YaaYaa çok teşekkür ediyorum
umarım düşünmemkeyfiye bebişimi bırakacağım gibi hissediyorum
Oda sıcaklığında bekletirsen çok uzun beklersin, bir kaba sıcak su koyuyorsun dolaptan cikardigin sutu biberonla kabin ivine koyup isitiyorsun. Yani benmari usulü.Ayy bi soru dahasağdığım sütü direkt buzdolabına koydum diyelim içirmek için çıkarıldığında ısıtılmalı mı yoksa oda sıcaklığında ısınması mı beklenmeli
septembrmom
Canım bebeğim çocuğunun bir kenarda oturup hiçbir şeye karışmamasını mı tercih ederdin? bir böyle düşün bence cevabı kendin bulacaksın.. sen çocuğunla eğlenip güldüğün zaman çocuğun mutlu oluyormuş Ne kadar güzel bir şey çocuk seninle kendini bir görüyor annem mutluysa ben de mutluyum diyor. Sana güzel bağlanmış demek bu bu da ileride daha özgüvene daha mutlu bir çocuk olacağını gösteririz Sen herkesi boş ver çocuğun ne istiyorsa ona odaklan çocuğun için en iyisini sen biliyorsun En güzelini sen yapıyorsun kimsede durmuyorsa Bırak diğer işleri diğer insanlar yaptın Sen bebeğinle birlikte mutlu olKızlar ya bu hafta annem vardı ve ben o halde bile psikolojik olarak yoruldum. Kızım sürekli ağlama modunda oyun oynarken bile kendi haline 5 dk kalmıyor. Başında durup şarkı söyleyip gülmem gerekiyor. Kimsenin kucağında durmuyor. Ben başında olduğum sürece mutlu oluyor. Babası o kadar uğraşmasına rağmen ben olmayınca ağlıyor. Bir ay kadar önce eşimin akrabası bize misafirliğe gelmişti.Bizden 15 gün küçük kızları var ve çocuğu koltuğa koydular çocuk orada öyle durdu bizimki yemek masasını yıkmaya çalışıyordu. Her şeye atlıyor ses çıkarıyor. Kucakta olmasına rağmen sürekli mızıldanıyor. Misafirler en son giderken şakayla karışık şey dedi bizim çocuk gece uyumuyor ama sizinkine bakması daha zor sanki dedi. Size 1. sorum şuben çocukla sürekli ilgilendiğim için mi kendi başına kalmaya dayanamıyor yoksa mizaç olarak çabuk rahatsız olmaya meyilli mi? O zaman takılmamıştım. Kızım ne güzel canlı hareket etmek, öğrenmek istiyor diye ama bu süreçte başka çocuklar da görünce biraz daha acaba yapı olarak huzursuz bir bebek mi diyorum. Bunu da kendimde buluyorum. Biz aile olarak gergin insanlarız bize benzemesini istemiyorum. Mutlu olsun istiyorum ama sanırım mutlu edemiyorum. Yorgunluğum ona bakmaktan değil onu sürekli huzursuz görmekten bilmiyorum soru sordum ama cevabı bilmek de bir şey değiştirmeyecek. İç dökme postu olsun bu da
Bu arada bu hafta o kadar mesaj alıntıladım. Cevap yazayım diyene kadar o konu kapandı.
Canım ben de gitmek istiyorum ama bir yol bulamadım ama şöyle düşünmüştüm AVM'ye gidip kocam orada bebekle beraber gezsin Ben de arada bebeği emzireyim İstersen sen de kayınvalidene götürüp sinemaya böyle bir yöntem bulabilirsin Çünkü zaten bebek arabasında uyuyor bebekler sorun çıkarmaz ama dediğinde de bir sıkıntı olmaz Bir kereden bir şey olmaz annenin psikolojisi çocuk için en önemli şey aslındaGüzel annişler ya biz filme gitmek istiyoruz da (Lohusa: malum tam bizi anlatıyor)
Oğlum sadece anne sütüyle besleniyor, babannesi ilgilenecek. Ama 3 saat sürer rahat gidip gelmemiz. Gelelim sorularıma;
- 3 saat keyfiye aç kalmasın diye sütümü sağsam çay kaşığıyla içirse meme reddi olur mu?
