- 19 Mayıs 2022
- 3.171
- 5.030
- 37
Gece için bir şey diyemicem emen bebekler sık sık uyanır düzene girerse az uyanmaya başlayabilir.Canım bir de bizim düzensiz düzeni değerlendirir misin
Gece 12 den once gece uykusuna geçmez, sabah da yarım saatte bir uyana uyana güç bela 9 a kadar uyur. (Son 3 haftadir böyle)
Gündüz ise 1 gibi uyur, 4 gibi uyur, akşam 6 gibi bir de akşam 9-10 gibi uyur. Hiç bir uykusu (dışarda arabayla gezmezsek eğer) 1 saati geçmiyor.
Gece hep 2 saatte bir uyanır çok nadirdir 3-4 saat uyuduğu. Hepsinde de meme alır mutlaka.
Ayağımda sallayarak uykuya geçiyor gündüz ve gece ilk uykusuna, gece de hep meme.
Gündüz ayağımda bıraktığımda ise uykudan uyanır
Yani bu paradoksun içinden nasıl çıkacağım nerden basliycam bilmiyorum
Uyku sinyali mi yoksa uyku penceresi mi mühim kestiremiyorum
Bu uyku işini cozemedim, kızım o kadar başına buyruk ki el atamıyorum olaya yeter ki uyusun modundayimm
Var var mavi vardı gördümAyy eldivenlere bayıldım erkolar içinde var mı
Ayy kuzum biz yola çıktık annemden eve dönüyoruz bagajda o gel görmüşüm.. eve geçince atarım. 2 sayfa qçılınca arada kabartı oluyor işte böyleAy kitabın bir sayfasının fotosunu atar mısın merak ettim nasıl bişi başka bime de gidiyim
Eldiven kardeşliği
Yok kuzum benim çocuk gece uykusuna yatınca kalkmıyor hiçO gündüz uykusu değil gece uykusu oluyor.uyanıp tekrar nasıl uyuyacaklarını bilmediklerinden destek arıyorlar.ya memeyle ya emzikle ya da sallayarak nasıl alıştıysa oyalamadan,karanlıktan çıkmadan,uykuyu devam ettirmek lazım.bu 1 saate yakın sürse de sakince devam ettirmek lazım.sonra alışıp kalkmıyorlar. Bazen uğraşsan da olmaz o zaman beşiğine bırak biraz mızırdanıp kendi dalabilir.ağlama boyutuna geçerse al tekrar emzir tekrar dene.böyle alışacaklar
7de kalktıysa en geç 9.30-10da tekrar yatması lazımdı.karanlık odada 1 saat uyutmayı dene.ama stresten etkileniyorlar sakince dene.
Başka çocuk da varmış zor oluyor düzen kurmak anlıyorum seni ama diğer işlerle eşin ilgilensin uyandıktan 2 saat en geç 3 saat sonra uyut (gözünden anlarsın) yorgun düştükçe hiç uyumuyorlar. Uyku uykuyu çağırırmış
Geçmiş olsun gülüm ne şişliği tam olarak ne ameliyatı olcakArkadaşlar zor bir doğum süreci geçirdiğimden ve kızımın kafasında bir şişlik olduğundan bahsetmiştim beyin cerrahı tarafından takipliydik 2 gün önce kontrole götürdük ve doktorumuz ameliyat yapmalıyız dedi şuan çok değişik duygular içerisindeyim ameliyat süreci için kan verdik kızımın elleri kolları hep mosmor o ağladı ben ağladım ameliyata girince ne yapacağım hiç bilmiyorum etrafında böyle bir süreç geçiren varmı acaba veya bir doktor tanıdığı olan ?
NewMamaa Melikeben septembrmom DusunceBulutu kibrisss dikloron
Çok geçmiş olsun nasıl bir şişlik ne anlama geliyormuş pekiArkadaşlar zor bir doğum süreci geçirdiğimden ve kızımın kafasında bir şişlik olduğundan bahsetmiştim beyin cerrahı tarafından takipliydik 2 gün önce kontrole götürdük ve doktorumuz ameliyat yapmalıyız dedi şuan çok değişik duygular içerisindeyim ameliyat süreci için kan verdik kızımın elleri kolları hep mosmor o ağladı ben ağladım ameliyata girince ne yapacağım hiç bilmiyorum etrafında böyle bir süreç geçiren varmı acaba veya bir doktor tanıdığı olan ?
