2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    255
Benim kv de hamileyken gelir bakarım çocuğa sen işine dön diyordu doğumdan sonra hastayım diğer çocuğum ne yapacak bilmem ne diye bir sürü bahane sıraladı. Hayır gelmeyeceksen hamileyken neden ben teklif dahi etmeden geleceğim diyip ümit veriyorsun ki 😂
Seninki de fenaymış bizimki hiç teklif bile etmedi 😂 hamileliğimin son 1 ayı sıkıntılı geçti annemlerin düğün telaşı vardı gelemediler kv müsait olmasına rağmen doğumdan sonra geldi

Çok sağol canım evet gerçekten çok zor ve meşakkatli ve bir o kadarda güzel 🥰, ben ücretsiz izin alırım almasına da benim sözleşme süremden sayılmıyor bir an önce yılımı doldurup memlekete gelmek istiyorum o yüzden annem ve kv gelip baksınlar diye düşündüm ama biri bile gelmezse mecbur alacağım ücretsiz izni.

Bir de evet kimse anne gibi olmaz ama bilmiyorum benim halam mesela torunlarına hep o baktı gelinleri annelerine güvenmedi ona bıraktı birazda şans işi bence, benim kv diğer torununa pekala bakıyor 7/24 onlarda iş bize gelince değişiyorsa orda bi dururum
Anladımm, doğru söylüyorsun biraz da şans işi. Kv den yana gülmediyse şansınız, geri kalan faktörlerden güler inşallah 😅

Kv dedikodusu. Annemin evinde benim kızıma bir organizasyon yapacağız. (Çünkü kv bilmiyor bizde yok demişti) Benim tarafımla. Kv çok uzakta 8 9 saat fark var arada. Dün söyledim usulen çağırdım. Gelmesi de sıkıntı değil görmek isterse gelsin. bana telde hiçbir şey demedi. Yakın olsaydık bende aldığım kıyafetş verirdim giyerdi dedi sadece.. sonra benden sonra eşimi aramış ben de gelcem kp de gelcek. Sarma yapar getirirm filan demiş.. ya bu konunun muhattabı eşim mi?? Bizim evde bile değil. Eşim ne olacak nasıl olcak bilmiyor. Kv de bilmiyor hiç bir şey anlatmadım çünkü telde konuiurken hiç bir şey sormadı bebeği sevmekle meşguldu. Ben de ayrıntı vermedim. Şöyle evle ilgili şeyleri bana sormayığ eşime sormadına gıcık oluyorum. Bir de annemin evi ya. Sen onlara sormadan bi konuşmadan nasıl ben gelcem diyorsun hem de 2 gece yatılı.. sonra biz de kaç gün yatılı bilmem. Beni annem hiç böyle yetiştirmedi. Aynı gün annem de ben de arayıp davet edeyim bizim ev diye 2mizin de ayrı ayrı davet etmesi gerekir qyıp olur filan diyordu 🤣🤣 ah naif anam ak kibar anam, eller kadir kıymet bilmiyor anaamm 🤣🤣🤣 bir de ikramlık yapacak bunu da eşime söylüyor o da çok bilir ya çıldırtcak beni ya 40 mevlidinde de aynısını yapmıştı.. bir sürü olay yapmıştım.. eşime de kızgınım anne ben bilmem gelininle konuş de kapat. Oh gecenin bu saatinde saydırdım rahatladım
Çağırmışsın tabiki gelir.uzakta da olsa babaanneyi usulen çağırma diye bir şey olmaz.hatta gelmemesi abes olurdu 🙈 eli boş gelmemek için de ikramlık yapmış sevmeseniz de masanın bir köşesine koyarsınız.nerelisiniz bilmiyorum ama bizim yörede de anne kız bir sayılır.ha annem davet etmiş ha ben hiç fark etmez aynı evin adamı sayılıyoruz.ama senle değil de eşinle muhattap olması çok can sıkıcı aynısını benimki de yapıyor.o yüzden bir şey denceği zaman artık ben de muhattap almıyorum eşime arattırıyorum 💅🏻
Benim kv de hamileyken gelir bakarım çocuğa sen işine dön diyordu doğumdan sonra hastayım diğer çocuğum ne yapacak bilmem ne diye bir sürü bahane sıraladı. Hayır gelmeyeceksen hamileyken neden ben teklif dahi etmeden geleceğim diyip ümit veriyorsun ki 😂
Benimki de anneme bakarım toruna demiş.geçen istediğim kurs başladı ama gidemicem çocuk ufak ne yapsam ki dedim.okula başladığında git dedi.şaka gibi :)

