Aynen zaten eşime aynısını dedim , dedim istersen ilk başta geleyim yarım saat sonra beni bırak , istersen sonunda geleyim , ama dedim baştan sonra ne düğünde ne kınada kalamamYa öyle düğünlerde maksat görünmek değil mi, 10 dakika bile görünüp çocuk durmuyor der çıkarsın bebeklisin malum
Kızlar bebişler akşam yattıktan yarım saat 1 saat sonra uyanırlarsa karanlık odadan çıkmadan tekrar uyutmayı deneyin.1 saate yakın sürse de deneyin. Aslında uykuları oluyor ama şuan kendi kendilerine uyumayı bilemediklerinden desteğimize ihtiyaçları var.böyle böyle düzen oluşacak tekrar uyanmayacaklar aynı saatte uykuları gelecek
Erkek kardeşiminde alın üstünde saçların içinde bi fındık kadar vardı yumuşaktı ve içi kan doluydu tarif ettiğiniz gibii dokunmaya korkardık doktor kendiliğinden geçer dedi ve çok şükür geçti gitti şuan 23 yaşındaTeşekkür ederim yumurta buyuklugunde belki daha fazla bi cıkıntı var kafasında ilk 2 ay yumusacıktı içi kan doluydu doktorlar normal oldugunu ve onun yavasca kuculecegini soylediler ama bir anda sertlesti ve kemiklesti ameliyat olmadan duzelmeyecegini sekil bozuklugu olacagini soylediler
Burda da yoktu alacaktım ben de hareketli oyunck ya
Çok geçmiş olsun neymiş o şişlik ameliyat nasil bir ameliyat olacak, kizinizda şuan bir problem yaratıyor muArkadaşlar zor bir doğum süreci geçirdiğimden ve kızımın kafasında bir şişlik olduğundan bahsetmiştim beyin cerrahı tarafından takipliydik 2 gün önce kontrole götürdük ve doktorumuz ameliyat yapmalıyız dedi şuan çok değişik duygular içerisindeyim ameliyat süreci için kan verdik kızımın elleri kolları hep mosmor o ağladı ben ağladım ameliyata girince ne yapacağım hiç bilmiyorum etrafında böyle bir süreç geçiren varmı acaba veya bir doktor tanıdığı olan ?
NewMamaa @Melikeben septembrmom DusunceBulutu kibrisss @dikloron
Sizin bim çok iyiymiş biz de yarısı yoktu ya Güle güle kullanınKızlar galiba bimi en çok yağmalayan benim
Canım şimdi okudum nelere sebep olduğunu yeniden yazmana gerek yok, belli ki ufak bir operasyon bir apse boşaltması gibi bir şey olacak tabiri caizse, bir talihsizlik olmuş ve erkenden kizin hiç bir şey hatırlamadan onun geleceğine dokunacaksin. Kardeşim doktor ama göz doktoru ben ona bir sorarım bilgisi var mı bu operasyon ile ilgili. Ama güçlü olTeşekkür ederim yumurta buyuklugunde belki daha fazla bi cıkıntı var kafasında ilk 2 ay yumusacıktı içi kan doluydu doktorlar normal oldugunu ve onun yavasca kuculecegini soylediler ama bir anda sertlesti ve kemiklesti ameliyat olmadan duzelmeyecegini sekil bozuklugu olacagini soylediler
Teşekkürler canım not alayım yazdıklarınıGece için bir şey diyemicem emen bebekler sık sık uyanır düzene girerse az uyanmaya başlayabilir.
Uyku için sinyal verir gözlerini ovuşturur kısık bakar, altı temiz karnı tok olduğu halde ağlarsa bilki uykusu vardır.9da kalkıyorsa öğlen en geç 12de uyusa iyi olur.uyku aralarına 4 saat girmesin daha çok ufak hem gece uykusu erkene çekilir.
Bu aylarda gündüzleri 3 uyku yapar. 1 uykusu uzun olur. ama sizin uzun uyku yok sanırım. öğlen ya da ikindi vakti uykusu 1,5-2 saat olmalı.birini uzat.belki gecedeki gibi gündüz de memede uyumak istiyordur.ya da saatini geçirdiğin için uykusu kaçıyordur.
Bu aylarda uykuların araları 2-3 saat olur.toplamda gündüz 3-4 saat uyuması lazım.gece 11-12 saat.sizinki gece uykusuna geç geçtiği için gece uykusu da kısa.akşam 9 ya da 10da yattığında uykusunu devam ettirmen lazım.uykusu kaçarsa 12 1 e kadar uyumaz.
İlk aylarda anne karnında gibi hissettiğinden 12de yatması önemli değildi ama artık nasıl alışırsa öyle gider arkadaşın dediği gibi 8den sonra büyüme hormonu salgılanıyor ne kadar erken uyursa o kadar iyi. 9 10dan sonra uyandığı an uyut.tabi bunlar yavaş yavaş olur ama sen bir yerden başla
9u 5 geçe gittim ama çoğu şey kalmamıştı. 2 tane bimden bunları toplayabildimYaa sen 9da giitmişsin anlaşıldı :)
Tırtıl, karton kare kutular, kare ahşap oyuncak bazı kitaplardan ve banyo oyuncağı alcaktım yoktu.
