2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    255
Ya benim de sorunum acaba diskilamasi cok mu diye, ozellikle meyvelere gectigimizden beri gunde 3 bazen 4 kez diskiliyor.

Patates haslamasi, muz vs veriyorum yine ayni oranda diskiliyor sadece kivami katilasiyor.

Ilk bebegim cok kakaliydi, biz doktor doktor dolanmistik bu sebeple, bana normal gelmisti ama doktorumuz hoslanmamisti. Simdi ilay, 7 aylik oldu meyvelere gectik ve kaka sayimiz artti, acikcasi ilk bebegim kati gidalara ve demir ilacina gectiginde kaka sayisi cok dusmustu ki normal olan bu denmisti bana, o sebeple bi tedirginim, bayram sonrası randevumuz var bunu da soracagim.
Aslında patates muz kabız yapar diye korkuyoruz ama her gün ya da 2 günde bir muz verilirse bünyesi alışıyormus
Yiyeceklere zeytinyağı ekleyin kabız olmasın deniliyor mesela ama yedikleri ince bagirsaktan geçiyormuş ama kaka kalın bagirsaktan yani zeytinyağı da diskilama ile alakalı değilmiş
Kaka olayında elbette kıvam koku ek besinlerde değişiyor ama kan vs olmadığı sürece sorun yok deniliyor korkmayin belki de bebisler alışmaya çalışıyor düzene girer ama yine de doktora sorun bizim bilmedigimizi söyler aydinlatir
Bir de antibiyotik kullanmistik o bizim bagirsak floramizi bozdu her bezde kaka oluyordu antibiyotik bırakınca düzelmişti

Aslında patates muz kabız yapar diye korkuyoruz ama her gün ya da 2 günde bir muz verilirse bünyesi alışıyormus
Yiyeceklere zeytinyağı ekleyin kabız olmasın deniliyor mesela ama yedikleri ince bagirsaktan geçiyormuş ama kaka kalın bagirsaktan yani zeytinyağı da diskilama ile alakalı değilmiş
Kaka olayında elbette kıvam koku ek besinlerde değişiyor ama kan vs olmadığı sürece sorun yok deniliyor korkmayin belki de bebisler alışmaya çalışıyor düzene girer ama yine de doktora sorun bizim bilmedigimizi söyler aydinlatir
Bir de antibiyotik kullanmistik o bizim bagirsak floramizi bozdu her bezde kaka oluyordu antibiyotik bırakınca düzelmişti

Bizim hic ilac durumumuz olmadi, kan yok ama garip bir koku mevcut o da rahatsiz etti. Ben doktora danisayim ilk firsatta.🩷💕

Kızlar

Bebekleriniz gunde kac kere kaka yapiyor?
Bazen 3defa bazen 1 defa bazen de 2 gunde 1 yapiyor, ben kati gidaya biraz erken basladim emmesi sorunlu oldugundan, bircok seyi denedi. Kakada koku mevcut ama ben hic suphelenmedim
Kizlar benim bebişim bazı şeyleri yerken artık sevmiyor mu istemiyor mu öğürüyor öksürüyor mesela avokado yumurta sizlerde de böyle tepkiler var mı
Avokado yumurtayi benim kizim da kustu. Bende avokado, zeytin yag, ceviz ve birkac damla limon ile pure yapip verdim bayildi. Sanirim yumurta ile karisinca sevmiyorlar.
Ya benim de sorunum acaba diskilamasi cok mu diye, ozellikle meyvelere gectigimizden beri gunde 3 bazen 4 kez diskiliyor.

Patates haslamasi, muz vs veriyorum yine ayni oranda diskiliyor sadece kivami katilasiyor.

Ilk bebegim cok kakaliydi, biz doktor doktor dolanmistik bu sebeple, bana normal gelmisti ama doktorumuz hoslanmamisti. Simdi ilay, 7 aylik oldu meyvelere gectik ve kaka sayimiz artti, acikcasi ilk bebegim kati gidalara ve demir ilacina gectiginde kaka sayisi cok dusmustu ki normal olan bu denmisti bana, o sebeple bi tedirginim, bayram sonrası randevumuz var bunu da soracagim.

Bazen 3defa bazen 1 defa bazen de 2 gunde 1 yapiyor, ben kati gidaya biraz erken basladim emmesi sorunlu oldugundan, bircok seyi denedi. Kakada koku mevcut ama ben hic suphelenmedim

Avokado yumurtayi benim kizim da kustu. Bende avokado, zeytin yag, ceviz ve birkac damla limon ile pure yapip verdim bayildi. Sanirim yumurta ile karisinca sevmiyorlar.
Evet ayrı ayrı az da olsa yedirebiliyoruz çok şükür

Yani hic kakasiz gunleri de var degil mi?

Kivami nedir peki? Rengi nasil...

Benim kizin kaka olayi abartili olmaya basladi da doktora danismadan bir buralari yoklayim dedim.
Kıvamı genelde katı ama yaparken çok sıkıntı çekmediği için takılmıyorum. Evet hiç yapmadığı gün de oluyor ama genelde her gün yapıyor.
Benimki artik tum yumurta sarisi yiyecek kivamda, labne ya da lor o an hangisi varsa onla da rahat yiyorlar.
Bir de öyle deneyelim bakalım.
Yumurta sadece sarısını verdim üstelik , avokado ilk verdigimde 3 kaşık o da yemedi bile baktım rahatsız ediyor eziyet sonra veririm dedim ilk verdigimde avokado yumurta sarısı labne karıştırdım hiç sevmedi avokado tek verdim bu sefer hoşuna gitti ama yumurta sarısı ile henüz barisamadik azar azar deneyeceğim
Benimki başta yiyordu hergün verince sıkıldı sanırım.

Bizimde kaka sayısı fazla ve ek gidaya geçmeden önceki gibi kıvamı, demir ilacı ek gıdaya geçmeden önce veriyordum ama ek gıdaya geçtikten sonra sürekli vermedim ancak düzenli kullandığımız zaman dahil kaka sayısında bir değişiklik olmadı. Ama kaka konusunu bende doktorumuza sormayı düşünüyorum evde neyse ama dışarı çıkınca baya sıkıntı çıkartma potansiyeli var

Benimki de yumurtayı sevmiyor. Beyazıyla karışık verince de öğürüyor 🙁

Benimki de genelde günde bir veya 2 günde bir yapıyor. Demir ilacı kullanıyoruz ek gıdaya da geçtik çoktan. Şimdiye kadar yediği meyveler avokado muz elma armut. Muz ve avokadoyu neredeyse her gün yiyor.
Muz kabız yapar diye biliyorum o etkilemesin

Benim kız hergün 1 kaka yapıyor genel olarak. Ama 2 gün yapmadığı da oldu, bugünse 3 kere yaptı mesela neye göre değişiyor anlamadım🤣

X