Anladımm, doğru söylüyorsun biraz da şans işi. Kv den yana gülmediyse şansınız, geri kalan faktörlerden güler inşallah 😅
Ya aslında hakkını yiyemem asla kötü bi kv dir diyemem maddi anlamda her zaman yanımızda oldular tek oğlunun tüp bebekle ilk çocuğu olunca ben fazla anlam yükledim sanırım hem hamileliğimde hemde doğumdan sonra kvgiller tarafından yalnız bırakıldım halbuki annem gelir kız kardeşim gelir onlardan kimse gelmedi ama tatillere falan gittiler mesela, her şeyde maddi değil ki maddiyata çok önem veren bi insan olmadım hiçbir zaman ki diğer torununa olan düşkünlüğünü görüyorum aman neyse artık kendileri bilir herkes hakkettiği kadar değer görür bundan sonra

Çağırmışsın tabiki gelir.uzakta da olsa babaanneyi usulen çağırma diye bir şey olmaz.hatta gelmemesi abes olurdu 🙈 eli boş gelmemek için de ikramlık yapmış sevmeseniz de masanın bir köşesine koyarsınız.nerelisiniz bilmiyorum ama bizim yörede de anne kız bir sayılır.ha annem davet etmiş ha ben hiç fark etmez aynı evin adamı sayılıyoruz.ama senle değil de eşinle muhattap olması çok can sıkıcı aynısını benimki de yapıyor.o yüzden bir şey denceği zaman artık ben de muhattap almıyorum eşime arattırıyorum 💅🏻

Benimki de anneme bakarım toruna demiş.geçen istediğim kurs başladı ama gidemicem çocuk ufak ne yapsam ki dedim.okula başladığında git dedi.şaka gibi :)
Ben gelmedine şaşmıyorum hatta gelirim demediği için annem bir de ben arayayım benim evim diye mi gelmiyor acaba diye düşündü.. bana hiç bir ayrıntı sormayıp eşimi aramasına gıcık oluyorum. İkramlokta da sıkıntı tok çokta güzel yapar hatta ben kesin o yapar sarmayı diye bizim listeye koymadım :) ama ben söylediğimde kına neymiş biz hiç bilmeyiz yapmayız diyor. Evde mi yapacağız mekanda mı ikramlık yapılcak mı vs hiç bir şey bilmiyor beni kapatıp eşimi arayıp onla konuşuyor. Bana saçma geldi. Bence bana sorması lazımdı telefonda nssıl yapılcak ne olcak nerde olcak neler yapılır diye.. eşim ne bilsin. Ki gerçekten de bilmiyor. Haftasonu aen gelince kına yakçaz kızıma kuzenler ayarladı dedim tamam ben ne yapçam anlatırsın dedi o kadar.