-Birde sütümü peş peşe hemen iki memeden de sağabilir miyim? (Aynı biberona)
-Ve günün herhangi bi saatinde sağdığım sütü, yine günün herhangi bi saatinde verebilir miyim?
- Ve diyelim sütü içmedi gerek olmadı buzdolabının normal bölümündeyken buzluğa atabilir miyiz? Ya da buzdolabından çıkardığım sütü içmedi tekrar buzdolabına - dondurucu bölümüne atabilir miyim?
Çok soru sordum farkındayım, ilk defa böyle bişeye niyetlendim o yüzden kafamda deli sorular
Haklısınız böyle böyle o da bende alışacağız inşallahYaaEvet keyfiye bırakıyorsun ama bundan doğal ne var canım, hakkın hem.
Güvenli baglanma için bebekleri bazen bizsiz birakip geri dönmek, yani annem gitse de geri dönüyor kavramını öğretmek lazım hem, iyi keyifler
Tamamdır çok teşekkür ediyorum güzel yanıtlarınız içinOda sıcaklığında bekletirsen çok uzun beklersin, bir kaba sıcak su koyuyorsun dolaptan cikardigin sutu biberonla kabin ivine koyup isitiyorsun. Yani benmari usulü.
Böylece bakteri oluşumuna mahal vermeden 1 dakikada ılık olmuş olur.
Çok mantıklı aslında ama sıkılırlar mı 3 saat az değil evde daha konforlu, bakalım bi böyle deneyelim birdahaki sefere bu seçenek de aklımdaCanım ben de gitmek istiyorum ama bir yol bulamadım ama şöyle düşünmüştüm AVM'ye gidip kocam orada bebekle beraber gezsin Ben de arada bebeği emzireyim İstersen sen de kayınvalidene götürüp sinemaya böyle bir yöntem bulabilirsin Çünkü zaten bebek arabasında uyuyor bebekler sorun çıkarmaz ama dediğinde de bir sıkıntı olmaz Bir kereden bir şey olmaz annenin psikolojisi çocuk için en önemli şey aslında
Bebeğin bir kenara koyunca uslu oturmasinin ya da ortalığı ayağa kaldırmasının annenin karakteriyle, ailenin karakteriyle alakası olduğunu hiç düşünmedim ben.Kızlar ya bu hafta annem vardı ve ben o halde bile psikolojik olarak yoruldum. Kızım sürekli ağlama modunda oyun oynarken bile kendi haline 5 dk kalmıyor. Başında durup şarkı söyleyip gülmem gerekiyor. Kimsenin kucağında durmuyor. Ben başında olduğum sürece mutlu oluyor. Babası o kadar uğraşmasına rağmen ben olmayınca ağlıyor. Bir ay kadar önce eşimin akrabası bize misafirliğe gelmişti.Bizden 15 gün küçük kızları var ve çocuğu koltuğa koydular çocuk orada öyle durdu bizimki yemek masasını yıkmaya çalışıyordu. Her şeye atlıyor ses çıkarıyor. Kucakta olmasına rağmen sürekli mızıldanıyor. Misafirler en son giderken şakayla karışık şey dedi bizim çocuk gece uyumuyor ama sizinkine bakması daha zor sanki dedi. Size 1. sorum şuben çocukla sürekli ilgilendiğim için mi kendi başına kalmaya dayanamıyor yoksa mizaç olarak çabuk rahatsız olmaya meyilli mi? O zaman takılmamıştım. Kızım ne güzel canlı hareket etmek, öğrenmek istiyor diye ama bu süreçte başka çocuklar da görünce biraz daha acaba yapı olarak huzursuz bir bebek mi diyorum. Bunu da kendimde buluyorum. Biz aile olarak gergin insanlarız bize benzemesini istemiyorum. Mutlu olsun istiyorum ama sanırım mutlu edemiyorum. Yorgunluğum ona bakmaktan değil onu sürekli huzursuz görmekten bilmiyorum soru sordum ama cevabı bilmek de bir şey değiştirmeyecek. İç dökme postu olsun bu da
Bu arada bu hafta o kadar mesaj alıntıladım. Cevap yazayım diyene kadar o konu kapandı.
