2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    255
Kızlar aranızda ek gıdaya meyve ile başlayan var mı? Meyve ile başlandığında sebzeyi istemez gibi bir durum var ama bize doktor meyveyle başlayın dedi 🤷🏻‍♀️

İlk uyanış 05:44 bu başarı hepimizin, teşekkürler kızlar 🤩🥳😂
Oha işe yarıyosa her gece birimizin bebegini secip okuyalım ona ffjfj her gece bi anne dinlenir
Kızlar aranızda ek gıdaya meyve ile başlayan var mı? Meyve ile başlandığında sebzeyi istemez gibi bir durum var ama bize doktor meyveyle başlayın dedi 🤷🏻‍♀️
Ben sebzelerle baslanmasınun 2 nedeni oldgunu duydum farklı kaynaklarda ilk neden alerjenlerinin daha dusuk olması ve pişirince gidebilmesi tamamen diğer nedense diliinin daha nötr tatlarla baslamasının daha iyi olması. İşte klasik meyve verince su obur tatları tatsız bulma hikayesi. Elma suyu vs ise veriliyor diye biliyorum. Ben garanti olsun diye sebze ile baslayacagım sanırım. Ama daha doktor ek gıda vs demedi bana bugun kontrol var yeni bilgi gelirse eklerim sebze vs derse meyveyi de sorarım

Tweetiy Tweetiy Şimdi bilinçli bebek kitabında şey diyo aglamak normal bi ihtiyac ama biz bunu kotu bişey olarak dusunuyoruz ve susturmak istiyoruz mesela emzikle, memeyle, kitapla vs. Yani atıyorum huzursuz cocuk emzik alıyo hemen emzik veriyoruz ki aglamasın ama bi omuza ihtiyscı var ve aglamak istiyo belki de diyo. O anlamda bu ağlamasını engellemek için verilen bagımlılık aracı olan seylerin kullanımını uygun bulmuyo kendi cocugu da kitaba baglıymıs oyle hatta bi adı da var bu nesnelerin dr unuttum. Ama emzik eğer sadece uykuya geciste kullanılıyorsa yani cocuk normalde gayet mutlu sadcee uyumak uzereyken emzik alıyor bir oyalama aleti değil susturma aracı değil ise emzik kullanımı isteniyo. Orada da hem ayına hem de damak yapısına uygun olmalı hatta dişi çıktıktan sonra kauçuk ya da silikon kullanımı bile değiliyo. Benim çocuğum sadece uykuya dalarken emzik alıyordu ve 3 aylık civarı aşırı sinirlenmeye sürekli tükürmeye basladı ve bıraktı başka emzikler de denedim almıyor su an silikon aldım komple silikon damaksız bişey bari dişini de kaşır diyr eger cok uykulu değilse oto koltugunda vsbdeğilse almıyor bu hem iyi cunku bıraktırma derdim olmayacak ama hem de kötü çünkü artık eşim uyutamıyor. Ben bi şansım olsaydı bir süre daha emzikle uyuyabiliyor olmasını isterdim bi de derin uykuya geçişte xaten atıyodu kendi ben de geri vermiyodum. Boyle bi kullanımı zarardan cok yararlydı bence. Belki sen de aşama aşama sadece uyurkene çekip tam dalarken çekip falan daha kontrollu bi seviyeye cekebilirsin demek için destsn yazdım resmen fjgj

Selam herkese,
Eylül 5 doğumlu bebeğim . 23 Aralıkta yaptırdık yani 3ayınn sonunda 4 aylık diyelim ..
uyuşmanın etkisi geçince ilk çişte bi zorlanma oldu onda da bi ağladı dikkatini dağıttık geçti hemen 🤲 sonrasında olmadı o kadar. Doktorun söylediklerini yaptık son dikişte 1ay sonra düştü kendiliğinden bitti gitti . Hatta başkalarının söylenmesine göre öyle karton bardak çok kullanmadım korkumdan aldım bi de o kadar 😂 ilk banyomuzda bile ağlamadı yani . Belki küçük olduğu için kolay oldu bilemem büyüdükçe algıları daha çok açılıyor anlıyorlar çünkü. Öyle büyük bez falanda kullanmadım doktor gerek yok dedi . Bol bol kremini sürdüm 😌 .. Her bebek farklıdır bilemem ama doktorun söylediklerini yapınca zorlanmadık biz .
Maşallah umarım biz de olduğumuzda böyle geçer eninde sonunda olacağız kaçış yok büyüdükçe süreç daha zorlaniyordur gibi düşünüyorum