Evet kızlar azıcıkta dedikodu taymm 😂

Memlekete geldim bilmiyorum bahsettim mi neyse kv evindeyim şu an,çalışan anneyim ben annem ve kv Alparslan’a gelip bakarlar diye hayaller kurdum ama benim kv gelmeyecek gibi, çünkü dün kızının misafiri gelmişti oda benimle aynı durumda gurbette anne ve kv si uzakta kızda hamile ilerde napacağını düşünüyor benim kvde demez mi bizim gelinde aynı durumda diye ben şok tabi, annesi gitti yanına bende gideceğim demedi ben acayip bozuldum orda anladım gelmeyeceğini, bana ücretsiz izin yolları göründü kusura bakmasında hep annemde gelemez yani bi yandan da her şeyde bi hayır var diyorum kv acayip panik, Alparslan ağlıyor yerinden fırlıyor demin yıkadık nerdeyse çocuk kayacaktı elinden anlamadım yani sen diğer toruna nasıl baktın? Ben çok pimpirikli bi annede değilim ama kendi aşırı panik oluyor bende duş alacağım Alparslan’ı yıkadıktan sonra dedim önce onu yıkayalım sen uyut sonra rahat rahat al duşunu dedi evet zaten ben uyutacaksam daha sonra rahat rahat duşumu alırım de mi? Ahh ahh hiçbir yer anne evi gibi olamaz cidden.Bir de görümcem burdaydı iş çıkışı geldi ben kvye Alparslan’ı yıkayalım dedim şimdi mi yıkayalım diyo evet şimdi dedim uyku saatine yakın yıkarsak daha iyi olmaz mı dedi zaten uyku saati dedim (saat 21:00 idi) tamam o zaman 10 dk sonra yıkayalım dedi bunu demesinin sebebi kızının orda olması ya hu senin kızın 7/24 orda zaten ya çocuğun uyku saati geçiyor nedir yani bunada ayrı sinir oldum bilmiyorum yaa burda dinlenemiyorum da kimse bebeği alıp sen biraz dinlen demiyor jajaja duygusal da düşünüyor olabilirim böyle demek zorunda da değiller annemler gibi hiiççç olamazlar ama insan bekliyor işte neyseeee uzun lafın kısası kurt kışı geçirir ama yediği ayazı unutmazzz 😂
Ah ah gerçekten anne evi olmaz tabikide , boş ver , kv işte ne kadar iyi olsada 😵‍💫😵‍💫😵‍💫😵‍💫😵‍💫

Ben gelmedine şaşmıyorum hatta gelirim demediği için annem bir de ben arayayım benim evim diye mi gelmiyor acaba diye düşündü.. bana hiç bir ayrıntı sormayıp eşimi aramasına gıcık oluyorum. İkramlokta da sıkıntı tok çokta güzel yapar hatta ben kesin o yapar sarmayı diye bizim listeye koymadım :) ama ben söylediğimde kına neymiş biz hiç bilmeyiz yapmayız diyor. Evde mi yapacağız mekanda mı ikramlık yapılcak mı vs hiç bir şey bilmiyor beni kapatıp eşimi arayıp onla konuşuyor. Bana saçma geldi. Bence bana sorması lazımdı telefonda nssıl yapılcak ne olcak nerde olcak neler yapılır diye.. eşim ne bilsin. Ki gerçekten de bilmiyor. Haftasonu aen gelince kına yakçaz kızıma kuzenler ayarladı dedim tamam ben ne yapçam anlatırsın dedi o kadar.
Çok sinir bozucu haklısın valla.bilmese de meraktan geliyor demek ki.böyle oğulcu olup gelini tanımayan kvleri Allah bildiği gibi yapsın.inşallah biz böyle olmayız. her şeyle ilgilenen biz ama muhattap alınan oğulları..

Ya bence senden çekinmiş olabilir sonuçta annenin evine gelecek, oğluna nazı geçiyor onu aramıştır ben masum buldum açıkçası ☺️ ayrıca benim eşimin tarafındada hep erkekler aranır misafirliğe gelende gidende müsaitlik durumu falan hep erkekler aranır çok saçma ama alıştım bende napim

Ben yine mastit oldum ölüyorum arkadaşlar tüm vücuduma vermiş ağrısnı bi de, gece sol memede yumru olmuştu ama nasıl acıyor emdikçe açıldı gibi ama bu defa da sağ memeye kadar geçti dokunamıyorum elle sağım yapayım dedim ağlayacaktım acısından, Alparslan’a mama vermedim Allah’tan emiyor ama beni 2 3 gün süründürecek 🥹🥹🥹

