım ve bulantım vs de olmadığı için de maşallah yiyorum üstüne kilo bile aldım umarım bu tempoyla ilerlemem yoksa işim çok zor 😬
Yıyebılmenız bence cok guzel ya kılo verılır hersey yolında olsun da, ben zorla yıyorum mesela uzuluyorum kuruyemıs resmen agzımda buyuyor tıkıstırıyorım ucbes arada agzıma. Çatlak konusunda da daha erken ama sonrasında kakao ve zeytınyagı karıstırıp surmustu bı arkadasım catlamamastı. Oyle mı yapsam dıye dusunuyorum ben de

Evet ama yanlış anlaşılma olmasın. 3lü 4lü testler için çok da sonuç oranı açısından pek parlak değil gibi bi tavırla dedi yani tamamen önermedi demeyeyim şimdi doktoru zan altında bırakmayalım sonuçta hiç bi doktor testlere yaptırma demez 😂
hani onu yaptırmaktansa 2 li test yaptırsan daha iyi olur dedi. Hatta daha iyisi fetal dna onu yaptır yaptırabilirsen dedi
Yok anladım canım ama ılla yaptır gıbı bı tutum olmaması da guzel. Sen turkıye hastanesune gıdıyordun degılmı canjm memnunmusun orda mı devam edıceksın sımdılık.

Folik asit de ayrıyeten alıyormsnz, ama sız 3aya yaklastnz sanırım kacıncı haftada baslattı elanatalı
Elanatal da da var aslında folik asit. Ama ayrıca da alıyorum yani bırak demedi tam de emin değilim ikisi de çok gelir mi Elanatalı da midem bulanmazsa alıyorum zaten. 9. Haftada gittiğimde başlatmıştı.
Yok anladım canım ama ılla yaptır gıbı bı tutum olmaması da guzel. Sen turkıye hastanesune gıdıyordun degılmı canjm memnunmusun orda mı devam edıceksın sımdılık.
2 li için aslında yaptır dedi. Ben bilmek isterim dedi Ama sonuçta kimse kimseyi zorlayamaz böyle bi konuda tercih meselesi.
Sadece sanırım bir sonrakinde imza alacak bizden ben söyledim ama hasta tercih etmedi şeklinde sonuçta doktorlar da haklı sanırım hastalar dava açıyormuş bir problem olursa.
Şimdilşk memnunum ama paket sistemi yok orda her işlem için para alarak ilerliyor mesela ilerleyen zamanlarda musyene öncesi nst için belli ücret var mesela onu ödeyip o şekilde ilerleniyor. Doğum paketi var ama muayeneler için bir paket yok bende testlerimi şimdilik devlette yaptırıp gittim bakalım sonraki süreçlerde nasıl olacak illa hastanede yaptırmam gereken bir test olcak mı bilmiyorum.

Yok hayır bu 3lü 4lü testi önermeyen de kadın doğum doktorum tüp bebek doktorum değil.
Tüp bebek doktorum tüp bebek olması önemli değil gereken tüm tahlilleri yaptırın demişti onlara sorsak fetal dna derler muhtemelen.
Aynen benim doktor da hepsi hikaye bir tek fetal DNA kesin sonuç veriyor demişti.
Ayrıntılı ultrason tarama zımbırtısında da çıkmıyor mu bu şeyler zaten iyice bir araştırmak lazım çok tecrübesizim.

3.aydan sonra onu da bırakacagız dedı doktor
Duphaston kanama var diye mi yoksa rutin mi vuruluyor ? Bana kanama oldu diye vurdular bir kerecik bir de transferimin akşamında. Çok fena yakıyor yahu.

Ben en başından beri hem OMEGA hem de magnezyum kullaniyorum bunların içinde de ayrıca folik asit var , folik asit almıyorum.
İlk olarak omegrav ve magnorm kullanıyordum magnorm bitince ocean ekstra MAG basladim şimdi omegrav bitiyor efa morm ile devam ediyorum. Tüp bebek doktorum magnezyum çok önemli rahim kasilmalari ve bağırsak rahatlığı için dedi. Kadın doğum doktorum ekstra folik almamı önerdi mesela ama tüp bebek doktorum onermiyor fazla folik asit yüklemesinin down sendromunu arttırdığı yönünde bilimsel araştırmalar var diyor.

Benim de kilo ile başım dertte ama mesela ebe kuzenim diyor ki ilk tramester normal kilo alman cunku sisiyorsun ödem topluyorsun falan dedi ben de 3-4 kilo aldım iştahım çok açık 2. Tramesterde tüm sorunlar bitiyormus ben de 2. Etapa geçmeyi dört gözle bekliyorum.

duphoston progestan ıceren bır ılacmıs 8 hafta ipne olarak progrstan vuruldum gunde uc duphostonla bırlıkte.ıgneyı bıraktık duphostona devam tutanması ıcın ılac sanırım.

kızlar gunaydın uyku duzenınız nasıl ? ben her gece en az ıkı üç kez uyanıyorum hem çiş , hem garip bir uyuyamama afakanlar gelme hissi 😂 daha şimdiden ıkı uc uyanıyorsam karnımız buyuyunce nolacak 😂yatmadan su da içiyorum gerçi o da etkılıyordur ama uykusu aynı devam eden var mı ?

