2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    333
Kızlar kızım için ortopediye gideceğimi söylemiştim. Bugün gittik. Doktor bir problem görmedi.
Söylediklerini sizler ile paylaşıyorum.
Her çocuğun yürüyüşü kendine hastır ve bi şekilde yürümeyi öğrenip tarzı oluşur. Siz çocuğunuzu yürüşünden bile anlayabilirsiniz :)
İkizler bile farklı yürürler vs
Erken gelmeniz güzel ama 3 yaşına kadar hiçbirşey yapmıyoruz dedi. Tabi 3 yaşından sonra da çok bişey yapmıyoruz vs. Düz taban olması içe yürümesi dışa yürümesi bunlara müdahale zaten bebekken olmuyor 3 yaşından sonra belki Aynı zamanda ilk adım ayakkabısı yok ortapedik ayakkabı vs almaya da gerek yokmuş. İyi markaların içinde hafif yükseklik olan ve tabanı yüksek olan ayakkabı almamız yeterli imiş. Evde de yalın ayak yürütün ya da soğuksa çorapla yürütün yeterli dedi.
Kısacası benim gibi bebeğinin yürümesine takılan olursa hiç canını sıkmasın kendine has deyip geçmeliymişiz

Ne güzel açıklamış doktor

Benim arkadaşımın çocuğu ameliyat oldu içe bastığı için ondan önce de bayağı takip edilmişti demekki onda başka bir sorun vardı. 2 yaşında bile yoktu ameliyat olduğunda

Bizim eski doktorumuz da evde ayakkabı giydirmeyin, ayakkabısız yürüsün en az ayaktan kaynaklı ortopedik rahatsızlık afrika kabilelerinde dedi ayakkabısız oldukları için

Ay ben sormuştum canım. Hemen alıyorum. Ay Allah razı olsun gene artmıştı bu ara ne yapacağım diye düşünürken denk geldim. Teşekkür ederim

Kızlar ben de daha önce bahsetmiştim bir görümcem çocuk psikologu. Küstük yeni yeni konusuyoruz. Onun önerilerini yazacağım sizlere

Dedi ki, otizmli bebeklerde dahi gelişim sağladığımız birkaç sey var. Su, kum ve masaj. Bolca suyla oynat. Su bebeğin tenine değdikçe beyninde gelişmeler oluyor. Aynı şekilde kumla. Şu an çok küçük yemeğe uğraşır. Onun için yenilebilir kum tarifleri var un, yağ gibi seylerle. Ondan yap. Bir kaba koy. Üstüne bastır. Dokunsun. Koluna, bacağına , tenine değsin. Bol bol masaj yap. Vucutlarına ne kadar çok temas olursa algıları, beyin gelişimi o kadar iyi olur dedi. Ben klinikte de bunu yapıyorum bu yaş grubuna dedi. Evde minderleri yere at. Üstünden geçmeye uğraşsın. Beyin gelişimine bu da çok etkili dedi. Tırmanma, engellerden geçme gibi şeylerin çok büyük faydası oluyor dedi… bir de benimki gölgesiyle oynuyordu mesela. Onu gördü. Bak bu çok güzel bir şey. Otizmde de evet göz teması falan cok önemli ama benim en basta dikkat ettiğim şey hayali oyun var mı ? Kendi oyun kurabiliyor mu ? Bir çocuk kendi kendine oyun kurabiliyorsa onda otizm yoktur dedi. Zaten bu yaşta oyun kurma beceleri olmayabilir çok normal. 2 yastan sonra hala oyun kuramıyorsa o zaman otizm açısından değerlendirmekte fayda var. Lakin gölgesiyle oynaması, oyun kurma becerisinin olduğunun kanıtıdır dedi. Ama dediğim gibi 2 yaşa kadar hiç olmaması da normalmiş yani. Yapmayan bebeler varsa da anneler boşa paniklemesin. Yapan bebelerin annelerinin içi rahatlasın diye söylüyorum. Ben de bunları dün öğrendim. Ne yapabilirim diye düşünen annelere fikir olsun

Çok değerli bilgiler yazmışsın demekki oyüzden hergün banyo yaptırıyormuş eskiler bebekleri ben ilk 6 ay banyo ardından masaj yaptım bolca yağladım ovaladım inşallah faydası olmuştur kendi kendine de çok güzel oynuyor bir sıkıntısı yok dil gelişimini ilerletmek istiyordum artık topluma girdiği için gel anne kedi gibi kelimeleride öğrenmeye başladı

Çok şükür daha da iyi olur inşallah her birimizin bebeleri

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…