Ben yine mastit oldum ölüyorum arkadaşlar tüm vücuduma vermiş ağrısnı bi de, gece sol memede yumru olmuştu ama nasıl acıyor emdikçe açıldı gibi ama bu defa da sağ memeye kadar geçti dokunamıyorum elle sağım yapayım dedim ağlayacaktım acısından, Alparslan’a mama vermedim Allah’tan emiyor ama beni 2 3 gün süründürecek 🥹🥹🥹
Geçmiş olsun ☹️ sıcak havlu koy masaj yap bide duş altında sıcak suyla masaj yap inşallah geçer bi an önce

Kv dedikodusu. Annemin evinde benim kızıma bir organizasyon yapacağız. (Çünkü kv bilmiyor bizde yok demişti) Benim tarafımla. Kv çok uzakta 8 9 saat fark var arada. Dün söyledim usulen çağırdım. Gelmesi de sıkıntı değil görmek isterse gelsin. bana telde hiçbir şey demedi. Yakın olsaydık bende aldığım kıyafetş verirdim giyerdi dedi sadece.. sonra benden sonra eşimi aramış ben de gelcem kp de gelcek. Sarma yapar getirirm filan demiş.. ya bu konunun muhattabı eşim mi?? Bizim evde bile değil. Eşim ne olacak nasıl olcak bilmiyor. Kv de bilmiyor hiç bir şey anlatmadım çünkü telde konuiurken hiç bir şey sormadı bebeği sevmekle meşguldu. Ben de ayrıntı vermedim. Şöyle evle ilgili şeyleri bana sormayığ eşime sormadına gıcık oluyorum. Bir de annemin evi ya. Sen onlara sormadan bi konuşmadan nasıl ben gelcem diyorsun hem de 2 gece yatılı.. sonra biz de kaç gün yatılı bilmem. Beni annem hiç böyle yetiştirmedi. Aynı gün annem de ben de arayıp davet edeyim bizim ev diye 2mizin de ayrı ayrı davet etmesi gerekir qyıp olur filan diyordu 🤣🤣 ah naif anam ak kibar anam, eller kadir kıymet bilmiyor anaamm 🤣🤣🤣 bir de ikramlık yapacak bunu da eşime söylüyor o da çok bilir ya çıldırtcak beni ya 40 mevlidinde de aynısını yapmıştı.. bir sürü olay yapmıştım.. eşime de kızgınım anne ben bilmem gelininle konuş de kapat. Oh gecenin bu saatinde saydırdım rahatladım
Ay benim eşimde ailesi böyle ya , yani ben sanki yokum herşeyi eşimle konuşuyorlar benle konuşma yok 😐😐😐 yabancı olarak görüyorlar ya ondan ☹️☹️ bu kadar işin içinde bide onlarla uğraşacaksın

Safra kesesiyle alakali bir ameliyat olacagim aslinda zamani var, beklemek istiyorum emzirme surecimin bitmesini en azindan 1 yasina getirmeyi istiyorum bakalim.

Az once sevgili eşim mesaj atarak, eve gelemeyisinden oturu beni sucladigini belirtti ve beni bir kez daha hayretler icinde birakti. Kavga etmedim, evden kovmadim, git bile demedim, sadece gercegi ogrendigimde şoka girip telefonu suratina kapatmistim. Bi insan eşini hic mi tanimaz arkadaslar, ben kendisini hic tanimamisim 10 yildir bir yabanci varmis hayatimda.
Allah eşine akıl fikir versin , bende belki senden utanmıştır diyecektim de öyle değil heralde gitmenin yolunu arıyormuş boş ver hiç kendini bi başkası için yıpratmaya değmez bir kere doğuyoruz valla bir kere yaşıyoruz , onu da güzel yaşayalım , kızların la beraber güzel bi hayat kur kendine 😍 nereye gidiyorsa gitsin , giden kaybeder derler ya bu bi gerçek o kaybeder sen