Benim ilk bebeğim böyleydi canım.Kızlar ya bu hafta annem vardı ve ben o halde bile psikolojik olarak yoruldum. Kızım sürekli ağlama modunda oyun oynarken bile kendi haline 5 dk kalmıyor. Başında durup şarkı söyleyip gülmem gerekiyor. Kimsenin kucağında durmuyor. Ben başında olduğum sürece mutlu oluyor. Babası o kadar uğraşmasına rağmen ben olmayınca ağlıyor. Bir ay kadar önce eşimin akrabası bize misafirliğe gelmişti.Bizden 15 gün küçük kızları var ve çocuğu koltuğa koydular çocuk orada öyle durdu bizimki yemek masasını yıkmaya çalışıyordu. Her şeye atlıyor ses çıkarıyor. Kucakta olmasına rağmen sürekli mızıldanıyor. Misafirler en son giderken şakayla karışık şey dedi bizim çocuk gece uyumuyor ama sizinkine bakması daha zor sanki dedi. Size 1. sorum şuben çocukla sürekli ilgilendiğim için mi kendi başına kalmaya dayanamıyor yoksa mizaç olarak çabuk rahatsız olmaya meyilli mi? O zaman takılmamıştım. Kızım ne güzel canlı hareket etmek, öğrenmek istiyor diye ama bu süreçte başka çocuklar da görünce biraz daha acaba yapı olarak huzursuz bir bebek mi diyorum. Bunu da kendimde buluyorum. Biz aile olarak gergin insanlarız bize benzemesini istemiyorum. Mutlu olsun istiyorum ama sanırım mutlu edemiyorum. Yorgunluğum ona bakmaktan değil onu sürekli huzursuz görmekten bilmiyorum soru sordum ama cevabı bilmek de bir şey değiştirmeyecek. İç dökme postu olsun bu da
Haha süper alalım o zamanBu bebek ek gıda setinin bende pdfsi var
Ay ben de gittim de görmemişim daha bizimkinin receteye de bakmadım ama demir kalsiyumla etkileşime girmeden hatta protein alımlarından 2 saat sonra, d vitamini de kalsiyumdan en fazla yarım saat once ya da sonra demişti benim diyetisyenim aynı mantık değil midir
Valla cok acayip bi doktor deneyimiydi, ben hep polikliniğe goturuyoduk bu sefer hocaya goturdum derdim hep aynı kişi baksındı adam da bi şaşırdı niye geldiniz ki falan diye. İyi bi doktordu ama sorularımın cevabını cok az aldım her konunun sonu yalnız bırakma duser doner bogulur kendini kurtaramaz ani bebek ölümü sendromu falan diye bitti.Kızlar 4. Ay kontrolünden çıktık.
Baş 41cm
Boy 64cm
Kilo 6600gram
Geçen ay 5750 idi 850 gram almış çok sevindim. Doktorumuz destekli oturtabilirsin kucağında dedi. Belli bir süre kısıtlaması yokmuş. 4. Ay bize demir damlası başlatmadı. Ben şimdilik uygun görmüyorum 6. Ayda kan değerlerine bakarak başlatırız dedi. Ama siz sağlık ocağından damlayı alın dedi. D vitamini için herhangi bir saat verilmesi aç tok olması hiç farketmez istediğiniz zaman verebilirsiniz dedi. 1.5 ay sonra tadımlara başlayacakmışız
Birde vajinal yapışıklık varmış burda bir arkadaşta daha vardı ama kimdi hatırlayamadım. Hatırlayan var mı? O yapışıklık için her doktor erkeklerde pipiye bakıyor ama kızlarda vajinayı kontrol etmiyor dedi. Estriol adında bir krem verdi günde 2 kere sürecekmişiz haftaya perşembe tekrar kontrole çağırdı. Kız anneleri eğer kontrol edilmiyosa doktordan rica edin ben hiç beklemiyorum baya şaşırdım.
esdia sizin kontrol nasıl geçti?