Günaydın ben de aynı sekildeyim zaten 1-2 gibi yatıyorum 4+5 de kalkıyorum tuvalete sonra 8de kalkıyorum uyku falan yok , öğleden sonra uyku basıyor çok fena :)

Merhaba kızlar . Geçen hafta kalp atışı kontrolüm vardı ama duyamadık maalesf. Doktor normalde sat a göre hesaplayınca 8 haftalık olması gerekirken ulstrasonda 6 haftalık görünüyor dedi çok küçük dedi henüz haftaya gel yne duyamazsak sağlıksız demek ki dedi . İki hafta öncesinde kese için gitmiştm o zamanda 4 haftalık görünüyor demişti. Böyle haftası geriden gelip kalp atışı duyan var mı . Yorumları okudum hep kürtaj ve düşükle sonuçlanmış . Bir umut sormak istedim . Kese boyutum iki hafta önce 5.1 mm iken geçen hafta 10 mm olmuş. Bebek görndü ama kalp atışı yoktu maalesf :(

Merhaba kızlar . Geçen hafta kalp atışı kontrolüm vardı ama duyamadık maalesf. Doktor normalde sat a göre hesaplayınca 8 haftalık olması gerekirken ulstrasonda 6 haftalık görünüyor dedi çok küçük dedi henüz haftaya gel yne duyamazsak sağlıksız demek ki dedi . İki hafta öncesinde kese için gitmiştm o zamanda 4 haftalık görünüyor demişti. Böyle haftası geriden gelip kalp atışı duyan var mı . Yorumları okudum hep kürtaj ve düşükle sonuçlanmış . Bir umut sormak istedim . Kese boyutum iki hafta önce 5.1 mm iken geçen hafta 10 mm olmuş. Bebek görndü ama kalp atışı yoktu maalesf :KK43:
Selam canim insallah gelisir ilerler. 1 hafta daha izlesinler bakalim..❤️🤲🏻
Bende normalde 12haftalik olmam gerekirken 9.cu haftamda kalmisim ve kalp atisimiz ne yazikki durdu 2kasim‘da 🕊️ kürtaj olmak zorunda kaldim. Ilk gebelik bilincsizlik üstüne birde kürtaj deneyiminde bulundum ne yazikki. Bebegim arastirilmaya gönderildi bakalim sonuc ne gelicek.. Rabbim kalbimize gönlümüze göre versin kimseyi bu aciyla sinamasin cok zormus.. 💔🥹

Bende normalde 12haftalik olmam gerekirken 9.cu haftamda kalmisim ve kalp atisimiz ne yazikki durdu 2kasim‘da 🕊️ kürtaj olmak zorunda kaldim. Ilk gebelik bilincsizlik üstüne birde kürtaj deneyiminde bulundum ne yazikki. Bebegim arastirilmaya gönderildi bakalim sonuc ne gelicek.. Rabbim kalbimize gönlümüze göre versin kimseyi bu aciyla sinamasin cok zormus.. 💔🥹
Bir sonraki deneme için ne zaman olur dediler mi ? 2-3 ay bekleme durumu oluyormuş sanırım doğru mu acaba. Geçmiş olsun size de Her şey Allahtan ama insan kahroluyor

Bir sonraki deneme için ne zaman olur dediler mi ? 2-3 ay bekleme durumu oluyormuş sanırım doğru mu acaba. Geçmiş olsun size de Her şey Allahtan ama insan kahroluyor
1 ay dinlen öteki aya gel denildi bu bi sorun degil kaldimiz yerden devam ederiz dedi doktorum ama ben kolay kolay bunu atlaticami düsünmedigim icin Subat ayi gibi filan gelicem. Zaten yurd disinda yasiyorum 6 aydir tedavim icin türkiyedeydim biraz kafami toplamam lagzim öncesinde

1 ay dinlen öteki aya gel denildi bu bi sorun degil kaldimiz yerden devam ederiz dedi doktorum ama ben kolay kolay bunu atlaticami düsünmedigim icin Subat ayi gibi filan gelicem. Zaten yurd disinda yasiyorum 6 aydir tedavim icin türkiyedeydim biraz kafami toplamam lagzim öncesinde
Sizi çok iyi anlıyorm . İçimde böyle bir acı var devamlı ağlamak istiyorum. Allah inşallah yüzümüzü güldürür hayırlı sağlıklı evlatlar nasıip eder en yakın zamanda . Kürtajınız bu plastik bir aletle yapılan varmış onunla mı olmuştu. O yöntem için zararsız diyorlardı

Çok üzüldüm sizin bir sıkıntınız da yoktu hatırladığıma göre. Rabbim sabrını versin zor bir süreç geçirdiğiniz. 🙁

Özet geçeyim istedim şöyle ki:
39 yaşındayım.

25 Eylül'de çift embriyo transferi oldum.
İlk tüp bebek denemesiydi. Eşimin ileri hareketlilik ve morfoloji bozukluğu sıkıntısı vardı.
Çift embriyodan biri tutundu çok şükür.
Şu an 8 hafta 3 günlük.
İlk kalp atışlarını 6. Hafta kontrolünde duyduk.
Herhangi bir sıkıntı yok.
İlaç kullanmaktan çok yoruldum. Özellikle progestan aşırı mide bulantısı ve halsizlik yapıyor. Ama 10. Haftaya kadar hepsine devam edecekmişim. Sadece vitamini doğuma kadar alıcam.
Hastane ve doktorum
Gebze Anadolu Hastanesi
Prof. Dr. Tayfun Kutlu'nun hastasıyım. Şu an yurtdışındayım ama her kontrolümde raporlarımı iletiyorum, haberleşiyoruz.
İlaçlar dahil toplam maliyet 70.000₺ yi buldu.
(Rahim dinlendirme de yapıldı ve embriyo çözdürme ücreti de içinde)
Kullandığım ilaçlar:
Prolutex 25 mg karından iğne günde 1 kere
Progestan fitil günde 3 kere
Estrofem mavi hap günde 3 kere
Vitabiotics Pregnacare Folic Asit+multivitamin doğurana kadar günde 1 kere:)

aa cok gecmıs olsun cok uzuldum 😔😔😔

Back