2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    256
canım sen memur değil misin? çalıştıramazlar seni yönetmeliği oku önlerine koy gerekirse şikayet et , hiçbir şey senin sağlığından önemli değil, gebe kadın nasıl gece çalıştırılır ya
işte doktor raporuna göre ilk 3ay riskli diye muaf tuttu .şubat ayına yazmadı ama ocak ayında 1gün nöbet kaldı bişey demedim lanet gitsin. 16.haftadan sonra heyet alırsan nöbet yazmam dedi yoksa yazacakmış vicdansız kendi de kadın olacak güya doktorum dedi erkek müdür olsa hiç böyle şeyler olmazdı diye

kadın kadının düşmanı oluyor gerçekten 60 yaşına gelmiş hala müdürlük yapıyor sırf ayrılırsa kimse onu takmaz saygı göstermez daha az önemli hisseder diye 80li yılların kafasında yönetiyor burayı canımızdan bezdirdi

O ofcokheyecanliyim Sonbahardagel Sonbahardagel

Kızlar bende memurum da sizlerin yaşadıklarını okuyunca bende araştırdım. 657 sayılı devlet memurları kanunda yazanları aşağı ekliyorum... 24. haftadan önceyse doktor raporu şartmış. Sonraysa rapor olmasa da gece nöbetinde çalıştıramazlar.

"Günün yirmidört saatinde devamlılık gösteren hizmetlerde çalışan Devlet memurlarının çalışma saat ve şekilleri kurumlarınca düzenlenir.
Ancak, kadın memurlara; tabip raporunda belirtilmesi hâlinde hamileliğin yirmidördüncü haftasından önce ve her hâlde hamileliğin yirmidördüncü haftasından itibaren ve doğumdan sonraki iki yıl süreyle gece nöbeti ve gece vardiyası görevi verilemez. Engelli memurlara da isteği dışında gece nöbeti ve gece vardiyası görevi verilemez."

O ofcokheyecanliyim Sonbahardagel Sonbahardagel

Kızlar bende memurum da sizlerin yaşadıklarını okuyunca bende araştırdım. 657 sayılı devlet memurları kanunda yazanları aşağı ekliyorum... 24. haftadan önceyse doktor raporu şartmış. Sonraysa rapor olmasa da gece nöbetinde çalıştıramazlar.

"Günün yirmidört saatinde devamlılık gösteren hizmetlerde çalışan Devlet memurlarının çalışma saat ve şekilleri kurumlarınca düzenlenir.
Ancak, kadın memurlara; tabip raporunda belirtilmesi hâlinde hamileliğin yirmidördüncü haftasından önce ve her hâlde hamileliğin yirmidördüncü haftasından itibaren ve doğumdan sonraki iki yıl süreyle gece nöbeti ve gece vardiyası görevi verilemez. Engelli memurlara da isteği dışında gece nöbeti ve gece vardiyası görevi verilemez."
Aynı zamanda bir kanun daha buldum.

GEBE VEYA EMZİREN KADINLARIN ÇALIŞTIRILMA ŞARTLARIYLA EMZİRME ODALARI VE ÇOCUK BAKIM YURTLARINA DAİR YÖNETMELİK böyle bir yönetmelik varmış.

MADDE 8 – (1) Kadın çalışanlar, gebe olduklarının sağlık raporuyla tespitinden itibaren doğuma kadar geçen sürede gece çalışmaya zorlanamazlar.

(2) Yeni doğum yapmış çalışanın doğumu izleyen bir yıl boyunca gece çalıştırılması yasaktır. Bu sürenin sonunda sağlık ve güvenlik açısından sakıncalı olduğunun sağlık raporu ile belirlendiği dönem boyunca gece çalıştırılmaz.

Çalışma saatleri

MADDE 9 –
(1) Gebe veya emziren çalışan günde yedi buçuk saatten fazla çalıştırılamaz.

Analık ve süt izni

MADDE 10 –
(1) Çalışanın tabi olduğu mevzuat hükümleri saklı kalmak kaydıyla analık ve süt izninde 22/5/2003 tarihli ve 4857 sayılı İş Kanununun 74 üncü maddesi hükümleri uygulanır.

Gebe çalışanın muayene izni

MADDE 11 –
(1) Gebe çalışanlara gebelikleri süresince, periyodik kontrolleri için ücretli izin verilir.

Emziren çalışanın çalıştırılması

MADDE 12 –
(1) Emziren çalışanların, doğum izninin bitiminde ve işe başlamalarından önce, çalışmalarına engel durumları olmadığının raporla belirlenmesi gerekir. Çalışmasının sakıncalı olduğu hekim raporu ile belirlenen çalışan, raporda belirtilen süre ve işlerde çalıştırılamaz.

var var sen ve 2 kişiyi de o gruba koyup yolladım.

NewMamaa NewMamaa bu başlığa her zarar verene ve ona destek olana aynısını ben yapacağım.
Nolmuş ya ben anlamadım kazen yönetici değil mi cep no vermek veya grup kurmak yasak mı allahım bende ban yemiyim nolur😀 biri beni aydınlatsın bilmediğimden soruyorum

Aynı zamanda bir kanun daha buldum.

GEBE VEYA EMZİREN KADINLARIN ÇALIŞTIRILMA ŞARTLARIYLA EMZİRME ODALARI VE ÇOCUK BAKIM YURTLARINA DAİR YÖNETMELİK böyle bir yönetmelik varmış.

MADDE 8 – (1) Kadın çalışanlar, gebe olduklarının sağlık raporuyla tespitinden itibaren doğuma kadar geçen sürede gece çalışmaya zorlanamazlar.

(2) Yeni doğum yapmış çalışanın doğumu izleyen bir yıl boyunca gece çalıştırılması yasaktır. Bu sürenin sonunda sağlık ve güvenlik açısından sakıncalı olduğunun sağlık raporu ile belirlendiği dönem boyunca gece çalıştırılmaz.

Çalışma saatleri

MADDE 9 –
(1) Gebe veya emziren çalışan günde yedi buçuk saatten fazla çalıştırılamaz.

Analık ve süt izni

MADDE 10 –
(1) Çalışanın tabi olduğu mevzuat hükümleri saklı kalmak kaydıyla analık ve süt izninde 22/5/2003 tarihli ve 4857 sayılı İş Kanununun 74 üncü maddesi hükümleri uygulanır.

Gebe çalışanın muayene izni

MADDE 11 –
(1) Gebe çalışanlara gebelikleri süresince, periyodik kontrolleri için ücretli izin verilir.

Emziren çalışanın çalıştırılması

MADDE 12 –
(1) Emziren çalışanların, doğum izninin bitiminde ve işe başlamalarından önce, çalışmalarına engel durumları olmadığının raporla belirlenmesi gerekir. Çalışmasının sakıncalı olduğu hekim raporu ile belirlenen çalışan, raporda belirtilen süre ve işlerde çalıştırılamaz.
Teşekkür ederim kuzum 🌹 🙏

X