NewMamaa demiri başlatmadığı için soramadım canım ne zaman verilmeli diye ama d vitaminini istediğin zaman verebilirsin dedi bilgin olsun
aslında diklonun dediği gibi hem bakmalı hem de bakmamalı. Ya annelerimizin de bizlerin de farklı dusunceleri içlerinde bastırdıjları cıkıyor bu surecte bence. Kırılmakta haklısın ama silme, kv içine sinerse o baksın değilse bakıcıKızlar moralim çok bozuk. Annemle aramız 20 dk olmasına rağmen bebeğime bakmak istemiyor. Bugün tartıştık. Zaten işe döneceğim için kaygılıyım bakıcı bulamıyorum haftalardır bunalımdayım ve o bana destek olmak şöyle dursun çata çat kavga ediyor. Annesi yanında ve sağlıklı olup da bebeğine bakmayan çevremde hiçkimse yok. Kv daha yaşlı ve güçsüz olmasına rağmen bakmaya hevesli her normal anne gibi. Annemi silme noktasına geldim. Tamam bakmak zorunda değil ama kendimi onun yerine koyunca bir kız annesi olarak da bakmalı gibi geliyor nasıl içi elveriyor anlamıyorum ve çok bencilce geliyor. Ben mi yanlış düşünüyorum bana bir akıl verin
Ben bi sabah bi aksam yapıyorum rutin olsun gece rahat uyansın gunduz rahat devam etsin diyeç ihtiyacı varsa daha fazla yapıyorum bazen sabahları yapmamıs oluyorum wger burnu acıksa dert etmiyorum onu daKizlar bir sorum olacak serum fizyolojik her gün yapıyor musunuz
Eşim de surekli bize yapıyolar mıydı nası acıyolardı burnumuzu diyorBizimde var şu an hırıltı ama gece uyumadan yapıyorum rahat uyusun diye , insanı korkutuyor ya , annem sf sıkarken gördü bu ne diyo bizim zamanımızda böyle şeyler yoktu biz hiç yapmadık sende yapma çocuğa diyo
Ben su gecirmez yıkanabilir örtü aldım hocam fjfjOnu da zamanla döke döke öğreniyor, doyması için ben de kaşıkla destekliyorum. İlk haftalar zaten tadımlık veriyoruz, doymalık değil. Daha da büyüdüğünde anne sütü artık yetmediğinde az çok öğrenmiş oluyor. Ortalık çok batıyor belim ağrıyordu her gün yer silmekten ama blw iyikilerimden biridir.
bebek öncülüğünde beslenme-malina malakaniBu konuda onerebilecegin kitap veya video var mı canim, nasıl başlanmalı, nelere dikkat etmeli tarzında. Yoksa standart başlayalım mı havuç yoğurt kabak vs
Ağlatarak olan uyku egitimi zarar ya her iki tarafa da ama aglatmadan olan rutin mi diyelim cicekUyku eğitimi meselesi de böyle işte ağlayarak öğretmek..
ben ağlayarak öğretilen her şeye karşıyım nasıl bir iz bırakacağını bilemeyiz
Varsın zorlasınlar ama sevgi dolu güven dolu büyüsün istiyorum
Septembr soylemiş de ben de yazayım bence de biberon ver bişey olmaz kadın da ugrasmasın, sagabilirsin, aslında gece gece sütünü gunduz gunduz sutunu vermek lazım ama ben denedim grce sütü de hemen bayıltmıyo cocugu fjfjf versen bişey olmaz yani, ben o sekilde buzluğa kaldırıyorum, iyi eglencelerGüzel annişler ya biz filme gitmek istiyoruz da (Lohusa: malum tam bizi anlatıyor)
Oğlum sadece anne sütüyle besleniyor, babannesi ilgilenecek. Ama 3 saat sürer rahat gidip gelmemiz. Gelelim sorularıma;
- 3 saat keyfiye aç kalmasın diye sütümü sağsam çay kaşığıyla içirse meme reddi olur mu?
-Birde sütümü peş peşe hemen iki memeden de sağabilir miyim? (Aynı biberona)
-Ve günün herhangi bi saatinde sağdığım sütü, yine günün herhangi bi saatinde verebilir miyim?
- Ve diyelim sütü içmedi gerek olmadı buzdolabının normal bölümündeyken buzluğa atabilir miyiz? Ya da buzdolabından çıkardığım sütü içmedi tekrar buzdolabına - dondurucu bölümüne atabilir miyim?
