2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    256
Yada ilk çocuk 2. Çocuk olmasıyla alakalıdır belki :s çünkü ben de 33 yaşındayım genç sayılmam yani :) geçecek bu günler merak etme şu 4 ay krizi bir geçsin inşallah her şey daha güzel olacak..

Kaçta uyudu sonra canım? Baya uyanık kalmış bıdık.
Gece 1 de uyudu sabah 9a kadar iki kez uyandı emdi uyudu şimdi yine uyuttum
Ya bilirisin büyüme hormonu saat 22.00da zirve yapıyor o yüzden 20.00/den sonra uyutulması lazım ama biizmki uyumuyor akşam 7den gece bire kadar bizle oturuyo odasına götürüp uyutmaya çalıştım dün ağlıyo uyumak istemiyo
Bende gelişiminden geri kalsın istemiyorum bu ay yani son ölçüm arasından 17gün geçmesine rağmen 200 gram almış

Uyku düzene girer de yeme öyle olmuyor her dişte iştahsızlık :KK43:senin ilk çocuk iştahlıydı sanırım. çevremde ve benim kızda gördüğüm 1 yaştan sonra daha çok iştahsızlık baş gösteriyor.bir kase yemek zor yediriyorum öğürüyo.dün komşu geldi çocuğu bir çatal yemedi 😮‍💨inşallah öyle olmazlar..
Son gündüz uykusunu ikndi vakti 5 6 gibi uyutursan akşamı biraz daha erkene çekebilirsin.bir de akşam 9da ya da 10da uyanırsa hemen tekrar uyut.ataklar bitince uygulamak daha kolay oluyor
Dün mesela en son akşam 6da uyudu 7de kalktı sonra gece 1e kadar uyumuyor

Ya bilirisin büyüme hormonu saat 22.00da zirve yapıyor o yüzden 20.00/den sonra uyutulması lazım ama biizmki uyumuyor akşam 7den gece bire kadar bizle oturuyo odasına götürüp uyutmaya çalıştım dün ağlıyo uyumak istemiyo
Bende gelişiminden geri kalsın istemiyorum bu ay yani son ölçüm arasından 17gün geçmesine rağmen 200 gram almış
Benimki hep böyleydi. Kafama çokntakıp çook kitap okudum. En son bir doktor yazısı okudum her çocuk farklıdır saatlere takılmayın gibi gibi bir sürü şey yazıyordu.. şimdilik kafama takmıyorum 4. Ay bitsin bakarız

Eklentiler

• 20240119_123321.jpg
    20240119_123321.jpg
    96,4 KB · Görüntüleme: 55
Benimki akşam 8 de yada 9 da hala gündüz uykusu yapıyor:) maks. 30 dak uyur uyanır.. oyalayıp uyutmazsam da diyelimki yarım saat oyaladım 9 30 da uyusa yine 10 da uyanır bu sefer gece uykusu yarım saat geri gider.. nasıl akşamdan sonra uyutmayacam bilmiyorum
O gündüz uykusu değil gece uykusu oluyor.uyanıp tekrar nasıl uyuyacaklarını bilmediklerinden destek arıyorlar.ya memeyle ya emzikle ya da sallayarak nasıl alıştıysa oyalamadan,karanlıktan çıkmadan,uykuyu devam ettirmek lazım.bu 1 saate yakın sürse de sakince devam ettirmek lazım.sonra alışıp kalkmıyorlar. Bazen uğraşsan da olmaz o zaman beşiğine bırak biraz mızırdanıp kendi dalabilir.ağlama boyutuna geçerse al tekrar emzir tekrar dene.böyle alışacaklar
Dün mesela en son akşam 6da uyudu 7de kalktı sonra gece 1e kadar uyumuyor
7de kalktıysa en geç 9.30-10da tekrar yatması lazımdı.karanlık odada 1 saat uyutmayı dene.ama stresten etkileniyorlar sakince dene.
Başka çocuk da varmış zor oluyor düzen kurmak anlıyorum seni ama diğer işlerle eşin ilgilensin uyandıktan 2 saat en geç 3 saat sonra uyut (gözünden anlarsın) yorgun düştükçe hiç uyumuyorlar. Uyku uykuyu çağırırmış

Kızlar bebişler akşam yattıktan yarım saat 1 saat sonra uyanırlarsa karanlık odadan çıkmadan tekrar uyutmayı deneyin.1 saate yakın sürse de deneyin. Aslında uykuları oluyor ama şuan kendi kendilerine uyumayı bilemediklerinden desteğimize ihtiyaçları var.böyle böyle düzen oluşacak tekrar uyanmayacaklar aynı saatte uykuları gelecek