Kalsifiye sefal hematom deniyo deri altında kemikleşme var ameliyatla açılacak ve kemik tıraşlanacakGeçmiş olsun gülüm ne şişliği tam olarak ne ameliyatı olcak
Çok geçmiş olsunArkadaşlar zor bir doğum süreci geçirdiğimden ve kızımın kafasında bir şişlik olduğundan bahsetmiştim beyin cerrahı tarafından takipliydik 2 gün önce kontrole götürdük ve doktorumuz ameliyat yapmalıyız dedi şuan çok değişik duygular içerisindeyim ameliyat süreci için kan verdik kızımın elleri kolları hep mosmor o ağladı ben ağladım ameliyata girince ne yapacağım hiç bilmiyorum etrafında böyle bir süreç geçiren varmı acaba veya bir doktor tanıdığı olan ?
Canım benim korkunu anlıyoruz ve yanındayız. Grip olsalar bile üzülüyoruz ameliyat zorlu bir süreç. Ama çok çok şükür ki tedavisi olan bir durumla karşıyasın bunu düşünerek kendini rahatlatmaya çalış.. arkadaşımın oğlu 1 2 yaşındayken geçirdi.. o döneemde olması bebeğin hareketini engellemek yatırmak kollamak daha zor.. küçükken atlatacak inşallah. Hepsi onun iyiliği için diye kendini dik tutmaya çalış. Bebekler kolay toparlayıp iyileşiyorlar annesi merak etme sen yanında ol yeterArkadaşlar zor bir doğum süreci geçirdiğimden ve kızımın kafasında bir şişlik olduğundan bahsetmiştim beyin cerrahı tarafından takipliydik 2 gün önce kontrole götürdük ve doktorumuz ameliyat yapmalıyız dedi şuan çok değişik duygular içerisindeyim ameliyat süreci için kan verdik kızımın elleri kolları hep mosmor o ağladı ben ağladım ameliyata girince ne yapacağım hiç bilmiyorum etrafında böyle bir süreç geçiren varmı acaba veya bir doktor tanıdığı olan ?
Teşekkür ederim yumurta buyuklugunde belki daha fazla bi cıkıntı var kafasında ilk 2 ay yumusacıktı içi kan doluydu doktorlar normal oldugunu ve onun yavasca kuculecegini soylediler ama bir anda sertlesti ve kemiklesti ameliyat olmadan duzelmeyecegini sekil bozuklugu olacagini soyledilerÇok geçmiş olsun nasıl bir şişlik ne anlama geliyormuş peki
Ayy eldivene bayıldım gidiyorum ben de bşrazdan:)
Tesekkur ederimÇok geçmiş olsun
Hematom mu oluşmuştu nasıl şişlik?
Anladım, peki başka dr lara da göründünüz mü tek bi dr mu ameliyat dedi, eğer olacaksanızda fakülte ya da şehir hastanesi gibi büyük hastanelerde olmanızı tavsiye ederimKalsifiye sefal hematom deniyo deri altında kemikleşme var ameliyatla açılacak ve kemik tıraşlanacak
Yaa sen 9da giitmişsin anlaşıldı :)Kızlar galiba bimi en çok yağmalayan benim
Etlik sehir hastanesinde olacak bir çok kişiye sorduk bir kaçı 1 yas sonrası uygun diyor bazısı daha kücükken yapmanın daha rahat olacağını söylüyor ama hepsi ameliyat dediAnladım, peki başka dr lara da göründünüz mü tek bi dr mu ameliyat dedi, eğer olacaksanızda fakülte ya da şehir hastanesi gibi büyük hastanelerde olmanızı tavsiye ederim
Yaa sen 9da giitmişsin anlaşıldı :)Kızlar galiba bimi en çok yağmalayan benim
Sağol canım öyle benim pek mümkün olmicak düğün kınaDüğünü vs hiç gitmedim ama açık havada avm de ve restoran cafeye çok gittim. %90nda uyuyor bebek arabasında. Pusetin örtüsü var kalabalıkta örtüyorum.. uyanırsa kapalı yerdeysek alıyoruz kucağa. Terli değilse. Terliyse üstüne değiştiriyorum hemn yada biz bez koyuyorum hızlıca sırtına uygun yer bulana kadar.. kimse zaten ellemeye kalkmadı kalksa elletmem. Bizden başka kimseyle teması yok. Yakında durmuyorum. İnsanlardan en uzak masaya oturuyoruz filan