Çok soru sordum farkındayım, ilk defa böyle bişeye niyetlendim o yüzden kafamda deli sorular
bazen ben de oyunlarda hep basında dururken acaba bensiz oynamaz mı diyorum ama hepsinin bi tiyneti var bi de sadece 4 aylık bırak senle mutlu olsun ya, gerginlik için de sen yemiyosun biliyorum o yuzden sana bol tatlı öneriyorum fjfjfj ya da gercektrn içe yarayan seyler, yoga nefes egzersizi acık hava. Annelerin stresli oluşları bebeklere direkt etki ediyor bence ama bunun haricinde kendi kişilikleri de var. Bazen bun saygı duymak gerekKızlar ya bu hafta annem vardı ve ben o halde bile psikolojik olarak yoruldum. Kızım sürekli ağlama modunda oyun oynarken bile kendi haline 5 dk kalmıyor. Başında durup şarkı söyleyip gülmem gerekiyor. Kimsenin kucağında durmuyor. Ben başında olduğum sürece mutlu oluyor. Babası o kadar uğraşmasına rağmen ben olmayınca ağlıyor. Bir ay kadar önce eşimin akrabası bize misafirliğe gelmişti.Bizden 15 gün küçük kızları var ve çocuğu koltuğa koydular çocuk orada öyle durdu bizimki yemek masasını yıkmaya çalışıyordu. Her şeye atlıyor ses çıkarıyor. Kucakta olmasına rağmen sürekli mızıldanıyor. Misafirler en son giderken şakayla karışık şey dedi bizim çocuk gece uyumuyor ama sizinkine bakması daha zor sanki dedi. Size 1. sorum şuben çocukla sürekli ilgilendiğim için mi kendi başına kalmaya dayanamıyor yoksa mizaç olarak çabuk rahatsız olmaya meyilli mi? O zaman takılmamıştım. Kızım ne güzel canlı hareket etmek, öğrenmek istiyor diye ama bu süreçte başka çocuklar da görünce biraz daha acaba yapı olarak huzursuz bir bebek mi diyorum. Bunu da kendimde buluyorum. Biz aile olarak gergin insanlarız bize benzemesini istemiyorum. Mutlu olsun istiyorum ama sanırım mutlu edemiyorum. Yorgunluğum ona bakmaktan değil onu sürekli huzursuz görmekten bilmiyorum soru sordum ama cevabı bilmek de bir şey değiştirmeyecek. İç dökme postu olsun bu da
Barış mancodan geliyor, yolla yarim tez yolla oyalı da mendile sar yollaBu bebek ek gıda setinin bende pdfsi var
Bazı bebekler soguk seviyomus ama ben septembrın dedşği gibi benmari ısıtıyorumAyy bi soru dahasağdığım sütü direkt buzdolabına koydum diyelim içirmek için çıkarıldığında ısıtılmalı mı yoksa oda sıcaklığında ısınması mı beklenmeli
septembrmom
Blw yi tavsiye etmeme sebebini öğrensem, ya özelden ya da burdanOkullar tatil olunca memlekete geldik bayadır giremedim herkes iyidir umarım4. Ay kontrolüne memleketteki doktorumuza gittik. Ek gıdaya başlattı bizi ama ben hazır değilim dedim
Şöyle bizim dr biraz gelenekselci blw önermedi sebeplerini söyleyerek klasik usülden gitmeye karar verdik. 6. Ayı bekletmedi tat tomurcukları geç oluştuğu için ( buna benzer bir sebep söyledi yanlış aktarmış da olabilirim) besin seçme sık görülüyor dedi. Bir de 3 gün kuralını da tavsiye etmedi eskiden uyguluyorduk ama gördük ki bebekler üst üste sebze yemekten sıkılıyor artık uygulamıyoruz dedi. Öğünlerde bir çay kaşığını geçmeyecek şekilde ağzına sizin yediklerinizden tadım yaptırın dedi çorbalar sebzeler meyveler yoğurt olabilir dedi. Kahvaltıda avokado vardı onunla başladık baya sevdi. Zeytini peyniri damağına sürün tadını alsın dedi bakalım nasıl devam edecek
Bir de bestirona başlattı
Bizim kültüre uygun bulmuyorum, Avrupa’da daha uygulanabilir bir yöntem dedi. Bebek kirletiyor etrafı bir süre sonra annede temizlikten dolayı stres kaynağı haline geliyor dedi o stres bebeğe geçiyor beslenme kalitesini etkiliyor dedi. Avrupalılar temizlik konusunda bizim kadar hassas değil onlar uygulayabiliyor dedi. Bir de bebeğin az yemesi de bizim kültürde anneyi olumsuz etkiliyor dedi blw ile bebek tabağın çok azını yemiş oluyor dedi.Blw yi tavsiye etmeme sebebini öğrensem, ya özelden ya da burdan
Bize 6. Aydan sonra önerdi ona göre tablo verecekBir de menenjit aşıları için 3-5-13. Ay demişti. Diğer dr 3-8-14 alternatif olabilir demişti. Tekrar sordum erken olmasını tavsiye etti eşim ve ben çalıştığımız için. Sizlere kaçıncı aylarda önerdiler?