Ya aslında hakkını yiyemem asla kötü bi kv dir diyemem maddi anlamda her zaman yanımızda oldular tek oğlunun tüp bebekle ilk çocuğu olunca ben fazla anlam yükledim sanırım hem hamileliğimde hemde doğumdan sonra kvgiller tarafından yalnız bırakıldım halbuki annem gelir kız kardeşim gelir onlardan kimse gelmedi ama tatillere falan gittiler mesela, her şeyde maddi değil ki maddiyata çok önem veren bi insan olmadım hiçbir zaman ki diğer torununa olan düşkünlüğünü görüyorum aman neyse artık kendileri bilir herkes hakkettiği kadar değer görür bundan sonra
Ya bende de beklemti mi diyim baska bişey mi bilmşyorum ama cocugumla ilgilenilsin modu oldu. Bende kv kp yok, senin durumunda ben de beklerim mesela her seyi yapsın benim de cocugum dogal yolla ama bir suru aksilik nedeniyle cok gec bi zamanda oldu, kıymetli bi bebek diyo annem ve elinden geleni yapıyo ama diger uzak yakın akrabalar vs de sorsun foto istesin ilgilensin istiyorum. Kendime cok sordum acaba benle mi ilgilensinler istiyorum diye ama sanırım benim cocugum benim için kıymetli ve dunyada olusu baskaları için de bi anlam ifade etsin istiyorum. En kotusu de herkese boyleler mi yoksa sana mı boyleler anlayamamak cok yakın kuzenlerime bu surecte darıldım acıkcası ama belki de tü bebeklere boyle ilgisizlerdi bilmiyorum mesela annem abimin cocukları için de boyle bi kv. Belki de bunu sormak lazım yani bana mı boyleler herkese mi diye
Ya bence senden çekinmiş olabilir sonuçta annenin evine gelecek, oğluna nazı geçiyor onu aramıştır ben masum buldum açıkçası ☺️ ayrıca benim eşimin tarafındada hep erkekler aranır misafirliğe gelende gidende müsaitlik durumu falan hep erkekler aranır çok saçma ama alıştım bende napim
NewMamaa NewMamaa Ay en sacma kısım erkeğe haber vermek. Sanki hazırlıkları o yapıyo evi o topluyo o musait de ona soruyolar.
Mastit için de gecmiş olsun ya

Kızlar bu arada ben o herseyiyiyenbebek in eğitimini aldım ama hala tam izleyemedim fırsat buldukca bakıyorum. Alerjenler için belli kriterler yoksa 3 gun deneme yapmanıza gerek yok sadece alerji yapabilecek sebzeleri oyle denetim onun dısında denettiğiniz her sey için bi not defteri tutun sunu denettim su kadar yedi sonra soyle bişey oldu diye diyor.

Bi de start solids diye bi hesap kesfettim imstada uygulaması da varmıs gıdaları hangi aylarda nasıl veririz hangi gun ne yedirdik ne tepki gördük gibi seyleri var indiriyorum uygulamayı direkt size de soylemek istedim

Salon Kadini Salon Kadini her sey cok yeni cok taze herkesin kafası karısık baksana sen o gitti diyorsun o seni suçluyor falan, aramızda olmana cok sevindim ama bencr su anda cok erken yalnız yasama fikrine kendini alıştırmakla birlikte olayları anlamlandırdıktan sonra burada bi araştırma yap veya bi içine dön sakinleş derim önce ben. Cok kötü bi durum belirsizlik hiçbir sey soylememesi daha da kötü. Ama daha cok cok yeni sanki biraz demlenmesi gerekiyor olayların anlaşılmak için bile

Ilık duş ta sağım dene canım bi de ters emzirme🌸

Ilık duş ta sağım dene canım bş de ters emzirme🌸
Ters emzirme yapıyorum ama sağımda çooook canım acıyo 🥺
suda bi 5dk tut suyu orya yumuşasın biraz🙏🏻

X