Gözlü kitaplar boyama kitabı diye almadım ilerde alırım diye
Kilitlerden bende alayım şimdiden mantıklı
Piyano var bende.
Ben eskişehire ailemin yanına geldim burdaki ücra köşelerdeki bimlerden buldumSizin bim çok iyiymiş biz de yarısı yoktu ya Güle güle kullanın
Kırlent kiliflarimiz aynı bu arada
İnşallah bulursunuz ya eksik ürün var bazılarında ya da erkenden kapiyorlatGüzel günlerde kullanın. Biz iki tane BİM'e girdik pek bir şey bulamadık şimdi tekrar çıkıp tekrar bakacağız büyük kızımın istediği bir puzzle var onu alacağız küçüğe de bir şeyler alırız muhtemelen bulabilirsek. Karnemizi aldık geldik cuma arasına girdi bim birazdan tekrar gideriz
Ben ankaradayim sabah BİMde hep bebek arabali annisler vardıBen eskişehire ailemin yanına geldim burdaki ücra köşelerdeki bimlerden buldum
Çoook geçmiş olsun canım Allah acil şifalar versin dualarım sizinleTeşekkür ederim yumurta buyuklugunde belki daha fazla bi cıkıntı var kafasında ilk 2 ay yumusacıktı içi kan doluydu doktorlar normal oldugunu ve onun yavasca kuculecegini soylediler ama bir anda sertlesti ve kemiklesti ameliyat olmadan duzelmeyecegini sekil bozuklugu olacagini soylediler
Kız daha ne alcan bimi taşımızsın eve9u 5 geçe gittim ama çoğu şey kalmamıştı. 2 tane bimden bunları toplayabildim
Teşekkür ederim canım şuan içi yumuşak degil kemikleşmiş açıp kemiği törpüleyecekler bilgisi varsa aktarırsan banada çok mutlu olurum teşekkürlerCanım şimdi okudum nelere sebep olduğunu yeniden yazmana gerek yok, belli ki ufak bir operasyon bir apse boşaltması gibi bir şey olacak tabiri caizse, bir talihsizlik olmuş ve erkenden kizin hiç bir şey hatırlamadan onun geleceğine dokunacaksin. Kardeşim doktor ama göz doktoru ben ona bir sorarım bilgisi var mı bu operasyon ile ilgili. Ama güçlü ol
Gündüz çok mu uyuyor bilemedim ki uyku sevmiyordur belki deYok kuzum benim çocuk gece uykusuna yatınca kalkmıyor hiçdoğduğundan beri böyle.. dediğin gibi yaptım 9 da girip odadan hiç çıkmadığım oldu yine gece 1 den önce uyumadı
Çok geçmiş olsun hiç duymadım. Ameliyat zorunlu mu dediler? Saçlarının arasında kalacaksa görsel olmasının sıkıntısı olmazdı başka zararı var mı ki? Dedemin kafasında var ama bebeklikten beri mi var bilmiyorumArkadaşlar zor bir doğum süreci geçirdiğimden ve kızımın kafasında bir şişlik olduğundan bahsetmiştim beyin cerrahı tarafından takipliydik 2 gün önce kontrole götürdük ve doktorumuz ameliyat yapmalıyız dedi şuan çok değişik duygular içerisindeyim ameliyat süreci için kan verdik kızımın elleri kolları hep mosmor o ağladı ben ağladım ameliyata girince ne yapacağım hiç bilmiyorum etrafında böyle bir süreç geçiren varmı acaba veya bir doktor tanıdığı olan ?
NewMamaa @Melikeben septembrmom DusunceBulutu kibrisss @dikloron
Kötü olmuş ama 10a kadar uyuyorsa sıkıntı yapma çok geç değilmiş ki.zamanla 1 2 saat geri gelir.akşam uyanınca 2 saat çok fazla uğraşma.sana da yazık en fazla 1 saat dene olmuyorsa bırak beşiğe.bazen kendi kendilerine de uyuyabiliyorlar.Ben bunu 3.aydan beri yapıyorum akşam 8 9 gibi uyutuyorum hep uyanıyo 1 saat sonra tekrar uyutuyorum odadan çıkarmadan ama 4.ay atağı geldiğinden beri uyandımı ağlama krizine giriyo 1 2 saatte dönüyo uykuya
Alışkanlık kazandıramadım yani
Çok küçük daha ne olur ne olmaz ellemeyelim diyecen :)Sağol canım öyle benim pek mümkün olmicak düğün kınainşallah bişey olmaz kimseye vermemeye çalışıcam , ama almaya kalkarlarsa ne dicem bilmiyorum
Biz kız biz