Evet her şeyde yüzüme bakıyor ben gülerek onaylarsam o zaman kabul ediyor. Kan ilacını sevmiyor ilk ben içiyor gibi yapıyorum ona verince gülüyorum, onaylayıcı şeyler söylüyorum öyle gülüyor ve rahatsız olmuyor. Şu an senin söylediğin şeyler çok mantıklı ve insana yarar sağlayacak bir bakış açısıCanım bebeğim çocuğunun bir kenarda oturup hiçbir şeye karışmamasını mı tercih ederdin? bir böyle düşün bence cevabı kendin bulacaksın.. sen çocuğunla eğlenip güldüğün zaman çocuğun mutlu oluyormuş Ne kadar güzel bir şey çocuk seninle kendini bir görüyor annem mutluysa ben de mutluyum diyor. Sana güzel bağlanmış demek bu bu da ileride daha özgüvene daha mutlu bir çocuk olacağını gösteririz Sen herkesi boş ver çocuğun ne istiyorsa ona odaklan çocuğun için en iyisini sen biliyorsun En güzelini sen yapıyorsun kimsede durmuyorsa Bırak diğer işleri diğer insanlar yaptın Sen bebeğinle birlikte mutlu ol
Ben biraz kaygılıyım. Her şeyi kontrol etmeye falan çalışıyorum. Bu da tabiki mümkün değil ama ben de böyle düşünmeye başladım. Bu zamana kadar yaptıklarım kendimi yoruyordu ama artık değişmeye çalışıyorum. Benimle de mutlu olmasa o zaman daha çok üzülürdüm.Bebeğin bir kenara koyunca uslu oturmasinin ya da ortalığı ayağa kaldırmasının annenin karakteriyle, ailenin karakteriyle alakası olduğunu hiç düşünmedim ben.
Mesela benim kız o kadar kuduruk ki azıcık sessiz uslu kalsa noldu ya bu kıza diyip o kuduruk hallerini özlüyorum.
Gerginlik konusuna gelince; sen gergin bile olsan bebeğine hissettirmemek adına hayata bakış açını değiştirebilirsin, artık bir bebek büyütüyorum, onu mutlu yetiştirmek adına karakterimi biraz değiştirip mutlu huzurlu gerginlikten uzak bir yuva sunacağım diye telkinde bulunabilirsin canım.
Ama emin ol bebeğinin sen olmayinca aglayisinin, bıraktığın yerde durmamasinin şuan seninle bir ilgisi yok. (İlerde 2-3 yaşında değişir tabi bu durum, o zaman bizim ile ilgisi olacak bütün bunların)
Bu da merak ettiğim bir konu canım bebeklikteki hali ile ilerisi arasında bir bağlantı oluyor mu yoksa büyüdükçe çok da değişmiyor mu merak ediyorum. Şöyle aslında çok sık gülen bir bebek ve çok sık huzursuzlanan bir bebek ortası yok gibi. Umarım benim bu kaygılarım annelik kuruntularudırBenim ilk bebeğim böyleydi canım.
Sürekli huzursuzdu. Senin ne güzel seninle mutluymus. Benim benimle de mutlu değildi. Hatta yıllar önce buraya konu açmışım 4 aylık mutsuz bebek diye.