Hepimiz aynı durumlardayız ya gündüz emzirme işkence vallahi ne zor şey bebek beslemek yaa yaşlandım yeminle, bizimki de akşam 9 da uyur tabi arada uyanıyor ağlayarak kalkıyor pışpışlayıp tekrar yatırıyorum bende yatağa geçmeyene kadar odasına götürmüyorum çünkü biliyorum gene uyanacak. Dün gecede 2 de 4 te ve sabah 6 buçukta kalktı daha da uyumadı, emzir alt değiş burun temizliği yap biraz karın üstü egzersiz yoruldu falan tekrar uyudu ama sürekli uyandı çıldırdım o susuyor babasının alarmı çalıyor alarm bitiriyor başlıyor tekrar ağlamaya velhasıl dün geceki uykusunu hiç beğenmedim beni de uyutmadı 😁 ya bi de uykum çok ağır olmuş cidden dayanamıyorum 10 15 dk zar zor emzirip yerine koyuyorum 🥹

Kızlar bebişler akşam yattıktan yarım saat 1 saat sonra uyanırlarsa karanlık odadan çıkmadan tekrar uyutmayı deneyin.1 saate yakın sürse de deneyin. Aslında uykuları oluyor ama şuan kendi kendilerine uyumayı bilemediklerinden desteğimize ihtiyaçları var.böyle böyle düzen oluşacak tekrar uyanmayacaklar aynı saatte uykuları gelecek
Ben akşam dikloron dikloron gibi kendim yatmadan yatak odasına goturwmiyorum ya çünkü istisnasız uyanıyor. Ne zaman biz de yatarsak o zaman birlikte gidjyoruz o zaman uyanmiyor. Yine de deniyim bakalım 😪

O gündüz uykusu değil gece uykusu oluyor.uyanıp tekrar nasıl uyuyacaklarını bilmediklerinden destek arıyorlar.ya memeyle ya emzikle ya da sallayarak nasıl alıştıysa oyalamadan,karanlıktan çıkmadan,uykuyu devam ettirmek lazım.bu 1 saate yakın sürse de sakince devam ettirmek lazım.sonra alışıp kalkmıyorlar. Bazen uğraşsan da olmaz o zaman beşiğine bırak biraz mızırdanıp kendi dalabilir.ağlama boyutuna geçerse al tekrar emzir tekrar dene.böyle alışacaklar

7de kalktıysa en geç 9.30-10da tekrar yatması lazımdı.karanlık odada 1 saat uyutmayı dene.ama stresten etkileniyorlar sakince dene.
Başka çocuk da varmış zor oluyor düzen kurmak anlıyorum seni ama diğer işlerle eşin ilgilensin uyandıktan 2 saat en geç 3 saat sonra uyut (gözünden anlarsın) yorgun düştükçe hiç uyumuyorlar. Uyku uykuyu çağırırmış
Canım bir de bizim düzensiz düzeni değerlendirir misin 😪
Gece 12 den once gece uykusuna geçmez, sabah da yarım saatte bir uyana uyana güç bela 9 a kadar uyur. (Son 3 haftadir böyle)
Gündüz ise 1 gibi uyur, 4 gibi uyur, akşam 6 gibi bir de akşam 9-10 gibi uyur. Hiç bir uykusu (dışarda arabayla gezmezsek eğer) 1 saati geçmiyor.
Gece hep 2 saatte bir uyanır çok nadirdir 3-4 saat uyuduğu. Hepsinde de meme alır mutlaka.
Ayağımda sallayarak uykuya geçiyor gündüz ve gece ilk uykusuna, gece de hep meme.
Gündüz ayağımda bıraktığımda ise uykudan uyanır
Yani bu paradoksun içinden nasıl çıkacağım nerden basliycam bilmiyorum
Uyku sinyali mi yoksa uyku penceresi mi mühim kestiremiyorum
Bu uyku işini cozemedim, kızım o kadar başına buyruk ki el atamıyorum olaya yeter ki uyusun modundayimm

Kızlar ben şimdi ocean marka d mir ilacına başladım kilosu kadar
Sabah akşam şeklinde
Ama günde bu kadar verirsem çok çabuk biter 😀 malum 255 TL ye aldım
Doktora sormayı unuttum kaç ay kullanılacak bu ?

Eki Görüntüle 3372532
Bizim burda bunlar vardı tırtıl falan da alcaktim bulamadim 🤣
Güzel günlerde kullanın. Biz iki tane BİM'e girdik pek bir şey bulamadık şimdi tekrar çıkıp tekrar bakacağız büyük kızımın istediği bir puzzle var onu alacağız küçüğe de bir şeyler alırız muhtemelen bulabilirsek. Karnemizi aldık geldik cuma arasına girdi bim birazdan tekrar gideriz

Benim hatun 4 te uyudu gece

X