- 2 Temmuz 2023
- 10.842
- 31.474
- 518
Ben istiyorum am acimasindan çok korkuyorum, taktırıp acısı hakkında bilgi verecek olan var mı ?
Ben onumuzdeki ay regl gordugumde taktiracagim. Doktoruma gec donus yapmisim bu konuda, bana soyledigi suydu "Smear testi ile cok yakin bir aci, daha fazlasını hissetmezsin"
Misal 3 kez smear yaptirdim ben ilk ikisi cok asiri acimisti, sonuncusunu hissetmedim bile. Simdi ben hangisini baz alayim bilemedim.

Ekleme: arastirmalarima gore spiral denen aletin fiyat araligi cok genis 30 tl-2000 tl arasi (hormonlu hormonsuz karisik yazdim bunu)
Benim doktorumla anlastigim rakam muayene dahil 2300 tl. Bunun 800 tlsi spiralin ücreti.(hormonsuzun fiyati bu, hormonlular bi cit daha pahaliymis)
Devlet hastanesinde spirala para versek, doktor muayenesi zaten ücretsiz bu mantikla 800 tl diyelim.
Aile ve Cocuk sagligi merkezlerinde ise ücretsiz.(hormonsuz da hormonlu da takiyoruz dedi)
Hormonlulari pkos'lu, hashimotolu, adet duzensizligi olanlara, agrili adet gorenlere oneriyorlar. Eger sorunsuz bir dongunuz varsa hormonsuzu tercih edebiliyorsunuz.