Bazen mizacı öyle oluyor bebeklerin çabuk sıkılıyorlar . Öyle başladı öyle devam etti. Hala sıkılgan en Ufak şeye mizildayan bi çocuk.. Ama şimdi ki bebeğim öyle değil. Babasında bende teyzelerinde duruyor vakit geçiriyor mutlu oluyor tabi ki benimleyken çok daha huzurluemekleme dönemlerinden sonra yavaş yavaş azalır belki çevreye ilgi daha çok artacağı için
Atayım canım esdia ile sanaHaha süper alalım o zaman
Beni biliyorsun birazAy ben de gittim de görmemişim daha bizimkinin receteye de bakmadım ama demir kalsiyumla etkileşime girmeden hatta protein alımlarından 2 saat sonra, d vitamini de kalsiyumdan en fazla yarım saat once ya da sonra demişti benim diyetisyenim aynı mantık değil midir
Valla cok acayip bi doktor deneyimiydi, ben hep polikliniğe goturuyoduk bu sefer hocaya goturdum derdim hep aynı kişi baksındı adam da bi şaşırdı niye geldiniz ki falan diye. İyi bi doktordu ama sorularımın cevabını cok az aldım her konunun sonu yalnız bırakma duser doner bogulur kendini kurtaramaz ani bebek ölümü sendromu falan diye bitti.
aslında diklonun dediği gibi hem bakmalı hem de bakmamalı. Ya annelerimizin de bizlerin de farklı dusunceleri içlerinde bastırdıjları cıkıyor bu surecte bence. Kırılmakta haklısın ama silme, kv içine sinerse o baksın değilse bakıcı
Ben bi sabah bi aksam yapıyorum rutin olsun gece rahat uyansın gunduz rahat devam etsin diyeç ihtiyacı varsa daha fazla yapıyorum bazen sabahları yapmamıs oluyorum wger burnu acıksa dert etmiyorum onu da
Eşim de surekli bize yapıyolar mıydı nası acıyolardı burnumuzu diyor
Ben su gecirmez yıkanabilir örtü aldım hocam fjfj
bebek öncülüğünde beslenme-malina malakani
Bu kitabı okuyorum boyutları neleri nasıl verebilecrğimizi resimleriyle anlatmış iyi bi başlangıç kitabı bence ama instagramda herseyiyiyenbebek diye bi hesap takip ediyorum uzun zamandır, onun online eğitimi var onu alcam anca oyle rahatlıcam galiba
Ağlatarak olan uyku egitimi zarar ya her iki tarafa da ama aglatmadan olan rutin mi diyelim cicek
Septembr soylemiş de ben de yazayım bence de biberon ver bişey olmaz kadın da ugrasmasın, sagabilirsin, aslında gece gece sütünü gunduz gunduz sutunu vermek lazım ama ben denedim grce sütü de hemen bayıltmıyo cocugu fjfjf versen bişey olmaz yani, ben o sekilde buzluğa kaldırıyorum, iyi eglenceler
bazen ben de oyunlarda hep basında dururken acaba bensiz oynamaz mı diyorum ama hepsinin bi tiyneti var bi de sadece 4 aylık bırak senle mutlu olsun ya, gerginlik için de sen yemiyosun biliyorum o yuzden sana bol tatlı öneriyorum fjfjfj ya da gercektrn içe yarayan seyler, yoga nefes egzersizi acık hava. Annelerin stresli oluşları bebeklere direkt etki ediyor bence ama bunun haricinde kendi kişilikleri de var. Bazen bun saygı duymak gerek
Barış mancodan geliyor, yolla yarim tez yolla oyalı da mendile sar yolla
Bazı bebekler soguk seviyomus ama ben septembrın dedşği gibi benmari ısıtıyorum
Ahh canım gözün aydın çok sevindim sağlıkla kucağına al inşallahKızlar merhaba beni hatırlayanlar vardır belki bebeğimi kaybetmiştim kalbi durmuştu ilk size vermek istedim müjdeyi tekrar hamileyim bana dua eder misiniz
Sağol canım benim uzun zamandır giremedim buraya kim nasıl bilemiyorum Allah hepimize mutlu anılar mutlu yaşamlar nasip etsin hiçbirimizin kucağını boş bırakmasın tek duam çok zor çünküAhh canım gözün aydın çok sevindim sağlıkla kucağına al inşallah
Bende mart annelerindeydim yavrumu kaybedince eylül annesi oldum demekki nasip kısmet bu zamanlara oluyor
Çok tebrik ediyorum
Süreçlerden bizide haberdar et dualarımız seninle