- 26 Mayıs 2022
- 307
- 284
- 36
Aslında patates muz kabız yapar diye korkuyoruz ama her gün ya da 2 günde bir muz verilirse bünyesi alışıyormusYa benim de sorunum acaba diskilamasi cok mu diye, ozellikle meyvelere gectigimizden beri gunde 3 bazen 4 kez diskiliyor.
Patates haslamasi, muz vs veriyorum yine ayni oranda diskiliyor sadece kivami katilasiyor.
Ilk bebegim cok kakaliydi, biz doktor doktor dolanmistik bu sebeple, bana normal gelmisti ama doktorumuz hoslanmamisti. Simdi ilay, 7 aylik oldu meyvelere gectik ve kaka sayimiz artti, acikcasi ilk bebegim kati gidalara ve demir ilacina gectiginde kaka sayisi cok dusmustu ki normal olan bu denmisti bana, o sebeple bi tedirginim, bayram sonrası randevumuz var bunu da soracagim.
Yiyeceklere zeytinyağı ekleyin kabız olmasın deniliyor mesela ama yedikleri ince bagirsaktan geçiyormuş ama kaka kalın bagirsaktan yani zeytinyağı da diskilama ile alakalı değilmiş
Kaka olayında elbette kıvam koku ek besinlerde değişiyor ama kan vs olmadığı sürece sorun yok deniliyor korkmayin belki de bebisler alışmaya çalışıyor düzene girer ama yine de doktora sorun bizim bilmedigimizi söyler aydinlatir
Bir de antibiyotik kullanmistik o bizim bagirsak floramizi bozdu her bezde kaka oluyordu antibiyotik bırakınca düzelmişti