Bakteri varsa antibiyotik kullanılıyor ama antiviralse antibiyotiğin bir etkisi olmuyor diye biliyorum. Bir de antibiyotik kullanmak için çok küçükler farklı bir doktordan görüş alıp kullansan.
Tahlilleri temiz çıktı e nabizdan baktım gaita lar negatif kanda birkaç tane kırmızı değer dışı var ama mesela olması gereken 5.2 bizim 5.24 Dr a da sordum bu değerler için ne yapacagiz kendisi mi düzeliyor çünkü bebek bu sadece anne sütü ile besleniyor bünyesi minik yani yetişkin değil ki ilaç kullansın geçsin ve biz hiç ilaç kullanmadık değerleri için normal dedi zaten enteresan olan yer orası

Tahlilleri temiz çıktı e nabizdan baktım gaita lar negatif kanda birkaç tane kırmızı değer dışı var ama mesela olması gereken 5.2 bizim 5.24 Dr a da sordum bu değerler için ne yapacagiz kendisi mi düzeliyor çünkü bebek bu sadece anne sütü ile besleniyor bünyesi minik yani yetişkin değil ki ilaç kullansın geçsin ve biz hiç ilaç kullanmadık değerleri için normal dedi zaten enteresan olan yer orası
Benim oğlum da geçen gün hastalandı gece ateşlendiği için acile gittik doktor kan almadı, Ateş ölçmedi direk antibiyotik başladı sabah tekrar doktora götürdüğümde kanında bakteriye rastlanmadı. Babası nezleydi ondan oğluma geçtiğini belirtti doktor ve antiviral bir şurup verdi carpolle ateşini dengeledik şuan daha iyi. Minik bünyeleri için antibiyotikle tanışmaları için erken diye düşünüyorum. Tabiki gerekliyse kullanılmalı ama ezbere de ilaç kullanılmamalı.

Benim oğlum da geçen gün hastalandı gece ateşlendiği için acile gittik doktor kan almadı, Ateş ölçmedi direk antibiyotik başladı sabah tekrar doktora götürdüğümde kanında bakteriye rastlanmadı. Babası nezleydi ondan oğluma geçtiğini belirtti doktor ve antiviral bir şurup verdi carpolle ateşini dengeledik şuan daha iyi. Minik bünyeleri için antibiyotikle tanışmaları için erken diye düşünüyorum. Tabiki gerekliyse kullanılmalı ama ezbere de ilaç kullanılmamalı.
Size de çok geçmiş olsun 🙏 kesinlikle katılıyorum doğru
Bizim kan akciğer gaita yapıldı ama tahliller temiz net bir tanı yok özellikle e nabizdan değerleri gösterip tek tek sordum neden ateslenmis ona göre dikkat edeyim bebek bu olur ateslenecek onların bağışıklık sistemi zayıf mesela sizde mikrop vardır hasta etmez ama onu etkiler e dedim onu nasıl anlayacağız eşim ve ben hasta değiliz öyle gezen tozan kucaktan kucağa veren de değiliz hatta ben hiç sevmiyorum bebeğimi biri kucağına alsin. Dr dedi ki bağışıklık sistemi ogrenmek zorundalar mesela hasta olmaz olmaz 6 yaşında bı grip olur yoğun bakimlik olur antibiyotik zarar vermesin diye de sordum çünkü biz asilarda da çok şükür hiçbir şey kullanmadık calpol ilk defa bu sabah açıldı ne güzel işte dedi ve o ayflor probiyotik antibiyotik kullanımında dengeliyormus diş olabilir mi eli ağzında tukurukler yapıyor o da olabilir dedi
Ben dün 2 saat sonuç beklerken şansıma sadece bı kaç hasta geldi eşimde yarım saat bizi almaya geç gelince rahat rahat dr hemşirelere sorularımı sordum
Siz yazınca dayanamadım gittigimiz hocaya yazdım bakalım ne diyecek

Yani gerçekten ne diyeceğimi bilemiyorum tahlilsiz nasıl direk antibiyotik yazıyorlar yaa minnacık bebek zaten bağırsakları hala tam gelişmemiş bi de antibiyotik ile florasını bozuyorlar, iyi yapmışsınız kullanmamakla

Bana direk sebze ile başlattı . Meyve ile başlayan bebekler sebzeleri red ediyor diye . Klasik zaten başlangıç kabak havuç patates .. 3 nü de denedim . Pırasayı da denedi . Şu an yoğurttayız . Sonra 3 nü çorba yapacağım sonra tatlı kabağa sonra brokoli sonra sırasıyla devam doktor çağırıp öğün diyene kadar vereyim tatsın ..

Bana direk sebze ile başlattı . Meyve ile başlayan bebekler sebzeleri red ediyor diye . Klasik zaten başlangıç kabak havuç patates .. 3 nü de denedim . Pırasayı da denedi . Şu an yoğurttayız . Sonra 3 nü çorba yapacağım sonra tatlı kabağa sonra brokoli sonra sırasıyla devam doktor çağırıp öğün diyene kadar vereyim tatsın ..
Kaç günlükken başladınız?

AB3D9D59-66AF-4604-8605-490613BBFF21.jpeg
Melikeben Melikeben den aldığım ilhamla balkonda mama sandalyesi sevildi🥳

X